Şimdi Ara

35 GB veriyi yedeklemek için ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir internet kafem var büyük bir ihtimal profesyonel yardım alacağım ama sizlere bir danışmak istedim. bilgisayarlarım yaklaşık 35 Gb veri taşıyor ve ben 15 inin de her an sorunlarıyla baştetmek yerine elimdeki kaynaktan sorun çıktığında hemen müdahale etmek istiyorum. ne tip bir yedekleme yapmam gerekecek. anlayacağınız bir kurtarma DVD si yapmalıyım ama veri çok fazla. önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler..

• usb den baglanan harddisk(solid state/sata/eide (convertar li yada direkt usb olarak imal edilmis) kullanabilirsin, bu sayede taşımasi/saklamasi kolay olur. Google ile bakarsan bircok cesit mevcut.

blue ray alip kullanabilirsin
    http://ca.lge.com/en/products/model/detail/supermultiblue_ggch20l.jhtml
    25/50gb kapasiteleri var.

sorununu yazdiklarindan anlayamasamda bildigim pratik büyük depolama secenekleri bunlar.
    cafedeki bilgisayarlardan birine birşey olduğunda format atmak yerine bu yedeklemeyi kullanacağım.. yani bu benim cafedeki bilgisayrlar için kurtarma dvdsi olacak. tahminen kaç saat sürer bir imajın geri yüklenmesi 35 GB için..

tahminen anladigim kadari ile cafedeki bilgisayarlarin herbirinin imaj yedegini alacaksin,

benim anlamadigim şu: 35GB her bilgisayar icin kurdugun programlarin/oyunlarin hepsi mi oluyor????

ayrintili ve uzun yazarsan sevinirim.
  • _____________________________
    Istanbul Technical University - Manufacturing Engineering(i)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

himmm,

tahminen anladigim kadari ile cafedeki bilgisayarlarin herbirinin imaj yedegini alacaksin,

benim anlamadigim şu: 35GB her bilgisayar icin kurdugun programlarin/oyunlarin hepsi mi oluyor????

ayrintili ve uzun yazarsan sevinirim.

evet hepsi. bir bilgisayar hazır.ben onun imajını alıp diğerlerine uygulamak istiyorum.
    senin icin en güzel cozum bence usbhd olur, ben normal ide/sata diski usb diske ceviren bir kutu (50ytl civari) nun icine eski 120 lik sata hd mi koyarak kullaniyorum.
    tabi yazdigin gibi ağda 2. bilgisayara yedek imaj dosyasini koyup, ag uzerinden bu is yapilabilir, hic denemedigim icin o konuda yardimci olamiyacagim.

bu konu daha once surda gecmisti
    http://forum.donanimhaber.com/m_19995476/tm.htm
    orda bahsi gecen cd yi yeniledim,

buradan
    http://www.4shared.com/dir/7462570/2ee83f1c/Ghost.html
    m2 yi indir (kota sorunun yoktur :))
    cd yi takip calistirdiginda 2. secenegi secersin, daha once kullanmadi isen cd nin icinde Ghost11_0_Kullanimi.htm dokumaninda nasil ghost kulllanacagin yaziyor.

internet cafelerin anakartlari cogunlukla aynidir yada benzerdir, tek bir ghost imaji hepsinde calisir. onemli olan imaji diger bilgisayara koyduktan sonra windowsu calistirip linkini verdigim cd de NewSID.exe yi kullanarak bilgisayarin sid ini ve bilgisayar adini (cafe02) degistirmek, sonra sorunsuz calisacaktir.

not: birkac farkli anakart varsa onlar icinde ayri ghostimaji alirsin

not: anakartlari farkli imajlari tum bilgisayarlarda kullanabilmek icin ilgili programlarahttp://forum.donanimhaber.com/m_24289874/mpage_1/key_/tm.htm bakabilirsin, internet cafenin donanimlari ayni oldugundan ihtiyac duyacagini sanmam.

cd de "Diger Disk_00.htm" isimli bir dokuman goreceksin. Orada USBHD yi bootable yapma ile ilgili bilgileri bulacaksin, bu sayede usbhd ile ilgili bilgisayara gidip bilgisayari bu usbhd yi kullanarak acarsin ve ghost hemen acilir. Sonrada yedegi yukler, windows u calistirip sidchanger ile gereken degisikligi yaparsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.