Şimdi Ara

-*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) 220 kişi olduk (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.231
Cevap
75
Favori
135.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dmc 12

skynet kardeşim hayırlı uğurlu olsun ilk olarak nereden aldın ve modeli nedir? 2. olarak aldığın yer 800 ytl ye taksit yapıyormu zaten kalite ortada meade

daha fazla resim isteriz ama son oalrak fotoğraf makinanın markası nedir ve özel olarak tutturucu (yada ne deniyosa ) alacakmısın

vartanın şarjlı pilleri çok kalitelidir bu arada hatta dijital fotoğraf makinesi bölümden konusu açılmıştı.

sağolasın darısı sizlere inşallah bekliyoruz

evet, bu gece gözlem alanımın daha doğrusu balkon gibi dar bir mekanda Ay üzerinde ilk foto denemelerimi yaptım.

-*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) 220 kişi olduk

26 mm

Canon A570 IS digic III ile yapmış olduğum
    bu çekimleri malesef mecbur ilk denememde makineyi aparatsız elimle direk teleskobun göz merceğine dayayarak manuel ayarlarda çektim
    makine elimde çok titrediği için zar zor 5 - 6 tane foto almayı başardım

şartlar , foto makines için aparat ve 15 mm göz merceği gibi bazı ekipmanlarım olsaydı
    fotolar daha güzel olurdu

ama
    kendi gözlerimde çok daha güzel , net , yakın tam görüyorum.
    pek bu fotoğrafdakiler gibi değil!
    makinenin objektifini gözmerceğine iyice denk getirip tam yapıştıramadım
    aslında iyice sabitleyip titretmeseydim daha iyi sonuçların çıkacağına eminim.
    titremelerden dolayı bulanıklık ve netlik sorunu normal
    kısacası suç benim titreyen ellerimde

not : ikinci ay fotoğrafım 26 mm göz merceği ile biraz uzak gibi kaldı!
    daha yakın mesafe için 15 mm değerlerinde bir mercek daha almam gerekiyor.

buda teleskobumun son kurulmuş hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 4 Mart 2009; 2:18:18 >

• alet çok iyi yaaa şimdi bu sizin aldığınız amatörler için en iyilerden belkide en iyisi + bu meade nerde üretliyor inş yaaa bende toparlansam alacam almayı düşünüyorum

Orjinalden alıntı: dmc 12

alet çok iyi yaaa şimdi bu sizin aldığınız amatörler için en iyilerden belkide en iyisi + bu meade nerde üretliyor inş yaaa bende toparlansam alacam almayı düşünüyorum

bir önceki mesajın devamına istinade tam bu mesajı yazarken saat akşam 20:00 civarlarında netim gitti!
    2 inci cevap geç geldiği için özür

http://www.optronik.com/eng/index.html firmasından aldım peşin herşey dahil 790 ytl
    gökbilim forumundaki pro arkadaşların çoğuda kendi teleskoplarını bu firmadan alıyormuş ve çok memnunlar

kredi kartına taksit imkanı varmı tam bilmiyorum. ( sormamıştım )
    bazı detay gerekli bilgileri Ankara'da bölge satış bayisinde bulunan Engin Bey,den kolayca öğrenebilirsin.
    kendisi çok yardımcı oluyor her konuda

ANKARA OFFICE: Reşit Galip Cad. İlk Adım Sk No:18 GaziOsmanPaşa Ankara • T: +90 (312) 447 47 53 (Pbx)• F: +90 (312) 447 65 78
    İSTANBUL OFFICE: Halaskargazi Cad. No: 234/6 80220 Şişli / İstanbul • T: +90 (212) 232 95 96 - 97 • F: +90 (212) 232 95 97

Kullandığım teleskop modeli > MEADE DS-2080AT ve tam özelliklerini aşağıdaki linkten görebilirsin.

http://www.astronomics.com/main/product.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/18L3WLX215PK8PEX8T69M9LB12/product_id/DS2080AT

________

zaten, elimde daha önce Canon makinem için aldığım 8 tane 2700 mah Varta piller vardı! onları kullanıyorum
    yaklaşık 2 - 3 saat kullanıyorum piller ile .
    ama piller ile bu tür cihazları pek kullanmayı tavsiye etmiyorlar!
    cihazı kullanırken zaman dilimini unutarak pillerin zayıfladığı fark edemeden kundak motor ve go to mekanizması resetleniyor
    ve herdefasında gözlem için herşeyi yeniden baştan ayarlaman gerekiyor bilgisayar el kumandasından.
    bunun tek çareside Markalı 12 volt iyi bir adaptör. herkes bu şekilde kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 20 Ağustos 2008; 22:55:15 >

