Şimdi Ara

Askerlik Anılarımız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
34.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dedeler, torunlar, poşetler :)

    Askerlik anılarınızı burada bizimle paylaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 24 Ekim 2012; 23:14:10 >
  • geçen içtima bağlıyodum bi ferdi teğmen die bi lavuk var geldi ndn bu erler sırada deil die 4 tane çavuşu (kh hiz. çvş , bt 1 çvş , bt 2 çvş , bt 3 çvş ) 5 tur süründük yemekhanenin önünde 10 dakkaya yakın istikamet yedik en az 70 80 tane felan da eğil kalk yaptırdı :) daha dinlemek istermisin :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asker88-1

    geçen içtima bağlıyodum bi ferdi teğmen die bi lavuk var geldi ndn bu erler sırada deil die 4 tane çavuşu (kh hiz. çvş , bt 1 çvş , bt 2 çvş , bt 3 çvş ) 5 tur süründük yemekhanenin önünde 10 dakkaya yakın istikamet yedik en az 70 80 tane felan da eğil kalk yaptırdı :) daha dinlemek istermisin :D


    Fena olmuş
  • gece görevdeyim tugayın nöbetcı amiri aradı gece 01:30 da bende nızamıyede nöbetcılerle muhabbet edıyodum uzman cavusda var yanımızda. uzm çvş telefonun calıyo dedı kosa kosa yetısmeye calıstım actım tekmılımı verdım. nerdesın sen ne zamandır calıyo bu telefon dedı kapının onundeydım komutanım ancak yetısebıldım dedım neyse olmasın bıda bu ıkı oldu dedi emredersin dedım bı vukaat varmı bu saate kadar dedı yok komutanıum dedım o da tamma dedi kapattık hemen bidaha caldı telefon tekmılle actım neyse evladım senın yasın kaç dedı 25 komutanım bıde kısa donemsın sen değilmi dedi ewet komutanım. bak sana bı abı tavsıyesı buyukler kapatmadan küçükler telefonu kapatmaz doğrumu dedi. bende doğrudur komutanım dedım eywaaahhh senmısın bunu dıyen, ben doğru duruyorum asıl sen doğru dur karsımda dedi abooo neye ugradıgımı sasırdım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: antepliyik

    gece görevdeyim tugayın nöbetcı amiri aradı gece 01:30 da bende nızamıyede nöbetcılerle muhabbet edıyodum uzman cavusda var yanımızda. uzm çvş telefonun calıyo dedı kosa kosa yetısmeye calıstım actım tekmılımı verdım. nerdesın sen ne zamandır calıyo bu telefon dedı kapının onundeydım komutanım ancak yetısebıldım dedım neyse olmasın bıda bu ıkı oldu dedi emredersin dedım bı vukaat varmı bu saate kadar dedı yok komutanıum dedım o da tamma dedi kapattık hemen bidaha caldı telefon tekmılle actım neyse evladım senın yasın kaç dedı 25 komutanım bıde kısa donemsın sen değilmi dedi ewet komutanım. bak sana bı abı tavsıyesı buyukler kapatmadan küçükler telefonu kapatmaz doğrumu dedi. bende doğrudur komutanım dedım eywaaahhh senmısın bunu dıyen, ben doğru duruyorum asıl sen doğru dur karsımda dedi abooo neye ugradıgımı sasırdım.

    Bu nasıl bir psikopatlıktır




  • bizim karakolda birisi vardı.. tam bi ö*üz her bişeyden anlıyo ama anlamamazlıktan gelip aklınca kaytarmaya çalışlıyo... bunu komutan gece santraline koydu. bir gün gece saat birbuçuk gibi yatakhaneye geliyor ve diğer gündüz santralcisine "emraah (gündüz santralcisi) yaa 156 yı arıyorum bizim gazino çıkıyo yaa" der bizim salak oğlan hat almadan 156 yı aramaya çalışır. bizim karakolda da 15 numarası gazinonun dahili numarası olduğu için gazinonun telefonu çalar. tabii hat almadan arayınca direkt gazino çalıyor 6 da boşa basıyor... ne günlerdi beee




