Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
## Gigabyte'dan SidePort Bellek Desteğine Sahip 780G Anakart ##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> ## Gigabyte'dan SidePort Bellek Desteğine Sahip 780G Anakart ## Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fx57

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

25 Haziran 2008; 9:25:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Anakart dünyasının lider isimlerinden biri olan Gigabyte, AMD platformu için oldukça iddialı bir model tekrar karşımızda. Firmanın özellikle HTPC yani çoklu ortam bilgisayarlarında kullanılmak üzere hazırladığı GA-MA78GPM-DS2H kod adlı yeni modeli AMD'nin 780G yonga setini kullanıyor. Micro-ATX form faktörüne sahip olan Gigabyte'ın yeni anakartı 780G çipsetini kullanan diğer pek çok anakarttan ayrılıyor. Zira Gigabyte yeni anakartı üzerinde Sideport teknolojisini kullanıyor. 790GX çipsetiyle standart olması beklenen bu özellik 780G yonga setiyle opsiyonel olarak sunulmuş ve daha çok Çin odaklı çalışan bazı yerel üreticilerin bu teknolojiye destek verdiğini görmüştük. Gigabyte'ın yeni anakartı üzerinde entegre grafik işlemcinin kullanımına özel olarak 128MB kapasiteli entegre DDR3 bellek geliyor. Özellikle IGP kullanımına yönelik olarak entegre edilen bellek ile grafik performansının %10 arttığı ifade ediliyor.

780G+SB700 yonga seti paketini kullanan anakart üzerinde AMD-ATi'nin DirectX 10 ve Hybrid Crossfire desteği sunan Radeon HD 3200 IGP'si yani dahili grafik işlemcisi yer alıyor. Soket AM2 ve AM2+ formundaki AMD işlemcilerine destek veren anakart 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunuyor. Pasif soğutma ile gelen ayrıca kullanılan katı kapasitörleriyle de dikkat çeken anakart Gigabyte'ın güç tasarrufu ve enerji verimliliği için geliştirdiği DES - Dinamik Enerji Tasarrufu - teknolojisinin yeni versiyonunu destekliyor. 5 fazlı güç tasarımına sahip olan Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H üzerinde 8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet gibi özellikler de yer alıyor. Görüntü aktarımı için DVI, VGA ve HDMI desteğine sahip olan anakart AMD tabanlı HTPC kurmak isteyenlerin göz önünde bulundurması gereken yeni bir model dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Eta Kappa Nu
Dolapdere Big Gang - Local Strangers
Burt Munro & Indian Scout (50R627)
ZİkriTalan

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 9:31:26 

bu 780g'ye daha kaç takla attıracaklar bakalım merak ediyorum.

Söz Konusu VATANSA gerisi TEFERRUATTIR!
xcamplus

25 Haziran 2008; 9:40:42 

side port nedir bilmiyorum.
Bildiğimiz MA78GM-S2H görüntü aynı, katı kapasitör kulanılmış.
Türkiyeye Gelmesi nekadar sürer acaba,

Önemli Olan: Hayatta ençok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır.
yc#1

25 Haziran 2008; 9:47:03 

quote:

Orjinalden alıntı: xcamplus

Normalde entegre ekran kartları maliyettten tasarruf etmek amacıyla sistem belleğini kullanacak şekilde tasarlanır. SidePort'ta ise anakartın üzerinde sadece ekran kartının kullanımına mahsus bellek yer almakta.

AnseLmo82

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 10:08:56 

tmm herşey güzelde floppy girişi yanlış yerde bence

DonanimHaber Overclock Team

Intel C2Q Q6600 2.40@3,60 GHZ Günlük - 4*1 GB Veritech 800@1100 Mhz Max - GA P35 DS3 Rev 2.1 - Powercolor HD3870X2 - 400 GB Samsung 16 Mb & 160 Gb Samsung 8 Mb - LG 20x Pata - Tagan Force II 700 W PSU - TT BW 745 + TT Tribe (Karma) Liquid Cooling System ( Only CPU) - Cooler Master Stacker 810 - Samsung 940 BW 19" WD 1440*900 - Creative M2600 + Creative M4500 - Microsoft Wireles Comfort - A4Tech X7 2500 Dpi - A4Tech X7 / G700 Gaming Keyboard - Microsoft VX1000 - Full UV Mod
melyyh

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 10:27:27 

bunun oc potansiyelide iyidir sanıyorum. 690g biile gayet iyiydi fiyat muadillerine gore...

tepeb

25 Haziran 2008; 10:34:36 

Çok güzel kart o/c potansiyelide iyiyse tabi fiyatta iyi olursa alınabilir. Anakartın kutusundaki 2300+ 3DMark06 ibaresi dikkatimi çekti
Confusion

25 Haziran 2008; 10:36:58 

quote:

Orjinalden alıntı: ZİkriTalan

takla filan yok bu işte:::: spider platformunun tanıtımında zaten bu tip teknolojiler haber verilmişti==>AMD-ATI ürünlerinin desteklediii teknolojilerin çeşitli kombinasyonuyla herkesin ihtiyacına uygun konfigrasyonlar temel amaç olarak belirlenmişti

bu mobo da gördüüümüz durumda ekran kartı yerine IGP çözümünü yeterli görenler için maximum fayda sağlamak

"POWER OVERWHELMING
PAIN EVER LASTING
DESIRES NEVER ENDING!!!"
ZİkriTalan

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 10:40:45 

anlıyorum da, satış stratejilerinden bahsediyorum. destek zaten vardı ama üreten varmıydı? neden önce bellek desteklisi gelmedi hepsi para tuzağı, sen tam istediğim kartı aldım diyorsun, zıp istediğin + özellikli bir kart daha ve aynı model, aynı isimle. bilmem anlatabildim mi?

Söz Konusu VATANSA gerisi TEFERRUATTIR!
turcho

25 Haziran 2008; 11:10:59 

Kutunun üzeirnde yazan 3d mark 2006 altı puanına dikkat ettiniz mi??

2300 den fazla puan almak çok iyi. Ayrıca Igp'nin oc olacağını hesaplarsak çok çok iyi.

Amd/Ati de chipset ve ekran kartından sonra sıra işlemciye geldi. 45 nm denebleri çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcho -- 25 Haziran 2008; 11:12:06 >

Teröre arka çıkanlara, yürütenlere tek bir söz; Mehmetçik Hepinizi ait olduğunuz yere en kısa zamanda gönderecektir.
Allah rahmet eylesin tüm şehitlerimize.. Anne babalara, sevenlerine, geride kalan yavrulara dayanma gücü diliyorum...‘Ne Mutlu Türk'üm Diyene’

xcamplus

25 Haziran 2008; 11:18:10 

quote:

Orjinalden alıntı: yc#1

quote:

Orjinalden alıntı: xcamplus

Normalde entegre ekran kartları maliyettten tasarruf etmek amacıyla sistem belleğini kullanacak şekilde tasarlanır. SidePort'ta ise anakartın üzerinde sadece ekran kartının kullanımına mahsus bellek yer almakta.

hımm side port un ne olduğunu öğrenmiş oldum. teşekkürelr.
Şimdi kafamda bir soru işareti uyandı.
gigabyte MA78GM-S2H NİN Onboard ekran kartı sistem belleğinden 512 MB a kadar kullanabiliyor.
şimdi bu yeni anakartın üzerindeki IGP kendine ait 128mb DDR3 belleği var.
iii 128MB üzeri bellek isteyen oyunlar için sistem belleğinden kullanamayacak mı bu. sadece 128 ddr3 ilemi yetinecek. (ben oyun pek oynamam).
yani side port denilen teknoloji Ekran kartının belleğinin yetmediği yerde sistem belleiğinden ödünç alabiliyormu. Eğer alabiliyorsa hakkaten iyi bi teknolojiymiş. Acaba MA78GM-S2H yi almakla acelemi ettim.?

Önemli Olan: Hayatta ençok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır.
HoBo`
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

25 Haziran 2008; 11:48:19 

quote:

Orjinalden alıntı: Confusion

quote:

Orjinalden alıntı: ZİkriTalan

takla filan yok bu işte:::: spider platformunun tanıtımında zaten bu tip teknolojiler haber verilmişti==>AMD-ATI ürünlerinin desteklediii teknolojilerin çeşitli kombinasyonuyla herkesin ihtiyacına uygun konfigrasyonlar temel amaç olarak belirlenmişti

bu mobo da gördüüümüz durumda ekran kartı yerine IGP çözümünü yeterli görenler için maximum fayda sağlamak

Güzel açıklama
max975

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 12:58:48 

bakalım ne kadar tutacak diyelim

Intel Core 2 Duo E8500 3166Mhz@ 4800Mhz |:| Zalman CNPS9700 NT |:| Asus ROG Formula Rampage X48 |:|Palit 8800GT Super+1GB(660/1940/1960)|:| Kıngston HyperX 4x1GB DDR2-800Mhz@940 CL5 * OCZ XTC Memory Cooler|:| 2x Western Dıgıtal 150GB Raptor 10000rpm (Raid 0) * 5OOGB My Book Premium ES Edition |:| Enermax Galaxy DXX 850W|:| Thermaltake Armor+ VH6000SWA |:| Creatıve SB Audıgy 2 ZS 7.1|:| Creatıve Inspıre T7700 7.1 Speaker |:| Sennheıser HD 202 |:| Sony 17" S73H LCD |:|Nec DVD-RW 7173A |:| Asus DRW-1814BLT Sata |:| Microsoft Laser 6000 Mouse |:|Creatıve Web Cam NX Ultra|:| Powersonic 1000VA UPS|:| |:|Razer eXactMatX|:|
şampiyon bilo