Şimdi Ara

Samsung ML-1610 Toner dolumu, toner tozu,toner bakımı hakkında herşey..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
9
Favori
59.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Toner doldurmak için bu konuyu açmıştım sonra edindiğim tecrubeler sonucu kendi dolumumu kendim yaptım.. Toner nasıl doldurulur, Dram nasıl temizlenir, Atık yanık toner kutusu nasıl temizlenmeli?Temizlemessek ne olur?Hangi marka toner tozunu kullanmalıyız?En ucuz toner tozunu nette nerden buluruz?Kriterler nelerdir gibi sorularınızı bu başlık altında bulabiliceksiniz.. Aşağıda detaylı bir şekilde resimli anlatım mevcuttur resimleri ben çekemedim ama kalpakcı saolsun ekledi.Detaylar konuda...

Edit : Bu arada aradan 1 ayı aşkın zaman geçti.Ve ilk dolum'umu bitirdim.7(3500sf.) kutu kağıt bastım..Bunun haricinde 1 kutu kadar poliçe ve müsfette bastım...
    Daha önceden 25 ytl ye doldurttuğum tonerden 4 kutu(2000sf.) kağıt alamıyordum fakat şimdi 3500 sayfayı geçti.Hatta rahatlıkla 4000 üstü kağıt bastım diyebilirim..
    500 - 700 sayfayı koyu ve toner save aktif olmadan bastım..Diğer kalan sayfaları toner save ve normal modunda bastım
    Ettiğimiz karı hesaplamak bile istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadtas -- 3 Kasım 2009; 11:34:14 >

• Sorunu çözdüm 4 tonerimide doldurdum bakımlarını yaptım..5 aylık toner masrafından kurtuldum..
  • ama uygun toner nerden alınır sorusuna cevap vermemişsin.
    söylede bizde tonerden kar etmeye başlayalım
  • Arkadaşım toner tozunu ankara'da mütevazi bir kartuş toner dolumcudan aldım.. İnternet sitesi yok aldığım yerin... 1 kg yi 40 lira giibi bir meblaya aldım...30 ytl ye fln da buldum ama + kargo şeklinde yine bu kadara patlıyordu..
    Aldığım toner tozu şöyle geçiyor : Samsung universal toner 1 kg.
  • Atık toner nasıl temizliyoruz, biraz daha ayrıntıya girebilir misiniz? Tonerin bütün vidalarını açmamız gerekiyor mu?
  • Evet, ayrıntı verirsen seviniriz.
  • Bu konuda sürekli pm alıyorum.. Atık toneri nereden boşalttığım, dolumu nasıl yaptığım, drum'u nerden temizlediğim, toner tozunu nereden aldığım, bakımını nasıl yaptığım konusunda.. Madem herkes bu konuda bilgi istiyor buraya bütün istenilenleri yazıyım...Fotograflarını çekmedim ama sözlü olarak elimden geldiği kadar anlatıcam....

Arkadaşlar toner tozunu ankara'dan mütevazi bir dükkandan gidip kndm aldım.. Aldığım marka SAmsung Universal toner tozu 1 kg.. İstanbulda olanlar yazıcıoğlu hanından bulabilir. ORda çok uygun.1 kg likle 10-12 arası dolum yapılabiliniyor.. Tek dolumda 80 gr kadar toner tozu gidiyor.. Tek toner dolumu 20 - 25 lira olduğunu düşünürsek ve 40 liralık tozla 25*12 kere dolum yapıldığını göz önüne alırsak müthiş bir kar yapmamız olası..

Bu işe başlamadan pis kıyafetleri giyin.. Açık alanda olmasın toner tozu uçuyor. Bulabilirseniz eldiven giyin.. Tezgaha gazeteleri döşeyin.

-Toneri elinize alın. İlk önce tonerin üstündeki ( ok olduğu tarafa) 2 tane vidayı açın.. Açar açmaz tozlar dökülmeye başlıycak..Orası yanık/atık/kullanılmış toner yuvası.. Onunda 2 taraftan vidalarını acın.. Hazneyi iyice boşaltın. Unuymayın boşalmamış hazne drum'u çizer. 2 den fazla aynı toneri kullanamassınız.. Eğer toner'inizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız her dolumdan sonra burayı temizleyin mutlaka.. Temizledikten sonra hazneyi kapatın vidaları sıkın iyice.

