Donaným Haber Forum
Ana Sayfa | Kayýt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarým | Fotoðraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Þikayet listesi | Uyarý listesi | Nick iþlemleri | Reklam ver
Cevap: -*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ)

Ýlgili konularý bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanýcýlar: hiç
  Basýlabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dýþý / Off Topic] >> Konu Dýþý >> Cevap: -*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriþ
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Qnur

20 Aðustos 2008, 16:25:06  
Bu mesajla ilgili þikayetinizi bu icon a týklayarak yapabilirsiniz.

ya bende çok istiyorum bi teleskop almak için fakat maliyet kýsýtlý ev gözlemleyecepim tam olarak bi çayýr çimen yok evdenmi bakacam

Ya Ben Bir Fazlalaðým Yada Var Bir Fazlalýðým
SkYNeT-06

20 Aðustos 2008, 19:29:48  

quote:

Orjinalden alıntı: dmc 12

skynet kardeşim hayırlı uğurlu olsun ilk olarak nereden aldın ve modeli nedir? 2. olarak aldığın yer 800 ytl ye taksit yapıyormu zaten kalite ortada meade

daha fazla resim isteriz ama son oalrak fotoğraf makinanın markası nedir ve özel olarak tutturucu (yada ne deniyosa ) alacakmısın

vartanın şarjlı pilleri çok kalitelidir bu arada hatta dijital fotoğraf makinesi bölümden konusu açılmıştı.

sağolasın darısı sizlere inşallah bekliyoruz

evet, bu gece gözlem alanımın daha doğrusu balkon gibi dar bir mekanda Ay üzerinde ilk foto denemelerimi yaptım.

26 mm

Canon A570 IS digic III ile yapmış olduğum
bu çekimleri malesef mecbur ilk denememde makineyi aparatsız elimle direk teleskobun göz merceğine dayayarak manuel ayarlarda çektim
makine elimde çok titrediği için zar zor 5 - 6 tane foto almayı başardım

şartlar , foto makines için aparat ve 15 mm göz merceği gibi bazı ekipmanlarım olsaydı
fotolar daha güzel olurdu

ama
kendi gözlerimde çok daha güzel , net , yakın tam görüyorum.
pek bu fotoğrafdakiler gibi değil!
makinenin objektifini gözmerceğine iyice denk getirip tam yapıştıramadım
aslında iyice sabitleyip titretmeseydim daha iyi sonuçların çıkacağına eminim.
titremelerden dolayı bulanıklık ve netlik sorunu normal
kısacası suç benim titreyen ellerimde

not : ikinci ay fotoğrafım 26 mm göz merceği ile biraz uzak gibi kaldı!
daha yakın mesafe için 15 mm değerlerinde bir mercek daha almam gerekiyor.

buda teleskobumun son kurulmuş hali

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkYNeT-06 -- 4 Mart 2009; 2:18:18 >

dmc 12

20 Aðustos 2008, 20:38:30  

alet çok iyi yaaa þimdi bu sizin aldýðýnýz amatörler için en iyilerden belkide en iyisi + bu meade nerde üretliyor inþ yaaa bende toparlansam alacam almayý düþünüyorum

SkYNeT-06

20 Aðustos 2008, 22:25:40  

quote:

Orjinalden alýntý: dmc 12

alet çok iyi yaaa þimdi bu sizin aldýðýnýz amatörler için en iyilerden belkide en iyisi + bu meade nerde üretliyor inþ yaaa bende toparlansam alacam almayý düþünüyorum

bir önceki mesajýn devamýna istinade tam bu mesajý yazarken saat akþam 20:00 civarlarýnda netim gitti!
2 inci cevap geç geldiði için özür

http://www.optronik.com/eng/index.html firmasýndan aldým peþin herþey dahil 790 ytl
gökbilim forumundaki pro arkadaþlarýn çoðuda kendi teleskoplarýný bu firmadan alýyormuþ ve çok memnunlar

kredi kartýna taksit imkaný varmý tam bilmiyorum. ( sormamýþtým )
bazý detay gerekli bilgileri Ankara'da bölge satýþ bayisinde bulunan Engin Bey,den kolayca öðrenebilirsin.
kendisi çok yardýmcý oluyor her konuda

ANKARA OFFICE: Reþit Galip Cad. Ýlk Adým Sk No:18 GaziOsmanPaþa Ankara • T: +90 (312) 447 47 53 (Pbx)• F: +90 (312) 447 65 78
ÝSTANBUL OFFICE: Halaskargazi Cad. No: 234/6 80220 Þiþli / Ýstanbul • T: +90 (212) 232 95 96 - 97 • F: +90 (212) 232 95 97

Kullandýðým teleskop modeli > MEADE DS-2080AT ve tam özelliklerini aþaðýdaki linkten görebilirsin.

http://www.astronomics.com/main/product.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/18L3WLX215PK8PEX8T69M9LB12/product_id/DS2080AT

________

zaten, elimde daha önce Canon makinem için aldýðým 8 tane 2700 mah Varta piller vardý! onlarý kullanýyorum
yaklaþýk 2 - 3 saat kullanýyorum piller ile .
ama piller ile bu tür cihazlarý pek kullanmayý tavsiye etmiyorlar!
cihazý kullanýrken zaman dilimini unutarak pillerin zayýfladýðý fark edemeden kundak motor ve go to mekanizmasý resetleniyor
ve herdefasýnda gözlem için herþeyi yeniden baþtan ayarlaman gerekiyor bilgisayar el kumandasýndan.
bunun tek çareside Markalý 12 volt iyi bir adaptör. herkes bu þekilde kullanýyor

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkYNeT-06 -- 20 Aðustos 2008; 22:55:15 >

Qnur

20 Aðustos 2008, 22:44:12  

skynet hayýrlý olsun birþey soracam apartmandamý bakýyosun son katta filanmýsýn bende almak istiyorum ama malum

SkYNeT-06

20 Aðustos 2008, 22:53:06  

quote:

Orjinalden alıntı: Qnur

skynet hayırlı olsun birşey soracam apartmandamı bakıyosun son katta filanmısın bende almak istiyorum ama malum

sağol

şuan bulunduğum apartanın daracık balkonundan bakıyorum ve 2 inci kattayız + karşımızdaki binanın çatısı çok engelliyor görüş alanımı ! + şehir ışıkları gökyüzünü çok kirtlettiği için tam olarak %100 görsel gözlem yapamıyorum malesef
bunun için en iyisi vakit bulup şehir ışıklarının olmadığı bir mekana gitmek. ( yükseklik pek önemli değil )

ama havanın açık olması ve atmosferin durgun olması gözlem sırasında çok iyi netice alırsınız

