Şimdi Ara

-*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) 220 kişi olduk (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.231
Cevap
75
Favori
135.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DH formlarında daha önce verilmiş olabilir bilmiyorum ama ben yinede sizler ile paylaşayım dedim.

Microsoft'un yeni hizmetiyle, kıvrım kıvrım galaksiler, egzotik nebulalar ve patlayan yıldızlar, amatör gökbilimciler için sadece bir tık ötede.

Dünyanın bir numaralı yazılım firmasının yeni başlattığı "WorldWide Telescope" programı, Dünya'daki ve uzaydaki teleskoplarla elde edilen en iyi görüntülerden bir bölümünü, ücretsiz olarak meraklıların hizmetine sunuyor.

Uzaydaki Hubble ve Spitzer teleskoplarıyla Chandra X ışını gözlemevinden görüntülerin derlendiği yazılımı bilgisayarlarına indiren kullanıcılar, gece gökyüzünde gezegenleri arayıp, "zum" yapabilecekler (yakınlaştırma).

Harvard-Smithsonian Astrofizik merkezinden araştırmacı Roy Gould, "Kullanıcılar gökyüzünün X ışını görünüşünü görebilecek, parlak radyasyon bulutlarına zum yapabilecek ve binlerce yıl önceki bir süpernova patlamasının bulut kalıntılarını keşfedebilecekler" dedi.

California Technologie Enstitüsü'nden Roy Williams da, Microsoft'un yeni hizmetinin astronomiyle ilgilenen amatörler çok öğretici bir platform olduğunu söylerken, aynı zamanda profesyonel gökbilimcilerin de bunu kullanacağını sandığını belirtti.

Ücretsiz yazılımı indirmek için

http://www.worldwidetelescope.org

adresine girmek yeterli.

programı indirdikten sonra hemen kurmayın!
    ilk önce Microsoft .NET Framework Version 2.0 Redistributable Package programını

buradan

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5&displaylang=en

indirin

ve ilk önce NET Framework programını kurun. sonra indirdiğiniz yazılımı kurun ve PC yi yeniden başlatmanız gerekiyor. Restart işlemi yapmassanız program çalışmıyor.

masa üstüne atılan kısayolun üstüne tıkla ve sonra sonsuz Uzay ve tüm gezegenler galaksiler gök adalar kısacası evrenin heryeri ayağınızın dibinde olsun :wink:

en önemliside bir Teleskop alma imkanı olmayan gökbilim severlerin uzayı baştan sona kadar bu program sayesinden gözlemleyebilir

uzayın A dan Z ye haritalandırılması bir amatör gözlemci için çok avantajlı olmuş ve bu sayede uzayın neresinde ne var , nereye nereden nasıl bakılır harita şeklinde çok ayrıntılı şekilde gösteriliyor

programın kullanılmasıda basit

* * *

şimdilik 10 dakika içinde

Ay, Jupiter, Satürn, Mars ,ve birkaç gök ada gözlemledim

screenshotlar

-*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) 220 kişi olduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 3 Mart 2009; 4:03:17 >

• Aslında canlı bi şekilde görme imkanımız olsa süper olur düşünsenize şuanda jupiter ne durumda hemen aç bak

Orjinalden alıntı: 03-09-2007

rigel kuzey yarım küreden görülebiliyormu?

basit normal bir teleskop ile tam detaylı göremessiniz
    ancak aşağıdaki resimdeki gibi görülebilir

biraz daha iyi bir teleskop ile şu şekilde

daha iyi bir teleskop ile bu şekilde.

tam pro bir teleskop ile bu şekilde görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 10 Ağustos 2008; 4:10:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: oeste

Aslında canlı bi şekilde görme imkanımız olsa süper olur düşünsenize şuanda jupiter ne durumda hemen aç bak

bu programı kurmalısın mutlaka!

inan uğraştığına değecek canlı gözlem yapıyormuşsun hissi verecek sana. üstelik en uzak yerleri bire bir yakından göreceksin
  • nasa nın buna benzer bi programı vardı microsoft aynen çalmış onlardan ama hemen yüklüyorum bide bi program daha var stellarium onu da kurmam gerek formattan sonra yeniden edinmek uğraştırsada indirmeye değer

nasa nın buna benzer bi programı vardı microsoft aynen çalmış onlardan ama hemen yüklüyorum bide bi program daha var stellarium onu da kurmam gerek formattan sonra yeniden edinmek uğraştırsada indirmeye değer

bilmiyorumda stellarium biraz yetersiz gibi geldi. Microsof'tunki bayağı iyi tavsiye ederim

ama gerçektende uğraşmaya değer bir program

tam 2 saatir program açık ve sürekli güncel fotoğraf geliyor. bilmediğimiz yerleri gözlemlemek insana büyük bir haz ve keyif veriyor inan.

