Şimdi Ara

Intel ince ayar uygulaması DCC'ye Nehalem güncellemesi yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • AMD'nin geçtiğimiz sene Spider platformuyla birlikte duyurduğu OverDrive isimli "ince ayar" yazılımı, platformunda önüne geçerek pek çok kullanıcının beğenisini kazanmıştı. Phenom işlemcilerinin frekans ve gerilim ayarları başta olmak üzere yüksek performans meraklıları ve hız aşırtma tutkunlarının sık sık değiştirdiği sistem parametrelerinin kolayca ve Windows ortamında değiştirilmesine olanak tanıyan firma yazılımı geliştirmeye de devam etti.


    Intel de geçtiğimiz günlerde Tayvan'da yapılan Geliştiriciler Forumu'nda DCC olarak bilinen Desktop Control Center yazılımının Nehalem tabanlı Core i7 işlemcilerine destek veren yeni versiyonunu tanıttı. Kullanıcılara pek çok opsiyon tanıyacağı ve temel ayarların değiştirilmesine olanak tanıyacağı belirtilen uygulama ile Core i7 serisi işlemcilerin QPI gerilim seviyesinin değiştirilebileceği ayrıca Intel'in Turbo Boost olarak isimlendirdiği Dinamik Hız Aşırtma teknolojisinin açılıp kapatılabileceği bildiriliyor.


    Core i7 965 Extreme Edition işlemcisi ve Intel'in Smackover kod adlı X58 anakartından oluşan sistemde çalıştırılan uygulamanın sunacağı ayar değişiklikleri sonrasında sistem yeniden başlatma gereksiniminin doğup doğmayacağı ise henüz bilinmiyor. Bu arada DCC uygulamasının Intel'in kendi anakartları için geliştirildiğini de hatırlatmakta fayda var.








  • Windows'dan yapılan ayarlamalar hiçbir zaman BIOS'dan yapılan ayarlamalar kadar iyi olmuyor.

    Sadece intelin kendi anakartları için olması kötü olmuş ama büyük bir sorun değil çünkü diğer üreticiler kendi anakartları için mutlaka kendi yazılımlarını yapacaklardır.

    Anlamadığım nokta şu; intel anakartların oc potansiyeli yüksek değil, o zaman ince ayar uygulamasına ne gerek var. Acaba intel oc potansiyeli yüksek anakartlar çıkarmayı mı planlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 25 Ekim 2008; 17:51:14 >
  • Biosdan anlamayanlar için iyi haber.
  • bios ta yaptıklarımızın hepsini bu programda görebilecek miyiz acaba bu arada program çok basit gözüküyor ve oc yapmanın asıl keyfi bence bios ta bir çok kesim yine vazgeçmiyicektir ama stabil değerleri canlı izlemek için ii bir program oldugunu mecburen kabul etmek gerekir
  • bu ddc eski core2duo ya destek veriyormuydu?
  • AMD'nin Overdrive yazılımı gerçekten süper birşey. Böyle bir yazılımı intelde çıkarmalı bence. QPI mimarisiyle OS altında işlemci üzerinde tam hakimiyet sağlamayı herkes ister. Yanlız yazılımın 4 küsür beta versiyonu, sanırsam ki en günceli bu, sadece intelin ürettiği anakartlarda çalışmak üzere dizayn edilmiş. Böyle birşey olursa bu, intel adına bir eksiklik olur diye düşünüyorum.

    Intel bu esnekliği kendi chipsetini kullanan bütün anakartlara vermeli, tıpkı AMD gibi davranmalı yani bu konuda, yoksa AMD'ye karşı bu alanda açık vermiş olur.
  • iyide sonra herhalde başka kartlarada verir
  • Dediğiniz gibi biosa girmeyen hız aşırttımm demesin

    öle windows tan olacak şeyler değil bunlar
  • bu tür programlar yeni başlayanlar için çok iyi bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    AMD'nin Overdrive yazılımı gerçekten süper birşey. Böyle bir yazılımı intelde çıkarmalı bence. QPI mimarisiyle OS altında işlemci üzerinde tam hakimiyet sağlamayı herkes ister. Yanlız yazılımın 4 küsür beta versiyonu, sanırsam ki en günceli bu, sadece intelin ürettiği anakartlarda çalışmak üzere dizayn edilmiş. Böyle birşey olursa bu, intel adına bir eksiklik olur diye düşünüyorum.

    Intel bu esnekliği kendi chipsetini kullanan bütün anakartlara vermeli, tıpkı AMD gibi davranmalı yani bu konuda, yoksa AMD'ye karşı bu alanda açık vermiş olur.


    DCC(Desktop Control Center) zaten AMD overdrive programindan once Core 2 Duo'larla birlikte geldi.. sadece burda haberi yoktu... ilk AMD overdrive prgrami sunuldugunda zaten ben DCC diye bir programin varligindan bahsetmistim..




  • Arkadaşlar konuyla pek alakası olmayacak ama İntel in bu DCC programının üstündeki logoyu hiçbir yerde bulamıyorum,bulan arkadaşlar burda paylaşabilirlerse çok sevinirim
  • bana gore bıos tan yapılan ıle masa ustunden yapılan arasında fark vardır...ben bıosu tercıh ederım yapacak olsam nıtekımde oyle yapıorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.