Qnur

20 Aðustos 2008, 22:57:10  

quote:

Orjinalden alýntý: SkYNeT-06

quote:

Orjinalden alýntý: Qnur

skynet hayýrlý olsun birþey soracam apartmandamý bakýyosun son katta filanmýsýn bende almak istiyorum ama malum

saðol

þuan bulunduðum apartanýn daracýk balkonundan bakýyorum ve 2 inci kattayýz + karþýmýzdaki binanýn çatýsý çok engelliyor görüþ alanýmý ! + þehir ýþýklarý gökyüzünü çok kirtlettiði için tam olarak %100 görsel gözlem yapamýyorum malesef
bunun için en iyisi vakit bulup þehir ýþýklarýnýn olmadýðý bir mekana gitmek. ( yükseklik pek önemli deðil )

ama havanýn açýk olmasý ve atmosferin durgun olmasý gözlem sýrasýnda çok iyi netice alýrsýnýz

aldýðýn alet çok hoþuma gitti fakat maliyeti fazla geldi acaba orta halli biþeymi alsam yoksa paramý biriktirsem

SkYNeT-06

20 Aðustos 2008, 23:09:21  

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

skynet hayırlı olsun birşey soracam apartmandamı bakıyosun son katta filanmısın bende almak istiyorum ama malum

sağol

şuan bulunduğum apartanın daracık balkonundan bakıyorum ve 2 inci kattayız + karşımızdaki binanın çatısı çok engelliyor görüş alanımı ! + şehir ışıkları gökyüzünü çok kirtlettiği için tam olarak %100 görsel gözlem yapamıyorum malesef
bunun için en iyisi vakit bulup şehir ışıklarının olmadığı bir mekana gitmek. ( yükseklik pek önemli değil )

havanın açık olması ve atmosferin durgun olması halinde gözlem sırasında çok daha iyi netice alırsınız

aldığın alet çok hoşuma gitti fakat maliyeti fazla geldi acaba orta halli bişeymi alsam yoksa paramı biriktirsem

evet parası biraz tuzlu

ama ben çok araştırdım ve bütçeme uygun fiyatlı modelini aldım ki gözlem yaptığımda Ayın kraterlerini , Satürnün kendisi halkasını, Jupiterin her iki kuşağını ve lekelerini , gök adaları , nebulaları , galaksileri kısacası derin uzayıda gözlemlemeden olmaz diyerek bu modeli mecbur aldım ki parasını hak eden bir teleskop!.
F/P ürünü olarak en uygun fiyatıyla en iyiside bu!
ama yurt dışından getirtebilirsen 350 usd + vergi gümrük vs vs toplam 500- 550 ytl ye mal edebilirisn.
ben burdan aldım 790 tuttu ! .. ama 2 yıl garantili bir mal almış oldum yukarıda nerden alıdığımıda belirtmiştim.

orta halli markası edüğü ne olduğu belli olmayan teleskoplardan uzak durun.
bu işe başlamadan ertesi gün soğursun ve moralin sıfıra iner!
kısacası örnek : benim gibi jupiterin halkasını net şekilde göremessin!
3 kuruşa 5 köfte hesabı yapmamanı tavsiye ederim ki biraz sabrederek biraz bütçe biriktir sonra al böyle birşey mutlaka

peki nasıl bir teleskop almalıyım diye sorarsan
http://www.gokbilim.com/forum/viewforum.php?f=14
burada herşey mevcut.

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkYNeT-06 -- 20 Aðustos 2008; 23:09:30 >

SkYNeT-06

20 Aðustos 2008, 23:26:18  

quote:

acaba orta halli bişeymi alsam yoksa paramı biriktirsem

bence sabredin mutlaka ve bütçenizi ayarladıktan sonra eğer yerim müsait hergece bu işle zevkle uğraşırım sadece derin uzayı ve gezegenleri yıldızları nebulaları galaksileri seyretmek istiyorum derseniz
şöyle bir teleskop senin için çok çok daha iyi olucaktır. hem bu tür aynalı teleskopların maliyetleri düşük oluğu için biraz daha ucuzdur. ( ama bu tür teleskoplar yeryüzü için kullanılamaz )

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=22.021.4538.0008

fiyatı biraz daha uygun evet.... üstelik benim kullandığım teleskopdan daha iyi derin uzay gözlemleri için sadece

unutmayın bu tür newton aynalı reflector teleskoplar ile yeryüzü gözlemi yapamassınız! ( sadece gezegenler ve derin uzay gözlemleri yapabilirsiniz )

hem yeryüzü hem güneş sistemi gezegenlerini görmek istiyorsanız benim aldığım kategoride bir mercekli refractor teleskopdan almalısın! ve mercekli teleskoplar aynalı teleskoplardan daha pahalıdır!

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkYNeT-06 -- 20 Aðustos 2008; 23:34:45 >

Qnur

20 Aðustos 2008, 23:42:17  

quote:

quote:

acaba orta halli biþeymi alsam yoksa paramý biriktirsem

bence sabredin mutlaka ve bütçenizi ayarladýktan sonra eðer yerim müsait hergece bu iþle zevkle uðraþýrým sadece derin uzayý ve gezegenleri yýldýzlarý nebulalarý galaksileri seyretmek istiyorum derseniz
þöyle bir teleskop senin için çok çok daha iyi olucaktýr. hem bu tür aynalý teleskoplarýn maliyetleri düþük oluðu için biraz daha ucuzdur. ( ama bu tür teleskoplar yeryüzü için kullanýlamaz )

fiyatý biraz daha uygun evet.... üstelik benim kullandýðým teleskopdan daha iyi derin uzay gözlemleri için sadece

unutmayýn bu tür newton aynalý reflector teleskoplar ile yeryüzü gözlemi yapamassýnýz! ( sadece gezegenler ve derin uzay gözlemleri yapabilirsiniz )

hem yeryüzü hem güneþ sistemi gezegenlerini görmek istiyorsanýz benim aldýðým kategoride bir mercekli refractor teleskopdan almalýsýn! ve mercekli teleskoplar aynalý teleskoplardan daha pahalýdýr!

çok teþþekür ederim verdiðiniz link 700 ytl sanýrým sizinki daha profesyonel ben günlerce izlerim yani uzayý çok seviyorum ama teleskop alýnca dürbün gibi görmek istemiyorum o yzdn sanrým 700-800 ytl arasý birþeyler düþünüyorum tabi para biriktirirsm

Oberstgruppen

Sisteme Gözat

20 Aðustos 2008, 23:45:43  

benide ekleyebilirmisiniz?

