Şimdi Ara

## MCP79 VIA Nano Destekli İlk Nvidia Çipseti Olabilir ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## MCP79 VIA Nano Destekli İlk Nvidia Çipseti Olabilir ##


    İşbirliğine girişen ve ortak platform çalışması yapan Nvidia ve VIA cephesinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bilindiği üzere VIA duyurusunu yeni yaptığı Mini-ITX 2.0 platformu üzerinden Nvidia'nın harici grafik kartlarını kullanarak hem ortaklığın geldiği noktayı vurgulamış hemde harici ekran kartı destekleyen yeni platformun bu sayede elde ettiği avantajların üzerinde durmuştu. Elimize ulaşan yeni bilgilere göre VIA'nın yeni nesil Nano işlemcilerine yönelik olarak Nvidia'nın hazırlayacağı ilk yonga seti MCP79 olabilir. 1333MHz FSB desteği ile VIA'nın yakın gelecekte anons edeceği yeni Nano modelleriyle de uyumlu olması beklenen yonga setinin en önemli avantajı sahip olduğu entegre grafik işlemcisi olacak. Zira kullanılacak IGP, DirectX 10 desteğinin yanı sıra yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabilecek. Bu sayede Mini-ITX 2.0 platformunun ve Nano işlemci ailesinin Intel'in Atom platformu karşısında daha avantajlı duruma gelmesi bekleniyor. Çünkü sahip olduğu grafik teknolojisi ile Intel'in entegre grafik işlemcilerine göre çok daha başarılı çözümler hazırlayabilen Nvidia'nın yeni IGP'si VIA'nın belirttiğine göre Atom işlemcilerinden daha güçlü olan Nano işlemci ailesi biraraya gelerek ultra-taşınabilir sistemler ve maliyet odaklı çözümleri hedef alacaklar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Koalisyon Şart Her yerde.
  • nVidia ısınan chipset sorununa nasıl çözüm bulacak acaba. Sadece heatsink takarak mı?
  • bakalım ölü mü? diri mi? olacak göreceğiz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    bakalım ölü mü? diri mi? olacak göreceğiz

  • Nvidia kesin başarılı ürün çıkartır da Asıl önemli olan via 'nın nano işlemcilerinin performansı.

    nano ciddi başarılı olursa nvidia işbirliği ikisini de acayip tutulmasına sebep olur. Ama nano çuvallarsa nvidia 'nın da yapacağı bir şey kalmaz.

    Aslında nvidia şu via 'yı satın alabilse . x86 lisansını alabilse bakın görün o zaman neler oluyor. Bu hırsla hem de intel ile kavgalı durumda iken adamlar yemez içmez uyumaz adam gibi işlemci yapıp intel 'e peroformanslarını gösterirler. :) onlarda utanma sakınma yok :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.