-Kapağın hemen altında boylu boyuna drumun yanında celık jiletvar. Onu da 2 köşeden vidaları açarak cıkartın.. Bir güzel temizleyin..Burası en önemli kısım silik baskı istemıyorsanız burayı iyice temizleyin silin sakın bükmeyin.Geri yerine koyun..Vidaları sıkın

-Tonerin sağ tarafındaki 2 tane vidayı gevşetin.. Kapak açılacaktır.ORda hemen bir tıpa görüceksiniz.Tıpa serttir. Tornavida ile tıpayı cıkartın.Biraz zor cıkacaktır VE kapak yaralanabilir.Ama sıkıntı olmaz.Tıpayı actıktan sonra tonerinizi ağzına kadar doldurun. Ve kapağı tekrar kapatın.Yan kapağı takıp vidaları sıkın.

-Yeşil olan drum'u bir güzel bezle temizleyin.Dişlilerden çevirin ve her tarafını bir güzel temizleyin.Drumun altındaki silindiride temizleyin.toz kalmasın ortada mumkunse ufleyin.

Herşey bu kadar.. Yazıcıya takın 2 - 3 sayfadan sonra temiz tozsuz koyu baskınız çıkar.

Dolumu uzatmayın.Drum güneş ışığndan etkilenebilir.Silik baskı cıkartabilir.

Bundan sonra Bana Allah razı olsun demeniz yeter : )

Sorununuz sıkıntınız olursa yine bu konu altına yazarsınız birde pm atarsınız :)
    Herkese iyi forumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung ML-1610 Toner Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açıklamalar için çok teşekkürler. Resimli bir anlatım hazırlasak harika olur. Açıklamalardan akşam fotoğraflı bir temizlik eğitimi hazırlamayı düşünüyorum.
  • Malesef işteyim ve yanımda foto. mak yok.. Ayrıca 4 tonerin 4 ünüde doldurdum malesef geri açamam .. Ama siz her yerın fotoğrafını net bir şekilde çekersenız ben işaretlıyerek ilgili yerlerı söyleyebilirim..
  • Teşekkürler kadtas.Ben 1 ay kadar sonra alacağım toner tozu.O zaman resimli anlatım hazırlayabilirim.
  • Rica ederim

• kadtas adlı arkadaşın açıklamalarına resim eklenerek hazırlanmıştır:

Arkadaşlar toner tozunu ankara'dan mütevazi bir dükkandan gidip kndm aldım.. Aldığım marka SAmsung Universal toner tozu 1 kg.. İstanbulda olanlar yazıcıoğlu hanından bulabilir. Orda çok uygun. 1 kg likle 10-12 arası dolum yapılabiliniyor.. Tek dolumda 80 gr kadar toner tozu gidiyor.. Tek toner dolumu 20 - 25 lira olduğunu düşünürsek ve 40 liralık tozla 25*12 kere dolum yapıldığını göz önüne alırsak müthiş bir kar yapmamız olası..

Bu işe başlamadan pis kıyafetleri giyin.. Açık alanda olmasın toner tozu uçuyor. Bulabilirseniz eldiven giyin.. Tezgaha gazeteleri döşeyin.

1-) Toneri elinize alın. İlk önce tonerin üstündeki ( ok olduğu tarafa) 2 tane vidayı açın..

2-) Açar açmaz tozlar dökülmeye başlıycak..Orası yanık/atık/kullanılmış toner yuvası. (Aşağıdaki resimdeki gibi kaldırıp çıkartıyoruz)

3-) Aşağada resimde görülen iki vidayı açın.

4-) Hazneyi iyice boşaltın.(Aşağıdaki kırmızı halka içinde biriken atık toner atılıyor)

5-) Unuymayın boşalmamış hazne drum'u çizer. 2 den fazla aynı toneri kullanamassınız.. Eğer toner'inizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız her dolumdan sonra burayı temizleyin mutlaka. Temizledikten sonra hazneyi aşağıdaki resimdeki gibi kapatın ve iki vidayı iyice sıkın.

6-) Kapağın hemen altında boylu boyuna drumun yanında celık jiletvar. Onu da 2 köşeden vidaları açarak cıkartın.. Bir güzel temizleyin..Burası en önemli kısım silik baskı istemıyorsanız burayı iyice temizleyin silin sakın bükmeyin. Geri yerine koyun. Vidaları sıkın

7-) Tonerin sağ tarafındaki 2 tane vidayı gevşetin.