Die Waffen SS 3th Panzerdivision ''Totenkopf''

NOVUS ORDO SECLORVM

Ut turpis sapien, accumsan at faucibus vel, rhoncus ut mi. Vivamus interdum augue id tortor cursus a commodo eros vulputate.
Oberstgruppen

Sisteme Gözat

20 Aðustos 2008, 23:52:18  

skynet teleskobuna kavustugun icin tebrik ederim yaklasik iki gundur bu forumu takip ediyorum. açikcasi son gunlerde endiselenmeye baslamistim ankarada hic mi gokbilim seven yok diye. ancak sen benim endiþelerimi giderdin. ankaradaki bu hava kirliliðinde jupiterin görülmesi bile ilginç! bu arada gokbilim sitesindenden de takip ediyorum teleskop olaylarini ve orda bi yazi okudum konus 7138 modelinin aslinda performansli kullanim sonucu 750-1500 ytl lik teleskoplarla ayni iþlevi goreceði yaziyor. benim gibi parasiz bir insan için sence bu teleskobu alsam nasil olur?

NOVUS ORDO SECLORVM

Ut turpis sapien, accumsan at faucibus vel, rhoncus ut mi. Vivamus interdum augue id tortor cursus a commodo eros vulputate.
SkYNeT-06

20 Aðustos 2008, 23:54:32  

quote:

quote:

quote:

acaba orta halli bişeymi alsam yoksa paramı biriktirsem

bence sabredin mutlaka ve bütçenizi ayarladıktan sonra eğer yerim müsait hergece bu işle zevkle uğraşırım sadece derin uzayı ve gezegenleri yıldızları nebulaları galaksileri seyretmek istiyorum derseniz
şöyle bir teleskop senin için çok çok daha iyi olucaktır. hem bu tür aynalı teleskopların maliyetleri düşük oluğu için biraz daha ucuzdur. ( ama bu tür teleskoplar yeryüzü için kullanılamaz )

fiyatı biraz daha uygun evet.... üstelik benim kullandığım teleskopdan daha iyi derin uzay gözlemleri için sadece

unutmayın bu tür newton aynalı reflector teleskoplar ile yeryüzü gözlemi yapamassınız! ( sadece gezegenler ve derin uzay gözlemleri yapabilirsiniz )

hem yeryüzü hem güneş sistemi gezegenlerini görmek istiyorsanız benim aldığım kategoride bir mercekli refractor teleskopdan almalısın! ve mercekli teleskoplar aynalı teleskoplardan daha pahalıdır!

çok teşşekür ederim verdiğiniz link 700 ytl sanırım sizinki daha profesyonel ben günlerce izlerim yani uzayı çok seviyorum ama teleskop alınca dürbün gibi görmek istemiyorum o yzdn sanrım 700-800 ytl arası birşeyler düşünüyorum tabi para biriktirirsm

aynen

yalnız gökyüzü haritasını birazda olsa ezberlemelisiniz mutlaka! çünkü yıldız , gök ada , gezegen konum haritası çok önemlidir ve bunu azda olsa bilmeniz gerekir!

bunun için en basitinden kullanması kolay Stellarium programını buradan http://www.stellarium.org/ indirerek gökyüzünde şuan nerde ne var diye PC ekranınızdan baktıkdan sonra teleskobunuzun yanına giderek aynı şekilde kendi gözleriniz ile rahatca bulursunuz

yoksa teleskop ile gözlem yapmaya başladığınızda şu nerde bu nerde hay Allah Ay nereye kayboldu , jupiter nerdeydi vs vs satürn saat kaç gibi gözlem alanımda olur , gök adaları yıldız kümeleri tam nerede! şu saatte nereleri gözlemleyebilirim gibi bu tür zorluklar ile karşılaşabilirsiniz. kısacası ezbere olarak teleskop ile kendi gözünüzle baktığınız bir nesneyi bulamassınız

SkYNeT-06

21 Aðustos 2008, 12:00:59  

quote:

Orjinalden alıntı: anildegio

skynet teleskobuna kavustugun icin tebrik ederim yaklasik iki gundur bu forumu takip ediyorum. açikcasi son gunlerde endiselenmeye baslamistim ankarada hic mi gokbilim seven yok diye. ancak sen benim endişelerimi giderdin. ankaradaki bu hava kirliliğinde jupiterin görülmesi bile ilginç! bu arada gokbilim sitesindenden de takip ediyorum teleskop olaylarini ve orda bi yazi okudum konus 7138 modelinin aslinda performansli kullanim sonucu 750-1500 ytl lik teleskoplarla ayni işlevi goreceği yaziyor. benim gibi parasiz bir insan için sence bu teleskobu alsam nasil olur?

biliyorum

konus 7138 ile genel olarak sadece ay gözlemi ve yeryüzü gözlemi yapabilirsiniz

mesela saat 20:00 sularında Jupiter tam karşımda parlıyor nokta şeklinde ve teleskobum ile ona baktığımda jupiterin her iki kuşağını lekesini ve uydularını net birşekilde görebiliyorum ki bu çok güzel bri duygu inan

konus 7138 ile jupiterin kendisini ve detaylarını kısacası uzak gezegenleri detaylı gözlemleme şansın yok malesef.

7138 750 ytl 1500 ytl lik teleskopların işini yapsa o zaman herkez gider onu alırdı
o teleskop sadece gökyüzüne ve yeryüzüne daha yakından genel bir bakış gözlemi için tasarlanmıştır

SkYNeT-06

21 Aðustos 2008, 12:04:13  

quote:

benide ekleyebilirmisiniz?

başkanımız ve forum sahibi şu an burada değil kendisine bir PM atarsan mutlaka ilgilenecektir sizinle

Oberstgruppen

Sisteme Gözat

21 Aðustos 2008, 12:12:29  

anladim skynet. bende senin gibi dusundum sadece orda deneni sana aktardim yani ama benim gibi bir ogrenci için yani para biriktirmesi imkansiz bir kiþi icin giris seviyesi olarak beni karþýlayacak olan model sanirim konus 7138. ve galiba en iyi f/p de onda. bildigin baska o fiyatlarda bir model varmi?

