Şimdi Ara

Lastiğim Hafif Yarılmış Sorun Çıkarır mı?(resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
18.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar lastiğim kumhoo markalı dahaca 1 sene bile olmadı.Yaşadığım şehirde yollar cok bozuk ayrıca köy yolunada cok fazla gitmek zorunda kalıyorum.Lastiğin havası baya bir inmişti neredeyse jant yere değecek kadar.Lastiğe hava bastıktan sonra 2 hafta hafta havası hiç inmedi.Bugün lastikteki bu yarıgı gördüm bunun gibi aynı lastikte 3 yerde daha var.Bir başka sorum ise dupleks lastik yarılsa bile aniden patlayıp 90km ile hızla giden aracın kontrolu kaybettirebilirmi.Yoksa yavaş yavaş mı iner.Bu lastiklere tamir yaptırmalımıyım herhangi bir soru yaratır

    Arabam önden çekiçli.Aşağıdaki iki resim arka sol 3. resim arka sağ lastiktir.
     Lastiğim Hafif Yarılmış Sorun Çıkarır mı?(resimli)

     Lastiğim Hafif Yarılmış Sorun Çıkarır mı?(resimli)

     Lastiğim Hafif Yarılmış Sorun Çıkarır mı?(resimli)







  • Bendede öyle hiçbişi olmaz
  • patlarsa yavaş iner ama yarılırsa birden kısa sürede iner....

    bence bir uzman kişiye gösterin resimlerden derinliklerini görmek biraz zor..
  • Kardeş bu kadar kesikten bişey olmaz.Sadece biraz daha dikkat et,çukura mukura dalma.
  • diştekinden birşey olmazda yanaktaki önemli!
  • o yanak yarılırsa neler olur düşünmek bile istemiyorum, işinin ehli birine gösterin bence.
  • dikkatli kullanın mümkünse değiştirin
    yarık zamanla hızlı veya yavaş şekilde büyüyecek ve sorun teşkil edecektir.
  • Lastik şakaya gelmez aracın güvenliğini doğrudan etkiler. Resimden çok anlaşılmıyor belki ama bu gibi durumlarda idare etmesindense değiştirmeyi tercih etmek daha mantıklıdır.
  • Yanaktaki yarık tamir edilir mi?
  • Lastik tamirini sigortalar karşılıyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 0nur!

    Lastik tamirini sigortalar karşılıyor mu?


    nasıl yani
  • bence o lastikleri değiştir maalesef kumho kötü bi lastik.Sanırım aracın hyundai marka.Hyundai bunu neden yapıyor bilmiyorum ama koca sıfır çıkardığı sonataya bile bunlardan takıyodu.Sonra testte durumunu çok etkiliyodu.Lastik tamircisinde çalışmış biri olarak da şunu söyleyeyim.Düz yolda o yarıklar soun çıkarmaz sanırım.Ama bozuk yolda riski var tabi.Yanaktaki için diyorum.Tabandaki önemsiz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuci


    quote:

    Orjinalden alıntı: 0nur!

    Lastik tamirini sigortalar karşılıyor mu?


    nasıl yani


    Salak gibi cümle kurmuşum pardon. Yani lastik tamir edildikten sonra masraflarını arabanın kaskosu karşılar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur! -- 29 Temmuz 2008; 14:30:20 >
  • çok derin değilse ve derinleşmezse uzun bir süre kullanılır sanırım. iyice incele, süretle çukura girer, taşa falan çarparsan oradan patlayabilir. dikkat et.
  • Yanakta ki hasar daha önemli olur fakat seninkinde fazla birşey yokmuş gibi gözüküyor. ama sen içini rahtlatmak için değiştir bnce ben öyle yapardım...
  • yanağı hasarlı olan lastiği bir an önce değiştir derim. dunlop lastiklerim şehirlerarası yolda aynen o şekilde patladı (ön sol). yavaş gitmeseydim muhtemelen bugün bu şekilde rahat rahat yazı yazıyor olmayacaktım...
  • Lastik seni yola bağlayan tek malzeme, araba ne kadar güvenli olursa olsun lastiği şüpheli bi araba herzaman güvensizdir idare edebilirsin diyenlere hiç aldırmadan git değiştir nerde ne hainlik yapacağı belli olmaz hiç kimsede o lastiğe bişey olmaz diye garanti veremez inan bu konuda kötü bir tecrübem var ve üçe beşe bakmadan kurtul o lastikten selamlar.
  • Bu lastik garantiden değiirmi eğer değişmiyorsa tamir yapılırmı?
  • Yanaktaki en ufak bir yarık her zaman tehlikeli. Bizim başımızıda benzer bir olay gelmişti, hemen değiştirmiştik. Lastik işi şakaya gelmez, arabanın kontrolünü kaybedersin, zorlanırsın, performans alamassın bir sürü tehlikeli durumu var Allah korusun. Lastikçiye gitmeni öneririm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihsan1987

    Yanaktaki yarık tamir edilir mi?



    1 HAFTA ÖNCE 1 senesi dolmamış kaymak gibi pamuk gibi yumuşacık michelin larımın sol öndekini kaldırımdaki demir kapağa sürttüm istemeden tabi. içim cız etti. bi baktım dişlerin altından yanağın sadece yazıların olduğu bölüme kadar (yani dahada aşağı inmemiş allahtan) yanak 1 cm gitmişl.

    önce fısladı sonra durdum baktım havası inmiyor neyse stepneyi taktım. bulunduğum yerde ki lastikçi biraz boş beleş derler ya olmaz vss yeni lastik al dedi. yeni alırsan karşı tarafıda yenilemen gerekir dedi. haydaaa dedim. gittim edremite (bilen bilir). tanıdıklar vardı. sağlam bi lastikçiye götürdü beni öyle ki bosch car service işlerini dahi o adam yapıyordu o an şahit oldum. zaten küçük yer iyide kötüde hemen mimleniyor. baktı lastiğe yaparım dedi. yaptı 15 ytl aldı. yamayı gösterdi yanak yamasıymış kocaman ve yumuşak esnek bişey. hem içten hem dıştan yamalamış. dıştakiçok önemli değil dedi. iç önemli dedi. ama böyle daha iyi dedi.

    ben dayanamadım. usta dedim yanak bu uzun yol sıcak hava vs anladı beni. olmıycak olsa tanıdık var arada fln 5-10 ytl için hayatınızla oynamam dedi. vs vs içimi ferahlattı. oluyor yani. gereken güveni sağladı.

    2.husus kasko bu durumu karşılıyor. 2 lastiğimi kesmişlerdi. polis raporu, lastik faturası (yine anadolunun küçük bi şehrinde olduğundan kendi başıma hallettim) ve resim çektim. normalde yüzde 50 ödüyolar lastik ve aküde.. bizde bi mucize oldu detaya giremiycem anormal yani.

    bi tanıdığımda önceki arabasında 3 yerden kesmişler tamir ettirmiş aynı ustaya. sonradan anlattı. yıllarca bindim dedi. sattı zaten vs.. lastik konusunda tecrübemiz oldu ya hasar uzmanı kesildim başınıza saygılar

    benim kesik tam oalrak bu şekilde idi. arkdaşın resmini aldım örnek oalrak sarı kırmızı çizili yerde idi kesik. gözle görünen kesik konuyu açan arkadaşın yani karışıklık olmasın

     Lastiğim Hafif Yarılmış Sorun Çıkarır mı?(resimli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 29 Temmuz 2008; 17:15:37 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.