Şimdi Ara

### PINK FLOYD DiNLEYiCiLERi ###

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
10.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pink Floyd Kuruluş !

1964 yılında Syd Barrett (gitar), Roger Waters (bas gitar), Nick Mason (Davul) ve Rick Wright (Keyboard) tarafından kurulmuştur. Syd Barrett grup kurulduğunda Sigma 6 olan ismini iki blues ustası Pink Anderson ve Floyd Council'in isimlerini birleştirerek "The Pink Floyd Sound" olarak belirlemiştir. İlk zamanlar yerel bir kitleye sahip olsalar da kullandıkları görsel efektler ve sahne performansları ile kısa denilebilecek sürede ulusal kitleye sahip olmuşlardır. Kurulduğu zamanlar grupta Bob Klose adlı bir gitarist daha bulunmaktaydı. 5'li "Lucy Leave" ve "King Bee" şarkılarını kaydettiler ancak daha sonra grup bluestan uzaklaştıkça Bob Klose müzikal farklılıklar yüzünden gruptan ayrıldı.

İlk kayıtlar ve ilk albüm !

Grubun ilk oluşumundan sonraki kayıtları ve çalışmaları psychedelic rock tarzından oldukça uzaktı. Ve grup o zamanlar ciddi anlamda dinlenen vede beğeni toplayan Jazz müziğini alt yapıları olarak benimsedi ve müziklerindeki bateri ve gitar alt yapılarını Jazz akorları üzerine kurdu ve başarı sağladı.Daha sonra kendilerini geliştirerek kendi müziklerini oluşturdular bunun ismi ne jazz nede psychedelic rock'tı bu dünyada ilk defa diğer müzik türlerinin üstüne çıkan üstün bir müzikti bu Pink Floyd gerçeğiydi.Bu gerçek bir efsanenin oluşumuydu o zamanlar tüm dünya pink floydu konuşuyordu.Müzik otoriteleri yorum bile yapamıyorlardı çünkü şaşırmışlardı vede ne yazacaklarını bilmiyorlardı çünkü müzik otoritelerinin bile bilgisi bu müziği yorumlayamıyordu.Hepsinin yapacağı tek birşey vardı kalemi kağıdı bırakıp bu üst düzey müzisyenlerin yağtığı müziği dinlemek. Grup "psychedelic rock" tarzları ve görselleri çok iyi kullandıkları konserler ile Londra yer altının en önemli gruplarından biri haline gelmişti. 1966'da daha bir firmayla anlaşmamışken gazeteci Peter Whitehead'ın çektiği Tonite Let's All Make Love in London belgeselinde şarkılarıyla yer aldılar.

1966'da ilk kez bir müzik şirketiyle anlaştılar. 1967'de Arnold Layne single'ı ile müzik dünyasına girdiler. 20. olan bu single'ı See Emily Play takip etti. Şarkı 6. olmuş ve grubu ünlü program "Top of the Pops"'a çıkartmıştır. İlk albümleri The Piper at the Gates of Dawn bir şarkı dışında tamamen Barrett imzalıydı. Albüm İngiltere'de büyük bir başarı kazandı. Amerika'da albüm çok iyi satmasa da grup Jimi Hendrix ile beraber turneye çıkıp kendini tanıttı.

David Gilmiour Dönemi !

1983'ten sonra 1994'e kadar grup elemanlarının solo albümleri yayınlamakla beraber, 1987 yılında Roger Waters olmadan yaptıkları ilk albüm olan A Momentary Lapse of Reason piyasaya çıktı. Ancak Roger Waters'ın grubu dava edeceği yönündeki tehditleri sonucu, albümde Pink Floyd adı altında sadece David Gilmour ve Nick Mason çalmış, Rick Wright ise albümde çalan diğer sanatçılar arasında gösterilmiştir. Albümde dışarıdan bestecilerle beraberle çalışılmış ve grup bu yüzden eleştirilmişti.

