Şimdi Ara

<<<->>> Samsung NV8 Fun CLUB <<<->>> (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
3
Favori
91.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Eğer manuel ayarda EV yi 0 yapmak istersen seninde bahsettiğin gibi "isoyu artırıp veya çoğaltarak mı, enstantaneyi (hız) artırıp düşürerek mi yoksa diyafram genişliğini (f) artırıp azaltarakmı?" bunların hepsini her iki yöne hareket ettirerek yapmak lazım. Ama bunun içinde makinenin neye nasıl tepki verdiğini iyi bilmek, çekeceğin objede ki ışık miktarını gözünle çokluk, azlık gibi şeklini milimetrik diye tabir ediyim, bunu gözle seçebilmen ve makineyi ona göre ayarlaman lazım. Bu da çok çok zor iş, hatta imkansıza yakın gibi.
    İlk bahsettiğiniz şeye gelelim:
    "Ortam ışığına göre en doğru Pozlamayı yapmak için EV değerinin 0'a en yakın değerde olmasını gerektiğini varsayarsak"
    En doğru pozlama 0 a yakın değer değildir aslında. Sizin fotoğrafı nasıl istediğinize bağlı. Ben mesela sürekli +1 de tutuyorum. 0 halinde iken bile ışık yeterli olsa da fotoğrafta ben yine 1 de fotoğraf çekiyorum. Bana o zaman renkler daha hoş geliyor gözüme.
    Doğru pozlama sizin istediğiniz ışık miktarıdır aslında.
    Benim düşüncem bu.

quote:

Orjinalden alıntı: yelkowan

NV8'de en uygun pozlamayı ayarlamak:

Merhaba NV8 Funları :)) arkadaşlar manuel moda bir şey dikkatimi çekti aramızdaki daha tecrübeli kişilere danışmak istedim.

Manuel çekim yaparken odaklanan yere göre EV değeri sol üst köşede otamatik olarak beliriyo.
    Ortam ışığına göre en doğru Pozlamayı yapmak için EV değerinin 0'a en yakın değerde olmasını gerektiğini varsayarsak
    0'a en yakın değeri neyle elde etmeliyiz?

isoyu artırıp veya çoğaltarak mı, enstantaneyi (hız) artırıp düşürerek mi yoksa diyafram genişliğini (f) artırıp azaltarakmı? ya da böle bir mantık tamamen saçma mı? :))

yorum ve önerileriniz için teşekkürler...

• Ev taşıma işlerim yüzünden makinemle ilgilenemiyorum. Sizler böyle fotoğraflar çekiyorsunuz, kıskanıyorum sizi.

Merhaba NV8 Funları :)) arkadaşlar manuel moda bir şey dikkatimi çekti aramızdaki daha tecrübeli kişilere danışmak istedim.

Manuel çekim yaparken odaklanan yere göre EV değeri sol üst köşede otamatik olarak beliriyo.
    Ortam ışığına göre en doğru Pozlamayı yapmak için EV değerinin 0'a en yakın değerde olmasını gerektiğini varsayarsak

isoyu artırıp veya çoğaltarak mı, enstantaneyi (hız) artırıp düşürerek mi yoksa diyafram genişliğini (f) artırıp azaltarakmı? ya da böle bir mantık tamamen saçma mı? :))

• Teşekkürler AKINLASINN aslında demek istediğim EV değerini istediğimiz değerde tutmak için +1 olsun mesela.
    +1' e yaklaşmak için isoyu mu, enstantaneyi mi yoksa diyaframı mı kullanmalıyız?
    verdiğin bilgiler için teşekkürler yararlı oldu bide +1 de dniyelim bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 5 Ağustos 2008; 22:09:00 >

<<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Bu L serisinde sensörler küçük olduğu için o makineler NV8 in gerisindeler aslında.
    NV8 i de piyasa da görmeniz imkansız. Eski bir üretim olduğu için piyasadan kalktı makine. Hepsiburada com da artık nerden bulduysa, bizde orada görüp siparişlerimizi verdik.
    Seçiminizi bence NV8 den yana kullanın. Ama sakın NV nin diğer üst numaralı yeni modellerinden almayın. Model numaraları ilerledikçe makineler yenileniyor ama hep geriye doğru giden bir teknoloji var. O nedenle NV serisinde 8 in yeri farklı. Hele ki bu fiyata.