8-) Kapak açılacaktır. Orda hemen bir tıpa görüceksiniz.

Tıpa serttir. Tornavida ile tıpayı cıkartın.Biraz zor cıkacaktır. Kapak yaralanabilir. Ama sıkıntı olmaz. Tıpayı açtıktan sonra tonerinizi ağzına kadar doldurun. Ve kapağı tekrar kapatın. Yan kapağı takıp vidaları sıkın.

9-) Yeşil olan drum'u bir güzel bezle temizleyin.Dişlilerden çevirin ve her tarafını bir güzel temizleyin.Drumun altındaki silindiride temizleyin. Toz kalmasın ortada mumkünse üfleyin.

10-) Herşey bu kadar.. Yazıcıya takın 2 - 3 sayfadan sonra temiz tozsuz koyu baskınız çıkar.

Dolumu uzatmayın.Drum güneş ışığndan etkilenebilir.Silik baskı cıkartabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_23874650/tm.htm
    düzenleyen: Volkan Kalpakçı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 6 Ağustos 2009; 16:03:57 >

• Dostum emeğine sağlık benim açıklamalar ile senin resim çok güzel birleşmiş :) Nette böyle 2. bi konu daha yok :)
  • Harika olmuş birde toner tozu bulabilsem daha güzel olacak nette satılan yer bilen varmı acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadtas

Dostum emeğine sağlık benim açıklamalar ile senin resim çok güzel birleşmiş :) Nette böyle 2. bi konu daha yok :)

Ne olduğunu bilmeden açıp kapattığım şeyleri öğrendiğim, yazdığınız ayrıntılı açıklamalar için ben teşekkür ederim.
  • bir toner ve kartuş dolumcusu olarak ilk önce dolumu yapan arkadaşları kutluyorum.hem tasarruf ediyorlar hemde toner parçaları değiştimi acaba düşüncesi ortadan kalkıyor.bende sizlere bazı ip uçları vereyim.ilk önce atık haznesinde bulunan bıçağı bildiğimiz cam sil ile fazla bastırmadan silip sonrasında eczaneden alacağımız pudra yardımıyla bıçağın ön tarafında bulunan plastik yere sürmenizi öneriyorum.drum ve sarj merdanesini ince bir penye ile fazla bastırmadan ve çizmeden temizlemenizi tavsiye edeceğim.3. nokta ise toner dolumu yapılan yerdeki bıçağın temizlenmesi ama yazılar silik çıkmadığı sürece orayı ellenmeyin sonra telafi edilemeyecek sonuçlar ortaya çıkabilir.bunlara ek olarak toner tozu seçimi.samsung tozları genelde non-magnetik olur yani toner tozu içinde herhangi bir demir içerikli madde olmamasıdır.bunu anlamanız çok kolay aslında.toner tozunun bir kısmını kağıt üstüne boşaltın ve üzerine değmeyecek şekilde mıknatıs ile gezdirin.eğer toner tozu mıknatısa yapışmıyorsa kullandığınız toz uygun olandır.şimdi neden demir madde içermesin derseniz toner tozunun yapışmış olduğu developer roller parçası çok hassas bir parçadır ki biz bile onu temizlemek için yerinden çıkartırken baya bi dikkat ediyoruz.dediğim parçaya yani developer rollere eğer demir içeren toz kullanırsak parça kısa zaman içerisinde bozulmalara yol açacak ve birzaman sonra da laser tonerimiz istenilen yazı ve performansı vermeyecektir.saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedo20 -- 4 Kasım 2008; 0:13:18 >

• Peki arkadaşlar verdiğim linkteki toner(ler) den samsung olanı uygun mudur ? yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.microerbilisim.com/index.php?id=5
  • kalpakci,kadtas ve Bedo20
    yaptığınız çok güzel açıklamalar için hepinize çok teşekkürler.
    gerçekten bir çok ml-1610 kullanıcısına faydalı oldunuz.
  • quote:

Peki arkadaşlar verdiğim linkteki toner(ler) den samsung olanı uygun mudur ? yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.microerbilisim.com/index.php?id=5

Güncel

• !!!

Tonerin ciğerlere asbest benzeri etkileri vardır, maskesiz çalışmamalısınız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.