Grup 1992'deki La Carrera Panamericana filmi için Dark Side of the Moondan bu yana ilk kez beraber beste yaptılar. 1994'te David Gilmour, Wright ve Mason The Division Bell albümünü yayınladılar. Bu albüm çıkışından iki hafta sonra ABD' de 1. sıraya yükseldi. Şarkı sözlerinin çoğunu Gilmour kzı arkadaşı Polly Samson ile yazmıştı. Pink Floyd aynı yıl içinde iki CD'den oluşan P�U�L�S�E adlı konser albümünü çıkardı. 1995'te ise "Marooned" ile tek Grammy ödüllerini kazandılar.

Wish You Were Here

1975'te Wish You Were Here piyasaya çıktı. Albümde yer alan Shine On You Crazy Diamond ve Wish You Were Here Barrett'ın anısına yapılmıştır. "Shine On You Crazy Diamond" içindeki slide guitar ve psychedelic havayla Barrett günlerine bir gönderme yapıyordu. Şarkının sonunda Rick Wright See Emily Play'den bir bölüm çalıyordu. Diğer şarkılar ise müzik endüstrisine karşı bir eleştiriydi.

Albüm kayıtları sırasında Syd Barrett stüdyoyu ziyaret etmişti ancak grup elemanları fiziksel olarak değişmiş Syd Barrett'i tanımamışlar, tanıyınca da gözyaşlarına boğulmuşlardı. Ona besteledikleri şarkıları dinletmişlerdi ve daha sonra Barrett stüdyodan ayrılmıştı. Bu grubun Barrett'i son kez gördüğü andı.

Dark Side of The Moon !

1973 yılında çıkardıkları Dark Side Of The Moon adlı albüm 40 milyondan fazla satarak dünyanın en çok satan rock albümü olmuştur. Bu albümle beraber grubun basçısı Waters'ın grupta egemenliği daha ön plana çıkmıştır. 1969'dan beri İngiltere'de single yayınlamayan Pink Floyd bu albümden Money şarkısını yayınlamış ve bir numaraya oturmuştur.

Albüm diğer Pink Floyd albümlerine göre büyük farklılıklar içeriyordu. Saksofon kullanımı ve Wright'ın piyano stili bazı parçalara bir caz havası katıyordu. Albümde bayan vokalistler yer alıyordu. Grup elemanları arkadaşlarıyla günlük hayatın sorunlarını tartışmış ve bu kaydettikleri ses kayıtlarını albümde kullanmıştı. Şarkıların da her biri arı bir konuya odaklansa da albüm bir konsept olarak insan hayatını temel alıyordu.

Albümün başarısı A Nice Pair (İlk iki albümün birlikte olduğu bir toplama), Syd Barrett (Barrett'in iki albümünün beraber olduğu bir toplama) ve Pink Floyd: Pompeii Konseri gibi materyallerin yayınlanmasına neden oldu. Bu toplamalar Pink Floyd'un ilk dönemlerini de yeni dinleyicilere daha yakından tanıttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoManner -- 10 Eylül 2009; 22:11:56 >

• DH Pink Floyd Dinleyicileri !

1.ogoManner
    2.VogAumTaR
    3.VGroove
    4.muhammedda
    5.ExpendedYouth.
    6.__RayAllen20__
    7.ads1z
    8.Mr. Crowley
    9.phm
    10.Shinigami_L
    11.gokhanww2
    12.barbarosh
    13.fisk
    14.poopsy
    15.cémo
    16.thedarkside
    17.AlcohollicA
    18.tpcbrk
    19.darkprens
    20.iluvatar30
    21.powermoon96
    22.::AlacaKaranlıkT!M::
    23.Per4mance*
    24.Chuck Schuldiner
    25.İxİr*
    26.Mushmula
    27.Kizilgri
    28.mad skillz
    29.nv gece
    30.Kraux
    31.acfviolas
    32.HeLL YeaH
    33.The Beatles

İmza Görünüm

İmza Kod

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_25124103/tm.htm][center][size=1][font="Tahoma"][b]DH#Pink Floyd Dinleyicileri ![/b][/font][/size][/link] 
    [image]http://xs216.xs.to/xs216/07256/dark-side-of-the-moon.jpg[/image][/center]

İmza Görünüm ( 2 )

İmza Kod ( 2 )

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_25124103/tm.htm][center][size=1][font="Tahoma"][b]DH#Pink Floyd Dinleyicileri ![/b][/font][/size][/link] 
    [image]http://img.kelkoo.com/uk/small/469/825/161233294585666433260487670262323825469.jpg[/image][/center]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoManner -- 10 Eylül 2009; 22:12:25 >

• pink floyd iyidir yaa..candır. severiz kendilerini
  • Ekle hocam beni de..

