Şimdi Ara

AMD-ATi Windows 7 için Catalyst sürücüleri yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'un önümüzdeki yıl kullanıma sunmayı planladığı yeni işletim sistemi Windows 7 çalışmalar devam ederken, donanım firmalarının sürücü departmaları da Windows Vista'nın yerini alacak yeni işletim sistemi için kolları sıvamış durumda. AMD-ATi de sürpriz bir şekilde Windows 7 için ön-sürüm diyebileceğimiz yeni ekran kartı sürücülerini kullanıma sundu. Radeon HD 2000, 3000 ve 4000 serisi ekran kartlarıyla (Mobil modeller de dahil) birlikte entegre grafik işlemcili 780G, 780V ve 790GX yonga setlerine de destek veren sürücüleri indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.



    - Catalyst Windows 7 preview driver (32bit)

    - Catalyst Windows 7 preview driver (64bit)








  • eheh vista alanlar şimdi nolacak ımh
  • Windows 7 beta sürümleri çıktı mı ki? Vista biraz kısa ömürlü oldu sanki ama bakalım sonuç ne olacak. Yeni bir Vista hezimeti yaşatmasın da kullanıcılarına. Yeni bir dosya sistemi (NTFS ve FAT32 gibi ama daha farklı) gelecekti yeni Windows ile. Vista'ya yetişmemişti. Gelirse görürüz artık...

    ATI elini çabuk tutmuş. Galiba sürücü konusunda biraz daha gayret göstermeye başladılar. Sonu hayırlı olsun diyeyim...
  • Zamanında Windows 2000'de çok kısa ömürlü olmuştu ama peşinden çıkan XP' de oldukça başarılı oldular... Bence Vistadan sonra çıkan Windows7'de XP gibi vistaya göre çok daha başarılı olacaktır...
  • Yeni dosya sistemini yetiştirirlerse vistaya göre daha hızlı olma ihtimali yüksek.Vistanın 2 gb ram ile ancak rahat çalıştığını göz önüne alırsak windows 7'yi daha yüksek sistem ihtiyaçlarına göre düzenlerlerse windows 7'ye sadece belli kesim geçecektir kullanıcılar arasında.Şayet böyle bir durum ortaya çıkarsa kendi adıma konuşmam gerekirse temelli linux'a geçeceğim.En azından düşük ram kullanımı ile vista'yı üç kere cebinden çıkartır.Ayrıca üzerinde çalıştığım programların linux sürümleri de mevcut.Sadece oyunlar için windowsu tercih ediyordum.Sorunlarından yeterince sıkıldım windows'un.

    Ekleme;ATI sürücüler konsuunda son bir kaç aydır beni şaşırtıyor.Her ne kadar Nvidia gibi driverlarda stabiliteyi sağlayamasa da yaklaştığını söylemek mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 28 Ekim 2008; 14:47:37 >




  • Win7 cidden çok hızlı geldi. Zaten vistaya geçmeyi düşünmemiştim, soğrudan win7'ye geçeceğim.
    Bu arada WinFS ile ilgili gelişmelerden haberdar olan var mı?
  • quote:

    Zamanında Windows 2000'de çok kısa ömürlü olmuştu ama peşinden çıkan XP' de oldukça başarılı oldular...