  • Bir gün pencere kenarında dalmış gitmişim. Urfalı bir uzun dönem arkadaş vardı. Geldi bir sigara istedi. Ben de o dalgınlıkla (sanırım vermemek için, muhtemelen ogün bir paket sigara dağıtmışımdır ) dedimki. Oğlum abdurahman git bak bakayım ben aşağıda telefonla konuşuyor muyum.. Herif gitti 2 dakka sonra geldi hocam siz orda telefonla konuşmuyorsunuz başka biri var dedi.. Güler misin ağlar mısın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ege222

    Bir gün pencere kenarında dalmış gitmişim. Urfalı bir uzun dönem arkadaş vardı. Geldi bir sigara istedi. Ben de o dalgınlıkla (sanırım vermemek için, muhtemelen ogün bir paket sigara dağıtmışımdır ) dedimki. Oğlum abdurahman git bak bakayım ben aşağıda telefonla konuşuyor muyum.. Herif gitti 2 dakka sonra geldi hocam siz orda telefonla konuşmuyorsunuz başka biri var dedi.. Güler misin ağlar mısın.






  • karakolda mütemadiyen şarap içiyoduk akşamları şişeleride santraldaki elemana attırıyoduk gece olunca, çok akıllı arkadasımız üşenmiş şişeleri en üst kattaki depoya zulalamış. 2 ay boyunca şişeler öle orda durmuş taki komutan karakolda gezintiye çıkıncaya kadar. neyse bir süre sonra beni ve 2 askeri odasına çağırdı,
    KOMUTAN: OLUM BAKIN BEN YOKKEN BURDA NE BOKLAR YEDİĞİNİZİ BİLİYORUM
    BEN: KOMUTANIM HAYIRDIR NE OLDU BİR SORUN MU VAR
    KOMUTAN: BEN YUKARIDAKİ ŞİŞELERİ G... S.... ZAMAN ASIL SORUN O ZAMAN BAŞLAYACAK; Sİ...... GİDİN LAAAAAAAN!!
    BEN VE DİĞER ASKERLER: (AYNI ANDA) EMREDERSİNİZ KOMUTANIM..

    olaydan sonra komutan ne zabıt nede herhangi bir uygulama yaptı, benım hayatım bounca tanıdıgım en delikanlı adamdı hakkaten, Allah ondan razı olsu.
    sonra ne mi oldu komutan böle tepki vermeyınce bizde alkol almaya devam ettik ama, santral deki çocuk o olaydan sonra 20 gün banyo yapmadı yani biz banyoya sokmadık :) en son dayanamadık soktuk tabi.. :)))
    o odadaki anı hayatım boyunca aklımdan çıkaramamışımdır...




  • selam arkadaşlar eminim ki benim gibi anısı olan olmamıştır en azından 319 kısa dönemler arasında ben bildiğiniz gibi aralıkta asker olup 12 sinde de teslim oldum kırklareli pınarhisara evime 59 km mesafede işin aslı daha öncesinde kasım ayında öğrendimki akrabam pınarhisara asker olarak gelmiş 87 / 3 tertip bende onu ziyaret ettim dedimki ona ne güzel yerde yapıyorsun oda demişti ki gelde görürüsün sonuçta tarkya sürgün yeri kendisi adanalı daha önce buraya gelmemiş birisi bende kasım ayından sonra tabiki aralıkta sınav derken 10 aralık açıklandı kırklareli pınarhisar ilk gördüğümde çok şaşırdım ama ne fayda gittik akrabanın yanına ustada aynı yerde sonuç olarak ben mayısta bitirdim o hala orda aralkta bitecek onun askerlik benim askerliğn bittiği günü hatırlıyorum nizamiyeden çıkacam akrabam küfür ede ede beni uğurlamıştı napsın bu arada ziyarete gidiyorum