NOVUS ORDO SECLORVM

SkYNeT-06

21 Aðustos 2008, 12:30:38  

quote:

anladim skynet. bende senin gibi dusundum sadece orda deneni sana aktardim yani ama benim gibi bir ogrenci için yani para biriktirmesi imkansiz bir kişi icin giris seviyesi olarak beni karşılayacak olan model sanirim konus 7138. ve galiba en iyi f/p de onda. bildigin baska o fiyatlarda bir model varmi?

konus 7138 gece gökyüzünü ve yeryüzünü tanımanda çok yardımcı olucaktır sana

( Ay'ı normal detaylarda görebilirsin )

ama güneş sistemimizdeki tüm gezegenleri yakından gözlemleme şansın yok ve detaylarıda zaten göremeyeceğin için karar yinede senindir

Qnur

21 Aðustos 2008, 12:32:17  

Skynet kardeþ telekop almadan önce neler incelenmelidir yani sýra ve çünkü çok bilgiye sahip deðilim

SkYNeT-06

21 Aðustos 2008, 1:30:55  

quote:

Skynet kardeş telekop almadan önce neler incelenmelidir yani sıra ve çünkü çok bilgiye sahip değilim

bakın şimdi bu sorunuzun detaylı cevaplarını tam verebilecek kadar bilgi sahibi değilim

ama bütün sorularınızın teknik detaylı cevaplarını buradan öğrenebilirsiniz

http://www.gokbilim.com/forum/viewforum.php?f=14&sid=caf565dfb64daa8cd6c96478138981df

Qnur

21 Aðustos 2008, 1:33:15  

quote:

quote:

Skynet kardeþ telekop almadan önce neler incelenmelidir yani sýra ve çünkü çok bilgiye sahip deðilim

bakýn þimdi bu sorunuzun detaylý cevaplarýný tam verebilecek kadar bilgi sahibi deðilim

ama bütün sorularýnýzýn teknik detaylý cevaplarýný buradan öðrenebilirsiniz

http://www.gokbilim.com/forum/viewforum.php?f=14&sid=caf565dfb64daa8cd6c96478138981df

Kardeþ Valla çok teþekkür ederim sen olmasan çok saolasýn Ýnþ. buraya telekopu alýnca resimlerini görecem sana iyi gözlemeler afiyet olsun

SkYNeT-06

21 Aðustos 2008, 1:36:50  

quote:

quote:

quote:

Skynet kardeş telekop almadan önce neler incelenmelidir yani sıra ve çünkü çok bilgiye sahip değilim

bakın şimdi bu sorunuzun detaylı cevaplarını tam verebilecek kadar bilgi sahibi değilim

ama bütün sorularınızın teknik detaylı cevaplarını buradan öğrenebilirsiniz

Kardeş Valla çok teşekkür ederim sen olmasan çok saolasın İnş. buraya telekopu alınca resimlerini görecem sana iyi gözlemeler afiyet olsun

sende sağol.. hadi bakalım hayırlısı inşallah

tek amacım gökbilimi kendi insanlarımıza sevdirmektir

Oberstgruppen

Sisteme Gözat

21 Aðustos 2008, 2:00:05  

quote:

quote:

quote:

quote:

bakýn þimdi bu sorunuzun detaylý cevaplarýný tam verebilecek kadar bilgi sahibi deðilim

ama bütün sorularýnýzýn teknik detaylý cevaplarýný buradan öðrenebilirsiniz

Kardeþ Valla çok teþekkür ederim sen olmasan çok saolasýn Ýnþ. buraya telekopu alýnca resimlerini görecem sana iyi gözlemeler afiyet olsun

sende saðol.. hadi bakalým hayýrlýsý inþallah

tek amacým gökbilimi kendi insanlarýmýza sevdirmektir

tebrik ederim arkadaþým bu iþi kesinlikle çok iyi yapiyorsun. umarim bende en kisa zamanda bi teleskop alabilirim...

NOVUS ORDO SECLORVM

mastenc

21 Aðustos 2008, 2:04:20  

Bende çok isterdim iyi bir teleskopla saatlerce gökyüzünü incelemeyi hiç sýkýlmazdýmda ne kadar zevkli ve heycan vericidir ama malesef ben giriþ katta oturuyorum yani balkon falan yok ve arka cephede ev o yüzden her zamn almak istediðim teleskopu param olsa dahi almýyorum buarada siz ankaradaymýþsýnýz geçen gün Ulus'ta açýlan taþ-iþ var gümrükte el konulan mallar satýlýyor orda 4 tane farklý model teleskopta satýlýyordu fiyatlarý 300-350-450-800'dü masalarýn arkasýnda olduklarý için modellerine falan bakamadým çalýþanlarda ilgilenmiyor zaten eðer Ulus'a yolunuz düþerse bi bakýp bilgilendirirseniz sevinirim Ulusta nerde derseniz ismini unuttum ama hani önündeki durakta bomba patlatýlmýþtý ve birçok kiþi ölmüþtü malesef iþte o binanýn 3. katýnda genel itibariyle çok pahalý ürünler satýlýyor hatta size bir örnek veriy 15" flat monitör 250 ytl'ye satýlýyordu tabi kim alacaksa fiyatlarý siz düþünün artýk herþey çok pahalý ve hiçbir ürünün garantiside yok bozuk çýkarsa almýyorlar yani orda deneyemiyorsunda neyse benim ilgimi sadece teleskoplar çekti zaten...son olarak teleskobunuz hayýrlý olsun umarým o teleskopla uzaylý dahi görürsünüz

Beklemesini bilenin her þey ayaðýna gelir.
( H.De Balzac)
SkYNeT-06

21 Aðustos 2008, 2:24:49  

anildegio

tebrik ederim arkadaşım bu işi kesinlikle çok iyi yapiyorsun. umarim bende en kisa zamanda bi teleskop alabilirim...
quote:

inşallah hayırlısı ile

şuan balkondayım ve ay tam görüş alanıma girdi! atmosfer he hava şartlarıda mükemmel
birazdan gözleme başlayacağım.

gözlem alanım daha geniş olsaydı size şimdi orion'u gözlemleyerek fotoğrafını koyardım buraya

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkYNeT-06 -- 21 Aðustos 2008; 2:23:30 >

SkYNeT-06

21 Aðustos 2008, 4:33:58  

evet, az önce gece balkonda yakın Ay gözlemi yaptım

buyrun aldığım bu fotolarda sizin için

elimde dslr olmayan 1 yıl önce aldığım Canon A570 bir foto makine ile aparatsız çekim şartlarını zorlayarak
elimle manuel eyerlarda aldığım Ay fotoğraflarım

normalde daha iyi çekimler için mutlaka dslr makine olması lazım

fotoğraflara hiç dokunmadan tamamen doğal hali ile !

aparatsız çekim anca bu kadar oluyor yinede iyi gibi

ama kendi gözlerimle daha güzel gördüğüm bu manzarayıda hiçbirşeye değişmem

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkYNeT-06 -- 23 Aðustos 2008; 19:17:38 >

SkYNeT-06

22 Aðustos 2008, 15:16:37  

Uzay yolculukları için havaalanı Geliyor!!! ( haber biraz eski olabilir! )

Uzay artık ticari olarak da kullanılmaya hazır durumda. Amerika'nın ilk ticari uzay havaalanının 2010 yılına kadar hizmete girmesi planlanıyor.
New Mexico'da kurulacak uzay havaalanının 198 milyon dolara mal olması beklenirken,
havaalanının sadece uzay turizmi için değil yörünge fırlatması için de kullanılması amaçlanıyor.

