64 bit vistadan 32 bit vistaya dondum. Cogunlukla Windows Aero da bu hatayı " Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" verdiği için Windows vista temel i ayarladım. Ve suan deneme aşamasındayım İnsallah hata vermez. Driver 8.8 kurulu.
INTEL E8500 @ 3990 Mhz I ASUS P5Q PRO I OCZ - 2x2 GB 1066 REAPER I SEAGATE 320 GB I POWERCOLOR - HD4870 + AC Accelero S1 Rev.2 + Cooltek 120MM I SAMSUNG - 2232BW I THERMALTAKE ARMOR+MX I ASUS 2014S1T 20X DVD I CORSAIRTX650W I MAGICOOL Sıvı Soğutma I
saphire HD4850 standart ekran kartını kullanıyorum ilk baslarda sürücü yanıt vermeyi kesti hatası alıyodum buda six engine programından kaynaklanıyomuş tesadüf olarak buldum oyunu acmadan once programdan high performance'i seçiyorum ve sorunum ortadan kalktı sadece sıcaklık beni dusunduruyor o kadar ''harika bir topic olmuş tebrikler''
High performance'nin ne gibi etkisi varkı? Ben onuda denedim değişen bisey olmadı. 8.9 ve 8.6 driverları denicem olmassa gigateke yolcu edicem ekran kartını.
INTEL E8500 @ 3990 Mhz I ASUS P5Q PRO I OCZ - 2x2 GB 1066 REAPER I SEAGATE 320 GB I POWERCOLOR - HD4870 + AC Accelero S1 Rev.2 + Cooltek 120MM I SAMSUNG - 2232BW I THERMALTAKE ARMOR+MX I ASUS 2014S1T 20X DVD I CORSAIRTX650W I MAGICOOL Sıvı Soğutma I
dün bi yakınımdaki 4850ye biosmod yaptık 8.8 sürücü windows dahi acmadı ,8.7de actı bisüre sonra hata verdi , 8.6da sorunsuz calıştı, voltaj falanda değil sadece o.c. hızlarını sabitlemiştik , bu durum kötü dolayısıyla 4850de voltaj ve gpu ram hızlarını oynamak istiyenler 8.6 üzeri sürücü kuramıyor
sadece 3 günde %13 değer yitiren Türkiye borsası dünya tarihinde gelmiş geçmiş en büyük krizi, değer yitimeyi,küçülmeyi yaşadı, sakın kimse endişelenmesin önlemlerimizi aldık kriz teğet gecicek :) hamdolsun
Arkadaşlar benim sorunum gerçekten ciddi ve her türlü önerilere açığım. Kullandığınız kartın markası ve modelini
Powercolor 4850 PCS+ 512MB
Sorun varsa ne olduğunu
İlk olarak kart elime geçer geçmez aynı anda sipariş verdiğim Arctic Cooler Accelero S1 rev 2 modelini monte ettim (Donanım haber bültenlerinden bu sğutucu ile ilgili çok iyi yorumlar yapılmış o nedenle aldım). Bilgisayarıma taktım ve önceden driver cleaner la silmiş olduğum eski sürücülerinin üstüne yeni driverleri kurdum ve sorunsuz şekilde testlere başladım. Bu arada sıcaklık değerleri geçekten çok iyidi (yük altında 67 normalde 49 derece pasif için gerçekten iyi). Aradan 2-3 saat geçtikten sonra film izlerken birden görüntü takıldı ve ses 2-3 kere tekrarladı ve bilgisayar kendini kapadı (yanlız film izlerken RivaTuner 2.11 ile saat hızlerını 500/700 yapmıştım). Yeniden açmaya kalktığımda ekran kartının altında 2 tane ışığın hemen yanıp söndüğnü gördüm (ilk taktığımda dikkatimi çekmemişti - sizdede oluyor mu?). Vede 2 gündür ekranıma görüntü gelmedi. Bilgisayar ilk bootu yapıyor gibi sesler geliyor ama POST ekranı gelmiyor. Eski ekran kartımla bilgisayar sorunsuz çalışıyor.
Hangi sürücüyle bu sorunları yaşadığınızı
8.9 vardı en son ama ekrandan görüntü alamayınca pek fayda etmiyor.
Sorunu nasıl çözümlediğinizi
sorunu halen çözemedim. Ama denediklerim arasında ramleri 2 GB ye düşürmek ve kablolarla sürekli olarak varyasyonlar denemek. Kendi soğutucusunu gene monte etmek (ama nedense fan dönmüyor). Hatanın karttan mı sizin bilgi eksikliğinizden mi kaynaklandığını
Beni aşan bir kart onu biliyorum...
Eklemek istediklerinizi; yazınız
Sistemim;
GA 965p DQ6(rev 1) E6600(3 Ghz) 2*1 OCZ reaper 800 ve 2*1 Twinmos 667 Eski ekran kartım Sapphire x1900 GT 320 + 200 GB hdd Antec neopower 500 (+82 sertifikalı) raidmax virgo kasa ve scythe fanlar...
En kısa zamanda önerilerinizi bekliyorum
Saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolveray -- 21 Eylül 2008; 2:48:37 >
Nedir bu Powercolor dan cektıgımız:( Bende "atikmadag görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" sorunuyla ugrasıyorum. Önerdikleri herseyi denedim ama değişmedi. Yarim saati gecen tek bir oyun oynayamıyorum. Gecmiş olsun sanada inş. sorununu cozerler.
@wolveray ; senin sorunun direk servislik.Aldığın yere götür eski soğutucusunu takarak ve birebir değiştirmelerini söyle hemen.Yoksa çok beklersin.Bu arada PCS+ gibi bir karta neden başka soğutucu takma gereği duyduğuna pek anlam veremedim.Ayrıca gereksiz yere hız düşürmüşsün.Yani yanlış anlama ama bu işlemlerin bana gereksiz geldi.Bu forumda bu tip bir sorunu çözen çıkmaz.Zaten yapabileceklerimiz sınırlı.En fazla bios flashlarız başka ne yapabiliriz görüntüsü gelmeyen karta.Serviste büyük ihtimalle yapamaz ve yenisini yollar.Tabi soğutucu işlemini çakmazlarsa.
Yorumun için teşekkürler. Buradan herkese yeni araştırdığım bir bilgiyi paylaşacağım. İnternette sorunumu araştırırken fark ettim Arctic Cooler Accelero S1 rev 2 modeli Turbo modülsüz kesinlikle stabil değilmiş. Pasif soğutma için aldığım soğutucu çok fayda etmedi anlıyacağnız. Ama şunu anladım ki gerçekten 4850 lerin ciddi ısı problemleri var (55 nm nin daha soğuk olmasını beklerdim).
Bilgileri paylaştığın için teşekkürler.Konunun ilk mesajındaki yorumumda dediğim gibi g92 ile Rv770pro GPU'larının TDP si aynıdır.HD 4850de ısınma sorunu var demek 8800gt'de ısınma sorunu var demekle aynı şeydir.Referans tasarımın fan hızı düşüktür o yüzden 80clerde gezmekte.Hatırlatmak gerekirse Rev1 Zotac 8800gtler hem çok daha sesli hem de çok daha sıcak çalışıyordu.Sonra ne oldu özel çözümler ile sorun falan kalmadı.Aynı şimdi olduğu gibi...