Şimdi Ara

A300-1EC LAPTOP (SORULAR-SORUNLAR)-RESİMLİ İNCELEME EKLENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
10.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün itibariyle toshibanın a300-1ec modelini almış bulunmaktayım.Amacım oyun oynamak falan değil,internette gezinmek,film izlemek müzik dinlemek gibi işleri görecek bir bilgisayar almaktı.Araştırmadan o anda karar vererek aldığım bir makine.
    soru 1
    bilgisayar daha kutusundan çıkmadı.açmadan önce yapmam gereken işlemler var mı?satıcı windowsun içinde kurulu olduğunu,tek yapmam gerekenin açma tuşuna basmak olduğunu söyledi.
    2.ilk şarjı kaç saat olmalıdır ve nasıl yapılmalıdır?yani içerisindeki pili bittikten sonra mı şarja takayım,yoksa açar açmaz şarja takmak mantıklı mı?
    3.sizce iyi bir seçim yapmış mıyım?(artık yapacak bir şey yok ama...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 16 Eylül 2008; 13:37:03 >

• Hayırlı olsun rkadaşım
    nerden aldın ne kadara aldın.. gerçekten güzel bir bilgisayar...
    güle güle kullan artık...
  • 1.için yapacağın özel birşey yok.aç kutuyu çıkar canavarıaçma tuşuna bas windows seni yönlendirecek
    2.en iyisi hangisidir bilmiyorum ama ben eve geldim taktım direk şarja bi dahada çıkarmadım.yani pilde çalıştırmamı gerektirecek bir durum olmadı.hiç sorunda yaşamadım...
    3.modeli bilmiorum ama temel düzeyde ihtiyaçların var.bunu zaten çoğu günümüz makinası karşılar.

son olarak hayırlı olsun demek düşer
  • öncelikle veridğiniz cevaplardan ötürü hepinize teşekkür ederim.
    daha önce hiç bilgisayar incelemesi yapmadım.Bu nedenle hatalarım olursa kusuruma bakmayın lütfen.
    inceleme sıram:1. dış tasarım
    2.yuvalar,3. ekran görünümü,4.performans şeklinde olacaktır.
    1.dış tasarım:
    resimde de gördüğünüz üzere siyah fon üzerine gri şeritler çekilmiş ve tam ortayada kalın ve büyük fontlarla toshiba yazılmış.Tasarımı bu haliyle oldukça i,yi görünüyor bana göre.gövde Türkiye için özel olarak üretilmiş,ancak normal toshibalardan çokda farklı bir kasa kalitesi yok ürünün.kapağın kilitli olmaması ise bana göre eksi yön.(daha önce ıbm kullanmıştım.onda kapağın iki yanındaki mandallara basmak suretiyle ekranı yukarı kaldırabiliyorsunuz.bunda o yok.)Ancak kaldırırken biraz ağır belli seviyeden sonrada kapak oldukça hafifliyor.
    2.yuvalar:

aletin sağ yanında 2 tane usb girişi ve internet için bir soket bulunmakta.usb girişlerin güzel bir özelliği var:cihazı çalıştırmadan mp3 çalarınızı telefonunuzu vs.bu usb girişlerinden şarj edebiliyorsunuz.bir yan tarafta cd-dvd okuyucu,yazıcı ve en solda da güç adaptörünün bağlandığı giriş var. cd okuyucusu çalışırken gürültülü ancak takılan cdnin algılanıp windows ekranına gelmesi 3-4 saniye kadar sürüyor.Bu ise bilgisayarın kaliteli olduğunun bir göstergesi aslında.

