Şimdi Ara

Civic otomatik manuelde sürülebilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende opel corsa 2000 var otomatik, ben bu arabayı manuel gibi sürüyorum, vitesin üzerinde 1, 2, 3 ve D var. Sırayla bunları kullanarak sürüyorum acaba 2002-2003 model otomatik civiclerdede bu özellik varmı.
    Saygılar...

tam otomatik şanzımanlar o şekilde sürülmek üzere tasarlanmamıştır.

123ve d nin mevsim ve eğim durumuna göre sürücüye kolaylık sağlamasıdır amaç. manuel gibi sürmesini sağlamak değildir. manuel gibi sürülebilen otomatik şanzımanlara tiptronik deniyor. onunda değişik çeşitleri var tabi.

söz gelimi karlı yollarda az patinaj çeksin diye 2 ye getirir öyle kalkarsın dur kalk trafikte şanzıman gereksiz vites atmasın diye 3 te bırakırsın, dik yokuşta 1 de bırakırsın hep devirli gitsin diye vb.

tam otomatik şanzımanlarda vites koluna olabildiğince az müdahale etmen gerek şayet tiptronik değilse ki seninki değil sanıyorum tiptronik olsa bir de + - olması lazım.

soruna gelince bahsettiğin kasa civiclerde tam otomatik şanzımandır ve manuel araba gibi sürülmemesi gerekir aksi halde arıza çıkarma ihtimali artar. ama son kasa civicler tiptronik onlarda sorun yok.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Eylül 2008; 15:51:12 >

• Corsa çok sağlam araçmış hocam valla ne kadardır öyle kullanıyorsun?

o şekilde sürülmek için imal edilmiş.

doğru duymuşsun yani.

benim aracımda tiptronik bende manuel gibi sürebiliyorum benimkide 6 ileri.

ama senin sürmemen gerek ; seninki tam otomatik.

vites bölümünde ayrı bir yol üzerinde "+" "-" ( prnd ayrı bir yerde, +- ayrı bir yerde) yoksa, veya direksiyonunda vites değiştirme kulakçıkları yoksa manuel gibi süremezsin.

şanzıman çok pahalı bir parçadır aman dikkat

hayırlı günler.

1996 Renault 9 Broadway
  • Ben de öyle kullanırım arada.Aracımız civic
    Daha Fazla Göster
  • o zaman bu bütçeye göre benim alacağım araç jazz oluyor. Civic yine hayal olacak

mitsubishi colt amt

honda jazz cvt

toyota yaris mmt

corsa easytronik

speedgear olan fiatlar

citroen c3 sensotronik

aklıma gelen bir kaç manuel gibi kullnılmasında hiç bir sakınca olmayan otomatik vitesli araçlar bunlar

hangisi kafana bütçene uygunsa

hayırlı günler.

Orjinalden alıntı: Untouch

o zaman bu bütçeye göre benim alacağım araç jazz oluyor. Civic yine hayal olacak

Kasa yenileyecek
    HONDA CİVİC VTEC ES 2001 MANUEL
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

valla bence o huyundan hemen vazgeç;

tam otomatik şanzımanlar o şekilde sürülmek üzere tasarlanmamıştır.

123ve d nin mevsim ve eğim durumuna göre sürücüye kolaylık sağlamasıdır amaç. manuel gibi sürmesini sağlamak değildir. manuel gibi sürülebilen otomatik şanzımanlara tiptronik deniyor. onunda değişik çeşitleri var tabi.

söz gelimi karlı yollarda az patinaj çeksin diye 2 ye getirir öyle kalkarsın dur kalk trafikte şanzıman gereksiz vites atmasın diye 3 te bırakırsın, dik yokuşta 1 de bırakırsın hep devirli gitsin diye vb.

tam otomatik şanzımanlarda vites koluna olabildiğince az müdahale etmen gerek şayet tiptronik değilse ki seninki değil sanıyorum tiptronik olsa bir de + - olması lazım.

soruna gelince bahsettiğin kasa civiclerde tam otomatik şanzımandır ve manuel araba gibi sürülmemesi gerekir aksi halde arıza çıkarma ihtimali artar. ama son kasa civicler tiptronik onlarda sorun yok.

hayırlı günler.

Hocam haklısın güzel yazı.

• Peki Astra lardaki easytronic de manuel kullanım yapılabiliyormu + ve - ler var ama ???

Orjinalden alıntı: MajestiC

Peki Astra lardaki easytronic de manuel kullanım yapılabiliyormu + ve - ler var ama ???

evet easytronik astrada da aynı corsadada aynı

+ - olan tüm otomatik şanzımanlar manuel kullnıma izin verir.

easytronik zaten tam bir otomatik şanzıman bile değil otomatikleştirlmiş düz şanzıman.

benim aracımda benzer sisteme sahip.

her viteste 6500 devire dek devir çevirebiliyorum.

hayırlı günler.
  • 95 hp colt ; 83 hp jazz a göre bariz performanslı bir araçtır.

jazz idsi 8 v silindir bajına çift bujili bir motorla donatılmış. bu teknolojik motorun temel kriteri az yakmasıdır. gayet de az yakar. 8 v olması yanıltmasın. son teknoloji bir motordur.

colt ise dohc mivec değişken subap zamanlamalı üstten çift egzantrikli yüksek devirli bir motordur. temel kriteri bence performans, ekonomi değil. ama kazara ekonomikte olmayı başarmış.

kasa ağırlığının sadece 975 kg olmasınında etkisiyle 95 hp 125 nm tork motor coltu (fabrika verisi 180 km de olsa) 210 km ye çıkartabilmektedir. ( ben çıkmadım bir arkadaş videoya kaydetmişti mitsubishi takımında videosu mevcut ama araman lazım :9 ) colt ile 160-170 gibi hızlara zorlanmadan ulaşılabiliyor, yan rüzgar şiddetli değilse bu süratlerde herhangi bir titreme yolda gezinme vb yok.

genelde toparlarsak;

jazz daha ekonomik ve iyi performanslı;

colt ise segmentine göre oldukça performanslı ve jazz kadar olmasada yeterince ekonomik bir motora sahip.

jazz (7,2 litre\100 km) dan sonra 1.4 1.6 sınıfında en az yakan 2. otomatik benzinli colttur (7,3 litre\100 km).

değerler şehir içi değerleridir. coltun gerçek tüktim değeri ise 7,5 litre\100 kmdir.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Eylül 2008; 19:52:21 >

• 2. el bir colt kaça alırım temiz ve dediğin özelliklerle olacak 4 kapı

arabam.com dan arat.

invite coltun tek donanım paketi.2005 ve 2006 nın ilk yıllarında daha lüks instyle paketi de vardı

donanımı burdan bakabilirsin.www.temsa.com.tr 2006 da direksiyondan ses sistemi kumandası yok sadece diğerleri aynıdır.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Eylül 2008; 20:27:26 >
  • birde son bir soru soracam, acaba aracı servise götürdüğümde ordaki usta, şanzumanı sökmeden bana şanzumanın ne durumda olduğunu söyleyebilirmi? Yani şanzumanın yıprandığına dair belirtiler olmazmı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.