Şimdi Ara

volvo S40 LT

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
9.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende volvo s40 98 model 2.0 otamatik vites modelini aldım alalı 1 hafta oldu ama şoklar içindeyim , depo 210 ytl doldu (pompa fiyatı 3,550 ytl ankara ) 170 km yol yaptım. şehir içi şehirler arası karışık, benzinliğe yanaştığımda 78 ytl benzin aldı, km'de 452 ytl yakıyo, bu rakam normalmi, bence normal değil forumdaki araştırmama göre , bir sorunmu var araçta 4x4 x5 bukadar yakmıyo. araç bakımları yapılmış, bilgili arakdaşlar lütfen yardımcı olun kafayı yemek üzereyim
    birde yol bilgisayarındaki depo gösterge çizgisi full ken 170 km yol dan sonra tek tırnak düştü depo doldu tek tırnak yerinde. ne gibi sorun var bu araçta. lpg geçsem bile yakıt yüksek olacak ayrıca sıralı sistem lpg hangi marka tavsiye edersiniz. s40 2.0 otamatic turbo yok.. turbo olanlarmı az yakıyo
    şimdiden teşekkürler.. sanırım hayatım en büyük hatasını bu arabayı almakla yaptımm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irem_cafe -- 11 Ağustos 2008; 14:44:03 >

• Üzülmeyin sıralı LPG taktırın 25 kuruş yakar.
  • Aracınızın şehir içi yakıt tüketimine dair fabrika verisi düz vites için 12.8lt/100km. Ayrıntılar için aşağıdaki adrese bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_20233407/tm.htm

Not: Rakam düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 9 Temmuz 2008; 21:10:18 >
  • 12,8 litre yazıyor orda.. buna 13 litre dersek... 13*3,60Ytl = 460 YKR yakar 100km'de ( ş.içi) bi yanlışlık yok yani
  • normal
  • hem 98 model hem 2.0 motor hem de otomatik vites..
    daha aşağısı beklenemezdi
  • LPG taktırın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    volvo s40 1.6d yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ben anlatamadım sizlere şehir içinden bahsetmiyorum uzun yol gittim çoğunluk olarak 50 km şehir içi ankara trafiği geç saatler (şehir içi olarak)
    sorunumu yazdıktan sonra aynı yolu tekrar gittim bugün konya yolu üzerindeki opete çektim depoyu doldurdum,75 km yol 22 ytl aldı. ve içimde rahatladı. 120 km hızı geçmedim. anlamadığım ilk aldığımda neden bu kadar çok yaktı,otamatik vites arabayı ilk kullanıyorum, 15 yıldırda araba kullanan biriyim. bu otamatik vites kullanımında püf noktası varmı? yani sağlıklı kullanım nedir. verdiğniz bilgi için teşekkürler.

bugün sıralı lpg takan bi yerle konuştum cuma günü arabayı getir takalım dedi ?1450 ytl brc marka sıralı sistem takacam dedi. üzerine basa basa sorun çıkıp,çıkmayacağını sordum, s40 lara bu markayı çok taktık dedi sorun çıkmaz. taksit imkanıda yok, taksit istersen atiker takalım dedi, 1100 ytl 12 ay taksit, arabda sorun çıkarmı arkadaşlar bütcem kısıtlı atiker marka işime geldi, sizler nedersiniz aranızda atiker marka taktıran varmı,prins markasına verecek param yok. sizlerin vereceğiniz bilgi çok önemli, şimdiden teşekkürler.

• Prins'e bütçeniz el vermiyorsa bari BRC'den şaşmayın, derim.
  • aslında araban bence çok yakıyor..
    bende otomatik 2000 model T4 var,şehir içinde 450 bin yakıyorum ben.yol bilgisayarı 11,5 gösteriyor.
    Benzin göstergesine sen aldanma çünkü o gösterge yol bilgisayarına bağlı olarak çalışıyor,yani arabayı zorladığın zaman hemen benzin ışığını yakacaktır ama sakinleştiğinde geri ışık sönüp ibre havaya kalkacaktır.
    Otomatik vitesin genel olarak özetlersem,ışıkta beklerken D konumunda fazla bekliyip arabayı yükte bırakma.
    Hem araban gereksiz yere çok yakar,hemde şanzımanın ömrüne zararlı.N konumunda bekle.Yokuş aşağı inerken N ye alma,D de in veya çok dik bir yokuş iniyorsan vitesin üstündeki düğmeye basıp 3 e alabilirisin.

LPG ye gelince,taktırmadan önce arabanın tüm bakımlarını yaptır hatta hava filtresi,yağ,yağ filtresi,buji+buji kablolarını değiştir(bobinlerinide kontrol ettir tabi,değişmesi gerekiyorsa değiştir)Çünkü bunlarda bi sorun varsa benzinde net bi şekilde göstermez ama lpg ye geçince bu dediklerimden dolayı araçta sorun çıkabilir,sende lpg sisteminde sorun var zannedersin.
    Depo tipi olarak silindir tank taktırsan s40 ın bagajına daha uygun,çünkü ben simit tip taktırdım bagajımın şekli falan bozuldu,geride silidir taktırmadığıma pişman oldum.

