Şimdi Ara

ANKET ve VERİTABANI: HD 4850-HD 4870 hata oranı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
1
Favori
32.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 64 bit vistadan 32 bit vistaya dondum. Cogunlukla Windows Aero da bu hatayı " Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" verdiği için Windows vista temel i ayarladım. Ve suan deneme aşamasındayım İnsallah hata vermez.
    Driver 8.8 kurulu.
  • saphire HD4850 standart ekran kartını kullanıyorum ilk baslarda sürücü yanıt vermeyi kesti hatası alıyodum buda six engine programından kaynaklanıyomuş tesadüf olarak buldum oyunu acmadan once programdan high performance'i seçiyorum ve sorunum ortadan kalktı sadece sıcaklık beni dusunduruyor o kadar ''harika bir topic olmuş tebrikler''
  • High performance'nin ne gibi etkisi varkı? Ben onuda denedim değişen bisey olmadı. 8.9 ve 8.6 driverları denicem olmassa gigateke yolcu edicem ekran kartını.
  • Sapphire 4850 ile ısınma ve Ani FPS düşüşleri yaşadım.Driver değiştirmeme rağmen çözüm bulamayınca ekran kartımı satmak zorunda kaldım.
  • Arkadaşlar benim sorunum gerçekten ciddi ve her türlü önerilere açığım.

Kullandığınız kartın markası ve modelini

Powercolor 4850 PCS+ 512MB

Sorun varsa ne olduğunu

İlk olarak kart elime geçer geçmez aynı anda sipariş verdiğim Arctic Cooler Accelero S1 rev 2 modelini monte ettim (Donanım haber bültenlerinden bu sğutucu ile ilgili çok iyi yorumlar yapılmış o nedenle aldım). Bilgisayarıma taktım ve önceden driver cleaner la silmiş olduğum eski sürücülerinin üstüne yeni driverleri kurdum ve sorunsuz şekilde testlere başladım. Bu arada sıcaklık değerleri geçekten çok iyidi (yük altında 67 normalde 49 derece pasif için gerçekten iyi). Aradan 2-3 saat geçtikten sonra film izlerken birden görüntü takıldı ve ses 2-3 kere tekrarladı ve bilgisayar kendini kapadı (yanlız film izlerken RivaTuner 2.11 ile saat hızlerını 500/700 yapmıştım). Yeniden açmaya kalktığımda ekran kartının altında 2 tane ışığın hemen yanıp söndüğnü gördüm (ilk taktığımda dikkatimi çekmemişti - sizdede oluyor mu?). Vede 2 gündür ekranıma görüntü gelmedi. Bilgisayar ilk bootu yapıyor gibi sesler geliyor ama POST ekranı gelmiyor. Eski ekran kartımla bilgisayar sorunsuz çalışıyor.

Hangi sürücüyle bu sorunları yaşadığınızı

8.9 vardı en son ama ekrandan görüntü alamayınca pek fayda etmiyor.

Sorunu nasıl çözümlediğinizi

sorunu halen çözemedim. Ama denediklerim arasında ramleri 2 GB ye düşürmek ve kablolarla sürekli olarak varyasyonlar denemek. Kendi soğutucusunu gene monte etmek (ama nedense fan dönmüyor).

Hatanın karttan mı sizin bilgi eksikliğinizden mi kaynaklandığını

Beni aşan bir kart onu biliyorum...

Eklemek istediklerinizi; yazınız

Sistemim;

GA 965p DQ6(rev 1)
    E6600(3 Ghz)
    2*1 OCZ reaper 800 ve 2*1 Twinmos 667
    Eski ekran kartım Sapphire x1900 GT
    320 + 200 GB hdd
    Antec neopower 500 (+82 sertifikalı)
    raidmax virgo kasa ve scythe fanlar...

En kısa zamanda önerilerinizi bekliyorum

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolveray -- 21 Eylül 2008; 2:48:37 >

• Nedir bu Powercolor dan cektıgımız:(
    Bende "atikmadag görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" sorunuyla ugrasıyorum. Önerdikleri herseyi denedim ama değişmedi. Yarim saati gecen tek bir oyun oynayamıyorum.
    Gecmiş olsun sanada inş. sorununu cozerler.
  • HIS 4850 IceQ Turbo sahibiyim

Herhangi bir sorun yaşamadım !
  • Şu an MSI HD 4850 sahibiyim 20 - 30a yakın oyun denedim full grafikte hiç bi sorun yaşamadım...
  • benide ekle ben hiç sorun yaşamadım oyunlarda uçuruyo bu kart beni
  • @wolveray ; senin sorunun direk servislik.Aldığın yere götür eski soğutucusunu takarak ve birebir değiştirmelerini söyle hemen.Yoksa çok beklersin.Bu arada PCS+ gibi bir karta neden başka soğutucu takma gereği duyduğuna pek anlam veremedim.Ayrıca gereksiz yere hız düşürmüşsün.Yani yanlış anlama ama bu işlemlerin bana gereksiz geldi.Bu forumda bu tip bir sorunu çözen çıkmaz.Zaten yapabileceklerimiz sınırlı.En fazla bios flashlarız başka ne yapabiliriz görüntüsü gelmeyen karta.Serviste büyük ihtimalle yapamaz ve yenisini yollar.Tabi soğutucu işlemini çakmazlarsa.
  • HD4870 kullanıcısıyım ve suan hicbir sorunum bulunmamaktadır Sapphire Hd4870 stock fan
    edit: bende 3 aydır kullanıyorum 19 temmuzdan bu yana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 22 Eylül 2008; 10:07:11 >
  • @ecay

Yorumun için teşekkürler. Buradan herkese yeni araştırdığım bir bilgiyi paylaşacağım. İnternette sorunumu araştırırken fark ettim Arctic Cooler Accelero S1 rev 2 modeli Turbo modülsüz kesinlikle stabil değilmiş. Pasif soğutma için aldığım soğutucu çok fayda etmedi anlıyacağnız. Ama şunu anladım ki gerçekten 4850 lerin ciddi ısı problemleri var (55 nm nin daha soğuk olmasını beklerdim).

