Şimdi Ara

ASUS P5Q DELUXE Ve Yaşanan Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakart çok güzel kalite diye aldık ve yaşadığım sorunları size anlatmak ve çözüm bulmanızı istiyorum.Yada artık başka şansım yok anakartı geri vermekten başka çarem kalmıyor...Lütfen herkes yaşadıklarını bu konuda yazsın da millette olayları çözsün.Sorun sorun üstüne yaşıyorum.
    İlk olarak Sistemimin özelliklerini burada yazayım imzamı daha henüz güncellemedim

ASUS P5Q DELUXE Anakart
    INTEL CORE 2 QUAD 9550 12 MB L2 ÖNBELLEKLİ 2.88 İŞLEMCİ
    4 GB KINGSTON DDR2 800 RAM 2*2
    3 ADET SEAGATE NCQ DESTEKLİ HDD 400-250-200-VE E-SATA 750 SEAGATE FREE AGEN PRO
    WINFAST 8800 GTX 512 MB EKRAN KARTI
    CREATIVE 7+1 LIVE EDITION SOUND CARD
    THERMALTAKE 750 WATT PSU
    VE 5.25 KART READER FRISBY MARKA.ONUN DAHA İYİSİNİ BULAMADIM...
    KLAVYE MICROSOFT
    MOUSE İSE MICROSOFT SIDE WINDER

SORUNLAR
    1-İlk olarak Express gate ye girerken mouse tıklarken içeri girmeden çalışıyor ama mesela web bölümüne veya bir yere girdim orada mouse çalışmıyor hiç bir şekilde

2-Bilgisayar EPU SIX modunda calibration yaparken birden Mouse ve klavye ışıkları sönüyor ve bilgisayar kilitleniyor sonra reset tuşuna bastığımda ekrana görüntü gelmiyor ve komple kapatıp açtığımda geliyor

3-AHCI modunda sorunsuz bir şekilde Xp yi kurdum sp3 entegreli...Herşey güzel ama epu six modunda kilitleniyor sistem az bir ayar ellediğimda anında klavye mouse gidiyor

4-e-sata Seagate free agent pro 750 gb diskim açıken e-sata modunda birden bir ses çıkıyor ve kilitleniyor kapattım diski çıkartım şuan epu-six engine modunuda sildim kilitlenme yok ama e-sata disk açıkken birden sistem kilitleniyor

Şimdi kullandığım bios 1306 en son bios

Arkadaşlar bu sorunlar neden oluyor.Board sorunlumu acaba Eğer sorunlu ise geri vereyimmi.Yada driver expert gibi bios ayarlarındanmı bu sorun oluyor acaba....E-sata driver güncellemesi yaptım ondan sonra yaptı bu e-sata disk açıkken kilitlenmeyi acaba driverdenmi.

Express gateye mouse neden çalışmıyor veya birden epu six modunda neden birden klavye mouse gidiyor.Bunun sebebinde usbler bozuk olduğumu ortaya çıkar.5.25 kart readeri devre dışı bırakarak denedim yine aynı.

Bu sorunları sizde yaşadınızmı.Acaba kullandığım kouse side winder ondanmı girmiyor.Neden bu sorunlar.Bir mantık yürüten arkadaş varmı.Konuyu bütünü ile ele alırsanız çok mutlu olurum.Bu olaylar beni bu anakarttan soğuttu buzamana kadar kullandığım hiçbir asus anakartta böyle sorun yaşamadım.Bundan önceki anakartım p35 çipsetli wifi asus anakarttı e-sata çalışmıyordu ama hiçbirsorun yoktu...