bilgisayarın sol yanında en sağdan başlayarak,s400 küçük giriş,2 usb girişi(toplam 4 usb girişi var),ethernet girişi,klavye kullanılabilmek için giriş,fan, monitör bağlamak için giriş bulunmaktadır.
    Fan oldukça sessiz çalışıyor.toplamda 4 saat açık kaldı alet bu esnada biraz ısındı ama bunu normal karşılamak lazım(usb girişler denendi,cd sürücüsü denendi,video izlendi,internete girildi,programlar yüklendi,word kullanıldı)Ayrıca büyük tasarlandığı için sıcak hava çıkışı rahatlıkla gerçekleşiyor.
    3.EKRAN VE KLAVYE(İÇ GÖRÜNÜM)
    En üstte 1.3 megapiksellik bir webcam bulunuyor.Yüz tanıma işlevi özelliğine sahip bir kamera.Nasıl bir görüntü verdiğini ve bu özelliği daha test etme şansım olmadığı için sonuçları buraya yazamıyorum.
    içteki tasarımda da siyah fon üzerine gri şeritler çekilmiş.Ve bu alete asil bir hava katmış.ekranın altında multimedya tuşları bulunuyor.Bunlar dokunmatik olarak tasarlanmış ve tepkisi gayet iyi.ve birde büyükçe bir açma kapama düğmesi.
    alette aurıca harman/kordon hopörlör ve ses sitemi kullanılmış.son seste bile bozulma olmuyor ve hopörlörlerden tiz ve bas seslerini gayet temiz bir şekilde çıktığını duydum.Beklentinizin çok üst düzey olmaması kaydıyla memnun kalacağınıza eminim.
    daha altta klavye ve en altta touchpad bulunuyor.(bunlara ileride daha ayrıntılı değineceğim)
    aletin daha altında ise bir kart okuyucu,hopörlör bağlamak için mikrofon-hopörlör bağlantı yuvaları ve ses açma kapama düğmesi(yuvarlak)bulunuyor.bu düğmeyi sola veya sağa istediğiniz kadar döndürebiliyorsunuz.herhangi bir sınır yok.ancak ekranda ses seviyesi beliriyor ve en son seste dödürmeye devam etseniz dahi ses daha fazla açılmıyor.
    A.KLAVYE:
    pianoblack bir klavye kullanılmış.Klavyenin kullanımı oldukça rahat.tuşların tepkileri yeterli,ele oturması ideal.Bşlat tuşunu klavyeye eklemeleri güzel olmuş.f tuşlarından laptopun ayarlarını yapabiliyorsunuz.Zaten standart ayarlar gayet yeterli.Ben ek ayar yapma ihtiyacı duymadım.Back space ve shift tuşlaını büyük tasarlamışlar.buna karşılık enter küçük olmuş.biraz daha büyük olabilirdi.
    B.TOUCHPAD:
    TOUCHPAD yüzeyi düz değil.pütürlü bir yüzey kullanılmış buda elinize daha fazla hakim olmanız anlamına geliyor.yanlış yapmak oldukça zor.touchpadin üstünde de tasarımın bir parçası olan gri şeritler devam ediyor ve bu sayede touchpad bilgisayar içinde farklı bir görünüm alarak göze batmıyor.
    heme altta sağ ve sol klik için tuşlar var.bunlar gri dizayn edilmiş.Bana göre braz sırıtmışlar.daha koyu bir gri tercih edilseydi bütünlüğü bozmamış olurdu diye düşünüyorum.
    touchpadin algılaması gayet yeterli.Burada negatif bir durum yok.
    C.EKRAN:

Ekran;toshiba trubrite wxga tft bir ekran ve 1280*800 çözünürlüğe sahip.masaüstünde ekranda parlama yok. parlaklığı gayet iyi,ince ancak 15.4'' olduğu için film,video izlemek ve internette gezinmek oldukça keyifli.ancak çabuk tozlandığını belirtmeliyim.Bu birazda siyah olmasından kaynaklanıyor.

