Şimdi Ara

4850 Iceq mu? 9800GTX mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam ben samimi bir şekilde o başlığı tavsiye ettim.birde anket snuçlarınıda koysaydınız keşke...ingilizlerin bu tip durumlar için söyledikleri bir deyim vardır
    ''hırsız feneri''

istediğiniz yeri aydınlatıp istediğiniz yeri karartmakla bu işe bir çözüm getiremezsiniz.orda yüzde 90 küsür sorunsuzluk oranı ile o kartın anketi duruyor.alıp koyduğunuz kısımda ise sorunu çözülemedi yazan insan sayısı acaba kaç tane...neden anketin yüzdelik değerlerini vermiyorsunuz???

@Evohan

''madem nvidia dan iyiler neden daha iyi fiyat biçmiyorlar kartlarına .. adamların kendilerine güveni yok siz güveniyorsanız ben ne diyim .. ''

bu lafın beni benden aldı düşüncelere saldı hocam...ne diyeyim ne yapayım???güvenmeme meselesi falan diyorsunuzda;milyarlarca dolarlık bir şirket...nasıl güvenmediği kartı sürer?kaldıki kartlara güvenmese süremezdi.bakın örneğin;nvidia nın gpularının alayı arızalı;borsada tarihi düşüş yaşadı hisseleri...bu işler sizin düşündüğünüz gibi ufak hesaplarla yürümez.sizi daha geniş düşünmeye davet ediyorum.

'' ayrıca asalı anlatmak istediğimi üstte yazdım .. 9800gtx le 4850 arasında dağlar kadar bir fark mı varda neden bukadar uzuyor bu konu .. ''

evet işte;bizde bunu söylüyoruz.arada 30 dolarlık bir fark var.çok değil...performans olarakta f/p başarımı olarakta 4850 daha önde;ayrıca çok daha iyi ve yeni bir mimarisi var...potansiyel değerlendirilirse o karttan bir gtx 260 çıkarmak içten bile değil..
    g92 gpu su artık eskidi.limitlerinde olan bir mimariyi 55 nm olarak(kaldı ki 65 nm lik kartı tartışıyoruz...)piyasaya sürmek ne gibi bir artı sağlayabilir ki?ben göremedim...

'' birde madem kullanıcı yorumları dediniz buyurun burda vereyim kaç kişinin sorunu çözülmüş bakalım .. ''

hırsız feneri diyorum...bütün başlığı buraya içerik olarak yapıştırmayayım...isteyen girip bakar zaten.

kaldı ki nvidia yı önde tutan 3-5 kişi var forumda.amacım kısıtlı bir imkanı olupta bunu iyi bir şekilde değerlendirmek isteyenlere,arkadaşlarıma yardımcı olmaktır...bunun dışında bir derdim yok.ben öğrenciyim.paranın kıymetini bilirim:)
    ve diyorum ki;4850 serisi daha uzun süreli bir yatırımdır.daha yüksek bir potansiyel ve stabil bir performans sunuyor...insanları yanlış yönlendirmeyelim Hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palatine -- 25 Eylül 2008; 23:27:22 >

• Anlaşılan laflar doğru yere gitmiyor. Fanatik olmuşuz farkında olmadan durun fanatik olmadığımı ben kendimce anlatayım. DMC'nin kaldığı kararsızlıkta ben de kaldım. Bütçemi 4850 için zorlarken bir yandan da 9800GT vs. gibi alternatifleri düşündüm. 9800GTX'i kafadan elemiştim ki vereceğim para yanında anlamsız kalacaktı. Sonrasında özellikle yabancı forum ve incelemeleri sonrasında Türkiye'de güvenebileceğim sitelerin inceleme ve yorumlarını okudum ve Nvidia'ya para yatırmakla ciddi yanlış yapacağımı anladım. Yok aklı-mantığı bir kenara bırakalım incelemeler konuşsun. THG'sinden tutun da OCC'sine kadar ne kadar dünyaca ünlü donanım sitesi varsa hepsi de bu seri kartlar içinde 4850'yi işaret ediyorlar. Ben yanlış söylüyorum da onlar da mı yanlış söylüyor. Göz var nizam var yahu! Ayrıca hepsi bir kenara bu kart 800 tane mini canavar (stream processor) taşıyor ki ileride oyun yapımcıları Nvidia ile ortaklaşa oyun üretmekten vazgeçer de ATI'ye bir şans verirlerse kan gövdeyi o zaman götürecek...

Gelelim sorun yaşayanlar listesine. Kaç kişiden kaçı sorun yşıyor? Bir yüzde yapın sonra gelin buraya yazın. Kimisi kullanıcı kaynaklı bunu da unutmayalım.

