Şimdi Ara

XBOX360 Live Bağlantı Sorunları Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
18.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar yarın bi haftası dolacak bi live kullannıcısıyım çok bağlantı sorunu çektim gerek modemimden gerek portlardan sonunda hallettim bir çok sorun çeken arkadaş içinde bu yazıyı hazırlıyorum

Öncelikle en büyük sorun port ayalarında herkes portlardan dolayı sıkıntı çekiyor live 'ye girse bile bağlantısı düzgün olmuyor bazı kişilerin davetiyelerini kabul edebiliyor ve bağlanıyor bazı kişilerde ise host hatası veriyor düzgün chat yapıylamıyor vs. vs. vs.
    Açmamız gereken üç port var :

UDP : 88
    UDP: 3074
    TCP:3074

bunları açmak için ilkönce yapmamız gereken bazı ayarlar var bunu zaten forumda airfatih diye bi arkadaşımız alıntı yaprak anlatmış ama anlatımda herhangi bir sorun yok ordan bende alıntı yapıyorum :

Sabit İP Alalım

Modem kurulunca, ethernet kartımıza otomatik ip atanıyor. Yani makine açılıken, ağdaki bağlantılara göre otomatik bir ip numarası veriliyor. Bunu sabitlersek daha iyi olur ve port açmakta problem ile karşılaşmayız. Bunun için:
    01- Ağ komşularına sağ tuş ile tıklayıp, Özellikler 'i seçelim

02- Açılan ekranda ethernet kartımızı bulalım ve yine sağ tuş-özellikler

03- Özellikler menüsünde, İnternet Protokolü (TCP-IP)'yi seçip ayarlarına bakalım.
    Burada otomatik IP al seçeneği açık, Sabit Ip kullan diyelim ve gerekli yerleri dolduralım.
    İlk olarak modemimizin IPsini bilmek gerekiyor, Alcatel modemlerimiz 10.0.0.138 sabit ip'ye sahip. Bu yüzden biz de bilgisayarımıza 10.0.0.XX gibi bir ip vermeliyiz ki birbirlerini görebilsinler. Eğer bilgisayarınız halihazırda bir ağa bağlıysa ve değişik bir ip'si varsa modemin ipsini değiştirmeniz gerekebilir. Ben bilgisayarıma 10.0.0.3 ip'si verdim. Subnet mask'ı 255.255.255.0 olarak giriyoruz, Gateway ve DNS server kısmına ise modemimizin İP adresini yazıyoruz. Böylece sabit bir ip'miz oldu. Restart atıp, bağlantı problemimiz var mı bir bakalım; sorun yoksa sonraki bölüme geçelim.

Şimdi modemimizin arayüzüne giriyoruz burdan NAT ayarlarını bulucaz eklememiz gereken üç portu ekliycez(UDP : 88
    UDP: 3074
    TCP:3074)

Her modem farklı olduğu için Hangi sekme olduğunu söyleyemiyeceğim ama daha iyisi var
    http://portforward.com/routers.htm

bu adrese tıklayın modeminizin markasını ve modelini bulun tıklayın X kısmına gelin XBOX 360 Live ı tıklayın resimlerle size portları nasıl açacağınızı gösterecek

Şimdi XBOX360 ta yapacağımız ayarlara gelelim

En Sağa geliyoruz Network Settigs ten >Edit Settings e geliyoruz burda xbox a sabit bir ip vereceğiz
    10.0.0.* (205 e kadar gidiyor ) benimkinde böyle bir ip verebiliyoruz fakat bu değişebiliyor Türkiyede kullanılanlar böyle 10.0.0.* 192.168.1.* bide 192.168.0.* heh işte bunlar var doğrusunu buluyoruz
    Alta geçiyoruz Subnet Mask: buraya 255.255.255.0 yazıyoruz
    alta geçiyoruz buraya modemimizin ip sini yazıyoruz bunu kitapçığında göreceksiniz vardır zaten

sonra DNS ayarlarına geçiyoruz modemimizin DNS adresini veriyoruz veya bilgisayarımızda DNS i deiştirdiysek onuda yapabiliriz beniminde
    208.67.222.222

208.67.220.220

bu Open DNS in DNS leri açılmayan siteleride açabiliyoruz benim bilgisayarımdada bu var bilgisayarınıza da yapın XBOX ada hem açılmayan siteleride böylece açıyoruz

Bilgisayarınıza uygulamak için farklı bi yerde değil ip yi verdiğimiz yerde yine en altta

Live' yi test edelim sonuç böyle ise şimdi hiç bir sorun yok
     XBOX360 Live Bağlantı Sorunları Rehberi

Hadi bakalım Deliler gibi oynayın

Ne Haddime daha bi haftada olmada bunları yazdım bilmiyorum ama ben böyle çözdüm sorunu olan arkadaşlarda İnşallah sorunlarını hallederler bu arada ZyXEL prestige 600 serisi olanlar ümitlenmesin bendede aynı modem vardı değiştirdim huzura erdim

Böyle bi konu göremedim varsa özür dilerim ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezager -- 21 Ağustos 2008; 23:18:40 >

• teşekkürler uğraş için
  • Ben hala uğraşıyorum port açmayı buldum modemin ara yüzü türkçe.

İnternette resimli olarak gösteriyor fakat ingilizce menü.