4.PERFORMANS VE DİĞER ÖZELLİKLER:
    öncelikle pilden başlayayım;yaptığım testlerde pilin 2 saat civarında gittiğini gördüm.Bu benim için gayet yeterli.wirelessi ve bluetoothu test etme imkanım olmadı.işlemcisi intel core duo2.2.0 ghz,2mb l2 cache,667 mhz fsb.667 olması biraz kötü,800 olsaydı daha iyi olurdu.ama oyun bilgisayarı olmadığı için 667 yeterli olur diye düşünüyorum.ekran kartı,intel gma x3100,358 mb grafik belleği sunan bir kart.Buda standart kullanım için yeterli olur.ve son olarak 160 gb. hard disk.bunu 250 gb. olmasını isterdim ancak o zamanda bütçemi aşacağım için ve ekstra özelliklere ihtiyacım olmadığı için tercih etmedim.performans isteyen arkadaşlar a300-15m modeline bakabilirler.
    hard diski ikiye ayırmışlar.Bilindik c sürücüsü ve başka bir sürücü var.ve 80-80 ayırmışlar.Bence bu iyi düşünülmüş.çünkü bilgisayar çöktüğünde c sürücüsündeki bilgiler yok olur ama diğer sürücüdeki bilgileri kurtarabiliriz.
    SONUÇ:
    aleti inceledikçe ve gizli saklı kalmış yeni özellikler keşfettikçe,iyi ki tercihimi toshibadan yana kullanmışım diyorum.artı yönleri;
    1.Çok kaliteli bir malzeme yapısı
    2.tasarım.
    3.performans.tekrar belirteyim,amacınız bir multimedya canavarı almak ise toshiba isteklerinizi karşılamayabilir.daha üst modellere yönelmenizi tavsiye ederim performans açısından.
    4.sessiz çalışması.benim için çok önemli bir kriterdi.
    5.pil gücü 2 saat civarında gittiğini söylemiştim.ekran parlaklığını düşürerek bu süreyi artırmak mümkün.sadece internet kullanımıyla 2.5 saati bulacağından eminim.
    eksi yönleri
    1.ısınma.dediğim gibi çok fazla değil.
    2. tasarımından dolayı toz toplaması.(asil bir duruşu var ancak bu yönüde bir gerçek)
    3. driverlar kutudan çıkmıyor.kutudan cihaz,şarj adaptörü,güç kablosu ,kullanıcı kılavuzu ve bir sürü reklam çıkıyor.ancak c sürücüsünün içinde var.bunları dvdye atmam gerektiği söylendi.

daha test etmediğim özellikleri var.yakında onlarıda buraya yazarım.
    umarım incelememden memnun kalırsınız.Elimden geleni yazpmaya çalıştım.

• öncelikle hayırlı olsun

bende aynı marka laptopu 1 hafta önce aldım hizlial.com dan 1190 ytl 12 ay taksitli olarak.(sende nerden ne kadara aldığını yazabilirmisin.)

genelde iyi makinadan memnunum vistada fazla kasılma olmuyor. Tek problemim klavye, normal masaüstü klavyesine alıştığım için zorlanıyorum, enter klavyesi çok küçük.
  • Acaba bu alettte ne tür oyunlar oynanabilir?? Mesala nfs ve counter oynanabilir mi acaba?? bir de mutlaka xp yuklenmeli mi?
  • teknosadan 999 dolara alındı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG X130 İncelemesi - ( Ana Konu )
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

teknosadan 999 dolara alındı.

Hacam acaba kdv dahil mi bufiyata? bir de acaba teknosa v.s gibi buyuk mağazalar nakitte falan extra kişiye özel indirim yapıyorlar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aluk4

Acaba bu alettte ne tür oyunlar oynanabilir?? Mesala nfs ve counter oynanabilir mi acaba?? bir de mutlaka xp yuklenmeli mi?

onları oynatır diye düşünüyorum.Ama crysis gibi çok yüksek donanım isteyen oyunları çalıştırmayabilir.
    Xp konusuna gelince;
    biliyorsunuz 2010 yılında xp'nin güncelleştirilmeleri artık yayınlanmayacak.Microsoft vistanın kullanımının yaygınlaşmöası için böyle yapıyor.Ama nettopların çoğu xp kurulumlu olduğu için 2010 yılına kadar güncelleştirmeler sunulmaya devam edilecek.
    Zaten vista oyunlarda çok da iyi değil.O nedenle windows yetkilileri yani bir işletim sistemi üzerinde çalışmaya başlamışlar bile.Bunada WİNDOWS SEVEN diyeceklermiş ve şu ana kadar microsoftun yaptığı en iyi işletim sistemi olacakmış.
    Bütün bunlar göz önüne alındığında eğer bilgisayar oyunlarına çok meraklı değilseniz,vista kullanın derim.