Pil için de şu an gelecek olanlar da 25 ytl, kumanda 45 ytl.

harici batarya da sipariş verecekmisiniz. sbp-4442 sitesinde geçiyor 4400mA lik. eğer bundanda sipariş verecekseniz bende isteyebilirim. fiyatı konusunda bi bilginiz varmı? googleda Türkiye'de satış yapan bi yer bulamadım.

• Şu an ev taşıma işlerimin yoğunluğu nedeniyle pek bakamıyorum ama çok yakın zamanda onu da bulmaya çalışırım. Hatta bulurum diyeyim. Dışarı da her şey maaşallah. Bizim ülkede bişi yok elektronik konusunda.
    Araştırdıktan sonra fiyatını bildiririm, hiç merak etmeyin.
    quote:

Orjinalden alıntı: hotmail_hotmail

quote:

Bu L serisinde sensörler küçük olduğu için o makineler NV8 in gerisindeler aslında.
    NV8 i de piyasa da görmeniz imkansız. Eski bir üretim olduğu için piyasadan kalktı makine. Hepsiburada com da artık nerden bulduysa, bizde orada görüp siparişlerimizi verdik.
    Seçiminizi bence NV8 den yana kullanın. Ama sakın NV nin diğer üst numaralı yeni modellerinden almayın. Model numaraları ilerledikçe makineler yenileniyor ama hep geriye doğru giden bir teknoloji var. O nedenle NV serisinde 8 in yeri farklı. Hele ki bu fiyata.

harici batarya da sipariş verecekmisiniz. sbp-4442 sitesinde geçiyor 4400mA lik. eğer bundanda sipariş verecekseniz bende isteyebilirim. fiyatı konusunda bi bilginiz varmı? googleda Türkiye'de satış yapan bi yer bulamadım.

• Enstantaneyi oynaman yeterli desem tam olmaz, bu pozlamanın kattığı parlaklığı beceremez o, iso desen o da resimde kumlanma yapar. Yine aslında EV nin tam anlamıyla yaptığı katkıya %100 yetmezler. Hatta yetiyor olsa EV yi koymazlar makinelere gibi. Tavsiyem bu konuya hiç takılma :)
    Ama resim çekerken EV yi +1 e alıp deneyin. Belki sizde seveceksiniz benim gibi o renk ve parlaklığı.
    quote:

Teşekkürler AKINLASINN aslında demek istediğim EV değerini istediğimiz değerde tutmak için +1 olsun mesela.
    +1' e yaklaşmak için isoyu mu, enstantaneyi mi yoksa diyaframı mı kullanmalıyız?
    verdiğin bilgiler için teşekkürler yararlı oldu bide +1 de dniyelim bakalım...

Orjinalden alıntı: srhtyldz

Anne,kız güzellik uykusunda...

quote:

Orjinalden alıntı: piyade297

herkese hayırlı akşamlar
    mesajlarınızın hepsini okudum. bayağı bi zor oldu gerçi
    ben kızarkadaşıma bir makine alacağım ama karar veremedik bi türlü
    haftasonu darty e gittik nv8 yoktu maalesef. kendisi hem görünümünden hemde özelliklerinden dolayı Samsung L100 ü beğendi.
    aynı ürünün serisi olarak L110 - L200 - L210 da var. görünümleri aynı sadece özellikleri farklı.
    benim gönlüm NV8 den yana canlı olarak göremediğim için diğeri ile kıyaslayamıyorum.
    NV8 ve diğerlerinin fiyatları çok fazla yakın birbirlerine
    siz hangisini tavsiye edersiniz.
    birbirlerine olan artıları/eksileri nelerdir.