• ATI kalitesiz oldugu icin ucuz.

edit:
    fan degilim falan deme ATI fanisin sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 25 Eylül 2008; 23:57:15 >

Orjinalden alıntı: [DMC]

ATI kalitesiz oldugu icin ucuz.

Al işte ordan burdan görüyosun saçma sapan yazıları

Onları buraya yazıyosun.

Siz bu mantıkla gidin alışmışsınız kaz gibi yolunmaya

Pahalı ya kart süper şahane'dir mantığı ile devam edin

Nvidia da şişirsin fiyatları.

Onlarda sizin gibi düşünüyo zaten pahalı satalım kaliteli sanıp çok satarız.

Senin zaten hayatın oyun bölümünde geçiyo

Oyunlardan anladığın kadar donanımdan anlamıyorsun eminim

Ama milletin dolduruşuna gelip de kalitesiz ondan ucuz demen tamamen cahillik

Orjinalden alıntı: *Furious*

quote:

Al işte ordan burdan görüyosun saçma sapan yazıları

Onları buraya yazıyosun.

Siz bu mantıkla gidin alışmışsınız kaz gibi yolunmaya

Pahalı ya kart süper şahane'dir mantığı ile devam edin

Nvidia da şişirsin fiyatları.

Onlarda sizin gibi düşünüyo zaten pahalı satalım kaliteli sanıp çok satarız.

Senin zaten hayatın oyun bölümünde geçiyo

Oyunlardan anladığın kadar donanımdan anlamıyorsun eminim

Ama milletin dolduruşuna gelip de kalitesiz ondan ucuz demen tamamen cahillik

+1111...

Öylesine Nvidia müstahak, bence konu burada kapanmıştır.

• quote:

Hocam en kalitelisi budur...sen bundan şaşma

http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=001-E871-AR

fiyatı biraz şişkindir ama kaliteli olduğu için

• Eğer bilgisyardan anlarım çatır çatır diyosan.Şu anda 4850 senin için iyi bir seçenek ammaaaaa yok anlamam ben takar oynarım diyosan sakın!!! direk git 9800gtx+ al oyna

Önceki kartım 1950 pro idi sonraki şimdiki 8800gt bi sonra düşündüğüm 4870 Fanatikliğin anlamı yok .Babamın markaları değil .

Orjinalden alıntı: Draconic

quote:

Hocam en kalitelisi budur...sen bundan şaşma

http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=001-E871-AR

fiyatı biraz şişkindir ama kaliteli olduğu için

Harbiden DMC bunu al

Pahalı ya

Daha ucuza da var aynı çipten ama ucuz işte sana gelmez

Hem 499 dolarmış 500 olsa ne yapardık

@CATBALCA

DMC için 2.seçenek geçerli 9800GTX alsın o

Zaten ATI ile sorun yaşayanlar tecrübesiz/bilinçsiz kullanıcılar(kullanıcı hatalarından dolayı olan sorunlar için)

• arkadaşlar kusura bakmayın ama seviyesisleşmeye başlamış burası..

biribiriniz yazdığı şeylere "saçma sapan" yada "sen bişeden analmıyorsun" gibi laflarla ancak kendinizin bişeyden anlamdığını ifade edebilirsiniz bence..

burda kimse firma temsilcisi değil herkez kendi deneyimlerini ve bildiklerini anlatıyor

Orjinalden alıntı: evohan

arkadaşlar kusura bakmayın ama seviyesisleşmeye başlamış burası..

biribiriniz yazdığı şeylere "saçma sapan" yada "sen bişeden analmıyorsun" gibi laflarla ancak kendinizin bişeyden anlamdığını ifade edebilirsiniz bence..

burda kimse firma temsilcisi değil herkez kendi deneyimlerini ve bildiklerini anlatıyor

Ucuz olduğu için kalitesiz

Pahalı olduğu içn kaliteli demek

Deneyim mi oldu

quote:

Deneyim mi oldu

firma çalışanı olmadığınız halde yada kartların pazarlamacısı.. adamların kartları şu nedenle ucuz yok bu nedenle pahalı gibi şeyleri anlatmak nekadar deneyimse bunlarda okadar deneyim..

ayrıca ben ucuz olduğu için kalitesiz yazmadım.. sadece ucuz olduğu için daha çok tercih edilebildiğini söyledim ... ama diğer türlü yazanada sizin gibi tepiki göstermem , anlamı yok çünki , saygı denende bişey var ayırıca kırıcı konuşmalar yaparak ne kazanıyorsunuz anlamıyorum

• sonra bukadar yazılmış bir karşılaştırma koyan yok.. buyrun koyalım bakalım

http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/leadtek-zotac-9800gtx-04
    karşılaştırma inceleme bu linkte var ..

