Şimdi Ara

hdd uzmanlarına?? bu hdd sorunlumu sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  •  hdd uzmanlarına?? bu hdd sorunlumu sizce ?

arkadaşlar resimde görüldüğü gibi yeni aldığım notebook un harddiski nin hd tune testi.. normalde okuma sırasında sürekli zik zaklar var .. ama 160gb lık diskte yaklaşık 6 kez sert düşüşler var bunlar normal mi sizce? başka hdd lerin hd tune testlerini gördüm böyle sert düşüşler yok.. servise götürmem için bir neden varmı... teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurkan24 -- 28 Temmuz 2008; 16:19:57 >

The Soul Of BMW.
    vurkan24, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.

• arkadaşlar bir fikri olan yokmu?

The Soul Of BMW.
  • error scan yapsana bide.

Orjinalden alıntı: oem

error scan yapsana bide.

eror scan la filan ilgisi yok pek... benim bad sectorlu hdd yi bi programla onardım o bile hata vermiyo hd tune de önemli olan tarama hızındaki düşüşler hatalı hdd de 2mb sn ye kadar düşüyodu tarama hızı bazen saniyelerce bekleyim atlıyo o kısmı ama yine yeliş geçiyor...

bu hdd hdtune de kesinlikle hata vermez vermiyorda zaten... tarama hızı bunda 55 mb sn ile başlıyo 45 -55 arası gidip geliyor sonra 50-40 arasında gidip gelmeye başlıyor bad sectorlu diskteki gibi 2 mb sn lere düşmeler yada duraksamalar yok..

ama buda sorunmu onu bilmiyorum... resimde görüldüğü gibi herkeste oluyormu? benim öğrenmek istediğim o yani..

The Soul Of BMW.
  • arkadaşlar biri cevaplayana kadar ara ara sorucam :)

The Soul Of BMW.
  • arkadasım, cevap ıstıyorsan oncelıkle konu baslıgı acarken acıklayıcı baslıklar kullanmalısın. bu hem forum kuralı hemde senın daha cabuk yardım alman ıcındır.

soruna gelınce; hdtune nın 2.5 ve 3.5 inç dısklerı okuma yazma testlerı farklı farklı sonuclar verır halıyle. bır yerlerden baktım dıyorsun o sonuclar 3.5 lara aıt olmasın. senın ıcın burada dıkkat etmen gereken yer MAXIMUM ve AVARAGE sonuclarıdır. her ıkı dısk tıpı ıcınde ayrı ayrı sonuc aralıkları vardır bunları arastırarak baslayabılırsın.

nette bu yonde arastırma yaparsan daha ıyı sonuclar elde edersın.

ıyı calısmalar kolay gelsın.

quote:

Orjinalden alıntı: vurkan24

arkadaşlar biri cevaplayana kadar ara ara sorucam :)

Orjinalden alıntı: passenger2019

arkadasım, cevap ıstıyorsan oncelıkle konu baslıgı acarken acıklayıcı baslıklar kullanmalısın. bu hem forum kuralı hemde senın daha cabuk yardım alman ıcındır.

soruna gelınce; hdtune nın 2.5 ve 3.5 inç dısklerı okuma yazma testlerı farklı farklı sonuclar verır halıyle. bır yerlerden baktım dıyorsun o sonuclar 3.5 lara aıt olmasın. senın ıcın burada dıkkat etmen gereken yer MAXIMUM ve AVARAGE sonuclarıdır. her ıkı dısk tıpı ıcınde ayrı ayrı sonuc aralıkları vardır bunları arastırarak baslayabılırsın.

quote:

dostum ben sadece okuma testindeki belirli aralıklarla ani düşüşlerin sorun olup olmadığını merak ediyorum.. bu düşüşlerden dolayı disk performansımda düşüş oluyorsa laptop garanti içindeyken birşeyler yapmaya çalışayım..

The Soul Of BMW.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guzel kardesım,

sana kendı laptopumun dıskının testını koyuyorum. bende de dususler var. bunlar malını ıade etmen ıcın yeterlı veya luzumlu degıl.

saygılarımla...

hdd uzmanlarına?? bu hdd sorunlumu sizce ?

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: passenger2019

arkadasım, cevap ıstıyorsan oncelıkle konu baslıgı acarken acıklayıcı baslıklar kullanmalısın. bu hem forum kuralı hemde senın daha cabuk yardım alman ıcındır.

quote:

dostum ben sadece okuma testindeki belirli aralıklarla ani düşüşlerin sorun olup olmadığını merak ediyorum.. bu düşüşlerden dolayı disk performansımda düşüş oluyorsa laptop garanti içindeyken birşeyler yapmaya çalışayım..

• teşekkürler dostum rahatladım gerçekten :) belki hitachi lerin hepsi böyle senin hdd de hitachi

The Soul Of BMW.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.