• Another Brick in the wall...

Sahnede grupla çaldığım ilk şarkı
  • deneysel müziği ilk anlamamı sağlayan grup. mükemmeller.benim için neredeyse led zeppelin kadar değerliler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Comfortably numb
    2 ay önce açıldı
    Sagopa Kajmer Nakarat
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Taparım bu gruba, beni de ekle.
  • Ekle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adios amigos -- 28 Temmuz 2008; 14:33:44 >
  • Ekle dostum.Kendileri Rock ın Babasıdırlar.
  • Bizden önceki nesil ile bu nesil arasında köprü oluşturan ender grupların başında geliyor bence...

Örneğin biz ailecek Pink Floyd hastasıyızdır.

Bir de Led Zeppelin , Deep Purple ve Jimi Hendrix var tabi...
  • Beni de ekleyin lütfen. Pink Floyd, sadece müzik ile bişeyler yapmayı başaran gurplardan birisidir.
    Zaten ne varsa 70'ler ve 80'ler İngiltere'sinde varmış... Şimdi dinlediklerimiz de müzik mi yahu? Diğer türlere bişey demiyorum. Ama rock müziği o kadar ucuz bi müzik değil.
  • beni de eklermisin
  • Bende tam 9 albümleri var, Ayrıca Syd Barret'ın Madcap Laughs albümü
    Piper at the gates of down
    A Saucerful of secrets
    Obscured by the clouds
    Animals
    Dark Side of the Moon
    the Wall
    Meddle
    A Momentary lapse of reason
    Atom Heart Mother

Benim için 1 numaradırlar.
  • ben geldim.. beni de ekleyin.

edit : bu arada ilk defa imza kullanıyorum ve ilk defa bi topluluğa katılıyorum...
    durumu yeterince açıktır umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychemy -- 28 Temmuz 2008; 23:28:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanww2

Bende tam 9 albümleri var, Ayrıca Syd Barret'ın Madcap Laughs albümü
    Piper at the gates of down
    A Saucerful of secrets
    Obscured by the clouds
    Animals
    Dark Side of the Moon
    the Wall
    Meddle
    A Momentary lapse of reason
    Atom Heart Mother

Benim için 1 numaradırlar.

Yapma dostum, o kadar albüm var "Delicate Sound of Thunder" yok? Rock tarihinin en iyi canlı performans albümlerinden birisidir bu. Led Zepeplin, Deep Purple .vb olmasa belki de en iyisi! Her şarkı stüdyo kaydından başka bi lezzet. Adeta best of niteliğinde.

Ayrıca "The Division Bell" ve "Wish You Were Here" albümlerini de edin bi yerlerden...
  • Eklersen sevinirm

Pulse konserleri muhteşem , tabi roger waters yok ama olsun muhteşem bir konser tracklist olsun sahne şovu olsun ki o gece için bir çok rivayet var konserin olduğu şehirde konser boyunca uçak seferleri iptal olmuş vs.vs

Pink Floyd bambaşka bi olay yahu

High Hopes
    Brain Damage
    Comfortably Numb (Pulse konserinde David Gilmour öle bi solo atıyorki akıllara zarar)
    ...
    ..
    .

• beni de beni de

• der iz no peeeyn, yu ar risidiiing

Efsanedir Pink Floyd...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foals -- 29 Temmuz 2008; 22:07:05 >
  • Lokal bi forumda 5-6 kişi toplanmıştık ve forum içi grup oluşturmuştuk. Biraz da anarşik birşeydi (gerçi hala devam ediyor 4-5 üyesiyle). Albüm kapağından aldığım şeyle, kendi yaptığım logo da aşağıda. Forum izin verse süper bi imza olurdu..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.