örnek tanıtım animation videoyu mutlaka izleyin

http://www.youtube.com/watch?v=WBo8t0B5NhM&feature=related

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/2ad3585f55c83760af077bec48d8b97d08c0ddf16270997fe553034805aefef8f840649901ffb31698d41916f2e779192b326520c41727e816872

Vasto Lorde

Sisteme Gözat

22 Aðustos 2008, 16:44:45  

Beni de ekle
Murat_Çelik
Uzaklaþtýrýlmýþ
¥ gün kaldý.

22 Aðustos 2008, 17:37:54  

quote:

GECE GÖKYÜZÜ NEDEN KARANLIKTIR?

Geceleyin gökyüzü neden karanlıktır? Bu soru Olbers Paradoksu olarak bilinir. Bu soruyu Alman astronom Olbers (ondan önceleri de dile getirilmiştir) 1823 yılında ortaya attı. Olbers, uzaydaki yıldızların (ve galaksilerin) ortalama sıklığının ve bunların ortalama ışıma güçlerinin uzay ve zamanda sabit olduğu varsayımını yaptı. Bu varsayımlardan yola çıkarak yaptığı hesaplara göre galaksi merkezinde ölçülen ışık sınırsız bir biçimde artıyormuş gibi görünür. Uzak yıldızlardan gelen ışık yakın yıldızlar tarafından kesileceğinden (Genel Göreliliğe göre) bu tamamen doğru değildir. Ama yine de her bakış yönünde eninde sonunda bir yıldız bulunacağından, gökyüzünün bir yıldız yüzeyi kadar parlak olması beklenir. Bu sonuç her noktaya uygulanabileceğinden her yerde uygulanabilir olmalıdır.

Bu tartışmaya rağmen geceleyin gökyüzünün son derece karanlık olduğu bir gerçektir. Bu konudaki olası çözümler ise şöyledir;

1-Evren gençtir ve yıldızlar henüz yalnızca 10 milyar yıldır ışık saçmaktadır.

2-Evrenin yaşı sonsuz olmakla birlikte termodinamik dengeden kaçınacak biçimde genişlemektedir. Eğer yıldızlar belirli bir zamandan beri parlıyorlarsa ışıkları henüz sonsuz uzaklıklardan ya da kesin söylemek gerekirse 10 milyar ışık yılından daha uzaklardan gelmek için yeterli zamanı bulamamışlardır. Diğer yandan eğer evren sonsuz yaşta olup genişlemekteyse, bu genişleme Doppler kayması nedeniyle evreni soğutuyor olmalıdır.

Kaynak: Evrenin Kısa Tarihi, Joseph Silk - TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları - 1997

buna + olarak

Olbers Paradoksu, Alman filozof Heinrich Olbers'in 1823 yılında kaleme aldığı makalesinde öne sürülen tezdir. Olbers bu makalesinde, sonsuz statik bir evrende her çizgisel bakış doğrultusunun eninde sonunda bir yıldızın yüzeyinde sonlanacağını çıkarsamaktadır. Ohalde sonsuz statik bir evren varsayımıyla gece gökyüzüne bakan herhangi bir gözlemci, gökyüzündeki her noktayı bir yıldız kadar parlak görmek zorundadır. Ama gerçekte böyle değildir. Olbers bu paradoksal durumun, sonsuz statik bir evren varsayımından kaynaklandığını, bu varsayımın hatalı bir varsayım olduğunu ileri sürmüştür.

Bu paradoksun bir çıkışı olarak uzak yıldızlardan gelen ışığın, evrendeki toz halindeki madde tarafından soğurulduğunu, gözlemciye ulaşamadığını öne sürmek olabilir. Oysa Olbers, sonsuzdan beri varolan bir evren varsayımında bu maddenin de giderek ısınacağını ve bir yıldız yüzeyi gibi ışıldayacağını ileri sürmektedir. Demek ki evren, sonsuzdan beri var değildir.

Evren, sonlu bir geçmişte varolmuş olmalıdır. Böylece uzak yıldızların ışıkları bize henüz ulaşmamıştır ve aradaki madde henüz yıldız kadar ışık saçacak ölçüde ısınmamıştır.

kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Olbers_Paradoksu

Evrenin yaşı sonsuz değildir.İşte bilimsel ispat.

http://www.harunyahya.org/bilim_haberleri/050121bigbang.html
WizzY_WizarD

22 Aðustos 2008, 18:54:31  

Skynet, biraz geç olacak gibi ama teleskobun hayýrlý olsun.

Birde fotolar süper.

Off! Jupiter'i bile ankara'da öyle görebiliyorsan... Daha ne diyeyim. Süper.

Bende Ramazan bayramýndan sonra þöyle iyi bir teleskop almayý düþünüyorum. Evde küçük bir tane var ama hiç iyi deðil. Ay'ý bile doðru düzgün göstermiyor

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi WizzY_WizarD -- 22 Aðustos 2008; 18:53:04 >

SkYNeT-06

22 Aðustos 2008, 21:08:45  

quote:

Orjinalden alıntı: WizzY_WizarD

Skynet, biraz geç olacak gibi ama teleskobun hayırlı olsun.

Birde fotolar süper.

Off! Jupiter'i bile ankara'da öyle görebiliyorsan... Daha ne diyeyim. Süper.

