Şimdi Ara

Manchester United - Zenit | Süper Kupa Finali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu akşam SHOW'da ma.

    Süper kupa Monaco'da sahibini buluyor.



  • Futbolda geçen sezon Avrupa'nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımlarını karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, yarın Monaco'da 34. sahibini bulurken, Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester United ile Türk futbolcu Fatih Tekke'nin de forma giydiği UEFA Kupası şampiyonu Zenit St. Petersburg takımları, kupayı müzesine götürebilmek için mücadele edecek.

    MANCHESTER UNITED 1 KEZ KAZANDI
    Manchester United, UEFA Süper Kupası'nı 1 kez müzesine götürmeyi başarırken, Zenit St. Petersburg ise ilk kez Süper Kupa'da mücadele edecek.

    Manchester United, 1991 yılında Kızılyıldız'ı 1-0 yenerek kupayı kazanırken, 1999'da ise UEFA Süper Kupa'da Lazio'ya 1-0'lık sonuçla kaybetti.

    Zenit St. Petersburg ile Manchester United ilk kez birbirlerine karşı bu kupada mücadele edecek.

    EN ÇOK AC MILAN KAZANDI
    UEFA Süper Kupası'nı en çok müzesine götüren ekip İtalya'nın AC Milan takımı oldu.

    Son kupayı da alan İtalyan ekibi, Süper Kupa'yı tam 5 kez kazandı.

    AC Milan, 1989'da Barcelona'yı, 1990'da Sampdoria'yı, 1994'de Arsenal'ı, 2003'te Porto'yu, geçen yıl da Sevilla'yı geçerek kupaya uzanırken, 1973'de Ajax, 1993'de de Parma'ya karşı kaybetti.

    2000'DE KUPAYI GALATASARAY KAZANDI
    2000 yılında Galatasaray'ın da kazandığı kupayı, 33 yıllık geçmişinde en çok 5 kezle AC Milan müzesine götürürken, Hollanda'nın Ajax ve İngiltere'nin Liverpool takımları da 3'er kez mutlu sona ulaştı.

    UEFA Süper Kupa'ya ayrıca, Anderlecht, Barcelona, Juventus ve Valencia 2'şer, Aberdeen, Aston Villa, Chelsea, Dinamo Kiev, Galatasaray, Lazio, Manchester United, Mechelen, Nottingham Forest, Parma, Porto, Real Madrid, Steaua Bükreş ve Sevilla da 1'er kez sahip oldu.




  • zenit yenilmez
    manu da c.ronaldo olmayınca işte olmuyor gözlemlediğim kadarı ile
  • Canlı olacağına emin miyiz?

    UEFA finali gibi olamsında
  • ronaldosuz manu nun ne yapacagı bellı olmaz
  • zenith'e güveniyordum, utandırmadılar sağolsunlar. arşavin, danny tutulması çok zor adamlar. timoşçuk(garip oldu böyle yazınca) bence şu an dünyanın en iyi bir kaç defansif orta saha oyuncusundan biri. bi de pogrebniyak vardı tabii, euro2008'de sakat olmasaydı rusya'ya kupayı bile aldırabilirdi.

    açılmış bir başlık varmış ama genel futbol bölümüne baktığımdan çok arkalarda kalmış olmalı 3. sayfada filan görmemişim. ilk defa maç başlığı açıyorum, tecrübesizlik işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.