Şimdi Ara

oto yıkama açmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
39.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkdaşlar merhaba ben 19 yaşındayım ve adanada yaşıyorum burada bir oto yıkama açmak istiyorum gider olarak ilk başta 15000 ytl düşündüm ama alacağım malzemeler hakkımda henüz bi araştırma yapmadım.sizce bu mevla yetermi böyle bi işe ve değerli gözüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.açacağım dükkanda ne gibi özellikler olmasını isterdiniz.aracınızı yıkatmaya geldiğinizde ne gibi beklentiler içinde olurdunuz bunları öğrenmek istiyorum.tekrar teşekür ederim iyi günler

     oto yıkama açmak istiyorum



  • Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan söylemek istiyorum :

    *Güzel keyifli bir bekleme salonu olmalı.

    *Bayan erkek karışık herkes arabsını yıkamaya getirdiğinde içeride keyifle vede güvenle oturabilmeli.

    *Bir adet plazma olmalı , içerisinin dekoru güzel olmalı.

    *Ayrıca bir adette daha televizyon olmalı . Bu televizyonda playstation 2 yada 3 bağlı olmalı. İnsanlar araba yıkamaya gideceğim 1 saat canım sıkılacak diye düşünmesin.

    *Vereceğiniz kağıt paspaslar kesinlikle geri dönüşebilen kağıttan olmalı .

    *Her yıkamaya bir kupon verilmeli. 10 tane kupona bir araç ücretsiz yıkanmalı.

    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar :)
  • Oto Yıkama Açmak isteyenler için bir çok sorunun cevabını bu yazıda vericeğiz .Adım Adım oto yıkama açmak için gereken tüm bilgileri anlatıcağız.Bu yazıyı yazmak için sektördeki tecrübeleri ve deneyimleri ile başarıya ulaşmış bir çok insandan birçok bilgi edindik.Uzatmadan konumuza girelim.

    Öncelikle bilmemiz gerekmektedir ki oto yıkama dükkanı açmak yada oto kuaför açmak doğru planlandığında ve doğru analizler yapıldığında gerçekten kârlı ve keyifli bir iştir.
    Adım Adım Oto Yıkama Dükkanı Açmak



    Oto Yıkama Açmak Resmi İşlemler

    Oto Yıkama Açmak İçin Gerekli Belgeler

    Oto Yıkama Ruhsatı

    Her yeni iş kurmak isteyenler için öncelikle resmi olarak yapması gereken başvurular ve alması gereken belgeler bulunmaktadır.Tabiki bu belge ve başvurular sektöre ve faliyet göstericeği işletme büyüklüğüne göre değişmektedir.

    Vergi Dairesinde Yapılıcaklar

    Yeni bir iş yeri açmak için Vergi dairesine, Sosyal Güvenlik Kurumları (Bağkur), Belediye, Ticaret odaları yada Esnaf Odaları ve son olarak mali hesaplarınızı devletin istediği şekilde hazırlamanızı sağlayan muhasebecilere ihtiyacınız vardır.

    Vergi dairesine yapılacak müracaat ; Dükkan açmayı düşündüğün bölgedeki ilgili vergi dairesine giderek gerçek usülde işe başlama formu adı verilen ilgili form istenerek iş sahibinin ilgili alanları doldurarak imzalaması gerekmektedir.

    Bu işe başlama formunun ekinde Noter onaylı kimlik fotokopisi, ikametgah adresi ve Dükkana ait kira kontratı yada tapu belgesinin fotokopisi gerekmektedir.

    Gerekli evraksal işlemler tamamlandıktan sonra vergi dairesi binasında bulunan yoklama memuru doldurduğun formların ve başvuruların onayından sonra vergi levhasını sizlere teslim eder.Hayırlı olsun artık resmen bir işletmesiniz.

    İşyeri açanın bilmesi gereken bir diğer konu ise zorunlu bağkur sigortası olması gerekmektedir.