Bende Ramazan bayramından sonra şöyle iyi bir teleskop almayı düşünüyorum. Evde küçük bir tane var ama hiç iyi değil. Ay'ı bile doğru düzgün göstermiyor

sağol

Jupiteri aynen örnek gösterdiğim resimdeki gibi kendi gözlerimle görebiliyorum! + çıplak gözle görülemeyen etrafındaki 4 uydusuda dahil

şuan elimde dslr bir foto makinesi olmadığı uzak gezegen fotolarını alamıyorum çünkü mesafe uzadıkça ışık toplama detaylarını kompak makine yakalayamıyor!
bu iş için iyi bir dslr makine gerekir bir aparat ile teleskobun okülerine sabitleyip manuel modda çekmem gerekir ki şuan böyle bir ekipmanlarım yok malesef.

ama kendi gözlerimle
derin uzayı + gök adaları + takım yıldızları vs vs ve güneş sistemimizde bulunan başta Ay , jupiter ,
satürn , vs diğer gezegenlerimizi kendi gözlerimle çok net ve detaylı görebiliyorum.
olağnüstü birşey

buraya sunduğum Ay fotoğraflarınıda uydurup bir makine ile aldım + ilk denememdi manuel ayarda ve el ile çekmiştim

SkYNeT-06

22 Aðustos 2008, 21:24:28  

quote:

Bende Ramazan bayramından sonra şöyle iyi bir teleskop almayı düşünüyorum. Evde küçük bir tane var ama hiç iyi değil. Ay'ı bile doğru düzgün göstermiyor

inşallah darısı sana

ilk tavsiyemi vermem gerekirse hatta benden daha iyi bir gözlem yapmak istiyorsan ve benim gibi yer sıkıntın yoksa şu telesobu şiddetle öneririm sana
fiyatıda çok uygun

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=22.021.4538.0008#tablar

ben bunu alacaktım. fakat yer sıkıntım var! + yeryüzünde 30 km uzağımdaki nesneyide gözlemlemek istediğim için

benim altığım teleskoptan daha iyi diyebilirim derin uzay gözlemlemleri için

ama bu tür newtoin aynalı teleskop türlerini yeryüzü ve doğa için kullanamassın unutma !
karar senin.
şimdiden hayırlı olsun

SkYNeT-06

22 Aðustos 2008, 21:33:43  

quote:

Orjinalden alıntı: Sultan Meliksah

Beni de ekle

Üye olmak için konu sahibimiz dmc 12 'ye Pm atabilirsiniz.

WizzY_WizarD

22 Aðustos 2008, 23:15:25  

Önerin için saðol. Ama bu teleskop benim için birazcýk pahalý.

Ben þöyle ucuz ama kaliteli, senin teleskoba benzer, þu motorlu teleskoplardan istiyorum.

Annemgili ikna edebilirsem alacaðým.

Yahu hem gökbilime merakýn var diyip duruyolar hemde bir teleskop almaktan çekiniyorlar

edit:

mesela þu teleskop benim için gayet uygun.

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1703

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi WizzY_WizarD -- 22 Aðustos 2008; 23:14:19 >

SkYNeT-06

23 Aðustos 2008, 12:10:09  

quote:

Önerin için sağol. Ama bu teleskop benim için birazcık pahalı.

Ben şöyle ucuz ama kaliteli, senin teleskoba benzer, şu motorlu teleskoplardan istiyorum.

Annemgili ikna edebilirsem alacağım.

Yahu hem gökbilime merakın var diyip duruyolar hemde bir teleskop almaktan çekiniyorlar

edit:

mesela şu teleskop benim için gayet uygun.

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1703

göstermiş olduğun bu teleskopda çok güzel.. fakat 60 mm oldukça düşük çaplı uzak gezegenlerde yakınlaştırma yeterli olmayabilir
+ derin uzay gözlemleri yapamassın nebula galaksiler vs vs

bununla
Ay'ı tamamen güzel görürsün,ve bazı yakın gezegenleride, ama uzak gezegenlerin yeryüzü şekil detaylarını göremessin.
ama yeryüzü doğa gözlemleyebilirsin
senin yerinde olsam sabrederdim! ve sana tavsiye ettiğimi alırdım 190 ytl daha bütçe biriktirmeye bak. almışken bir kere alacaksın çünkü

_______
http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1703 firmasıda çok iyi sağlam güvenilir firmadır.
eğer istanbulda!ysan garantisite firmasına gitmen daha mantıklı. firma sahibi Harun bey var, o sana çok yardımcı olucaktır

diğer alternatif
tavsiye ettiğim teleksop gerçekten çok iyi. eğer http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=22.021.4538.0008 sitesinden alırsan
bir sürü hediyeleri felanda var. çok avantajlı bu ürün!

_______
beğendiğin teleskop mercekli refractor! ve bu teleskoplarda en az 80 mm çap , 800 mm odak f/10 )

aynalı newtoin teleskoplarda ise en az 130 mm + 1000 mm odak öneriliyor derin uzay gözlem beklentilerinin karşılanması açısından.
kolay gelsin

not: ( Meade, Celestron, Orion ,Vixen , Konus, Takahaski ) teleskop işinde en iyileridir

ne ediğü belli olmayan diğer marka 200 - 300 ytl lik teleksoplardan uzak dur

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkYNeT-06 -- 15 Kasým 2008; 3:51:47 >

SkYNeT-06

23 Aðustos 2008, 12:33:51  

Gökbilim'e yeni başlayan ve başlayacak olan arkadaşlarımızın Teleskop seçimi hakkında ve ne gibi hususlara dikkat etmeleri gerektiğini, ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda kendinize nasıl bir Teleskop almalıyım ( kafanızdaki soru işaretlerine için )

aşağıdaki bilgilerde ayrıntısına ve tüm detaylarına kadar herşey anlatılmaktadır!

kendilerine yeni Teleskop alacak bilgi sahibi olmayan arkadaşlar sitedeki tüm tavsiyeleri mutlaka okusunlar!

bu 3 siteden herşeyi öğrenebilirsiniz.

http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/htmldosya1/Teleskoplar.htm

http://www.gokbilim.com/forum/viewtopic.php?t=639

http://www.astrofotograf.com/amator_gozlem/teleskop_secimi.php

kafanıza takılan sorular olduğunda

buradaki usta arkadaşlarımıza danışabilirsiniz

http://www.gokbilim.com/forum/viewforum.php?f=14

kolay gelsin

DERÝCÝ.69

23 Aðustos 2008, 12:45:29  

peki mustafa topaloqluda bizi görecekmi ???