• Valla ben daha dün aldım fazla vaktim yoktu sadece bi vista kurabildim birde driverlerini yüklemeye çalıştım yalnız ethernet driverini cdden autorundan kurarken 3-4 saatte kuramadı sahura kadar açık bırakmıştım. Onun harici başka bişeyle karşılaşmadım.
  • dostum teşekkürler.Donanımhaber.com forumu eski donanımhaber.com forumu değil.Burada önceden bir konu açtığımızda o konuya muhakkak cevap alırdık.Şimdi bu iş bitti.Artık sadece alay etmek için konu yazmak moda oldu.Ama site yönetimi nerede ve bu adamları neden tutuyorlar anlamadım...Sorunun ilk aşamasındaki mouse çalışmama problemi Express gate nin 1.1.13 güncellemesiyle düzeldi...Fakat epu six enginedeki hata devam ediyor donma yapıp klavye ve mouseyi kesiyor.Ayrıca Bu anakart işlemcinin ısısı 35 derece iken anakart 45 derece çalışıyor bunun sebebi ne sende ısı sıcaklığı nasıl.Bizde japon mapon az ısınır diye bunu aldık ama maşallahı var anakartın.Galiba geri iade edecem...Kendim bilgisayarcıyım en azından iade şansım var.Ama kimse bu anakartın bu sorunlarını konuşmuyor yada tartışmıyor.Eski bilgili arkadaşlarımızdan deneyimlerini paylaşmalarını bekliyoruz...

Kurdugun xp cd sini baska bı makınaya kurdugunda normaL calsıyomuydu yanİ cd de problem yok degılmı..

Çünkü bnde kendı makınama xp service pack 3 lü crack li cd kurdum ve sonra pc salak salak benden farklı calsmayA basladı reset atıyodu hatalr verıyodu usbler bi çalsıp bı calısmama gıbı sorunlArı oluyodu..

sonra baska bi cd ile tekrardan kurdum bıos updateınıde yaptım canavar gibi calIsıyo masallah..

X48-DQ6 , 4870 , Q9650 SİSTEMİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drifter_Soldier -- 21 Eylül 2008; 11:35:44 >

4-e-sata Seagate free agent pro 750 gb diskim açıken e-sata modunda birden bir ses çıkıyor ve kilitleniyor kapattım diski çıkartım şuan epu-six engine modunuda sildim kilitlenme yok ama e-sata disk açıkken birden sistem kilitleniyor

bu sorun bendede var
    sistem
    Asus P5K-E Wifi
    Seagete Freeagent pro, ve akasa e-sata kablosu var. sisteme bağlıyorum diski 5 dk sonra başlıyor kitlenmeler en sonunda reset atıyorum düzeliyor.
  • Millet benim p5q-e(daha dün geldi) de 1306 biosla geldi fakat şöle bir sorunum var.Bilgisayarı ilk açtığımda everestte cpu sıcaklıkları 26 (çekirdekler 40,40,36,36) şeklinde veya buna yakın değerlerde ama belli bi süre sonra 107 diyo çıkıo işin içinden Aacaba bu biosla ilgili birşey mi ? Yada fanı iyi takamadım belli bir süre sonra yerinden oynama falan mı yapıyor ? Uyuyamadım bu meletin yüzüne Gece yatmadan önce sıcaklıklar baya bi düşük gitti oyuna girdim grid fln oynadım 1 sat normaldi ona güvenim orthos'o bıraktım.1-2 saat mi ne oldu uyuyamadım bişi olur diye baktım ki yine 107 Bios yada sensor tabanlı bi sorun gibi gözüküyor ama insanın içinede kurt düşmüyor değil normal değerler verirken sonra niye 107 diye.Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?