Orjinalden alıntı: dmc 12

skynet inş alırsında fotoları koyarsın buraya

İnşallah hayırlısı bakalım

gökbilim forumlarında pro olarak çalışan arkadaşlardan Teleskob hakkında çok detaylı bilgiler ve tavsiyeler aldım ve sonuç bekliyorum.

10 larca baktığım teleskoplardan sadece şu 3 model kaldı diğerleri elendi
    ve en son aşamada kendilerinin bana vereceği tek bir tavsiye edebilecekleri model kaldı o cevabı bekliyorum.

/>

/>

her ikiside yarı pro Refraktör (mercekli) bilgisayar + ay takip motorlu uzay teleskobu.

ikinci linkte olanın ağırlığı 30 kg!

bir diğer tavsiye beklediğim üründe şu

bu ürün de derin uzay galaxy gözlemleri için ama bu tür aynalı teleskopların hepsinin bakımı ve ayarları + taşınırken + her tak çıkart işlemlerinde problem çıkartma durumları oluyormuş
    bu problemleri aşabilecek tecrübe sahibi kişiye tavsiye ediyorlar.

bu tür aynalı teleskoplarda kundak + dengeleyici + extra ekipman gerekebilirmiş ve ayrı bir masraf açma durumu oluyormuş

bu yüzden optik tüplü aynalı teleskoplar beni aşıyor. ama iyi bir Refraktör (mercekli) teleskobu, aynalı teleskoplar gibi gözlem beklentilerimi fazlasıyla karşılarmış

ve en yukarıdaki iki teleskopdan birini tavsiye ediyorlar.
    ayrıca yeryüzü doğa içinde kullanılabiliniyormuş

bu işe kendini adamış insanların en öncelikli tavsiyeleri şunlar.

titremeleri önleyebilecek sağlam kundaklı + özellikle ay ve yıldız takip motorlu go to özellikli + odak uzunluğu 1000 mm civarında olan + f/5 den yukarı olan teleskoplar öneriyorlar
    özellikle motorsuz manuel bir teleskop ile gözlem yapmak demek tam bir işkence haline gelebiliyormuş! her 30 saniyede bir göz merceğinden kaybolan gözlemlediğin nesneyi geri el ile manuel olarak zırt zırt geri ayarlamak gerekiyormuş ki bunu hiç kimse tavsiye etmiyor

yeni başlayacak amotörler ve yarı pro çalışacak gözlemciler için Refraktör (mercekli) öneriyorlar hep!!!
    ve bende bu şekilde başlayacağım zaten mecburen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 10 Ağustos 2008; 4:54:09 >

• quote:

google da yapmış ama beğenmedim bu microsoftun yaptığı program iyi gibi download listem baya bi kalabalık umarım vistada sorun yaşamam bu ve buna benzer programların en iyisi bu galiba ?

benim bildiğim en iyi bu gerçi şuan ben XP kullanıyorum sorun çıkmadı.

ama Wista'da problem çıkartırmı tam emin değilim.
    madem format atıcan istersen bir dene şimdi 15 dkknı alır
  • formatı dün attım zaten şuan gerekli yazılımları kuruyorum bütün gökyüzü programlarını kurcam.Teleskoplarla ilgili şöyle bişey var mı, kaliteli bi teleskopa bazı programlar entegre edilip mesela saturn mü istiyosunuz o size konumunu gösteriyor var mı böyle bişey?