• bnde de aynı laptop war gold'dan 1.140 ytl ye aldım 12 taksit.. hatta 2.5 hafta oldu =)) bşi sorcam yüz tanıma sistemi derken ? çözemedim araştırıorm netten
  • yüz tanıma sistemi;bilgisayar açıldığında sizden kameraya bakmanız isteniyor.Ve kamera sizin yüzünüzü hafızasındaki bilgisayar sahibinin yüzüyle eşleştiriyor.Eğer bu eşleşme tutarsa bilgisayar açılmasına izin veriyor,tutmazsa bilgisayar açılmıyor.parmak izi okuyucudaki bazı aksaklıklar nedeniyle bu sistem geliştirildi.Çünkü yıpranmış eller parmak tarayıcıdan geçemeyebiliyodu.Bu daha doğru bir mantık.
    999 dolar teknosadaki fiyatı bu.6 taksit yaptılar.yanında çanta hediyesi de var.
  • bende bugun bu urun aldım fakat xp bir turlu kuramıorum usb dısket surucum war ama genede beceremedım mesela cd den boot edılmıor bı turlu eger bılen warsa acık yardım beklıorum yarın sabah yurda gıdıcem bu gece yapmam lazım acıl yardım :S
  • merhaba arkadaşlar. bende aynı dizüstü bilgisayardan aldım. Merak ettiğim bişey var. kutudan sadece şarj kablosu ve kitapçıklar çıktı. bunun bi tv bağlantı kablosu felan veya ona benzer bişeyi olması gerekmiyomuydu aceba? sizde de durum aynımıdır? kutudan cıkanları söylerseniz sevinirim.
  • Sungur 13! İnceleme için eline sağlık.Şu an Sony vaio nr 480 (İst.Bil.den)mi,A300 1ec´mi karar veremiyorum.Aslında Toshiba dizayn olarak güzel ancak biraz kalın ve tombul duruyor sanki (özellikle sony´e göre).Çok sırıtıyor mu?
  • Toshiba da sadece kamera artısı gözüküyor bunun dışında bir artı göremedim.Ama ben yine de Sony derim.Daha ince bir tasarıma sahip.İki cihazı yan yana git gör bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gazsobasi

merhaba arkadaşlar. bende aynı dizüstü bilgisayardan aldım. Merak ettiğim bişey var. kutudan sadece şarj kablosu ve kitapçıklar çıktı. bunun bi tv bağlantı kablosu felan veya ona benzer bişeyi olması gerekmiyomuydu aceba? sizde de durum aynımıdır? kutudan cıkanları söylerseniz sevinirim.

kutudan çıkanları yukarıda belirtmiştim.ekstra olarak sadece şarj adaptörü çıkıyor.riverlar bilgisayarın içinde tv kablosunu bulabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yoksull

Sungur 13! İnceleme için eline sağlık.Şu an Sony vaio nr 480 (İst.Bil.den)mi,A300 1ec´mi karar veremiyorum.Aslında Toshiba dizayn olarak güzel ancak biraz kalın ve tombul duruyor sanki (özellikle sony´e göre).Çok sırıtıyor mu?

Ben teşekkür ederim.Ben lenovo ile toshiba arasında kalmıştım,ama bir değişiklik yaparak toshiba aldım.Ancak sonyde kalitelidir.Hangisini kullanmak istiyorsanız onu seçebilirsiniz.Ama ben toshibanın performansından çok memnunum.
  • Yaşadığım yerde sony görme imkanım yok.Toshiba´yı Teknosa´da görmüştüm tabi resimde gördüğüm kadarıyla sony´e göre biraz kalın ancak genel anlamda sırıtmıyordur herhalde onu merak etmiştim.Oyun oynamadığım için performans benim için çok da önemli değil görünüşe biraz daha önem veriyorum.
  • tasarımı gerçekten güzel.Tabi bu göreceli olduğu için fazla bir şey söylemem doğru olmaz.
    cpuz testindeki performans anlamında vereceğim değerler şunlar:
    technolojy 65nm

clocksda ise;
    core speed 997.7 mhz.
    multiplayer *6.0
    bus speed 166.3
    rated fsb 665.1
    intel gm965 chipset kullanılmış

bence performans konusunda sıkıntı yaşamazsınız.Özellikle internet,ve müzik için gayet yeterli.Tasarımının ise dikkat çekici olduğu bir gerçek.
  • İlgine sağol...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.