Şimdi Ara

Optoma HD65 Projeksiyon İnceleme - [ RESİMLİ ] - Optoma HD65 Review

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
8.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    OPTOMA HD65 kurulum esnasında çektiğim fotoğrafları ve
    filmlerin ekran görüntülerini zamanla ekleyerek sizlerle paylaşacağım...

KURULUM RESİMLERİ

HD DEMO VİDEOLARI

APOCALYPTO http://http://www.imdb.com/title/tt0472043/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tridiART -- 10 Aralık 2012; 14:06:19 >

• güle güle kullanın, güzel görüntüler, zaten güzel olcağından emindim. esas merak ettiğim hiç rainbow efekti fark ettinizmi, ne sıklıkta fark ediliyor. gözlerde gerilme, yorgunluk, ağrı, yaşarma, baş ağrısı yaşayan oldumu. bu resimler hangi ortamda ve ayarlarda çekildi. tam karanlık ortamda, karanlık bir film sahnesinde durdurulmuş görüntüyü lamba eko modda, renk cold modda, ön ayar cinema modundayken, fotoğraf makinesinin beyaz ayarı güneş yada gün ışığı ayarındayken çekebilirseniz çok memnun olurum.

Ekteki resimleri;
    ---tam karanlık ortamda,
    ---film pause halinde,
    ---renk cold modda,
    ---ön ayar cinema modunda,
    ---Olympus C-520 ile AUTO modda çektim :)

quote:

Orjinalden alıntı: lvnt68

güle güle kullanın, güzel görüntüler, zaten güzel olcağından emindim. esas merak ettiğim hiç rainbow efekti fark ettinizmi, ne sıklıkta fark ediliyor. gözlerde gerilme, yorgunluk, ağrı, yaşarma, baş ağrısı yaşayan oldumu. bu resimler hangi ortamda ve ayarlarda çekildi. tam karanlık ortamda, karanlık bir film sahnesinde durdurulmuş görüntüyü lamba eko modda, renk cold modda, ön ayar cinema modundayken, fotoğraf makinesinin beyaz ayarı güneş yada gün ışığı ayarındayken çekebilirseniz çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tridiART -- 21 Haziran 2008; 13:38:40 >

• teşekkürler, optoma konusunda en hareketli forum ingilterede ve orada da sizin gibi RBE ne alıştığını söyleyenler var. ama hi def man inanmıyor alışılacağına.

Ama 3 chip DLP makinalar ucuzlarsa kesin olarak DLP tercih sebebim olur. Bu aralar biraz duruldular herhalde 3D ye kafa yoruyor SIM2 ve BARCO

Ayrıca SAMSUNG'un çok başarılı 3 tane DLP modeli yolda geliyor. Fiyatları da uygun olacakmış en önemli artısı schneider lensleri kullandığından mükemmlele yakın bir odaklamasıymış.

Ben resmini gördüm devasa gözleri olan bir yaratığa benziyor. Ayrıca DNIe HD işlemci de standart bakalım testler ne diyecek.
    Deftec BP10 -Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. Sunfire HRS12 Sub.-PS3-DSMART-DIGITURK
  • bu modelleri nerde gördünüz. bunlar a800 ve p400 den yeni modeller mi
    quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

En azından ben alışamadım şu RBE'ye bir türlü.

Ama 3 chip DLP makinalar ucuzlarsa kesin olarak DLP tercih sebebim olur. Bu aralar biraz duruldular herhalde 3D ye kafa yoruyor SIM2 ve BARCO

Ayrıca SAMSUNG'un çok başarılı 3 tane DLP modeli yolda geliyor. Fiyatları da uygun olacakmış en önemli artısı schneider lensleri kullandığından mükemmlele yakın bir odaklamasıymış.

Ben resmini gördüm devasa gözleri olan bir yaratığa benziyor. Ayrıca DNIe HD işlemci de standart bakalım testler ne diyecek.
    WDTV live+ Samsung 52LE-A756
    Panasonic PT-AE1000-Marantz SR7005
    Deftec BP10 -Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. Sunfire HRS12 Sub.-PS3-DSMART-DIGITURK
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • a800b nin kendi DC2 olduğundan alt modellerin belki çözünürlüğü düşüktür ve/veya dinamik iris olmayabilir. bana kalırsa dlp lerin 1080p çözünürlüğe ve dinamik irise fazla ihtiyaçları da yok. aslında örneğin hd65 gibi 720p bir cihaz sesi azaltmak için biraz daha büyük bir kabinle, biraz zoom ve shift yeteneğiyle, daha düşük devirli ama daha büyük çaplı 6x renk çarkı ile çoğu 1080p dlp den değerli olurdu. gerçi marantzın zaten böyle bir makinesi var ama en kötü yanı 5000 dolar olması.
  • Tridiartın hd65 resimlerini daha önce dizüstünün lcd ekranında görmüştüm ve fazla etkilenmemiştim. bu gün eski bir crt monitörde renklerin ve kontrastın geçekte çok daha güzel olduğunu gördüm. bu modelin neden tutulduğu anlaşılıyor.

saygılarımla
  • rainbow efekti çoğu dlp projektörde gramı altından pahalı olduğundan 3 yerine bir tane dlp çip kullanılması nedeniyle renkli görüntüyü oluşturan RGB yani kırmızı yeşil mavi görüntünün ekranda aynı anda olamaması, bunun yerine ışığın çipin önünde dönen bir RGB çarktan geçirilerek kırmızı yeşil ve mavi görüntünün ekrana ard arda gelmesi nedeniyle oluşan istenmeyen bir yan etkidir. doğal olarak saniyede 30 kare resim için 90 kare resmin arka arkaya geçmesi nedeniyle insan gözü bu zaman farkını algılayamaz ve bilgisayar sunumu gibi işlerde RBE hissedilmez, ama görüntü içindeki bir cisim hızla hareket ettiğinde bu temel renkler tam üst üste düşmediklerinde çoğu insan hareket eden cismin kenarlarındaki anormal renklenmeyi fark edebilir. yani insan beyni farklı zamanlardaki resmi bu hızda ayırt edemiyorken farklı yerlerde olursa fark edebiliyor. sektörün bu hareketli görüntüde ortaya çıkan soruna cevabı hız artırarak oldu. renk çarkına ilave segmenler ekleyerek ve çarkın dönüş hızını artırarak, birkare renkli resim için 3 kare RGB yerine 6 kare 12 kare 18 kare kullanarak 2X hızında ofis cihazları, 4X ve 6X hızında ev sineması cihazları ürettiler. kullanıcıların yorumlarından 4x hızın RBE den rahatsız olan insan sayısını önemli ölçüde azalttığı anlaşılıyor. ama ofis tipi porttif cihazlarda çoğunlukla çark hızı yazmıyor. bunları 2X kabul etmenizi, tv ve sinema için kullanırsanız mecazen değil gerçek anlamda baş ağrısını göze almanızı öneririm.
    quote:

Orjinalden alıntı: tanak

merhabalar konu ilgimi çekti. rainbow efektin ne oldugunu anlatırsanız cok sevinirim.

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt68 -- 27 Haziran 2008; 14:05:39 >

• çok teşekkürler. :)

• bende aldım bu aletten,hayırlı olsun.

Nereden kaça aldın bunu arkadaşım ? Hepsiburada.com'dakini hangi firma tedarik ediyor biliyor musunuz ?

Orjinalden alıntı: eg_sample

londradan aldım ve çarşamba günü trye geliorm.almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışıırım.

sorman bile büyük incelik
    bu arada cihaz hayırlı olsun, güle güle kullan
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.