4850 Iceq mu? 9800GTX mi?

4850 nerde üstün ben göremedim

- yorumlama -

Gelelim yorumlara... Gördüğünüz gibi, ele aldığımız iki kart ve rakipleri HD 4850, performans ve güç tüketimi açısından da birbirlerine çok yakın kartlar. HD 4850 biraz daha ucuz, genelde biraz daha yavaş ve video işlemleri açısından az daha marifetli. Öte yandan, 9800GTX'de de bu incelemede değinmediğimiz bir PhysX avantajı var, tabii bunu avantaj olarak görüp görmemek ayrı bir tartışma konusu.

HD 4850 daha ucuz ve biraz daha yavaş, ama standart soğutuculu hali fena halde ısınıyor, bu ısıyı kasa dışına atamadığı için de tüm sistemi ısıtıyor. GeForce 9800GTX ise gerek eski, gerek yeni sürümü olsun, ciddi derece ısınmıyor ve çok çok sessiz bir kart. HD 4850'nin özel soğutmalı sürümünü almanız ısınma sürümünü çözecektir ama bu durumda da fiyat, 9800GTX ile denkleşecektir.

Ekran kartına harcayacağınız para 250$ civarındaysa ve mutlaka ATI almak gibi bir derdiniz yoksa, 9800GTX ve GTX+ gayet alınabilir kartlar. Tabii almışken GTX+ almanız önerilir ama bir sorun var. Çarşıya çıkıp bir GeForce 9800GTX+ almak istediğinizde karşınıza çıkacak olan sorun, firmaların ellerinde hala bol miktarda 9800GTX bulunuyor olması olacaktır. Elindeki eski stoğu eritemeyen firmalar, NVIDIA'nın çok hızlı yaptığı bir dizi indirim karşısında zorda kaldılar ve ellerinde eski, yüksek fiyattan aldıkları 9800GTX kartlar var. Genelde 260$ civarına sunulan bu kartlara tamam demek ya da GTX+'ların yayılmasını beklemek, kişisel tercihinize kalmış. HD 4850 baskısı nedeniyle firmaların ellerindeki GTX stokları erimekte gecikirse, GTX+ için uzun süre beklemeniz gerekebilir.

Kartlara yönelik yorumlara gelince, açıkçası çok söyleyebileceğimiz bir şey yok, çünkü her iki kart da NVIDIA'nın standart yapıdaki kartlarından ibaret. Leadtek, kartına hiç bir takviye yapmamış, ama ZOTAC kartın saat hızını arttırmış, bedavadan biraz daha performans sağlamış.

9800GTX+ modeli varken GTX modelini almanız elbette tercih edilecek bir durum değil, ama yeni model geldiğinden eski 9800GTX'lerinden kurtulmak isteyen firmalardan 9800GTX için cazip bir indirim görürseniz, çok düşünmeden satın alabilirsiniz. Sonuçta kartın performansı GTX+'dan çok az daha düşük, güç tüketimi de iki sürüm arasında ciddiye alınacak farkta değil. GTX+ modelini tercih edin ama uygun fiyatlı, kelepir GTX'leri de takip edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 26 Eylül 2008; 0:12:37 >

• quote:

quote:

quote:

Deneyim mi oldu

firma çalışanı olmadığınız halde yada kartların pazarlamacısı.. adamların kartları şu nedenle ucuz yok bu nedenle pahalı gibi şeyleri anlatmak nekadar deneyimse bunlarda okadar deneyim..

ayrıca ben ucuz olduğu için kalitesiz yazmadım.. sadece ucuz olduğu için daha çok tercih edilebildiğini söyledim ... ama diğer türlü yazanada sizin gibi tepiki göstermem , anlamı yok çünki , saygı denende bişey var ayırıca kırıcı konuşmalar yaparak ne kazanıyorsunuz anlamıyorum

Ferrarinin hızlı gittiğini bilmek için kullanmak gerekmez.

Ortada birşeyler var ki açığa çıkmış.Yorumlar yapılıyor maliyet konusunda

Pazarlamacı veya firma çalışanı da olmaya gerek yok bunları bilmek için.
    Nvidia'nın daha fazla maliyet ile üretim yaptığını biliyoruz

Başka konularda da konuşuldu bunlar.Ekran kartı konularında tecrübeli/biligli kullanıcılar mevcut onlar da söylüyorlar zaten

Sen çıkıpta Nvidia'nın bunu söylemesini bekleyemezsin ki
    Ati için de geçerli tabi aynı şey

Her neyse bu konu bir sonuca varmaz böyle

DMC kardeşim sen al 9800GTX'ini oyna oyununu

• quote:

cok kararsizim 4850 Iceq mi 9800GTX mi

quote:

edit:
    fan degilim falan deme ATI fanisin sen

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye sormazlar mı adama? Madfem kalitesiz olduğuna kesin kanaatsin ne diye konu açıyorsun?

• DMC kararını verdin mi kardeş
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.