Şimdi Ara

Anakart ısısı nereden nasıl düşürülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasa fanımı değiştirdikten sonra (1tane 80 lik vardı çok gürültü yapyor diye 80lik akasa ve 120lik cooler master fan aldım) 50'C ye ulaşmayan anakart artık 50 nin altına düşmüyor(şu an 58'c derece) bunun sebebi nedir ve nasıl gideririm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigria -- 9 Haziran 2008; 16:13:35 >

• fanlarınızı bir hava girişi birde hava çıkışı olarak ayarladınızmı.
  • evet öndeki giriş arkadaki çıkış:S
    anakart dışındaki tüm ısılar normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigria -- 8 Haziran 2008; 3:10:02 >
  • Kuzey ve güney köprüsünün soğutucularını değiştir

• kuzey köprüsü var yanlız güney köprüsünü bulamadım:S
    ve benm daha bir kaç gün öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu birden bu artış oldu
  • ısı 60a dayandı:S
  • quote:

Orjinalden alıntı: tigria

kasa fanımı değiştirdikten sonra (1tane 80 lik vardı çok gürültü yapyor diye 80lik akasa ve 120lik cooler master fan aldım) 50'C ye ulaşmayan anakart artık 50 nin altına düşmüyor(şu an 58'c derece) bunun sebebi nedir ve nasıl gideririm?

kasanızın önü müsaitse oraya yani önüne en az 90 mm bir fan takmalısın eğer takabiliyorsan 120 mm dene.

şayet buda olmazsa ve keisn sonuç almak istiyorsan
    kullanmadığın 2 dvd sürücü boş kapağı iptal edin ve o bölmeye bahsettiğim fanlardan bir tane yerleştirin
    ve bu fan içeri doğru üfleyecek şekilde konumlandırın!

sonra
    kasanın arkasınada 120 mm eksoz fanı takmalısın ve bu fan dışarı üfleyecek şekilde konumlandırın

öndeki fan kasa içine önden hava girişi sağlayacak ve eksoz fanıyla arkadan tahliye edeceksiniz

kısacası
    kasa içerisina hava sirkülasyonu sağlamalısınız

yoksa o sadece anakart değil işlemcin ekran kartın remlerin bile gereksiz yere ısınır

---------------------
    not: kasanızın yan kapağınada herhangi bir fan takmanıza hiç gerek yok....

sadece yukarıdaki dediklerimi uygulayın yeter. faydasını göreceksiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • önde 120lik 1 tane var zaten arkadada 80 lik var yanlız anakart ısınması bir kaç gün öncesine kadar boyle bir sorun yoktu. yeni fanı taktıktan ve kabloları (hava akışı rahat olması için) düzenledikten sonra boyle bir sorun başladı.
  • quote:

önde 120lik 1 tane var zaten arkadada 80 lik var yanlız anakart ısınması bir kaç gün öncesine kadar boyle bir sorun yoktu. yeni fanı taktıktan ve kabloları (hava akışı rahat olması için) düzenledikten sonra boyle bir sorun başladı.

arkadaki 80 lik fanı çıkarın! yerine 120 mm fan tak ve çalışma deviri 1800 rpm civarında tut
  • dostum arkada sadece 90lık ve 80lik yer var. ve fanla alakalı ise neden önceden yapmoyrdu da fanlar yenilenince yapmaya başladı onu anlayamyorum
  • bu arada dün anakartın sıcaklıgı bir ara 66 ya vardı vardı ve pc resetlendi
  • anakart ısısımı 50 derece yoksa cpu mu 50 derece
    oc mi yaptın bioslamı oynadın 1 default yap biosu istersen
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

anakart ısısımı 50 derece yoksa cpu mu 50 derece

• Öndeki fan 120 lik ve arkadaki 80 olması sorun yaratır.Çünki arkadaki 80 lik fan içerideki sıcak havayı çekemez ve bu yüzden içerdeki hava devamlı sıcak hava sirkülasyonuna sebep olur buda anakart sıçaklığını arttırır.Arkaya ya bitane daha 80-90 lık fan koy yada öndeki fanı 80 likle değiştir.Bir başka sebep öndeki fanın önünde havayı ısıtacak arttıracak bişey varsa kasanın içine sıcak hava da atıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfturk -- 9 Haziran 2008; 10:39:43 >
  • quote:

oc yaptıgımda böyle bir sorun yoktu. 2 gündür makineyi oc siz kullanıyorum biosta da ayarları default yaptım ancak ısı hala 65'C
  • quote:

quote:

oc yaptıgımda böyle bir sorun yoktu. 2 gündür makineyi oc siz kullanıyorum biosta da ayarları default yaptım ancak ısı hala 65'C

Sogutucunun termal macununu yenile ve yerine tam oturmasini sagla.
    Seninki havasizliktan sicak kalma sorunu degil..
  • bencede hava ile alakalı değil çünkü içerde ısınma olsa tüm parçalarda ısınma oluşurdu. ancak sadece anakrt ısısı anormal:S
    dediğinizi yapacağım ancak dün kontrol ettim macun saglam duryordu
  • Anakartın kuzey köprüsü pasif olarak soğutuluyorsa üstüne bi fan tak veya fanlardan birini ona net biçimde hava üfürecek şekilde ayarla.

Varsa kasanın bi resmini de ekle konuya.
  • resim ekledim
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Anakartın kuzey köprüsü pasif olarak soğutuluyorsa üstüne bi fan tak veya fanlardan birini ona net biçimde hava üfürecek şekilde ayarla.

Varsa kasanın bi resmini de ekle konuya.

dediğini denyorum bakalım ne değişecek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.