    Belediyede Yapılıcaklar

    Öncelikle iş yeri açmadan önce belediyeye giderek açmayı düşündüğünüz sektörle ilgili (hangi belediye bağlı ise o belediyeye) gerekli iznleri ve şartları öğrenmeniz gerekmektedir.Bazı belediyeler sektörlere göre farklı işlemler göstermektedir.Belediyedeki gerekli işlemleri tamamladıktan sonra Tatil Günleri çalışma ruhsatı almanızda fayda vardır.Sonuçta insanların otomobillerini en çok yıkattı zaman dilimi hafta sonları ve tatil günleri olarak bilinmektedir.

    Bağkurda yapılıcaklar

    İş yeri sahipleri zorunlu olarak bağkur sigortası olmak zorunda kalmaktadır.Bağ-kur il müdürlüğüne gidilerek yapılıcak bağ-kur giriş bildirgesini doldurduktan sonra ilgili birimlere onaylatılması ve gerekli birimlere teslim edilmesi gerekmektedir.SGK işyeri açılış bildirgesini burdan inceliyebilirsiniz.

    Ticaret odasında yapılıcaklar

    Türk Ticaret Kanununun 42.ve Ticaret Sicili Tüzüğünün 13.maddesi gereğince, her ticari işletmenin açıldığı günden itibaren 15 gün içinde ticari işletmesini ve seçtiği ticaret ünvanını,işletme merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan ettirmeye mecburdur.

    Sizlerde oto yıkama açmak için gerekli olan ticaret odası işlemleri için ilgili ticaret odası birimine giderek gerekli başvuru ve tescil işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

    Esnaf odasında yapılıcaklar

    Oto yıkama açarken yapmanız gereken bir diğer işlem ise ilgili esnaf odasına giderek sektörünize uygun gerekli belgeleri sormanız gerekmektedir.Her sektörde farklı işlemler olduğundan dolayı bu konuda detay veremiyoruz.Esnaf odasına giderek ilgili formları doldurduktan sonra gerekli belgeleri alabilirsiniz.

    Oto Yıkama Ruhsatı

    Bu konuda internet üzerinde birçok soru gelmektedir.Oto yıkama ruhsatı nasıl alınır, oto yıkama ruhsatı nerden alınır ,oto yıkama ruhsatı kaç para,kaça mâl olur gibi sorular gelmektedir burada onları açıklayalım.Tabiki gerekli ruhsatları ilgili belediye binalarına giderek öğrenebilirsiniz ama bilindiği kadarıyla İstanbul pendik belediyesinin oto yıkama ruhsatı için gerekli formu buraya tıklayarak görebilirsiniz.

    Muhasebede yapılacaklar

    Oto yıkama dükkanınız için gerekli olan muhasebe işlemlerini herhangi bir muhasebeye yada mali müşavirlik bürosuna giderek ben oto yıkama dükkanı açmak istiyorum dediğinizde gerekli işlemleri yapıcaklardır.



    Oto Yıkama Açmak Gerekli Sermaye

    Oto yıkama işletmenizi kurmak için gerekli olan sermeyeyi bulmanız gerekmektedir.Bu sermayeyi bir birikmişiniz yada borç alabileceğiniz birileri yoksa devletin iş yeri açma destekleri yada kosgeb kredileri ile yapabilirsiniz.Ortalama bir mahallede oto yıkama dükkanı açmak için 40.00-50.000 tl arası bir bütçeye ihtiyacınız vardır.

    İşlek bir caddede iyi bir oto yıkama dükkanı açmak isterseniz eğer 50.000 - 90.000 TL arası bir bütçeye ihtiyacınız olmaktadır.Tabiki bu bütçe 0dan başlıyarak sizi 1 yıl kadar ayakta tutması ön görülerek en kötü senaryo için gereklidir.Ana sermayeyi amorti ettikten sonra doğru adımlar uygulandığında işletmeniz 1 yıl sonra kar etmeye ve para kazandırmaya başlıyacaktır.Bu geliri doğru kullanarak işletmenizi büyütebilir ve gelirinizi arttırabilirsiniz.



