Şimdi Ara

## Sony'den Hybrid Grafik Destekli Yeni Dizüstü Bilgisayar ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Sony'den Hybrid Grafik Destekli Yeni Dizüstü Bilgisayar ##


    Intel'in resmi duyurusunu geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği yeni nesil mobil platformu Centrino 2, pek çok önemli yeniliği de beraberinde getirdi. Düşük güç tüketimine, 1066MHz FSB desteğine ve arttırılmış bellek kapasitesine sahip olan mobil işlemcilerin yanı sıra 4 serisi mobil yonga setleri, GMA X4500 serisi yeni nesil mobil grafik işlemciler ve kablosuz iletişimde çıtayı biraz daha yukarı çekmeyi hedefleyen yeni WiFi/Wired yongaları gibi detaylar ile Centrino 2 platformu oldukça iddialı. Yeni mobil platformun en dikkat çekici özelliklerinden biri de yeni nesil mobil grafik işlemciler. Intel'in bu konudaki ilk ciddi hamlesi GM45 yonga setiyle birlikte gelen GMA X4500 HD IGP'si yani entegre grafik işlemcisi oldu fakat GM47 yonga setiyle birlikte X4500 HD'nin çekirdek hızının 533MHz'den 667MHz'e çıkartılacağını da hatırlatmakta yarar var. Yeni nesil mobil grafik işlemcilerin yanı sıra Intel'in bir süredir bazı dizüstü bilgisayar üreticileri tarafından kullanılan ayrıca son olarak AMD'nin de Puma platformu ile birikte duyurduğu Hybrid yani melez grafik teknolojisine de resmi olarak geçiş yapıyor. Peki bu ne demek?

    Kısaca açıklamak gerekirse Centrino 2 tabanlı dizüstü bilgisayarlarda dileyen üreticiler, biri entegre diğeriyse harici iki ayrı grafik işlemciyi kullanabilecekler. Tahmin edebileceğiniz üzere grafik işlemcilerden biri Intel'in en yeni entegre grafik çözümü olan X4500 HD serisi olacak fakat harici grafik çözümlerinde kullanılacak gpu tercihini sistem üreticileri belirleyecek. Çift grafik işlemcisinin kullanıldığı mobil sistemlerde kullanıcılar pil üzerinden sistemlerini çalıştırdıklarında daha düşük güç tüketimine sahip olan entegre grafik işlemcisi üzerinden çalışmalarına devam ederken, sistem elektrik hattı üzerinden çalıştırılmaya başlandığında ise daha güçlü olan harici grafik çözümü devreye girerek kullanıcıların performans ihtiyacını karşılayabilecek. Centrino 2 tabanlı dizüstü bilgisayarlarında Hybrid grafik özelliğini destekleyen üreticilerden biri de Sony oldu ve firma Centrino 2 platformunu baz alan ayrıca Hybrid grafik özelliğini destekleyen yeni dizüstü bilgisayarını hazırladı.

    Firmanın 13.1" ekranlı yeni modeli Vaio Z570 üzerinde hem Intel'in GMA X4500 HD IGP'si hemde Nvidia'nın GeForce 9300M gpu'su yer alıyor. Kullanıcılar iki grafik çözümü arasında sistemi yeniden başlatmadan otomatik yada manuel olarak geçiş yapabiliyorlar. Intel'in Core 2 Duo P9500 (2.53GHz) işlemcisİni kullanan sistem 3GB'lık DDR3 bellek ile geliyor. 13.1" boyutunda (1366 x 768) ekrana sahip olan dizüstü bilgisayarın depolama ihtiyacını ise 320GB kapasiteli sabit disk karşılıyor. EVDO WAN ve 802.11a/b/g/n gibi iletişim teknolojilerine destek veren Sony Vaio Z570'e ek olarak benzer spesifikasyona sahip olan, farklı olaraksa 4GB'lık sistem belleği ve Blu Ray sürücüsü ile gelmesi beklenen Vaio Z591 modellinin de hazırlandığı ayrıca her iki yeni dizüstü bilgisayarın da yaz sonuna doğru yaklaşık 2250$ ve 3400$'lık etiket fiyatları üzerinden kullanıma sunulacakları belirtiliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Hersey cok iyide fakat isim SONY oldugu için normal fıyatlardan daha yuksek mıktarda para ödüyosun..İsmine para vermıcegımız bır marka bu özelliklerle pıyasada cok para yerr


    2500$-3500$ ucak GİBİ BİR MASAUSTU toplayabılrsınnn yaaa bu paralara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drifter_Soldier -- 3 Ağustos 2008; 13:57:31 >
  • Özellikler göz kamaştırıcı hoş geldin Centrino2......
  • O paraya çok daha iyisini bulabilirim
  • 13.1" ekranı varmış
  • 13.1 ekran nedir ya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Master_Evil

    13.1 ekran nedir ya


    taşınabilirliktir..
  • Özellikler çok iyi, ama fiay uçuk ..
  • O kadar para olsa o laptopa verilir be 13.1 ekranlar hep hoşuma gitmiştir boyut bakımından
  • quote:

    Orjinalden alıntı: StreWAngeR

    Özellikler çok iyi, ama fiay uçuk ..

    zaten bizim gibiler için yapmıyorlardır
    parası bol olupta saçmak isteyenler için iş adamları felan içindir heralde
  • Bu SONY yi hakkaten anlamıyorum. Yada SONY Türkiye distribütör ü firmalar bizleri ne sanıyorlar. 1500$ lık bir notebook un hemen hemen aynı özelliklerdeki bir SONY karşılığı 2000 euro gibi bir fiyattan satılıyor.
  • Sony gitsin konsollarına gömülsünHer şeye çöp sokulmazki.
  • başka markalar hiç centrino 2 işlemcili model çıkardılar mı? dell xps m1330 A93P3 almayı düşünüodum ama acaba bu centrino 2lerimi beklesem?
  • gerçektende iyi fiyat
  • Ne yani fiyatı uygun mu geldi. İnanılmaz pahalı ama şu çift ekran kartı olayına bayıldım. Önümüzdeki yaza doğru fiyatları da oturunca Amerikadan bir tane getirtmeyi düşünüyorum. Ama kesinlikle sony ile aynı özellikte başka bir marka daha uygun veriyorsa onu alırım. İsme çok fazla para vermeyi sevmem.
  • bu benim teyzemde var ufacık ama çok güzel.yaz sonuna doğru diyor ama teyzeminkinin kasasıda aynı ?
  • bu melez ekran kartı olayını amd yapmıyor muydu? eğer dediğim gibiyse , geçmiş olsun amd , bu treni de kaçırdın....ama amd bu sistemi duyurduktan sonra intel hayata geçirdiyse acaba amd intele bi dava açmaz mı?

    bu arada sony nin fiyatı bellidir..bu güne kadar hep aynı düzeyde fiyatlandırma yapmış bir firmadır....farkını lcd ekran ve kasa kalitesi ile koyuyor....bu 2 farkı önemli gören ve parası olanlar sony alır...fiyat/performans isteyenler elbetteki sony nin yanından bile geçmezler.
  • Sony laptop türkiyede ancak istanbul bilişimden alınır,piyasaya göre bazı fiyatlar 1000ytl bile oynuyor.Sony Eurasia .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.