• skynet hayırlı olsun birşey soracam apartmandamı bakıyosun son katta filanmısın bende almak istiyorum ama malum

Orjinalden alıntı: Qnur

skynet hayırlı olsun birşey soracam apartmandamı bakıyosun son katta filanmısın bende almak istiyorum ama malum

sağol

şuan bulunduğum apartanın daracık balkonundan bakıyorum ve 2 inci kattayız + karşımızdaki binanın çatısı çok engelliyor görüş alanımı ! + şehir ışıkları gökyüzünü çok kirtlettiği için tam olarak %100 görsel gözlem yapamıyorum malesef
    bunun için en iyisi vakit bulup şehir ışıklarının olmadığı bir mekana gitmek. ( yükseklik pek önemli değil )

ama havanın açık olması ve atmosferin durgun olması gözlem sırasında çok iyi netice alırsınız

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

skynet hayırlı olsun birşey soracam apartmandamı bakıyosun son katta filanmısın bende almak istiyorum ama malum

sağol

şuan bulunduğum apartanın daracık balkonundan bakıyorum ve 2 inci kattayız + karşımızdaki binanın çatısı çok engelliyor görüş alanımı ! + şehir ışıkları gökyüzünü çok kirtlettiği için tam olarak %100 görsel gözlem yapamıyorum malesef
    bunun için en iyisi vakit bulup şehir ışıklarının olmadığı bir mekana gitmek. ( yükseklik pek önemli değil )

ama havanın açık olması ve atmosferin durgun olması gözlem sırasında çok iyi netice alırsınız

aldığın alet çok hoşuma gitti fakat maliyeti fazla geldi acaba orta halli bişeymi alsam yoksa paramı biriktirsem

• quote:

quote:

quote:

sağol

havanın açık olması ve atmosferin durgun olması halinde gözlem sırasında çok daha iyi netice alırsınız

aldığın alet çok hoşuma gitti fakat maliyeti fazla geldi acaba orta halli bişeymi alsam yoksa paramı biriktirsem

evet parası biraz tuzlu

ama ben çok araştırdım ve bütçeme uygun fiyatlı modelini aldım ki gözlem yaptığımda Ayın kraterlerini , Satürnün kendisi halkasını, Jupiterin her iki kuşağını ve lekelerini , gök adaları , nebulaları , galaksileri kısacası derin uzayıda gözlemlemeden olmaz diyerek bu modeli mecbur aldım ki parasını hak eden bir teleskop!.
    F/P ürünü olarak en uygun fiyatıyla en iyiside bu!
    ama yurt dışından getirtebilirsen 350 usd + vergi gümrük vs vs toplam 500- 550 ytl ye mal edebilirisn.
    ben burdan aldım 790 tuttu ! .. ama 2 yıl garantili bir mal almış oldum yukarıda nerden alıdığımıda belirtmiştim.

orta halli markası edüğü ne olduğu belli olmayan teleskoplardan uzak durun.
    bu işe başlamadan ertesi gün soğursun ve moralin sıfıra iner!
    kısacası örnek : benim gibi jupiterin halkasını net şekilde göremessin!
    3 kuruşa 5 köfte hesabı yapmamanı tavsiye ederim ki biraz sabrederek biraz bütçe biriktir sonra al böyle birşey mutlaka

peki nasıl bir teleskop almalıyım diye sorarsan
    http://www.gokbilim.com/forum/viewforum.php?f=14
    burada herşey mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 20 Ağustos 2008; 23:09:30 >

• quote:

acaba orta halli bişeymi alsam yoksa paramı biriktirsem

bence sabredin mutlaka ve bütçenizi ayarladıktan sonra eğer yerim müsait hergece bu işle zevkle uğraşırım sadece derin uzayı ve gezegenleri yıldızları nebulaları galaksileri seyretmek istiyorum derseniz
    şöyle bir teleskop senin için çok çok daha iyi olucaktır. hem bu tür aynalı teleskopların maliyetleri düşük oluğu için biraz daha ucuzdur. ( ama bu tür teleskoplar yeryüzü için kullanılamaz )