Saygılarımlar
  • Bilgileri paylaştığın için teşekkürler.Konunun ilk mesajındaki yorumumda dediğim gibi g92 ile Rv770pro GPU'larının TDP si aynıdır.HD 4850de ısınma sorunu var demek 8800gt'de ısınma sorunu var demekle aynı şeydir.Referans tasarımın fan hızı düşüktür o yüzden 80clerde gezmekte.Hatırlatmak gerekirse Rev1 Zotac 8800gtler hem çok daha sesli hem de çok daha sıcak çalışıyordu.Sonra ne oldu özel çözümler ile sorun falan kalmadı.Aynı şimdi olduğu gibi...
  • Powercolor HD 4870 sahibiyim.
    3 ay oldu hiçbir sorunla karşılaşmadım.Karttan gayet memnunum
  • Yaklaşık 10 gündür sapphire Hd 4870 kullanıyorum. Sorunun teknik adını bilmiyorum ama film izlerken ekranda yatay çizgiler çıkıyor (çizgi dediğim anlık kırılma gibi bişeyler) özellikle hareketli sahnelerde . en son çıkan sürücüyü kullanıyorum. Başka sebeplerden dolayı format da attım temiz bir bilgisayara sürücüleri tekrar yükledim sorun düzelmedi. Sizce sorun yazılımsal mı yoksa kartta mı bir sorun var? Kart aldığımdan beri bir türlü içime sinmedi gitti bu durumdan dolayı. Vista 64 bit sp1 işletim sistemi kurulu. İşlemci Q9550 (yani işlemciden yana darboğaz yok). Bilgisayarda şu anda hiç overclock da yok. Tavsiyelerinize göre kartı iade etmeyi düşünüyorum başka bir marka mı almalıyım yoksa tamamen başka bir modele mi yöneleyim? İade konusunda problem çıkacağını sanmıyorum.
  • Hd 4850 kullanıcısıyım.. ati2dvag sorunu (mavi ekran) tüm sürücüleri yükledim.. ayrıca ccc yide yüklemeden denedim .. yine olmadı sitemimi değiştirdim wistaya döndüm 3 gün sorun yoktu şimdi wistadada sürücü durdurulldu felan diye bi hata veriyor ve pcde bariz bi yavaşlık var..

İşlemci : AMD Phenom X3 8450
    Anakart : MSI K9A2 CF-F
    Bellek : Kingston Hyperx 2x1 1066MHZ
    Sabit disk : 250GB Seagate SATA2 NCQ
    Ekran kartı : Sapphire HD4850
    Kasa : Akasa Zen 450W
  • GeCube HD4850 kullanıcısıyım. 8.9 sürücüyü kullanıyorum bu güne kadar "hiç" sorun yaşamadım. Ne "sıcaklığından" dolayı oyundan atma ne de başka bir şey. Taktığım günki gibi çalışıyor, oyun oynarken "ilk" başlarda fan hızını yükseltiyordum sonra baktım ki "hiç" fark yok, kart canavar, bırakım kendi haline.. Çok memnunum. Nvidia kullanıcıydım uzun yıllar, bu muhteşem karttan sonra ATİ kalem oldu.

Core 2Duo 8400
    MSİ P45 Neo3F anakart.
    Dominatör 2x2gb 1066 ram
    650w Güç kaynağı.
    GeCube HD4850
  • sorun yaşayanların listesine benide eklermisiniz.

palit 4850 sonic kullanıyorum. hdd işlem yaptığında bazen ekrana kararma geliyor , oyunlarda pc kitliyor. 8.6 8.8 8.9 ccc denedim. vista 32 bit , 64 bit ve xp sp3 u denedim sorun devam etti.ekran ara sırada hata mesajı veriyor .bir daha asla atinin ekran kartını almam

http://forum.donanimhaber.com/m_26688501/tm.htm

actğım konunun linki
  • Hocam gerçekten kaliteli bi konu olmuş,bende yeni hd4870 aldım yorumları okuyunca içim biraz rahatladı iyiki 4850 almamaışım.hd4870 i dünden beri kullanıyorum maşaallah hiç bi problem yok!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 24 Eylül 2008; 12:52:28 >
  • Kullandığınız kartın markası ve modeli
    gigabayt hd 4870 x2

Sorun varsa ne olduğunu
    8.9 driver yüklendikten sonra crysis warheadde oyunda hata verip atıyordu sonra görüntüler gitti renkler karıştı reset yapıncada düzelmiyordu windows ywniden açıldığında ekranda cizgiler vardı

Sorunu nasıl çözümlediğinizi

8.9 driveri kaldır kartın takılı olduğu slotu kontrol ettim ve 8.6 driver yükledim problem düzeldi

Hatanın karttan mı sizin bilgi eksikliğinizden mi kaynaklandığını

8.9 driverde problem vardı silip 8.6 döndüğümde düzeldi
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.