Yaklaşık bir aydır ATi tarafından hazırlanan referans tasarımlı modellerin satılmakta olan Radoen HD 4800 serisi için artık özelleştirilmiş modellerin kullanıcılar ile buluşma vakti geldi. Pek çok firma soğutcu ve bellek noktasında detayları farklılaştırılan modeller hazırlarken sadece AMD-ATi odaklı çalışan ve firmanın en büyük partnerlerinden biri Sapphire, HD 4800 serisine yönelik olarak referans tasarım harici 3. yeni modelini de hazırlamış durumda. Farklı fiyat segmentlerine yönelik olarak kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilecek modeller hazırlamayı amaçlayan Sapphire'in yeni modeli kullanılan soğutucusu ile dikkat çekmeyi başarıyor. Geçtiğimiz günlerde Zalman soğutmalı HD 4850 TOXIC ve 1GB GDDR3 bellekli HD 4850 modellerini duyuran firmanın yeni modeli de referans tasarımın aksine Mavi renkli baskılı devre kullanıyor. Sahip olduğu özel soğutucusu sayesinde referans tasarıma göre daha sessiz ve serin çalışması beklenen kart 256-bit bellek veri yolu desteği ve 512MB GDDR3 bellek ile gelecek. 800x paralel işlem birimiyle donatılan ve 1 TeraFLOP'luk işlem gücüyle öne çıkan kart, DirectX 10.1 ve PCIe 2.0 stadandardıyla uyumlu. 625MHz gpu ve 1986MHz bellek saat hızlarına sahip olan kart çoklu ekran kartı kullanımı için Crossfire X desteği sunuyor. Öte yandan Sapphire'in yeni modeli, Unified Video Decoder 2 teknolojisi sayesinde yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. Çift DVI ve HDTV destekli tv çıkışlarına sahip olan kartın Ağustos ayı içerisinde kullanıma sunulması beklenirken fiyat noktasında firmanın sürpriz yapabileceği belirtiliyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Yine sıcak hava içerde ve de işlemci soğutucularına benziyor biraz.Eğer öyleyse fan kullanıldıkça sesini artıracaktır.Soğutması başarılı olur ancak yine az tercih edilir.Sıcak havayı dışarı atan modelleri tercih etmek gerekir.
�Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin kesin olmasını ister; kesinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.� M.Kemal Atatürk
Walla en iyi özel soğutuculu ATi diyebilirim... Bu kart yüzünden, anakartta da Sapphire'ı seçmemi dürtüklüyor :))...
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
Komiksiniz, hem de inanılmaz... "Post kasma" işleminden başka birşey değil ki bu.. "Ne yazsam ki, ulan, kötüleyelim bari! " deyip yazı yazmayın boşuna. Sapphire çalışıyor, ama niye boşunaymış ? Yazın da bari akıllı görünün. Böyle lafın ucunu açık bırakınca akıllı değil de, başka şekilde görünüyorsunuz...
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
Bu ATI-Nvidia çekişmesi GS-FB çekişmesi gibi sonsuza kadar sürer gider. Kazanan yine onlar olur, kaybedende hep bizler. Hala bu firmalar için sidik yarıştıranlara bravo.
İntel E5200 2500 mhz @ 4125 mhz 1.55v (330 X 12,5)(Akasa AK-965 CPU cooler):::ASUS P5Q P45 EPU6-Express Gate:::Kingston Hyperx 2x2gb 1066 mhz @ 1056 mhz 5-5-5-18 2.30v :::BİOSTAR 1GB 9500GT DDR2 550/667/1375:::WD Caviar Black 500GB 32MB + Seagate 7200.10 250GB 16MB :::Enermax Chakra 3052B:::LG W1954S 19" 1440*900:::Hıgh Power 500W PSU HP 500-A12S
valla bence özel bir soğutucu janjanlı olması gerekir. ne o öyle küçük bir fan koymuşlar ama kartın diğer yerlerinede etki etmesi gerekir şimdi bu kadar küçük bir fan orjinal fandan dahamı iyi çalışacak?
ama belki fan sayesinde fiyatı daha düşük olur buda var.