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=22.021.4538.0008

fiyatı biraz daha uygun evet.... üstelik benim kullandığım teleskopdan daha iyi derin uzay gözlemleri için sadece

unutmayın bu tür newton aynalı reflector teleskoplar ile yeryüzü gözlemi yapamassınız! ( sadece gezegenler ve derin uzay gözlemleri yapabilirsiniz )

hem yeryüzü hem güneş sistemi gezegenlerini görmek istiyorsanız benim aldığım kategoride bir mercekli refractor teleskopdan almalısın! ve mercekli teleskoplar aynalı teleskoplardan daha pahalıdır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 20 Ağustos 2008; 23:34:45 >

• quote:

quote:

bence sabredin mutlaka ve bütçenizi ayarladıktan sonra eğer yerim müsait hergece bu işle zevkle uğraşırım sadece derin uzayı ve gezegenleri yıldızları nebulaları galaksileri seyretmek istiyorum derseniz
    şöyle bir teleskop senin için çok çok daha iyi olucaktır. hem bu tür aynalı teleskopların maliyetleri düşük oluğu için biraz daha ucuzdur. ( ama bu tür teleskoplar yeryüzü için kullanılamaz )

fiyatı biraz daha uygun evet.... üstelik benim kullandığım teleskopdan daha iyi derin uzay gözlemleri için sadece

unutmayın bu tür newton aynalı reflector teleskoplar ile yeryüzü gözlemi yapamassınız! ( sadece gezegenler ve derin uzay gözlemleri yapabilirsiniz )

hem yeryüzü hem güneş sistemi gezegenlerini görmek istiyorsanız benim aldığım kategoride bir mercekli refractor teleskopdan almalısın! ve mercekli teleskoplar aynalı teleskoplardan daha pahalıdır!

çok teşşekür ederim verdiğiniz link 700 ytl sanırım sizinki daha profesyonel ben günlerce izlerim yani uzayı çok seviyorum ama teleskop alınca dürbün gibi görmek istemiyorum o yzdn sanrım 700-800 ytl arası birşeyler düşünüyorum tabi para biriktirirsm

• benide ekleyebilirmisiniz?
  • skynet teleskobuna kavustugun icin tebrik ederim yaklasik iki gundur bu forumu takip ediyorum. açikcasi son gunlerde endiselenmeye baslamistim ankarada hic mi gokbilim seven yok diye. ancak sen benim endişelerimi giderdin. ankaradaki bu hava kirliliğinde jupiterin görülmesi bile ilginç! bu arada gokbilim sitesindenden de takip ediyorum teleskop olaylarini ve orda bi yazi okudum konus 7138 modelinin aslinda performansli kullanim sonucu 750-1500 ytl lik teleskoplarla ayni işlevi goreceği yaziyor. benim gibi parasiz bir insan için sence bu teleskobu alsam nasil olur?

• quote:

quote:

quote:

çok teşşekür ederim verdiğiniz link 700 ytl sanırım sizinki daha profesyonel ben günlerce izlerim yani uzayı çok seviyorum ama teleskop alınca dürbün gibi görmek istemiyorum o yzdn sanrım 700-800 ytl arası birşeyler düşünüyorum tabi para biriktirirsm

aynen

yalnız gökyüzü haritasını birazda olsa ezberlemelisiniz mutlaka! çünkü yıldız , gök ada , gezegen konum haritası çok önemlidir ve bunu azda olsa bilmeniz gerekir!

bunun için en basitinden kullanması kolay Stellarium programını buradanhttp://www.stellarium.org/ indirerek gökyüzünde şuan nerde ne var diye PC ekranınızdan baktıkdan sonra teleskobunuzun yanına giderek aynı şekilde kendi gözleriniz ile rahatca bulursunuz

yoksa teleskop ile gözlem yapmaya başladığınızda şu nerde bu nerde hay Allah Ay nereye kayboldu , jupiter nerdeydi vs vs satürn saat kaç gibi gözlem alanımda olur , gök adaları yıldız kümeleri tam nerede! şu saatte nereleri gözlemleyebilirim gibi bu tür zorluklar ile karşılaşabilirsiniz. kısacası ezbere olarak teleskop ile kendi gözünüzle baktığınız bir nesneyi bulamassınız