    Oto Yıkama Açmak İçin Dükkan Seçimi

    Oto yıkama işletmesi bilindiği gibi geniş m2 alanlarına sahip olması gereken bir işletmedir.ortalama bir mahallede oto yıkama dükkanı açmak için 300-350 m2alan başlangıç için yeterli olucaktır.Dükkan seçimi yaparken üstü açık bir alan seçmeniz sizin için daha ekonomik ve kârlı olucaktır.Üstü açık alan seçerken müşterilerinizin ve personeliniz için bir bekleme salonu gerekmektedir.Bu ihtiyacınızı ekonomik olarak gidermek isterseniz prefabrik yapıları kullanabilirsiniz.

    Oto yıkama alanında birde depoya ihtiyacınız olucaktır, ki buda sermayeyi yönetirken sabun köpürtücü parlatıcı gibi maddeleri toplu alımlarla ucuza mal edebilirsiniz.

    Oto yıkama işletmeniz için yer seçerken yol güzergahı yönünde girişi olan ve tabelanızı insanların kolayca görebileceği bir yer olması sizin için iyi olucaktır.Mahalle içinde oto yıkama yeri açmak yerine bir sanayi alanında yada iş yerlerinin bol olduğu iş merkezlerinde de dükkan açabilirsiniz buda size daha fazla sermaye gerektirir ama aynı orantıda müşteri potansiyelini arttırarak kazancınızı arttırır.Sanayi bölgelerinde yada iş merkezi yakınında oto yıkama açarsanız müşterileriniz otomobillerini yıkatmak için beklemek zorunda kalmayacak ve araçlarını bırakıp işlerine gidebileceklerdir.Otıo yıkama açıcağınız yerin yakınında işlek caddeler bulunması işletmeniz için faydalı olucaktır yada işletmenizin yakınında alışveriş merkezi olması müşteri sayınıza etki edicektir.

    Dükkanınız aynı zamanda insanları rahatsız etmeyecek seviyede izole edilmiş olması yada izole etmeniz gerekmektedir.Belediye yada gerekli birimlere şikayet edildiği taktirde oto yıkama ruhsatınıza el koyulabilir. Yada süreli işletme kapatma cezası uygulanabilir.

    Size bir dükkan bulma tekniği olarak birkaç farklı yöntemden bahsedebiliriz.Telefonunuzun navigasyon uygulamasından araç trafiğinin yoğun olduğu mahalle sokaklarına bakarak dükkan açmak için gerekli müşteri potansiyelini bulabilirsiniz.

    oto yıkama bayiliği veren firmalar

    Eğer isterseniz buradan oto yıkama bayiliği veren firmaları inceleyebilirsiniz.



    Oto Yıkama Dükkanında Olması Gerekenler

    Sizlere oto yıkamada gerekenlerden bahsedeceğiz.Oto yıkama açarken gerekenler aşağıdadır.

    1.Kamera Sistemi

    Müşterilerinizin kendini güvende hissetmeleri sürekli müşteriniz olma yolunda yapılcak olan bir çalışmadır.

    Kamera sistemi olan oto yıkamalarda oluşması istenmeyen durumlar olduğunda kanıt olarak gösterebilceğiniz gibi kamera sisteminin yıkama bölümüne bakan kamerayı bekleme alanında televizyondan gösterirseniz müşterileriniz bundan hoşlanıcaklardır.

    2.Bekleme Alanı

    Bekleme Alanı müşterilerinizin ve çalışan personelin dinlenmesi çay kahve içebilmeleri için gerekli olan bir alandır.

    Bu alanda müşterilerinizin sıkılmaması için sıcak içecek ikramı yapılabilir ve televizyon yada gazete standı gibi alanlarla müşterilerin geçen zamanı anlamamaları için meşgaleler gerekmektedir.

