Şimdi Ara

Gainward soğutucusuyla dikkat çeken GeForce 9800GTX+ modelini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Palit çatısı altında çalışmalarına devam eden Gainward, Nvidia'nın 55nm üretim teknolojisine geçiş için gerçekleştirdiği ilk model girişimi olan GeForce 9800GTX+'e yönelik olarak yeni bir model hazırladı. Nvidia'nın referans tasarımından özellikle soğutucusu ile ayrılan kartın daha standart modele göre daha serin ve sessiz çalıştığı ifade ediliyor.


    55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan G92b gpu'sunun güç verdiği ekran kartı 256-bit bellek veri yolunu destekliyor ve 128x paralel işlem birimiyle birlikte geliyor. Üzeride 512MB GDDR3 bellek bulunan DirectX 10 destekli kart PureVideo HD teknolojisiyle yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor.



    Isı iletim teknolojisini esas alan ve çift slot tasarıma sahip olan özel soğutucusu ile dikkat çeken Gainward'ın yeni modeli SLI ve Triple SLI kurulumlarına da olanak tanıyabiliyor. PCIe 2.0 standardına destek veren kartın grafik işlemcisi 745MHz, bellekleri ise 2200MHz'de görev yapıyor.


    CUDA ve PhsyX gibi Nvidia'nın gelecek planlarında önemli yer teşkil eden yeni teknolojiler ile de kullanılabilen kartın üzerinde çift DVI ve HDTV destekli tv çıkışı bulunuyor. Ayrıca ürünün kutu içeriğine HDMI adaptörünün ilave edildiği de belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak Gainward'ın yeni modeli için fiyat bilgisi şimdilik bulunmuyor.








  • Gainward gerçekten güzel tasarımlar yapıyor. Haber için teşekkürler.
  • Soğutucuyla uğraşacaklarına bellek miktarı kısmını düzenleseler keşke. 8800 GTS G92, 9800 GTX gibi kartların referans soğutucuları yeterlidir. Değiştirilmeleri, pek çok kişi için lükstür, öncelikte başka şeyler varken.

    İlgimi çekmiyor açıkçası, bu haberler. Hayır yani, en son Crysis WarHead'da da gördük, grafik belleği ve sistem belleği kullanımını (1280x1024, Enthusiast, AA kapalıyken, üstelik). Ben gidip de 512 MB 9800'e para vermem. 9800 GTX+, hız aşırtma da yapıldığında, WarHead'da belleğinin çok çok kolay dolacağı ayarlarda oynanabilirlik sağlayan seviyede başarım sunan bir kart (iyi değil, pek çok kişinin oynayabileceği seviyede). Yani, bellekten bağımsız düşünüldüğünde öyle.


    745 MHz ne, bu arada? 745'e alınca gerçekte muhtemelen 740 MHz olarak çalışacaktır. E 9800 GTX+ zaten 738 MHz. Test sıralamasında üst tarafta görünelim diye yaptılar galiba? 738 MHz - 740 MHz farkını gösterecek kadar hassas test yapan site varsa tabii. Teorik testlerde falan belli ederler anca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Ekim 2008; 10:45:42 >




  • Saçmasapan bir kart olmuş bu.


    Tuğer

    Özel mesajlarına bir bak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.