Şimdi Ara

Die Welle - The Wave (2008)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyuncular

Jürgen Vogel (Rainer Wenger) , Frederick Lau (Tim) , Max Riemelt (Marco) , Jennifer Ulrich (Karo) , Christiane Paul (Anke Wenger) , Elyas MBarek (Sinan)

"Güçlü ve süper akıcı. Genç kadrosu ve başarılı performanslarıyla Gansel'den zinde bir yönetmenlik."

Günümüzde, insanları bir sürüye dönüştürerek robotlaştıran ideolojilerin yol açtığı felaketlerin artık geçmişte kaldığını düşünmek kuşkusuz büyük bir yanılgı.

Kişisel düşünce, çıkar ve duygusal dalgalanmalar arasında çırpınan günümüz insanını belli bir düşünce, değer ve inancın ortak paydasında örgütleyerek ayrımcı yapılanmalar oluşturmak hiç de güç değil ne yazık ki...

1967 yılında California'da yaşanmış gerçek bir olayı günümüz Almanyasına aktaran , The Wave 'Tehlikeli Oyun', faşizmin köklerine dair etkileyici ve güncel bir hikaye.

Film, enerjik ve karizmatik bir öğretmen olan Rainer Wegner'ın otokrasi üzerine verdiği ders ile başlar. Öğrencilerin ilgisizliği üzerine dikkatlerini çekmek için bir deney yapmaya karar verir: Öğrencilerinden kendisini liderleri olarak kabul etmelerini ve kendisine Mr. Wegner diye hitap etmelerini ister. "Disiplin aracılığıyla güç" moto'sunu seçer; bir logo yaratır; herkese beyaz bir t-shirt giydirir ve gizli bir işaretle iletişim kuran bu gruba "The Wave" adını verir.

Öğrenciler, umulmadık bir şekilde bu birlikteliğin oluşturduğu güçten zevk almaya başlarlar. Kısa bir süre içerisinde yeni keşfedilen bu disiplin, diğer okul aktivitelerinde de kendisini göstermeye başlar ve gruba yeni üyeler katılmasını sağlar.

"The Wave" başlangıçta gençler için saf bir inanç, birlik ve dayanışma ifade etse de kişisel düşünce, değer ve inançlarının ortak bir paydada hareketlendirilmeleri ile giderek kontrolden çıkarlar ve bu durum çok kısa sürede farklı boyutlara ulaşır.

alıntı:beyazperde

Güzel bir film, Romper Stomper ve This is England'ı beğenenler eminim bunu da keyifle izleyeceklerdir. Filmin ilerleyişi hemen hemen aynı. Tavsiye ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hemen hemen ayniysa neden seyredelim ki?
    daha iyi kurgu? daha iyi oyunculuklar..?

Orjinalden alıntı: Somebodysomeone

hemen hemen ayniysa neden seyredelim ki?
    daha iyi kurgu? daha iyi oyunculuklar..?

Filmin ilerleyişi aynı derken bahsettiğim şey belirttiğim iki filmde de ilk önce faşizmi hoş, keyifli bir şeymiş gibi gösterip, sonrasında insanların kafasına dank ettiriyor. Kurgu ve oyunculuk elbette farklı.

@eddie;
    Üzgünüm altyazı ben de bulamadım, zaten ben bu filmi sinemada izledim şansa.
  • İstanbul film festivalinde gösterilmişti izliyemedim sonra vizyona geldi yine izliyemedim bi türlü

Film ile ilgili kritiklerimi yapmadan evvel Alman Sinema Sektörüne değineceğim.
    Son yıllarda gerçekten de A Kalite Filmler sunmaya başladılar.
    Kurgu ve Senaryo konusunda da epey çarpıcı olaylara temas ediyorlar.
    Umarım böyle devam ederler ve Sinemaya olan heyecanımıza katkıda bulunurlar.

Filme gelince ;

Bilindiği üzere Almanya,"Adolf Hitler'in" önderliğinde,Nazicilik adı altında,Tarihin en büyük Diktatörlük örneklerinden birine sahne olmuştu.
    Her ne kadar bu akım şuan görünürde olmamış olsa da hala bile bu akımın izlerine rastlamak mümkün.
    Yanlış anlaşılmasın,Bu Filmde Nazi Almanyası işlenmiyor,fakat Nazi Almanya'sının getirdiği "DİKTATÖRLÜK" olgusu üzerine müthiş çözümlemeler yapılıyor.
    Önemli olan da bu değil midir ?
    Kısaca şunu belirtmek gerek:
    Filmimiz bize Yeni Alman ırkına "Diktatörlük" rejimi gelebilir mi sorusunu soran ve bunu uygulamaya kalkan bir Lise Öğretmeninin 1 Hafta gibi kısa bir sürede dahi "Militarist bir Gençlik Kulübü" yaratmasının ne kadar basit bir iş olduğunu çarpıcı bir biçimde gösteriyor.