  • Birgün askerlere Tek Er muharebe konularını anlatıyordum. Haftasonu komutan sınav yapacak çocukları. İçlerinden birisi vardi. Kesinlikle özel ilgi gerektiriyordu. Nitekim arkadaş pusula denen aletin mesafe tahmin etmek amacıyla kullanıldığını düşünürdü. Kendisine sorardım, haritanın üst tarafı hangi yönü gösterir? Cevap: Kuzey. Afferin oğlum sende gelişme var demeye kalmadan dedim bi soru daha sorayim. Peki harita'nın alt tarafı hangi yönü gösterir? Cevap: Batı!
    Adam başlı başına bi fıkra kahramanıydı. Komutan buna rütbesini sorardı. Aslen komutanımızın sınıfı personel, rütbesi astsubay çavuştur. Bu askere sordu bakalim biliyo mu diye, askerin cevabı; Astsubay Kıdemli Uzman Çavuş!!
    Daha nelerrr nelerrr...
  • acemilik günlerim...komutan ordaki yaklaşık 2-3 bin askere konuşma yapıyor..benden 20-30m uzaktaki bir asker silalı rahattayken tüfeği hafif kıprdatmış(belki nöbetten gelmiş uykuludur) neyse..komutan buna "asker oraya gelşirsem o tüfeği .......ne sokarım" dedi..şok olmuştum..sonradan herkes alıştı küfürlü konuşmaya..inşallah küfür biraz azalmıştır askerde..
  • Benim anım yok henüz ama kaardeşim acemiliğini amasya'da yaparken arama olmuş bölükte. komuan herkesin üstünü rıyormuş. elemanın birine gelmiş sıra. komutan başlamış yandan aramaya bişey yok. elini gögüs kafesinin üstünde gezdirmiş bi bakmış haşır huşur ses geliyor. çıkar lan üstünü demiş. eleman kamuflajı cıkarınca bulvar gazetesi ortaya çıkmış
  • bi gün vurdum kapıyı girdim bölük komutanının odasına dedim
    hoop akıllı ol bundan sonra almıyım ayamın altına haaa...

    dermişiimmm..cem yılmaz misali....
  • Babam Ümit Besen'le aynı bölümdeymiş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antepliyik

    bak sana bı abı tavsıyesı buyukler kapatmadan küçükler telefonu kapatmaz doğrumu dedi. bende doğrudur komutanım dedım eywaaahhh senmısın bunu dıyen, ben doğru duruyorum asıl sen doğru dur karsımda dedi abooo neye ugradıgımı sasırdım.




    Çok iyi ya..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: akrep46


    quote:

    Orjinalden alıntı: ege222

    Bir gün pencere kenarında dalmış gitmişim. Urfalı bir uzun dönem arkadaş vardı. Geldi bir sigara istedi. Ben de o dalgınlıkla (sanırım vermemek için, muhtemelen ogün bir paket sigara dağıtmışımdır ) dedimki. Oğlum abdurahman git bak bakayım ben aşağıda telefonla konuşuyor muyum.. Herif gitti 2 dakka sonra geldi hocam siz orda telefonla konuşmuyorsunuz başka biri var dedi.. Güler misin ağlar mısın.











  • nöbetçi çavuş muhabbetine içtima bağlamaya çalşıyorum tam bağladık sorun yok.teğmene verdım lısteyı.
    üstteğmen geldi sayacağıı tuttu. 1 adam fazla var.
    3 kere saydık tamdı.
    neyse yedik fırçayı taburun onunde.

    sonra olay anlaşıldı ast.cavuş biri yeni gelen 87/3 lerden birini saydıktan sonra araya sokmus. adam başka bolukten ıhale tabıkı bıze kaldı .
  • Acemi yedek subay adayına "Bir maruzatım var.Arz edebilir miyim, komutanım?" demesini öğretmeye çalışan yüzbaşı birkaç mankafanın ardarda "Bi maruzatım var emredebilir miyim komutanım?" demesinden sonra bıkmıştı!!!
  • şırnak ktm de geçici görevdeyim bi işm vardı hatırlamıyorum nizamiyeden satirali bağlattım açtı telefonu eleman dedim piyade onb engin silopiyi bağla elemanda panikle artık onb yı neresiyle anlamışsa binbaşımı sandı emredersiniz hemen komutanım dedi bağladı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.