Selam arkadaşlar powercolor hd4870 kullanıcısıyım fan hızını sürekli %65 olarak kullanıyorum Hicks in anlattığı şekilde masaüstünde bir Default bir Fan hızı dosyam var biri %35 diğeri %65 de ama ben hep %65 çalıştırıyorum çünkü bilgisayar 15 saat falan açık geneldede oyun oynuyorum ne gibi zarar olur örneğin kullanım ömrü kısalır veya daha çok elektrik harcar gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vadocz -- 4 Eylül 2008; 15:28:50 >
arkadaş basit bir soru sormuş, cevaplarını da tahmin etmiş, başka bir şey olur mu diyor. anasından fan teknolojisi ile doğan var mı aramızda?
cevabını da verelim, fanın ömrü kısalır, belki ama bir ekran kartının ortalama ömrü ne kadar ki zaten? bakımı sıklaşır mecburen birde ufak bir elektrik faturası kabarıklığı olur sesin yanında başka birşey olmaz.
elektrik sarfiyatı göze batar şekilde farketmez. fanın ömrüne gelince %65 tamam ama %100 yapsan cidden kısa ömürlü olurdu. şu durumda kafana takma sonuç olarak o bir fan ve dönerek diğer aksamları serinletmesi için imal edildi. bırak da görevini yapsın
tek mahsuru arkadaşların dediğini gibi fazla ses yapması olur. bu seni rahasız etmeyecekse problem diil. zaten genelde oyun oynuyorum demişsin...
Ciddi Cevaplar verenlere teşekkür ederim ilk defa üst seviye bir kartım var ve fan hızını ilk defa yüksekte kullanıyorum ve ne gibi sorunlar çıkarabileceğini bilemiyorum defaulta almıyorum çünkü bu ayarları yaptıgımda 1280 deydim default yapınca birçok ayarı değiştirmek gerekiyor haliyle kafa ütülemesindede sorun yok çünkü alıştım hemde öyle bir alıştımki her pc açışımda fan dönmüyormu acaba diye bakıyorum
Cevaplar için teşekkürler yanlız kulaklarım için gerçekten sorun olmuyor ben hep kulaklık takıyorum oyundayken bile kulaklığı çıkarıp bakıyorumgerçekten fan hızı ilk günkü gibi dönüyormu diye o kadar alıştımki bilgisayar ilk açıldığında fan yavaş dönüyor sonra hızlanıyor fan durdu sanıyorum :D