Altýn ateþle, kadýn altýnla, erkek de kadýnla erir....
gitarist55

23 Aðustos 2008, 3:58:21  

quote:

Orjinalden alıntı: fenerliz

mustafa topaloğluna bi tekme attım,aya gitti
bakın bakalım hala ordamı

WizzY_WizarD

23 Aðustos 2008, 8:02:25  

Bende bu güzel teleskop neden bu kadar ucuz diyordum

Demekki yakýnlaþtýrmasý kötüymüþ

Oberstgruppen

Sisteme Gözat

23 Aðustos 2008, 24:15:31  

dediðiniz teleskoplar beni aþar fiyat olarak. o yuzden daha ucuz olanlarindan alicam gibi.yinede meade çok kaliteli bi marka ve urun yelpazesi çok geniþ

NOVUS ORDO SECLORVM

WizzY_WizarD

23 Aðustos 2008, 24:55:16  

Yararlanabileceðiniz Bazý Adresler:

- Astronomi Araþtýrma Topluluðu (ASART)

http://asart.science.ankara.edu.tr

- Boðaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi

http://www.koeri.boun.edu.tr

- TÜBÝTAK Uluslararasý Gözlem Evi

http://www.tug.tubitak.gov.tr

SkYNeT-06

24 Aðustos 2008, 18:32:18  

Ay gözlemlerimden sonra,
Şimdide yeryüzü uzun mesafe gözlemlerimide sizler ile paylaşmak istedim.

her zaman uzayı gözlemleyecek halimiz yok ya

Bulunduğum evin balkonu 3. kat, hava güneşli / 34 derece!
çıplak gözümle çok zor gördüğüm 20 km uzağımdaki Ankara Elmadağ Tv vericisi
ve üstündeki baz istasyonları ve kulenin dibinde bulunan bina ve ağaçlık alan.

Fotoğraflara Dokunulmadı!

Meade DS 80 AT 15 mm wide / Canon A570 / 0x zoom ile

Bu fotoğrafta 5 - 6 km uzağımda bulunan Cami ve kubbeleri

Meade DS 80 AT 15 mm wide / Canon A570 / 0x zoom ile

SkYNeT-06

24 Aðustos 2008, 19:50:13  

quote:

Orjinalden alıntı: gitarist55

quote:

Orjinalden alıntı: fenerliz

mustafa topaloğluna bi tekme attım,aya gitti
bakın bakalım hala ordamı

iyi etmişsiniz @ gitarist55

Mustafa Topaloğlu abimizi 2 gün önce Ay'da gördükten 1 gün sonra da kendisini Mars gözlemlerinin birisinde gördüm!
kendisi bir kayanın üstünde oturmuş, sanırım memleket meselelerini kara kara düşünüyordu.

seviyorum bu adamı yaa

en son ertesi dün gece aynı mekanda Sedat abimize rastladım

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkYNeT-06 -- 24 Aðustos 2008; 19:58:58 >

gitarist55

24 Aðustos 2008, 20:27:54  

sedat abi epeydir ortalarda yok demekki ayda takýlýyor.
tatile mi gitti yoksa,zaten tuhaf adamdýr

yukardaki resimlere baktým,çok daha uzaðýda gösteriyormu,yani çok ilerde tepelik var,yani o vericilerin 2 katý ötesinde orayýda gösterirmi,mercek varmý ona uygun

SkYNeT-06

24 Aðustos 2008, 20:30:31  

quote:

Orjinalden alýntý: gitarist55

sedat abi epeydir ortalarda yok demekki ayda takýlýyor.
tatile mi gitti yoksa,zaten tuhaf adamdýr

yukardaki resimlere baktým,çok daha uzaðýda gösteriyormu,yani çok ilerde tepelik var,yani o vericilerin 2 katý ötesinde orayýda gösterirmi,mercek varmý ona uygun

o kadarda deðil yani ! Mars'ýn o kadar yakýn net görüntüsünü Nasa Hubble teleskobu bile alamaz!
o fotoyu Nasanýn Marsa inen Anka kuþu adlý uzay mekiði almýþtýr

Edit: Pardon yanlýþ anlaþýlma >>> ben Mars'tan bahsediyorsunuz sandým! kafa gitti

evet fotoðraflarda görünen tepeliðin sonu neredeyse ( 30 km ) daha ilerisini bu teleskop ile kendi gözlerimle çok rahat görüyorum.
bu durumda fotoðraflama iþi oldukça zorlaþýyor SS veremediðim için özür

ayrýca: Sedat abimiz Ayda deðil! þuan Marsta fotoya dikkatli bakalým lütfen

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkYNeT-06 -- 5 Mart 2009; 1:44:06 >

gitarist55

25 Aðustos 2008, 12:41:16  

o yaratýk neyýn nesý,yaný canlý olsa orda hava yok galba,nedýr o

SkYNeT-06

25 Aðustos 2008, 12:46:46  

quote:

o yaratık neyın nesı,yanı canlı olsa orda hava yok galba,nedır o

onu kimse anlamış değil Nasa'da dahil. belkide göz yanılmasından kaynaklanan bir kaya parçasıdır.
belkide birilerinin Fakesi! kimse bu sorunun cevabını doru dürüst veremiyor.

eğer öyle bir yaratık vesayre bir canlı var ise, zaten oranın şartlarına uyum sağlamış olur ve kolaylıkla yaşayabilir

Qnur

25 Aðustos 2008, 12:50:02  

quote:

quote:

o yaratık neyın nesı,yanı canlı olsa orda hava yok galba,nedır o

onu kimse anlamış değil Nasa'da dahil. belkide göz yanılmasından kaynaklanan bir kaya parçasıdır.
belkide birilerinin Fakesi! kimse bu sorunun cevabını doru dürüst veremiyor.

eğer öyle bir yaratık vesayre bir canlı var ise, zaten oranın şartlarına uyum sağlamış olur ve kolaylıkla yaşayabilir

Bence Göz yanılmasına benziyor

dmc 12

25 Aðustos 2008, 10:00:33  

resimler gerçekten çok güzel bende alsam bizim evden adalara bakarým

SkYNeT-06

25 Aðustos 2008, 15:24:08  

quote:

resimler gerçekten çok güzel bende alsam bizim evden adalara bakarım

en kısa zamanda inşallah ) bekliyoruz

SkYNeT-06

25 Aðustos 2008, 15:29:50  

bu arada,

bir aksilik olmaz ise bu cuma cumartesi pazar gecesi İstanbul'a gidiyorum )
demir köy balık çiftliğinde gözlem partisi vericekler. bayağı kalabalık olucak gibi!
son anda kaçırıyordum fırsatı ki sağolsun Gökbilimdeki dostlar benide yanlarına aldılar

Oberstgruppen

Sisteme Gözat

27 Aðustos 2008, 1:20:15  

marsta o insana benzeyen gizemli cisimden baska bana gore daha garip þeylerde var. bunlar piramide ve insan yuzune benzeyen þekiller. acikcasi bunun ne ara olustugunu nasil oluþtuðunu nasa nin araþtirmasi gerektiðini düsünüyorum...