• quote:

Orjinalden alıntı: anildegio

skynet teleskobuna kavustugun icin tebrik ederim yaklasik iki gundur bu forumu takip ediyorum. açikcasi son gunlerde endiselenmeye baslamistim ankarada hic mi gokbilim seven yok diye. ancak sen benim endişelerimi giderdin. ankaradaki bu hava kirliliğinde jupiterin görülmesi bile ilginç! bu arada gokbilim sitesindenden de takip ediyorum teleskop olaylarini ve orda bi yazi okudum konus 7138 modelinin aslinda performansli kullanim sonucu 750-1500 ytl lik teleskoplarla ayni işlevi goreceği yaziyor. benim gibi parasiz bir insan için sence bu teleskobu alsam nasil olur?

biliyorum

konus 7138 ile genel olarak sadece ay gözlemi ve yeryüzü gözlemi yapabilirsiniz

mesela saat 20:00 sularında Jupiter tam karşımda parlıyor nokta şeklinde ve teleskobum ile ona baktığımda jupiterin her iki kuşağını lekesini ve uydularını net birşekilde görebiliyorum ki bu çok güzel bri duygu inan

konus 7138 ile jupiterin kendisini ve detaylarını kısacası uzak gezegenleri detaylı gözlemleme şansın yok malesef.

7138 750 ytl 1500 ytl lik teleskopların işini yapsa o zaman herkez gider onu alırdı
    o teleskop sadece gökyüzüne ve yeryüzüne daha yakından genel bir bakış gözlemi için tasarlanmıştır

• quote:

benide ekleyebilirmisiniz?

başkanımız ve forum sahibi şu an burada değil kendisine bir PM atarsan mutlaka ilgilenecektir sizinle
  • anladim skynet. bende senin gibi dusundum sadece orda deneni sana aktardim yani ama benim gibi bir ogrenci için yani para biriktirmesi imkansiz bir kişi icin giris seviyesi olarak beni karşılayacak olan model sanirim konus 7138. ve galiba en iyi f/p de onda. bildigin baska o fiyatlarda bir model varmi?

anladim skynet. bende senin gibi dusundum sadece orda deneni sana aktardim yani ama benim gibi bir ogrenci için yani para biriktirmesi imkansiz bir kişi icin giris seviyesi olarak beni karşılayacak olan model sanirim konus 7138. ve galiba en iyi f/p de onda. bildigin baska o fiyatlarda bir model varmi?

konus 7138 gece gökyüzünü ve yeryüzünü tanımanda çok yardımcı olucaktır sana

( Ay'ı normal detaylarda görebilirsin )

ama güneş sistemimizdeki tüm gezegenleri yakından gözlemleme şansın yok ve detaylarıda zaten göremeyeceğin için karar yinede senindir

• Skynet kardeş telekop almadan önce neler incelenmelidir yani sıra ve çünkü çok bilgiye sahip değilim

Skynet kardeş telekop almadan önce neler incelenmelidir yani sıra ve çünkü çok bilgiye sahip değilim

bakın şimdi bu sorunuzun detaylı cevaplarını tam verebilecek kadar bilgi sahibi değilim

ama bütün sorularınızın teknik detaylı cevaplarını buradan öğrenebilirsiniz

http://www.gokbilim.com/forum/viewforum.php?f=14&sid=caf565dfb64daa8cd6c96478138981df

• quote:

quote:

Skynet kardeş telekop almadan önce neler incelenmelidir yani sıra ve çünkü çok bilgiye sahip değilim

bakın şimdi bu sorunuzun detaylı cevaplarını tam verebilecek kadar bilgi sahibi değilim

http://www.gokbilim.com/forum/viewforum.php?f=14&sid=caf565dfb64daa8cd6c96478138981df

Kardeş Valla çok teşekkür ederim sen olmasan çok saolasın İnş. buraya telekopu alınca resimlerini görecem sana iyi gözlemeler afiyet olsun

• quote:

quote:

quote:

Kardeş Valla çok teşekkür ederim sen olmasan çok saolasın İnş. buraya telekopu alınca resimlerini görecem sana iyi gözlemeler afiyet olsun

sende sağol.. hadi bakalım hayırlısı inşallah

tek amacım gökbilimi kendi insanlarımıza sevdirmektir

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.