NV8 deki bu akıllı menü hakkında daha detaylı bilgi verebilirmisiniz. nasıl bir menüdür bu.
    tuşları dokunmatik değildir inşallah.

AKINLASINN
    yedek pil ve kumanda ne kadar acaba.

ayrıca buraya fotoğraf yükleyip daha net fikir edinmemize yardım eden arkadaşlara çok teşekkürler.
    tabi yorum yapanlarada

yardımlarınız için şimdiden sağolun.

verdiğin bilgiler için çok saol.
    ne yani şimdi biz bu makineyi görmeye kalksak bi mağazada bulamazmıyız :((
    işin ilginci acaba hangi makine daha yeni diye bakmak için samsungun sitesine girdim.
    sitede NV8 var. L serisinde bahsettiğim modeller yoktu.
    kendimce bu L serilerinin üretiminin durmuş olabileceğini, NV8 in se hala piyasada olduğunun sonucunu çıkarmıştım :(

• Bu NV8 i eminönü, sirkeci piyasasında bile bulamazsın. Aradığım için tecrübe konuşuyor :)
    Bu ürünlerin siteleri pek iyi olmuyor nedense. TR uzantılı web sayfalar hep geriden geriden takip ediyor. O nedenle o ürünleri web sitede bulamamanın nedeni adamların sayfaları güncellememeleri.

Bu NV8 i eminönü, sirkeci piyasasında bile bulamazsın. Aradığım için tecrübe konuşuyor :)
    Bu ürünlerin siteleri pek iyi olmuyor nedense. TR uzantılı web sayfalar hep geriden geriden takip ediyor. O nedenle o ürünleri web sitede bulamamanın nedeni adamların sayfaları güncellememeleri.

tam olarak olmasada teknosada NV24HD bakarsam belki bir nebze fikrimiz olur değil mi
    görüntüleri hemen heman aynı. özelliklerine bakmaya gerenk yok. çünkü sizler burada mağazadaki elemanlardan daha fazla bilgiyi zaten vermişsiniz

sevgili akınlasınn
    bu L serisine göre nv8 arasındaki artılar eksiler neler peki

• ben yine reklam arası olarak araya bi foto yerleştireyim ama hata veriyo sonra denerim tekrar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srhtyldz -- 6 Ağustos 2008; 0:05:31 >

Bu bilgisyardan şarj yapmak makineyi gerçekten iyi özellik. Ben işyerimde makineyi şarj etmek istediğimde sadece kabloyu cebe koyup geliyorum ve USB den şarj ediyorum. Bu özellik olmasa o kablonun ucunda ki fiş kısmı cebe girecek gibi değil. O nedenle insan onu da cebinde taşımaz ve boşa yük oluşur. Bu nedenle bu özellik kullanışlı makinenin.
    Lion pillerin o özelliği ile ilgili ne desem yalan olur, ben pillerle ilgili hiç yazı okumadım. Ama bence ilk dolumlarda performans artışı olabilir. Ama ilerleyen yüzlerde dolumdan sonra hafif gerileme başlar sanıyorum. Ama benim uzun süre kullandığım Fuji F30 makinem vardı. Onun pili ilk aldığımda da 500 fotoğraf gördürüyordu, 2 sene makineyi kullandım hala aynı durumdaydı pili. Bu lityum piller öyle bizim korktuğumuz gibi hemen ömrü bitecek tarzda değil. O nedenle güvenle ve rahatlıkla bol bol kullanabiliriz.
    Pil, kumanda ve benzeri şeyler için almak isteyenlerin banka hesabıma parayı yatırmaları yeterli. Adreslerini mail atıyorlar ve kargo ile yolluyorum. İstanbul da olan isterse görerek alabiliyor. Daha önceki fotoğraf makineleri içinde olsun, hep böyle satış yaptım.

quote:

Orjinalden alıntı: emekli1961

Akınlasın kardeş sana bi soru daha ben makinayı cuma günü USB'den doldurmuştum o günden beri elimden düşürmedim desem yeridir malum kurcalayıp duruyoruz ve hala dolu gösteriyor.1-2 defa fotoları atmak için bilgisayara bağlamıştım bağlantı süreside toplam 25-30 dakikayı geçmez soruya geçersek ; Li-ion pillerin doldurdukça daha uzun süreli kullanım sundukları doğrumudur?Netten bazı makalelere baktım ama tam bi sonuca ulaşamadım(veya ben anlamadım) Bu işin uzmanı arkadaşlar bilgilerini yazabilirlermi acaba ,bu arada siz pil getirebileceğinizi yazmışsınız benide listeye yazarsanız sevinirimde parayı nasıl yollıycaz yoksa bedavamı yolluyonTeşekkürlerimle.

Bunu buldum ama ;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Lityum-iyon_pil

Geldiği zaman bana pm atarsanız ben hesabınıza havale yaparım.

• quote:

Şu an ev taşıma işlerimin yoğunluğu nedeniyle pek bakamıyorum ama çok yakın zamanda onu da bulmaya çalışırım. Hatta bulurum diyeyim. Dışarı da her şey maaşallah. Bizim ülkede bişi yok elektronik konusunda.
    Araştırdıktan sonra fiyatını bildiririm, hiç merak etmeyin.
    quote:

Orjinalden alıntı: hotmail_hotmail

quote:

tekrar yazıyorum kusura bakmayın. sbp-4442 epey güçlü dahili pil 800mA iken sbp-4442 4400 mA. bunu almak daha mantıklı geldi. eğer sbp-4442 harici pil işi uzun sürecekse bende (getirteceğiniz piller orjinal ise) pil alayım. fiyat iyi yani 25 YTL.
    Teşekkürler.

• quote:

Eğer manuel ayarda EV yi 0 yapmak istersen seninde bahsettiğin gibi "isoyu artırıp veya çoğaltarak mı, enstantaneyi (hız) artırıp düşürerek mi yoksa diyafram genişliğini (f) artırıp azaltarakmı?" bunların hepsini her iki yöne hareket ettirerek yapmak lazım. Ama bunun içinde makinenin neye nasıl tepki verdiğini iyi bilmek, çekeceğin objede ki ışık miktarını gözünle çokluk, azlık gibi şeklini milimetrik diye tabir ediyim, bunu gözle seçebilmen ve makineyi ona göre ayarlaman lazım. Bu da çok çok zor iş, hatta imkansıza yakın gibi.
    İlk bahsettiğiniz şeye gelelim:
    "Ortam ışığına göre en doğru Pozlamayı yapmak için EV değerinin 0'a en yakın değerde olmasını gerektiğini varsayarsak"
    En doğru pozlama 0 a yakın değer değildir aslında. Sizin fotoğrafı nasıl istediğinize bağlı. Ben mesela sürekli +1 de tutuyorum. 0 halinde iken bile ışık yeterli olsa da fotoğrafta ben yine 1 de fotoğraf çekiyorum. Bana o zaman renkler daha hoş geliyor gözüme.
    Doğru pozlama sizin istediğiniz ışık miktarıdır aslında.
    Benim düşüncem bu.

quote:

Sadece fikir vermesi amacıyla;sırasıyla EV değerleri:-2,+2,0,+1 makro çekilmiştir hatam varsa amatörlüğüme verin..

•  <<<->>>  Samsung NV8 Fun CLUB   <<<->>>

• quote:

sorunun cevabı yüzünden milletle kapıştım ama sen hala soruyorsun ısrarla verdiğim linki ve önceki yazımı iyi okumanı tavsiye ederim cevap orada neyse okumuşsundur da beğenmedin sanırım ama farklı bişey diyecek birinin çıkacağını sanmam çünkü olay anlattığımdan ibaret...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 6 Ağustos 2008; 2:01:05 >

YAMAHA PACIFICA 112 JMX &amp; ROLAND CUBE-20X
    SONY WM-GX688 // SONY PSP GO
    TIKLA &gt;&gt;&gt; 2.EL DÜKKANIM

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.