İnsanı şaşırtan olaylar ve sıradışı bir son.
    Mutlaka izlenmeli diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darbeli Matkap -- 31 Ocak 2009; 1:43:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Micro_Processor

Filmi az önce bitirdim.

Filme gelince ;

Bilindiği üzere Almanya,"Adolf Hitler'in" önderliğinde,Nazicilik adı altında,Tarihin en büyük Diktatörlük örneklerinden birine sahne olmuştu.
    Her ne kadar bu akım şuan görünürde olmamış olsa da hala bile bu akımın izlerine rastlamak mümkün.
    Yanlış anlaşılmasın,Bu Filmde Nazi Almanyası işlenmiyor,fakat Nazi Almanya'sının getirdiği "DİKTATÖRLÜK" olgusu üzerine müthiş çözümlemeler yapılıyor.
    Filmimiz bize Yeni Alman ırkına "Diktatörlük" rejimi gelebilir mi sorusunu soran ve bunu uygulamaya kalkan bir Lise Öğretmeninin 1 Hafta gibi kısa bir sürede dahi "Militarist bir Gençlik Kulübü" yaratmasının ne kadar basit bir iş olduğunu çarpıcı bir biçimde gösteriyor.

10 üzerinden 7,5 verdiğin filme mutlaka izlenmeli mi diyorsun ?

• quote:

Orjinalden alıntı: shoto

quote:

Orjinalden alıntı: Micro_Processor

Filmi az önce bitirdim.

Filme gelince ;

10 üzerinden 7,5 verdiğin filme mutlaka izlenmeli mi diyorsun ?

Benim için 7 Üzeri her Film izlenmeye değerdir.
    7.5 ve üzeri ise mutlaka izlenmelidir.

Ayrıca Filmleri türlerine göre değerlendiriyorum ben.Misal bu türde,bu senaryoda fazlaca Film olmadığı için nasıl bir PUANLAMA yapacağımı,hangi filmlere göre kıyaslayacağımı bilemedim.O yüzden de Puanlama konusunu ÜSTÜ AÇIK BIRAKTIM.7.5 vermem o sebeptendir.

Bunun yanında Senaryo'nun ve Kurgunun Sıradışı olduğunu ve bu yüzden de "MUTLAKA DENEMELİSİNİZ" dediğimi de vurgulamak isterim.(Ayrıyetten)

• Die Welle'yi sevenler izlemediyse şu iki filmi de izlesin.

Rainer tüm welle üyelerini okulun konferans salonuna toplar ve "sizin başınız aslında ben değilim, kim biliyor musunuz? diyip hitler'in resmini yansıtır duvara ve welle'yi dağıtır
    De-Niro
    bu iki filmi not alıyorum ikisinide izlememiştim bunları en yakın zamanda izlemeye çalışıcam
  • konuyu o kadar güzel işlemiş ki, mantığında, kurgusunda, hiçbirşeyde bir uyumsuzluk bulamadım. önemli bir film. okullarda, izlettirilerek, açıklanması , tartışılması gerektiğini düşünüyorum. zira ihtiyacımız var toplum olarak bunları anlamaya.

mükemmel bir film.

Türkiyede üç büyük uyuşturucu vardır 1- Magazin 2- Diziler 3 - Futbol. Uyanın, uyandırın.[selenvirüsten alıntıdır :D]

• Filmi yeni izledim, mutlaka tavsiye ederim. 9/10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 7 Ekim 2014; 16:01:22 >
  • Güzel film. ilk önce pek sarmadı söylim klasik gençlik filmlerinden biri diye düşündüm. ama anlatmak istediğini süper anlatmış film. çocuklar giderek daha fazla bağlanıyor oluşuma. oluşumu her şeyden öne koyuyor. tabii sizde izleyende gaza geliyor. keşke bende o gruba dahil olsam diyorsunuz içten içe.

finalde bir an ben de yanıldım. hoca gücün tadını aldı kafayı yedi diye düşündüm. hoca direk çocuklar bu yaptığımız yanlış bırakın bu işleri dese kimse ciddiye almazdı lakin hocanın ne yapmak istediğini bu final çok iyi anlatmış. kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.