Teleskoplarla ilgili şöyle bişey var mı, kaliteli bi teleskopa bazı programlar entegre edilip mesela saturn mü istiyosunuz o size konumunu gösteriyor var mı böyle bişey?

programlardan ve uygulanan yöntemleri malesef bilmiyorum.

ama az buçuk şu bilgiye sahibim.
    kundağında motor , go to özellikliğine sahip bir teleskopda bilgisayarlı yıldız gezegen ve AY takip sistemi var.
    çoğu bilgisayarlı kaliteli bir teleskobun hafızasında 40.000 yıldız gezegen vs vs kordinatlar kayıtlı.
    bu tür teleskopların üstündeki bilgisayar sayesinde sen çıplak gözle göremediğin gezegenin yerini kendisi sana ayarlıyor.
    ama bu nasıl yapılıyor tam bilmiyorum ( zamanla öğreneceğim )

sonra tecrübe ve bilgilerin arttıkça artık bu özellik sayesinde kolayca her yeri izleyebiliyorsun hiç bir ayar ve müdahale yapmadan.
    yani izleyeceğin gezegeni veya başka yerleri vs vs ilk olarak kendin belirliyorsun. sonra kendisi kayıt altına alıyor ve ertesi gün bir daha uğraşmadan kendin hazır birşekilde gözleme başlıyorsun ve 9 kademeli motor sayesinde izlediğin gezegen veya yıldız göz merceğinden kaybetmeden saatlerce izliyorsun. ama dediğim gibi bunun için ne gibi programlamalar veya teknikler kullanılıyor bir bilgiye sahip değilim

işte, onu yakında öğreneceğim

• Up!

Yaw bizim club nerelere gitmiş

http://www.celestronimages.com/details.php?image_id=1515 bu c9 un ama c8 ile aynı

2. teleskop c6-sgt çok daha güzel jüpiter fotoları felan çok güzel + nereden kaça alacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc 12 -- 10 Ağustos 2008; 14:02:23 >
  • nickimde de anlasılıyor herhalde yıldızlara ve uzaya hayranım favorim orion (avcı yıldız takımı) ama ne yazıkkı net bir goruntu için 4-4:30 sularında goruleybiliyor orion yıdız takımı dünes dogmadan az once yani :)

uzayı en guel takip için ben starry night ı oneririm bu ir smilasyon programdır uydu gecislerinin saniye saniye görebilirsiniz hatta sansınız var ise cıplak gozle bile izleyebilirsiniz :)

benide eklermisin arakdasım :)

Orjinalden alıntı: dmc 12

skynet ben c8-sgt nin jupiter fotolarını gördüm ve hayran oldum

http://www.celestronimages.com/details.php?image_id=1515 bu c9 un ama c8 ile aynı

2. teleskop c6-sgt çok daha güzel jüpiter fotoları felan çok güzel + nereden kaça alacaksın

sanırım bu teleskopdan bahsediyorsun. fiyatını tam bilmiyorum ama tahmini olarak 5000 $ usd civarında
    ama böyle bir cihazı tam pro ve tecrübe bilgilerine sahipsen kullanabilirsin malesef.!

/>

açıkcası gökfilim forumlarında bulunan pro arkadaşlar kesinlikle bu işe yeni başlayacak adayların böyle bir teleskop ile başlamalarını hiç tavsiye etmiyorlar.
    en büyük tavsiyeleri üzerine hem amatörlük hemde yarı proya geçiş döneminde çok kolay kullanabileceğin dürbünlü teelskopları öneriyorlar
    mesela bana önerilen şu yarı pro teleskoplar gibi.

fiyatı 750 ytl ve 1250 ytl arasında
    fiyatı hem makul hemde neredeyse pro kullanım alanında kullanılan teleskoblar ile aynı özelliklere sahib

/>

bak, mesela sana güzel bir site önereceğim.

buraya gir ve sol menüde seçenekler var ne istediğini karışlayacak şıklar var onları kendi isteklerin doğrultusunda işaretle.
    ona görede istediğin teleskop modeli karşına çıksın

http://www.telescopes.com/telescopes/go-to-telescopes/8197+8198+8208.cfm

+ fiyatlarıda yazıyor tabiki yurt dışı fiyatlarıdır oldukca ucuz görünebilir bu ürünler.
    fakat TR ye girene kadarve elimize ulaşana kadar bu fiyatlar yaklaşık 3 kat artıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 10 Ağustos 2008; 16:13:59 >

• Benide ekleyin.

ilk defa bir optik aynalı teleskop alacaksanız ve bu dürbün olmayacaksa kesinlikle 8 inç özelliklerdeki )
    bence uzak durun. o boyutlar başlangıç için çok profesyonel. Yani bir anda soğursunuz bu işten.