Ben de türkçe.Bir de udp ve tcp portlarını giriyorum 3074 diye

fakat ikisi aynı olduğu için ERROR: "port number duplicate" diye bir hata veriyor ikisini de 3074 yapamıyorum olmuyor
  • Çok uğraştım bende ama sonunda pes ettim ve yeni modem almaya karar verdim.
  • Anlatım için teşekkürler. Live üstünden msn'e bağlanamıyorum acaba port açmadığımdam dolayı olabilir mi?_
  • ben fifa street 3 te cok sorun yasiyorum benim gibi sorun yasayan varmi bu oyunda ....
  • Emegine saglik cezager, iyi bir paylasim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olmuyor olmuyor olmuyor nat yine strict yine strict
  • quote:

Orjinalden alıntı: KAKÁ

Ben hala uğraşıyorum port açmayı buldum modemin ara yüzü türkçe.

fakat ikisi aynı olduğu için ERROR: "port number duplicate" diye bir hata veriyor ikisini de 3074 yapamıyorum olmuyor

aynı sorun bendede vardı ne yapman gerekiyor hemen söliyim ama yinede arada sırada tek tük sorunlar çıkacak senin sorun NAT ayarlarından gebersen dahi çıkmıyor ben bi iki gün full onunla uraştım olmadı

"uPnP" yi açıyosun sorun ortadan kalkıyor ama tamamen değil onu baştan söliyim tek tük sorunlar çıkartıcak sana

KAKA sana tavsiyem yeni bi modem al bak mesela ben 3 yıl önce kullandığım GEEK modemi taktım sorun düzeldi DNS ayarlarına dikkat o olmassa girdiği gibi çıkıyor aman diyim

Geymer seninde ağzına sağlık eline sağlık sende benim için baya uraşmıştın bende baştan bişiyler yazıyım dedim yapamayanlar için yoksa kafayı yicektim bende bi sıralar

_Divine_ ben fifa street 3 ü portlarım açık olmadığı zamanlar denemiştim çok sorun çıkartmıştı hatta kenshin34 diye bi arkadaşla uraştık baya ama hiç oynayamamıştık ayarların aynı gösteridğim resimkei gibiyse oyunda veya hostlarda sorun vardır sende değil

F@ruk ben hiç xbox ta msni denemedim ama port açmadığından olabilir çünkü port açmadığın zaman chat sistemini etkiliyor çoğu kişiyle chat yapamıyorsun

kutay0 yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

• quote:

Orjinalden alıntı: KAKÁ

Ben hala uğraşıyorum port açmayı buldum modemin ara yüzü türkçe.

aynı sorun bendede vardı ne yapman gerekiyor hemen söliyim ama yinede arada sırada tek tük sorunlar çıkacak senin sorun NAT ayarlarından gebersen dahi çıkmıyor ben bi iki gün full onunla uraştım olmadı

"uPnP" yi açıyosun sorun ortadan kalkıyor ama tamamen değil onu baştan söliyim tek tük sorunlar çıkartıcak sana

KAKA sana tavsiyem yeni bi modem al bak mesela ben 3 yıl önce kullandığım GEEK modemi taktım sorun düzeldi DNS ayarlarına dikkat o olmassa girdiği gibi çıkıyor aman diyim

Geymer seninde ağzına sağlık eline sağlık sende benim için baya uraşmıştın bende baştan bişiyler yazıyım dedim yapamayanlar için yoksa kafayı yicektim bende bi sıralar

_Divine_ ben fifa street 3 ü portlarım açık olmadığı zamanlar denemiştim çok sorun çıkartmıştı hatta kenshin34 diye bi arkadaşla uraştık baya ama hiç oynayamamıştık ayarların aynı gösteridğim resimkei gibiyse oyunda veya hostlarda sorun vardır sende değil

F@ruk ben hiç xbox ta msni denemedim ama port açmadığından olabilir çünkü port açmadığın zaman chat sistemini etkiliyor çoğu kişiyle chat yapamıyorsun

kutay0 yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

• benim nat open, dmz açık durumda ama cod'te maalesef 2 sarı çizgiyle ve de bazen 1 kırmızı çizgiyle oynuyorum. daha doğrusu oynamaya çalışıyorum ama oynayamıyorum. bağlantım 1 mbit.
  • ya arkadaşlar attığım mesajlarıda göremiyorum o yüzden aynı mesajım iki sefer olmuş silemiyorum da özür dilerim artık yetkililer silsin

ipodlover o sorun herkeste var hatta 4 mbit balantısı olanlarda aynı sorunu çekiyor ülkemizden dolayıymış sordum ben
  • Valla bu tarz bir sorunum asla olmadı ve olmayacakta.

Bi ara Live'a girdim mesaj bombardımanına uğradım. Len konsolu aldığım yerde denemek için Live'a giriyoruz arkadaşın biri hemen COD4'e çağrıyor.
  • bilgiler için saol dostum ...

port ayarı faln uğraşmak istemeyenler AirTies modem alsın tak çalıştır modemdir...
  • sagol kardes bilgiler için
  • Live için hiç port açmasam bile sorunsuz bir şekilde oyunumu da oynuyorum, sesli sohbetimi de yapıyorum
  • Üst konu olmalı...
  • Başlığı ilk okuduğumda Xbox Live Banlanma rehberi ne lan dedim
  • airties rt 211 var kendi kendine halletti ben hic ayar yapmadım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.