@BorckaArtvin Ahci ve e-satayı daha denemedim ama diğerleriyle karşılaşmadım p5q-e'de.Epu yanlış anlamadysam diğer donanımlarada bağlı belki Epuya uymayan bir donanımın olabilir ki Epu'nun pek stabil olmadığını kitlendiğini falan okumuştum sanki forumda.Eğer denk gidersem seni haberdar ederim.Cd'den çıkan driverları kullandıysan netten güncel driver çekip denemeni öneririm.Ahciyle ilgili sorunun da kaynağı yine Epu olabilir.Birde 1306 bios sanırım sorunlu bir biosdu.Almadan önce bu çok kişiden böyle birşey duymuştum ve önceki biosa geri döndüklerini falan söylüyorlardı.Belki bir önceki biosu bulup ona geçmek işimize yarayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .dream. -- 21 Eylül 2008; 12:12:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sp3 cdsini baika bilgisayarlada kullanıyorum tamamen orjinal cd ve sorunsuz.Bu anakart demekki çok sorununda kurtulacakki zevk versin bize.Epu six rezalet.bilgisayarı kilitliyor durduk yere
  • Anakartın sorunlu değil..Bende P5Q-E kullanıyorum ..express gate i deneme ne gerek var çok mu gerekli..e-sata konusuna gelince evet sorunlu ama sorun anakartdan değil sorun hem sagate hemde WD in kullandığı yonga chipleri asus un anakartlarındaki jmicron yongaları ile sorunlu..ya usb kullanacaksın yada braket midir nedir içeride sata dışarıda e-sata ucu olan pcı slotuna takılan zımbırtılardan kullanıp güney köprüsü üzerinden e-sata bağlantısı gerçekleştireceksin..Oda sorunlu gerçi..EPU-SIX modu nedir bir anlatsan ve neden kullanman gerekiyor..

e-sata ilgili yazı ahanda burada..

http://www.pclabs.com.tr/2007/09/26/esata-mercek-altinda-problem-mi-nimet-mi/

epey uzun bir yazı ama çok bilgilendirici sonuna kadar oku..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunwane -- 21 Eylül 2008; 16:01:57 >

• En iyisi epusuz kullanmak öyleyse.Zaten OC yapılacaksa makineye epu kullanmanında mantığı kalmıyor.Anakart sağlam ama epu six kötü.Yapacak tek şey epuyu kapatmak.
  • dostum acaba bu anakart bios updatelerle kendine gelirmi.Yani geri vermiyeyim değilmi

maalesef bende de 9550 ve p45 deluxe var. ve bu kadar olur diyorum.
    her an bilgisayar kilitlenecek diye bekliyorum. bence anakart sorunlu çizgiyi aradım komple sistemi gönderin diyorlar. oyunları zor çalıştırıyor. örneğin crysisi 10dk oynatmaz

birde anakartın üstünde bir dünya soğutucu var ama maalesef sıcaklık alıyor gidiyor.
    bende anakartın üstüne gelecek şekilde bir fan taktım.
    43k km corolla 1,6 xli 1995 (on numara benzinli motor)
  • Bu anakart bende de var ve işlemci 38 derecede iken anakart 45 derecelerde geziyor. Kasayı değiştirdim, daha ferah bişey aldım ama test edecek vaktim olmadı henüz...

1306 bios var bende de ama eski biosları yükleyemedim, yenisini bekliyorum...
  • Herkese geçmiş olsun.
    Ben de benzer problemlerden şikayetçiyim. Çizgi Servis'e abone oldum sayılır.

Asus P5Q Deluxe
    İntel Q9550
    Asus EN9600 GT 1 GB VGA
    2x Kingston HyperX DDR2 1066/4 GB (KHX8500D2K2/4G x2) Toplam 8GB
    Seagate 500 GB SATA II HDD
    2x Seagate 750 GB SATA II HDD
    ThermalTake Armor+ Mx
    Tagan 700W 2ForceII Psu
    Vista 64 Business

Aynı sistemden iki tane aldım.
    Sistemin birisinde tek 500'lük disk var. Tek diskli olana Vistayı kurdum ve şimdilik çalışıyor.