    2000 kısa ömürlü oldu, derken? Win 2000'in ardılı nedir?
  • windows 7'ye en azından bir sene varken pek erken yaşanan bir gelişme olmuş. buna bakarak ati kartların bir sonraki jenerasyonun herhalde windows 7 ve directx 11 destekli olacağını varsayabiliriz.
  • win 7 ye çok var daha oda bi ton bugla gelirzaten vista güzel vistayı neden bukadar dışlıyosunuz anlamıyorum sp2 de geliyorr...
  • evet vista sp2 geliyormus.windows7'ye surucuyu ne amacla cikardilar acaba?beta testerler icin mi yoksa hava atmak icin mi?
  • Win7 Beta versiyonu Aralık gibi çıkacak deniliyordu. Ati bu driver ile birşeyler demeye çalışıyor gibi.
  • umarım fos çıkmaz...
  • ati saçmaladı iyice çıkmamış işletim sistemine driver çıkartıyor.. İşletim sistemi çıkana kadar adam gibi driver yazabilirlerdi..
  • Ekim 2009 deniliyor, resmi sürücüler için çok erken, vistanın servicepackleri tamamlanırsa bence vista daha iyi olacaktır. W7 de'de bi ton güncelleme gelecek, tarih herzaman tekerrür eder.
    Bu arada Win 2000 kısa ömürlü mü olmuştu? hehe güzel şaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinteR -- 28 Ekim 2008; 18:27:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toz-koparan

    umarım fos çıkmaz...

    Bi ihtimal ancak yapımcılar bunuda düşünmüşlerdir herhalde boşuna çıkartmazlar değil mi driver ?
  • polemik yaptiniz su win2000 olayini.win2k server icin ve sonrasinda server 2003 olmasi lazim yani kendi kategorisinde kisa omurlu degil hala kullaniliyordur ama win98'den bikan kullanicilar da win2000'e yoneldi ancak kisa bir sure sonra xp cikti.hatta ben ne farki var ya suslemisler biraz gecmem ben ona demistim.bunu kastetmis muhtemelen arkadas.

    amd, wintel'e 3. mesaji mi veriyor diyorum ben konuya donersek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oLgan

    ati saçmaladı iyice çıkmamış işletim sistemine driver çıkartıyor.. İşletim sistemi çıkana kadar adam gibi driver yazabilirlerdi..

    Sürücü ismine bakarsan Preview Driver diyor. Yani çıkmamış işletim sistemi için değil çıkacak Alpha ve Beta sürümler için. Muhtemelen yıl sonunda sistem uzmanlarına dağıtılacaktır (hatta belki şimdi de dağıtılıyordur). Bilmeden, sırf yazmış olmak için yazmayın...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oLgan

    ati saçmaladı iyice çıkmamış işletim sistemine driver çıkartıyor.. İşletim sistemi çıkana kadar adam gibi driver yazabilirlerdi..


    Tuf
    keşke sana danışsalardı çıkarmadan önce. boşuna o kadar emek ve zaman harcamamış olurlardı.
    Ne gerek vardı dimi nasıl olsa sen kullanmayacaksın. tabi senin işine yaramıyorsa dünyada hiç kimsenin işinede yaramaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musandia

    Win7 Beta versiyonu Aralık gibi çıkacak deniliyordu. Ati bu driver ile birşeyler demeye çalışıyor gibi.


    Bu sürücüler son kullanıcılar için değil büyük ihtimal işletim sistemini geliştirenler vede sistem toplayan firmalar için test yapmaları amacıyla çıkarılmıştır.

    HP, Dell gibi firmalara donanımlarını test edip hataları rapor etmesi vede microsoft'a sürücü veritabanı oluşturması için sağlanmıştır.
    hatalar rapor edildikçe yeni sürümler yayınlayacak, işletim sisteminin final sürümü çıktığındada onlarda son kullanıcılar için hazırladıkları sürücüleri piyasaya sürecektir.

    Yoksa ATI'nin burda birşey demeye çalıştığı yok. elini çabuk tutup işe bir an önce başlamış.
    işletim sistemi çıkana kadarda sürücülerdeki hataları düzeltecektir.
    son kullanıcının yararına olanda bu değilmi zaten.




  • Ben windows7 7000 sürümüne bu driverını kurdum atinin ekran saçmalamaya başladı.Hatta microsoft kendi dirverına 3d oyunlar için 5,5 puan vermişti bu driverı kurunca puan yükselir diye beklerken 2,0'a düştü puanım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.