    3.Gerekli ekipmanlar

    Öncelikle oto yıkama açarken sermayenin bir kısmını ana ekipmana vermeniz gerekmektedir.Bu ekipmanlar öncelikli olarak ihtiyaçları listeleyelim;

    Kompresör 2.000 - 5.000 tl (işletmenizin büyüklüğüne göre kompresör büyüklüğü değişebilir.)
    Oto yıkama pompası 3.000 -5.000 tl (işletmenizin büyüklüğüne göre birkaç tane gerekebilir.)
    Oto yıkama köpük makinası 1.000 - 2.500 tl (işletmenizin büyüklüğüne göre birkaç tane gerekebilir.)
    Köpük makinesi için sabun ve köpük
    Oto yıkama tipi elektrikli süpürge 750 - 1500 tl (işletmenizin büyüklüğüne göre birkaç tane gerekebilir.)
    Araç içi temizlik için gerekli bezler
    Motor temizleme kimyasalları
    Parlatıcılar (kalitelisini kullanın müşterilerin sizi tercih etmesine neden olur)
    Araç içi parfümler
    Reklam yapmanız açısında baskılı kağıt paspas
    Oto Yıkama Açmak İçin Eleman Seçimi

    Oto yıkama açarken zor durumda kalınan olaylardan biride eleman seçimidir.Günümüzde bir çok oto yıkama genelde yabancı uyruklu arkadaşların çalıştığını görebilmekteyiz bu arkadaşları diğer oto yıkama merkezlerine giderek eş dost vasıtası ile çözebilirsiniz.

    Eleman seçiminde sıkıntı olan durumlarından biride sezonluk olarak müşterinizin artması yada azalması durumunda personelin buna anlayış gösterebilmesi problem haline gelmektedir.

    Aynı zamanda müşteri potansiyelinde azalma durumunu minimuma indirmek için oto yıkama işletmenizde yağlama lastik bakımı gibi işlerde yapabilirsiniz.Adınızı büyütmek ve kârlılığınızı arttırmak için lastikçi yada oto yağlama açmayı planlayan yeni bir iş kurmayı düşünen birini bularak masrafları yarılayabilir aynı zamanda daha fazla hizmet veren bir merkez haline geliceğinizden müşteri çekme imkanınızdan artıcaktır.

    Oto Yıkama Dükkanını Açtıktan Sonra Yapılması Gerekenler

    Oto yıkama yağlama yada oto kuaför adı altında işletmenizi açtınız.

    Müşterilerin sizleri tercih etmesi için çalışmalar yapmaya başlayabilirsiniz.

    Öncelikle reklam bu işin en önemli parçasıdır.Tabelanızı 3 açıdan da görülebilir bir şekilde yerleştirin ve Türk insanın en sevdiği ürünlerden olan promosyon ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederiz.Kullanabilceğiniz promosyon ürünlerinin başında karton paspas aynaya asılabilen koku ve ıslak mendil gelmektedir.

    Bunu hemen hemen her oto yıkama yapıyor sizin bunlardan farklı kılan şeyler yapmanız gerekmektedir.Örneğin 10 yıkamada 1 yıkama ücretsiz yada motor temizliği yaptırana yıkama ücretsiz gibi kampanyalar müşterilerin ilgisini çekerek sizlere güvenme hissini vermektedir.

    Müşterilerinize farklı kampanyalar sunun 2 ay boyunca analiz yapın ve hangi gün en az müşteriye sahipseniz o günü belirleyin ve o günlere kampanya yapın örneğin;

    Her ayın 15 inde oto dış yıkama %50 indirim !

    ya da

    Her çarşamba ticari araçlara %25 indirim gibi farklı pankartlar düzenleyerek açığınızı kapatabilir ve müşteri sayınızı arttırabilirsiniz.

    Yada

    10 yıkama yapan müşterinize Atatürk stickerı hediye !

    Şöyle bir pankartla karşılaşan müşteriler sizi tercih etmeleri diğer araç sahiplerine göre artış göstericektir.

    Yeni nesillerimizi okula taşıyan okul taşıtlarına %10 indirim !



    Mutlaka yapmanız gereken ve en önemli olan şey işinizi iyi yapın gerçekten kendi aracınız gibi düşünün ve siz beğenene kadar çalışmayı devam ettirin.Emin olun siz memnun kalıcak kadar kadar kaliteli iş yaparsanız müşterileriniz memnun kalır ve kazanırsınız.



    Kaynak:Oto Yıkama Açmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isustu -- 5 Ekim 2015; 14:52:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.