İkincisini de hesapta 750'lik diskleri Raid yapacaktım ama daha sistem kurarken çuvalladı.
    İlkönce Vistayı kuramadım. Çizgi güncel bios'un (1306) problem çıkardığını ve eski bios sürümünü (0803) yüklediklerini ve problemin çözüldüğünü söyleyerek kartı verdi.
    Sonra Vista'da makinenin performansını ve arayüzünü beğenmediğim için XP 64'e downgrade yapmaya kalktım.
    Daha kurulur kurulmaz sistem açıldıktan sonra çöktü. Defalarca denedim sonuç aynı. Sonra RAM'lerden işlemciye en uzaktakini çıkartınca çalıştığını farkettim. Çizgiyi tekrar aradım. Derdimi anlattım.
    XP 64 ve SP 2'yi tek bir kurulum CD si yapıp yeniden yüklememi önerdiler. Onu da yaptım.
    Sonra sistem çalıştı. Anakart sürücülerini yükledim. (LAN, AUDIO, CHIPSET, SATA ve EPU) Ortalık tekrar karıştı ve sistem yine çökmeye başladı. Çizgi'yi tekrar aradım. Ne yalan söyleyim acayip sabırlılar. Anakart sürücülerini tek tek yükleyerek problemin kaynağını bulmamı söylediler.

EPU ile ilgili de söyledikleri aynen şöyle: EPU yeni bir sistem sürücüleri tam oturmuş değil, yeni bir BIOS güncellemesi bekliyoruz. Yakında yayımlanır...
    Hayda... Reklamlarında öyle demiyor ama. Reklamdaki ifade aynen şöyle:

"Asus EPU 6 Engine, işlemcinin anlık kullanım durumunu sürekli gözetim altında tutup, işlemciye yalnızca gerektiğinde güç vererek otomatik enerji tasarrufu sağlayan EPU yongasının dana da gelişmiş halidir. Bu yeni EPU yongası ile ASUS P5Q Serisi, yalnızca işlemciyi değil, ekran kartı, bellek, chipset, sürücü ve fanın da güç ihtiyaçlarını gerçek zamanlı olmarak kontrol ederek, maksimum enerji tasarrufu ve verimlilik sağlar"

Söylediklerini yaptım. Sistemi tekrar baştan yükledim. Daha LAN sürücülerini yükler yüklemez sistem yine çöktü.
    Çizgi'yi tekrar aradım. Kartta problem olduğunu vs söyledim. Getirin kontrol edelim, ASUS'a soralım muhabbetleri vs oldu.
    Kartı söktüğüm gibi Çizgi'ye götürdüm. Bakalım bekliyorum ne olacak.

Bu arada yukarıdaki konfigürasyonu sorunsuz çalıştıracak iyi bir anakart öneren olur mu diye merak ediyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi customusto -- 24 Eylül 2008; 18:09:05 >

• Özellikle son günlerde deluce kartlarda ciddi bir sıkıntı çeken sayısı var.İşin aslı bende bu kartı düşünüyordum ancak sıkıntı çekenlerin sayısı çok ciddi.Sadece EPU olayı ile ilgi değil,çeşitli sebeblerden ötürü bu kartla sıkıntı çekenler var.Bende OC yapacağım için bir üst model olan maximus II alacağım.Crossfire düşüncem yok dolayısı ile p45 bana yetiyor.Deluxe modeline göre daha derli toplu bir kart artık onu takip edeceğim.
    Ramlardan birini çıkardım çalışıyor. Yani ram slotlarının tamamını doldururca çuvallıyor anlayacağınız.
    Fakat aynı sistem Vista 64 'de çalışıyor. İlginç değil mi?
  • bu anakartta iyileştirmeler çok olacak yada rezil olacak başka çare yok gibi görünüyor.Yüzde 100 japon kondansatör öyle kaliteli böyle kaliteli diye aldık ama sıcaklık 2 kat arttı eee ne oldu şimdi
  • İşin gerçeği benimde gözüm korktu ,delüxe kullanan arkadaşların tecrübeleri ışığında bende asıl kararımı vereceğim ancak şuan için eğilimim maximus formula II yönünde ve büyük ihtimal bu anakartı alabilirim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.