http://www.astro.psu.edu/users/niel/astro1/slideshows/class37/016-mars_face_lowres.jpg

ayrica bu sitede daha açýklayýcý resimlerde var :

http://www.enterprisemission.com/sheep.htm

NOVUS ORDO SECLORVM

SkYNeT-06

27 Aðustos 2008, 4:20:16  

quote:

marsta o insana benzeyen gizemli cisimden baska bana gore daha garip şeylerde var. bunlar piramide ve insan yuzune benzeyen şekiller. acikcasi bunun ne ara olustugunu nasil oluştuğunu nasa nin araştirmasi gerektiğini düsünüyorum...

http://www.astro.psu.edu/users/niel/astro1/slideshows/class37/016-mars_face_lowres.jpg

ayrica bu sitede daha açıklayıcı resimlerde var :

http://www.enterprisemission.com/sheep.htm

Bunu aslında bir şekilde Mission to Mars flimde anlatıyorlar ama kimse anlamak istemiyor.

bu flimi izlemediysen mutlaka bir yerden bulup seyretmeni tavsiye ederim
konusu çok güzel + günümüz insanlarına bazı birşeyler anlatılmaya çalışılıyor

Mission to Mars

The souls migration
Uzaklaþtýrýlmýþ
30.0001562499965 gün cezanýn 10 günü kaldý.

27 Aðustos 2008, 5:04:39  

teleskopdan elde ettiğin görüntüleri forum ile paylaşmış olman, teleskopu aynı zamanda bize tanıtmak açısından da güzel olmuş. belki de teleskopun incelenmesi için ayrı bir konu açman güzel olabilir. (varsa link ver) resimlerin devamını beklerim! yalnız balkonun önü açık olsaymış daha iyi olacakmış gibi, alternatif mekanın vardır inşallah.

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi The souls migration -- 27 Aðustos 2008; 5:02:22 >
SkYNeT-06

27 Aðustos 2008, 6:02:49  

quote:

Orjinalden alıntı: The souls migration

teleskopdan elde ettiğin görüntüleri forum ile paylaşmış olman, teleskopu aynı zamanda bize tanıtmak açısından da güzel olmuş. belki de teleskopun incelenmesi için ayrı bir konu açman güzel olabilir. (varsa link ver) resimlerin devamını beklerim! yalnız balkonun önü açık olsaymış daha iyi olacakmış gibi, alternatif mekanın vardır inşallah.

Evet, aynı şekilde sizin düşüncelerinizi uygulamak istedim. fakat, böyle bu tür incelemeler ve tanıtımlar konu dışı ve diğer başlıklarda tutulmuyor malesef.
daha evvel açtığımız bu foruma incelemelerimi ve gözlemlerimi paylaştım mecbur.
ki burdaki konudan daha önce bir konu daha açmıştım ama pek kimse oralı olmadı gibi malesef
hatta ilk açtığım konuyu aradım, ama bulamadım silinmiş

Gözlem yerim şuan sadece evimizin balkonu, ama arasıra vakit bulabilirsem açık yüksek ve ışık kirliliğinden uzak bir alana gitmek istiyorum.

belki bu hafta sonu Gökbilimdeki arkadaşların organize edeceği gözlem partisine katılacağım.
inşallah elimdeki ekipmanlar başta özellikle fotoğraf makinem buna izin verirse gözlemlerimi fotolar ile buraya aktaracağım zaten

Oberstgruppen

Sisteme Gözat

27 Aðustos 2008, 24:28:34  

bu arada bu marsta dolasan nasanin phoenix mars lander adli aracindan bahsetsek hiçte fena olmaz acikcasi. bu aletin iþlemcisinin yaklaþýk 25 mhz civarinda oldugunu okumustum bu doðrumu acaba? sanirim uzaydaki koþullardan dolayi daha yuksek hizlara çýkýlamiyormus bilgisayarlarda

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi anildegio -- 27 Aðustos 2008; 12:26:49 >

NOVUS ORDO SECLORVM

The souls migration
Uzaklaþtýrýlmýþ
30.0001562499965 gün cezanýn 10 günü kaldý.

27 Aðustos 2008, 20:38:05  

http://www.catamaranvega.com/astro/index.html (Türkçe)
http://astrogeology.usgs.gov/

iki güzel link. ilkinde gökyüzünü tanýmak için yeterine detay var.
BEETHOVEN

27 Aðustos 2008, 20:51:58  

HEPÝMÝZ UZAYLIYIZ

Fly on your way like an eagle
Fly as high as the sun
On your wings like an eagle
Fly and touch the sun.
SkYNeT-06

27 Aðustos 2008, 22:48:30  

quote:

Orjinalden alıntı: The souls migration

http://www.catamaranvega.com/astro/index.html (Türkçe)
http://astrogeology.usgs.gov/

iki güzel link. ilkinde gökyüzünü tanımak için yeterine detay var.

Paylaşım için tşkler

gitarist55

28 Aðustos 2008, 12:35:05  

zaten amerikanýn orda ufo düþmüþya eskiden,yasak bölge 51.ci bölge.sanýrým
uzaylýlar varsa zaten onlar her yere adým atmýþtýr,marsa bile.
hem zamanda yolculuk yapýyorlarsa,geçmiþte mýsýr piremitleri vede piri reis haritasýnýda yapmýþlardýr

Qnur

28 Aðustos 2008, 1:18:08  

quote:

Orjinalden alýntý: gitarist55

zaten amerikanýn orda ufo düþmüþya eskiden,yasak bölge 51.ci bölge.sanýrým
uzaylýlar varsa zaten onlar her yere adým atmýþtýr,marsa bile.
hem zamanda yolculuk yapýyorlarsa,geçmiþte mýsýr piremitleri vede piri reis haritasýnýda yapmýþlardýr

51. bölge hakkýnda hiçbirþey bilmiyorum ufo mu

Sayfa:   <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Konu Dýþý / Off Topic] >> Konu Dýþý >> Cevap: -*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Buraya git:

Donaným Haber Video Ýnceleme
Nokia 5800 XpressMusic video inceleme
Nokia'nýn ilk tam dokunmatik ekranlý cep telefonu X5800'ü inceliyoruz!
SolarWALL; Gün Iþýðý ile evinizi ýsýtýn!
Gün ýþýðý ile evinizi, iþ yerinizi ücretsiz ýsýtýn. Güneþ Enerjisi Teknolojileri fuarýnda SolarWall standýndayýz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsýz
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsýz kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajýmý sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja deðerlendir

Reklamlar

Videolarýmýz