Şimdi Ara

^^^^KİA CEED CLUB^^^^ (349. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.767
Cevap
60
Favori
874.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: inimicus

quote:

Orijinalden alıntı: hangiaraba?

Yıllık iznime çıkmadan önce 8 bin küsür kmdeki Ceed 1.6 dizel otomatik aracımı, kontrol amaçlı Ankara'daki meb-başayar servisine götürdüm. 7500 yağ değişimine gerek olmadığını 15000'de yağ değişimi yapılacağını söylediler. Yağ durumu, hava filtresi vs. kontrolleri yapıldı, bir de arabayı orada güzelce yıkadılar. Sadece tanışmış olduk ama ben nedense 15000 bakım fiyatını sormayı unuttum. Herhangi bir parça değişikliği olmadığı için para durumu da söz konusu olmadı. Bana ilgili gibi geldiler. Tabi gidip diğer servis Opal'le de bu şekilde tanışıp fiyat vs. almak lazım.

Tatilim boyunca yaklaşık 1500 km yol yaptım. Ankara - İzmir arası ortalama yakıt tüketimim 5.1 gibi oldu. Ancak tatil boyunca kısa mesafeler, yokuşlu dur kalklı güzergahlar olduğu için Ankara içinde bile görmediğim yakıt tüketimi oranını yakaldım, yaklaşık 7.1 ile 7.8 arasında gitti geldi. Dönüş yolunda en düşük yakıt tüketimi 5.7 litre oldu. Gelirken daha hızlı kullandım. Ankara'da hep aynı Shell bayisinden yakıt alıyorum, yakıt tüketimi için daha uygun geliyor sanki.

Selam,
    5.1 iyi değer ben daha göremedim. Hangi hızla gittin ortalama?

Ben de çok merak ettim hızı. Çünkü kendim daha hiç 6 altına düşemedim

• quote:

Selam,

İzmir'e gidişte ortalama hızım 100 - 110 km idi. Klima, arabada bebek olduğu için, üşütmesin diye çok az açıldı. Dönüşte ortalama hızım 120 idi(radarlara dikkat ede ede, aslında aşırı hızı sevmiyorum) klime yine çok az açıldı. Ancak tatil esnasında 7 küsürlerde gezinen yakıt tüketimi ortalaması dönüşte çok zor düştü. Daha önce de Ankara - Mersin yolculuğunda ortalama 105 km hız ile 5.1 oranını yakalamıştım. Dönüşte Opet'ten dizel yakıt aldım, ortalama hız 110'du yakıt tüketimi 5.6 - 5.7 gibi olmuştu. Dönüş yollarında nedense yakıt tüketimim artıyor.
    Galaxy S4
    Androide dair herşey Yesilcin.com'da
  • quote:

Orijinalden alıntı: hangiaraba?

quote:

Selam,

İzmir'e gidişte ortalama hızım 100 - 110 km idi. Klima, arabada bebek olduğu için, üşütmesin diye çok az açıldı. Dönüşte ortalama hızım 120 idi(radarlara dikkat ede ede, aslında aşırı hızı sevmiyorum) klime yine çok az açıldı. Ancak tatil esnasında 7 küsürlerde gezinen yakıt tüketimi ortalaması dönüşte çok zor düştü. Daha önce de Ankara - Mersin yolculuğunda ortalama 105 km hız ile 5.1 oranını yakalamıştım. Dönüşte Opet'ten dizel yakıt aldım, ortalama hız 110'du yakıt tüketimi 5.6 - 5.7 gibi olmuştu. Dönüş yollarında nedense yakıt tüketimim artıyor.

Rakım farkından oluyor.

Bir de Izmir dönüşü Salihli'ye kadar falan ciddi karşı rüzgar var.

Benim yolculuklarımda neredeyse hep böyle oluyor.

Selamlar.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• quote:

Bir de Izmir dönüşü Salihli'ye kadar falan ciddi karşı rüzgar var.

Benim yolculuklarımda neredeyse hep böyle oluyor.

Selamlar.