Standart soğutucudan iyi ise ne ala ama bence zalman,zerotherm gibi kaliteli soğutma çözümleri kullanılması daha mantıklı,tabi toxic modelini gördük soğutucu hoş olsada kimse fazladan 60$ vermek istemez,30$ farkı geçmemeli çünkü soğutucunun kendi fiyatı 35$ (accelero s1 rev2 mesela) ki toplu alım ile kart üreticileri çok daha ucuza mal ediyor bunları.
palitin modellerine cok benziyor özellikle 9600 ve 8800 için kullandıgı sogutucuya... sadece tepesine bir aparat takılmış... ama bu tip sogutma 9600 ve 8800 de güzel sonuclar vermişti kullandıgım 8800gt bu tip bir sogutucuya sahip (palit)... Görünüş olarak ve malzeme kalitesi olarak Sapphireye pek güvenmiyorum acıkcası His ve Powercolor dururken...
gerçekten yapılması zor olan yorumlardan biri.....boşunaysa söyleyelim kapatsınlar abi ....demi adamlar boş zaten bişey becemiyorlarki.....ne yapsalar beğenilmiyor da zaten...ama suç sapphire de senin neyine ati nin en büyük dağıtıcılarınndan olmak.....yeterince kötüledik sapphire i arkadaşa yardım edelim biraz ....
walla bu özelleşmiş kartlar fiyat konusunda sıkıntılı!!! 199 doların altında tutmak gerekir 4850 leri(512 mb). Aksi taktirde nvidia daha baskın çıkıyor maalesef o fiyat aralığında!!!
yazık ya ferrariye nasıl kırmızı yakışıyosa bu atilerede kırmızı yakışıyo mavi renk bence kötü duruyo hd4850 alccam yakında böle giderse referans tasarım alırım heralde
şu soğutucunun tasarımını ilkokul çocuğuna yaptırsalar bundan daha hoş görünümlü ve işlevsel bir şeyler çıkabilirdi. yuh diyorum o takozu o kartın üstüne yakıştırana
Atinin yeni soğutma çözümlü kartları nvidiaya benzemeye başladı. Fanın üst kısmı elips değilde yuvarlak olsaydı Asusun 8800, 9600 serisi ile neredeyse aynı olurdu.
intelin işlemci soğutucularının küçülmüş hali resmen, sapphire bu dandik ürünlerle nasıl en çok satan ati partneri oluyor anlamak mümkün değil, power color filan canavar gibi ısı iletim borularına sahip (zerotherm gibi soğutma devi bir markanın) soğutucuları olan kartlar sürerken piyasaya bu kart iş yapmaz
ya adamlar toxic modelinde zalman ı koydular gpu nun üzerine , yinede yaranamadılar. yine kimse beğemedi. şimdide bunun için soğutucusu dandik diyosunuz. bir his iceq tutturmuşsunuz gidiyo. kaç para olucak acaba o his iceq lar? ve zalman soğutuculu modelden ne kadar performanslı olucak? ne yapmalı bu sapphire? bi türlü + alamadılar sizden
@melyyh kızmıssın ama gorunen koy klavuz ıstemez sogutucuda goruldugu gıbı malzeme pekte kalıtelı gelmedı banada artık fırmalar ısı ıletım boruları kullanarak sogutma yapıyorlar daha fazla performanslı olsun dıye sapphıre su durumda yanlıs bı secım yapmıs gıbı sogutucuda
ya adamlar toxic modelinde zalman ı koydular gpu nun üzerine , yinede yaranamadılar. yine kimse beğemedi. şimdide bunun için soğutucusu dandik diyosunuz. bir his iceq tutturmuşsunuz gidiyo. kaç para olucak acaba o his iceq lar? ve zalman soğutuculu modelden ne kadar performanslı olucak? ne yapmalı bu sapphire? bi türlü + alamadılar sizden
sapphire benim için sabıkalı bir firma, adamlar resmen dolandırdı beni 1.5 yıl önce be, 3adet x1950pro'da bozuk çıkar mı kardeşim üst üste, zamanında birde o karta 460ytl para bayılmıştım ama elime ne geçti 1yıl boyunca garanti yollarında koşuşturdum, o yüzden sapphire deyince elim ayağım titriyor benim