Arkadaşlar 6 inçlik Schmit teleskop önermiş. Eğer bütçeniz yetiyorsa hiç düşünmeyin derim. Çünkü bu bir Celestron ve elektronik bir altyapıya sahip. Yani başlangıçta işiniz bayağ kolaylaşacak.
    Ama dürbünle başlamamanın zorluğunu bir sonraki teleskopa geçene kadar çekeceksiniz gibime geliyor...

Ama hemen yılmayın ve hedeflerinizde kararlı olun. İnsanoğlu ne zorluklar başarmış ki siz başaramayacaksınız. Her ders tüme varım şeklinde öğretilmediğine göre. Siz de hemen teleskop ile başlayabilirsiniz. Tabi yine tekrar edeceğim; Sanırım dürbün ile başlamanız daha iyi olacak.
    En azından teleskop ile birlikte bir dürbün alın. Zaten en uzman kişiler bile yanında dürbün ile gözlem yaparlar. Sıkıştığınızda hemen dürbüne sarılın veya teleskopa sık sık arkanızı çevirin.

Lütfen önce go to özellikli motorlu ay takipli mecekli refraktor tipi bir dürbün ile başlayın.
    sonra uzay gözlemlerinde özgürlüğün tadını çıkarın. ama illaki teleskop istiyorsanız ve bunun zorluklarını göze alabiliyorsanız optik aynalı teleskopa geçin.

unutmayın ki iyi bir mercekli refractor dürbün teleskop bile yarı pro bir teleskoptur
    ve beklentilerinizi %80 karşılar.

Örneğin: ay ve karaterleri dahil en yakın şekilde , ayrıca Satürn , jupiter gibi bize en yakın gezegenleri ve gök adaları vs vs uğraşmadan hazır şekilde gözlemleyebilirsiniz. ve bu sayede uzayı ezberlersiniz nerede ne var nasıl bakabilirim.

----------------
    unutmayın!: derin uzayı ve galaksileri ve bize çok uzak yıldızları gözlemlemek istiyorsanız tam tecrübeye ,bilgiye, optik tüplü aynalı bir teleskoba + ekipmanlarına sahip olmanız gerekmektedir!!!
    bu teleskopda optik aynalı 8 inch ve üstü teleskoplardır. yaklaşık fiyatlarıda 5000 usd den başlamaktadır!. karar sizin

Başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 10 Ağustos 2008; 16:07:14 >

• bu dürbün kaç kilometre öteyi gösteriyor..
    fotoğrafta çekiyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist55 -- 10 Ağustos 2008; 18:57:53 >

Orjinalden alıntı: gitarist55

bu dürbün kaç kilometre öteyi gösteriyor..
    fotoğrafta çekiyormu

bu dürbün değildir

Ay ve kraterlerini en yakından + gök adaları , yıldızları ve Satürn halkasını gösterdiğim fotodaki gibi gözlem yapmanı sağlayan, bilgisayar motor kundak sistemi özelliği barındıran yarı profosyenel bir uzay teleskobudur + yeryüzü doğa gözlemleri içinde kullanılabilir

örneğin: 20 km uzakda bulunan bir arabanın plakasını çok net birşekilde okuyabilirsin!

fotoğraf çekme özelliği yok bunu anca elinizdeki iyi bir compak dijital foto makinesi ile teleskobun göz merceğinden sağlayabilirsin.

ama ben bu fotoları ve videoları bir bir PC monitörüne canlı olarak aktarıp ekrandan izlemek istiyorsan 8 inch ve daha üst inch aynalı optik tüplü tam pro teleskoplar almalısın.
    bunların fiyatıda 3000 usd den başlıyor. ve bu ürünleri kullanabilmen içinde tecrübe sahibi olman gerekiyor. ilk etapda kullanman çok zor!

niyetiniz var ise seçiminiz 6 inch go to motorlu ay takip sistemli bir mercekli refraktor teleskoplardan yana olsun mutlak
    fiyatlarıda aşağı yukarı 900 - 1000 ytl civarıdır. aynalı ,optik gibi + sonradan alacağın extra ekipmalar ve devamlı bakım gerektiren tür teleskop değillerdir. satın al kur anında gözlem yapmaya başla

• skynet bende senin alacağın teleskopdan almayı düşünebilirim umarım kısa zaman içinde alırsın ve ayrıntılı incelemesini yaparsın

sizin alacağınız model nexstar slt 102 mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc 12 -- 10 Ağustos 2008; 21:25:58 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.