Selam,
    evet ben de rakım farkını düşünmüştüm. Sonuçta Rusların sıcak denizleri inme özlemi gibi deniz kenarına koşuyoruz :) Bu da ciddi bir rakım farkı demek. Rüzgar faktörünü ise bilmiyordum. Ancak pencere kısmen açık olduğu için rüzgarı direk hissediyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hangiaraba? -- 6 Eylül 2011; 15:20:25 >

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Selam tüketim değerleriniz gayet iyiymiş. Fakat ben bu 3.51 fiyatını anlamadım.http://www.petline.com.tr/tr/pumpprice.aspx linkinde verilen başka bir yakıt mıdır? Bu arada opal'e bizden bir hoca gidiyor oldukça memnun.

Arkadaş "eurodizel" almıyorum demiş. Normal mazot alıyor sanırım.

Bu arada, ülkenin yabancılara adeta peşkeş çekilmesine seyirci kalıp da; benzin-mazot alırken yerli şirketleri tercih etme hassaslığını göstermek bana çok çelişkili geliyor. Tıpkı Ergenekon davasında tutuklanan pek çok şerefli subay, öğretim görevlisi ve gazeteci için sessiz kalıp da, Aziz Yıldırım için yeri göğü inleten FB taraftarı gibi...

wolfien kardeşime yakışır bir yorum gelmiş yine :))

Al benden de o kadar. :)

Siyaseti her yerde yapmaya meraklısınız. Gidin başka forumda yapın başka başlık altında. Sizin söylemenizle darbeci, devleti yıllardır sömüren insanlar suçsuz olmayacak. Tabi toprağın altından çıkanlar boru imzalanan kağıtlar kağıt parçası değil mi? Ayrıca özelleştirmelerle yabancı firmalardan alış-veriş yapmamanın hiç bir alakası yok birisi kamu sektörü diğeri özel sektör. Ayrıca Opet Türk malı dikkat ederseniz yabancılardan akaryakıt almayın demiyorum. Kartelleşmiş indirim yapmayan 5 büyükten yakıt almayın diyorum. Her neyse konu dağılmasın.

@inimicus

Gimat kavşağındaki Petline 3.51 e almıştım 3-4 gün önce oradan geçersem söylerim en son fiyatını. Kazım karabekirdeki Totalde bu gün 3.57 tl den aldım dizeli bilginiz olsun. Full 3.61 tl yapmış Total Full den hemen sonraki istasyon aynı yol üzerinde.

• Kia fiyat listesi yine zamlanmis.. Millet sifir aldigi fiyata kullanilmis arabasini satabilir artik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmasdag

Kia fiyat listesi yine zamlanmis.. Millet sifir aldigi fiyata kullanilmis arabasini satabilir artik...

Kapitalizmdeki yuksek kar hevesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: theraptorx

quote:

Orijinalden alıntı: elmasdag

Kia fiyat listesi yine zamlanmis.. Millet sifir aldigi fiyata kullanilmis arabasini satabilir artik...

Kapitalizmdeki yuksek kar hevesi.

Hayir. Daha cok ogrenilmis caresizlik diyelim...
  • Öğrenilmiş çaresizlikten ben birşey çıkaramadım açıklarmısınız?
    Birde 2011 ile 2012 fiyatları arasında dağlar var donanımmı çok farklı yoksa zaten satamayacakları için bu tarihten sonra ve 2012 de az araç getirip keyfe keder satacaklarındanmı? Tabi diğer araçlarda uçuyor.Vw de dahala 10-15 bin tl daha pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmasdag -- 6 Eylül 2011; 21:15:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruf

Saglam zam yapmislar bu sefer.

Sadece Ohaaaaa diyorum!!!!!

36.700 TL Picanto (A segmenti)
    47.250 TL Rio (B segmenti)
    65.600 TL Soul (B segmenti)

Kimse başka firmalarda zam yaptı demesin.

Elbette dolar euro aldı başını gidiyor ama hiçbir firma bu kadar zam yapmadı.

Yılbaşından beri KIA'lara gelen zam neredeyse %30.

<<<===Panasonic TX-P50G10E===>>> incelemesi için buraya tıkla...

