Şimdi Ara

Gigabyte X58-Extreme göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Kasım ayında duyurusu yapılacak Nehalem tabanlı Core i7 serisi yeni nesil Intel işlemciler için anakart üreticileri arasında yarış başladı. Sektörün lider isimlerinden Gigabyte'ın video-röportajnı da yayınladığımız X58-DS4 modelinden sonra firmanın X58-Extreme modeli de "muhtemel" üretime hazır versiyonuyla gün ışığına çıktı. Intel'in LGA1366 formundaki Bloomfield serisi işlemciler kullanılacak yeni anakar özellikle soğutucu tasarımıyla dikkat çekecek gibi görünüyor.


    Firmanın geçtiğimiz günlerde duyurduğu Ultra Durable III prensipleri çerçevesinde hazırlanan X58-Extreme'in su soğutma sistemleriyle kullanıma hazır yapısı dikkatlerden kaçmıyor. Pasif olarak kullanılabilecek anakart üzerinde 6 adet DDR3 DIMM slotu yer alıyor. Henüz resmi özellikleri açıklanmış olmasa da anakart Intel'in resmi olarak desteklediği DDR3-1066MHz'in çok daha üzerindeki hızlarda çalışan DDR3 belleklerle de kullanılabilecek gibi görünüyor.



    Katı kapasitörler ile donatılan ve Dinamik Enerji Tasarrufu teknolojisiyle desteklenen anakart aynı P45-Extreme modelinde olduğu gibi sıcak havanın kasa dışını çıkartılabilmesi için ta-çıkar yapıdaki hava soğutma paneline de sahip olacak gibi görünüyor. 3 adet PCIe x16 slotuna sahip PCIe 2.0 destekli anakart, AMD-ATi'nin Crossfire X teknolojisini destekleyecek. Her ne kadar Gigabyte henüz resmi herhangi bir açıklama yapmış olmasa da anakart yazılımsal olarak yan NF200 yongasından bağımsız olarak SLI desteği de sunması bekleniyor.


    Güney köprüsü olarak ICH10R yongasını kullanan anakart farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyen çok sayıda SATA-II konnektörüne de sahip. Ayrıca 8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet gibi detaylara da sahip olacak X58-Extreme'in Kasım ayı içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor. Tabii yeni anakartı Nehalem lansmanına paralel olarak eş zamanlı olarak ülkemiz pazarına da giriş yapması beklenebilir. Gigabyte'ın ürün gamı içerisinde en iddialı X58 modeli olması beklenen kartın fiyatı hakkında şimdilik bir bilgi bulunmuyor.









  • Güzel kart. NF200 yongası olmadan yazılımsal olarak SLI nasıl desteklediğini anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 2 Ekim 2008; 14:13:40 >
  • Ben bu anakartı geçen rüyamda görmüştüm..Ne çabuk üretmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::_Kosov@lı_:: -- 2 Ekim 2008; 14:14:09 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: can-selcik

    Güzel kart. NF200 yongası olmadan yazılımsal olarak SLI nasıl desteklediğini anlayamadım.


    http://www.donanimhaber.com/NewsDetail.aspx?Id=10572
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57


    quote:

    Orjinalden alıntı: can-selcik

    Güzel kart. NF200 yongası olmadan yazılımsal olarak SLI nasıl desteklediğini anlayamadım.


    http://www.donanimhaber.com/NewsDetail.aspx?Id=10572


    Link için teşekkürler. O haber gözümden kaçmış.




  • Böyle bir anakart soğutma sistemi görülmemiştir herhalde şimdiye kadar. Gigabyte uçmuş.
  • Çok kaslı görünüyor.
  • sılent serısı ekran kartı soğutucusunu anakarta takmışlar.

    güzel anakart.renkler süper uyumlu olmuş.ram yuvalarıda sıyah ve mavı olsaydı manyak olurdu.
  • yaw bu karta ekran kartlarını taksak tamam da yaw tv kartı filan nereye takılacak bu herifler bunu düşünmüyor mu?

    şu ekran kartlarının takıldığı yeri extra braket gibi bişey ile uzatıp hdd veya dvd yuvasına takılan ekran kartları üretip direk kasaya bağlasak daha iyi olmaz mı hem de anakartlar küçülür hemde diğer slotlara yer kalır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: can-selcik

    Güzel kart. NF200 yongası olmadan yazılımsal olarak SLI nasıl desteklediğini anlayamadım.



    Hali hazırda hack lenmiş sürücülerle Intel ve ATI lerde SLI çalıştırabiliyor(muş). Buda öyle, driverdan resmi çözüm. Şimdi driverler yerine bioslar hack lenir artık.
  • anakart cpu ve vb. enerji tasarufu deniliyor ama ekran kartları hayli açığı kapatıyor bence ekran kartlarıda artık tasarrufa girmeleri gerek
  • Bu soğutuculara bakılırsa bu yonga yanıyor
  • işlemci yuvasının etrafı temiz değil herhalde stok fandan hariç başka sogutucu takılmaz

    kasıt, geniş ve uzun soğutucular tabi
  • Yeni nesil anakartlarda yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor ama getirisi olduğu kadar götürüsü de olacak gibi.Kartın performans olarak verebilcekleri çok üst düzeyde olacağı görünmesine rağmen bunun bedeli ciddi anlamda ısı sorunu olduğu apaçık ortada.Sanırım kartın direkt olarak su soğutma çıkışlarıda mevcut ki buda kartın baya ısındığını gösteriyor.

    Yeni çıkan işlemci ve anakartların ilk etapda alınması her zaman risk taşır dolayısı ile anakart üreticilerini işlemci+ram+ekran kartı bileşenleri ile ürettikleri kartların nasıl performasn verdiklerini göz önünde tutarak kendileri geliştireceklerdir.Misal aynı anda hem sli hemde cf olayının ilk zamanlar ciddi problemler yaşatacağı kanısındayım.Zaten kavram karmaşalarından oldukça müzdarip olduğumuzdan anakartların değişik işlemci-ram-ekran kartı gibi bileşenlere nasıl tepkiler vereceğini zamanla göreceğiz.
    Ben şahsen en az 1 yıl bu sistemleri takip edip sonrasında bir makine toplamak isterim,zaten o vakte kadar herşey açıklığa kavuşmuş olur.




  • eger bu boardsa benim ki çöp arkdaş acaip bişi
  • eskiden eski bir nortwood işlemcim var anladımki çoktan tarh olmuş bu ne ya uzay gemisinden çalıntı gibi adamlar güzel bişi yapmışlar ama çok ısınır gibi bir hali var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: madmaxzek

    Bu soğutuculara bakılırsa bu yonga yanıyor


    quote:

    Orjinalden alıntı: Guardianum

    eskiden eski bir nortwood işlemcim var anladımki çoktan tarh olmuş bu ne ya uzay gemisinden çalıntı gibi adamlar güzel bişi yapmışlar ama çok ısınır gibi bir hali var


    Zaten ASUS'un o üstüne bakır yığılmış kartlarını gördüğünüzde mükemmel tasarım falan dersiniz.Ama gigabyte fazladan soğutucu koydumu çok ısınıyo dersiniz.
  • ciddi ve gusel bir anakart brawo gigabyteye dogrusu
  • Gerçekten görünümü şahane duruyor. Boşa harcayacak param olsa kesin gider alırdım bu Anakartı. Gel beni al diyor resmen.
  • harika bi sogutma performansıda aynı doğrultuda olur inşallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.