Lpg ye geçmeden önce ivedik organize sanayisinde Yiğit volvo(hasan usta) ya bi danış derim ben.
    Lpg markası olarak ise senin aracın turbo olmadığı için Atiker taktırabilirsin,prins e BRC ye fazla para vermene gerek yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionscoach -- 10 Temmuz 2008; 10:46:31 >

• BENCE RAKAM GAYET NORMAL
    98 BMW 520İA 0,50-055 ARASI YAKIYOR Ş.İÇİ
    SENİNKİDE 0,45 TAMAMEN Ş.İÇİ KULLAN SENİN DE 0,50-0,55 OLUR
    TÜP TAKTIRSAN TAŞ ÇATLASA PATLASA DÜŞECEĞİ 0,35
  • tüm cvplar için teşekkürler.
    arkadaşlar atiker marka kit taktıryımmı bütceme uyan bu marka ,yok kesin sorun verir derseniz. brc için kendimi zorlayacam. aranızda atiker takıp menmun olan varmı yada sorun yaşayan, tek umudum ve güvendiğim sizlersiniz.
  • atiker iyidir ben çok kullandım
    önce iyi bir usta bul sana iyi bir kit önerir zaten istanbulda iseniz bi adres vere bilirim size
    quote:

Orjinalden alıntı: irem_cafe

tüm cvplar için teşekkürler.
    arkadaşlar atiker marka kit taktıryımmı bütceme uyan bu marka ,yok kesin sorun verir derseniz. brc için kendimi zorlayacam. aranızda atiker takıp menmun olan varmı yada sorun yaşayan, tek umudum ve güvendiğim sizlersiniz.
  • volvonuz hakikatten çok yakıyor ama benzin pahalı
    sıralı sisteme geçme zamanınız gelmiş.
  • Atiker taktır bence,önceki aracımda atiiker kullandım çok memnundum.Üstelik enjektörleri BRC ye göre çok daha sessiz,gaz bitincede sesli uyarı verme özelliği var.
    ama önce arabanın genel bakımını yaptır,temiz bi motorla daha iyi sonuç alırsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kutluay345

Atiker taktır bence,önceki aracımda atiiker kullandım çok memnundum.Üstelik enjektörleri BRC ye göre çok daha sessiz,gaz bitincede sesli uyarı verme özelliği var.
    ama önce arabanın genel bakımını yaptır,temiz bi motorla daha iyi sonuç alırsın...

önceki aracının modeli nedir, benim araçla aynımı- S40 2.0 I otamatic 1998 model
  • bizde 1.4 ibiza otomatik (4 ileri standart olan) var km de 32 kuruş yakıyor şehir içine
    çünkü ilçedeyiz ve yollar kötü ilk iki vitesi kullanıyor şanzuman sadece
  • Orjinalden alıntı: irem_cafe

bende volvo s40 98 model 2.0 otamatik vites modelini aldım alalı 1 hafta oldu ama şoklar içindeyim , depo 210 ytl doldu (pompa fiyatı 3,550 ytl ankara ) 170 km yol yaptım. şehir içi şehirler arası karışık, benzinliğe yanaştığımda 78 ytl benzin aldı, km'de 452 ytl yakıyo, bu rakam normalmi, bence normal değil forumdaki araştırmama göre , bir sorunmu var araçta 4x4 x5 bukadar yakmıyo. araç bakımları yapılmış, bilgili arakdaşlar lütfen yardımcı olun kafayı yemek üzereyim
    birde yol bilgisayarındaki depo gösterge çizgisi full ken 170 km yol dan sonra tek tırnak düştü depo doldu tek tırnak yerinde. ne gibi sorun var bu araçta. lpg geçsem bile yakıt yüksek olacak ayrıca sıralı sistem lpg hangi marka tavsiye edersiniz. s40 2.0 otamatic turbo yok.. turbo olanlarmı az yakıyo
    şimdiden teşekkürler.. sanırım hayatım en büyük hatasını bu arabayı almakla yaptımm.
    [/qu

hayırlı olsun.güle güle kullan.nisan ayı sonunda 98 s40 düz vıtes alarak volvo dünyasına katıldım bende.10 yaşında bir araç olmasına ragmen şimdiden duygusal bağ oluştu diyebilirim.alır almaz şaşmaz da tüp taktırdım (simit-omvl).5-6 depo tükettikten sonra tek bir ayar yaptılar. 45 günde 4000 km yi geçtim.(şehir içi 200-220 şehir dışı 170-180 tüketimi var).imkanım olsa hiç taktırmazdım ama o zaman da arabama doya doya binemezdim.taktımadan ii araştır derim..

• quote:

Orjinalden alıntı: meta80

bizde 1.4 ibiza otomatik (4 ileri standart olan) var km de 32 kuruş yakıyor şehir içine
    çünkü ilçedeyiz ve yollar kötü ilk iki vitesi kullanıyor şanzuman sadece

ufff ibiza için çok yüksek bi rakam,sizinde sıralı LPG taktırma zamanınız gelmiş aslında.
  • ikinci el sitelerindeki volvoların çoğu LPGli zaten..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.