• Bu zamlar yılbaşı zammı düşer merak etmeyin

Ayrıca shell iyi gibi geldi banada fena degil.Bişey sormak istiyorum
    benim aracın agır bakımı geldi bunu geciktirirse ne gibi şeylerle karşılaşırm normal bakımını yaptırmıştım gecenlerde

Yani aracda sani fazla yakıtt tüketimi var gibi..Arac 90.000de İş geregi cok gezdigimiz için bu kilometre böyle
  • Arkadaslar 45 bin bakimim tam olarak 540 tl tuttu. Tabi bunda benim egrilmis jantin fuzeltilmesi ile rot balansta var. bakimlar cok tutuyor fakat simdilik garantiyi bozmak istemedim. Gecen bakimda isinma bujileri sorunluydu 300 tl lik malzemeye para almadilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SaLoVoLa

Siyaseti her yerde yapmaya meraklısınız. Gidin başka forumda yapın başka başlık altında. Sizin söylemenizle darbeci, devleti yıllardır sömüren insanlar suçsuz olmayacak. Tabi toprağın altından çıkanlar boru imzalanan kağıtlar kağıt parçası değil mi? Ayrıca özelleştirmelerle yabancı firmalardan alış-veriş yapmamanın hiç bir alakası yok birisi kamu sektörü diğeri özel sektör. Ayrıca Opet Türk malı dikkat ederseniz yabancılardan akaryakıt almayın demiyorum. Kartelleşmiş indirim yapmayan 5 büyükten yakıt almayın diyorum. Her neyse konu dağılmasın.

Madem bana başka forumda, başka başlıkta siyaset yapmamı buyuruyorsun, sen neden bana cevaben siyaset yapıyorsun?

Konuyu uzatmayacağım, nasılsa fikirlerini değiştirecek değilim. Toprağın altından çıkanlar boru, imzalananlar da kağıt parçası... Darbeymiş... Güldürmeyin beni sabah sabah... Ayrıca ben senin mesajını alıntı yapmadığıma göre, yorumum direk seni hedef almıyor. Eğer sen "yabancılardan yakıt almayın demiyorum" diyorsan, benim mesajımı da üstüne alınmana gerek yok.

NOT : Birinin kamu, diğerinin özel sektör olduğunu ben de biliyorum. Sen benim ne demek istediğimi anlayamamışsın ki... Komik olan kamu mallarının satışına kimsenin gıkının çıkmayıp, özel sektörde yabancı firmalardan uzak durmaya çalışması. Tersi olsa mantıklı olurdu zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 7 Eylül 2011; 12:52:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLoVoLa
    Siyaseti her yerde yapmaya meraklısınız. Gidin başka forumda yapın başka başlık altında.

Yaklaşık 1 yıldır bu başlık altında bir sürü yorum yaptım, bir sürü şey öğrendim, bir sürü şey paylaştım ama hiç siyaset yapmadım. Tarzımda değil zaten. Şunu da belirteyim ki "SaLoVoLa" haricinde ^^^^KİA CEED CLUB^^^^ ta yapılan yorumları siyasete döken de hiç görmedim. Daha önce de bu tür tartışmalara girmiştin hatırlarsan. Kal sağlıcakla...
  • arkadaşlar selam, ilk arabamı alacak olmanın verdıgı bılgısızlıkle forumda dolanıyorum. öernılerınızi beklıyorum bu konuda. sıfır almak tabıkı ılk düşüncem değil ama 2.elde uygun bulamsaam sıfıra dönecegım.arabasını satmak ısteyen arkadaslar varsada görüşebilirim

video klibimhttps://www.youtube.com/watch?v=hovPcO52mXE
  • quote:

Orijinalden alıntı: kujo

Arkadaslar 45 bin bakimim tam olarak 540 tl tuttu. Tabi bunda benim egrilmis jantin fuzeltilmesi ile rot balansta var. bakimlar cok tutuyor fakat simdilik garantiyi bozmak istemedim. Gecen bakimda isinma bujileri sorunluydu 300 tl lik malzemeye para almadilar.

Ya kardeşim benimde ön soldan acayip bi sürtme sesi geliyo öyle bi seski kulagımın içine ediyo
    Bu her zaman olmuyo arada bi yapıyo acaba jant mı yamuk yada balatadlardan mı geliyor anlamadım ama en kısa zamanda servisde göstercem
    Babam cok yormuş arabayı
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.