Şimdi Ara

## Computex 2008: ZOTAC'dan GeForce 9300 Yonga Setli Intel Anakartı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Computex 2008: ZOTAC'dan GeForce 9300 Yonga Setli Intel Anakartı ##


    Tayvan'da devam etmekte olan Computex 2008 fuarında üreticilerin Intel platformuna yönelik olarak hazırladığı Hybrid SLI destekli anakartlara misafir olmaya devam ediyoruz. Ekran kartlarından sonra anakartlarıyla da aynı başarıyı yakalamak isteyen ZOTAC'ın GeForce 9300 yonga setini kullanan yeni anakartı da fuar dahilindeki yerini almış durumda. Micro ATX formunda olan ve pasif soğutma ile desteklenen anakart Siyah renkli baskılı devresi ile de dikkat çekiyor. Nvidia'nın GeForce 9300 yonga setini kullanan anakart DirectX 10 destekli entegre grafik işlemci ile birlikte gelirken Hybrid SLI teknolojisine de destek veriyor ve bu sayede uygun ekran kartlarının anakart üzerinde IGP ile paralel çalıştırılabilmesine olanak tanıyor. Intel'in 1333MHz'e kadar olan LGA773 formundaki güncel işlemcileriyle uyumlu olarak çalışabilen anakart PCIe 2.0 desteğinin yanı sıra harici ekran kartı kullanımı için bir adet PCIe X16 slotuna da sahip. PureVideo HD teknolojisi sayesinde yüksek tanımlı videolara yönelik olarak donanımsal hızlandırma da yapabilen ZOTAC'ın yeni anakartı ayrıca 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-800MHz bellek desteğide sunabiliyor. Kurulacak Intel tabanlı HTPC'lere yönelik olarak hazırlanan ve ofis kullanımına da yatkın olan anakart 8 kanal yüksek tanımlı ses, gigabit ethernet ve HDMI desteğine de sahip. Ürünün kullanıma sunulacağı tarih ve fiyat ile ilgili olarak henüz net bir bilgi bulunmuyor.







  • Yahu daha henüz GeForce 8200 piyasaya girmeden nedir bu hız ya!

    GeForce 9300 bu nasıl bişey?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzetguntalaz -- 5 Haziran 2008; 9:54:32 >
  • bu 9300 nedir??? ne yer???? ne içer????
    sn. Erdi konuyu aydınlatmak için referans olabilecek bilgin var mı?
  • özelliklere bakınca 8200 ün intel varyasyonu gibi duruyor
  • Çıksın çıksın iyidir!!!

    3200'e alternatif olur!!!
  • 9300 çipset ve Intel işlemci
    Nvidia dalga geçiyor olmalı.hiçbir beklentim yok.çip takımlarında revizyon şart.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    bu 9300 nedir??? ne yer???? ne içer????
    sn. Erdi konuyu aydınlatmak için referans olabilecek bilgin var mı?


    GeForce 9300 yonga seti Nvidia'nın Intel platformu için hazırlamakta olduğu Hybrid SLI destekli yonga setlerinden biri durumda. Bilindiği gibi firmanın Hybrid SLI destekli çipsetleri şu an sadece AMD platformunda var. Yaz ayları ile birlikte Nvidia, GeForce 9x00 serisi yonga setleriyle Intel platformundaki HTPC'lere de Hybrid SLI desteği sunmayı hedefliyor.
  • Çok güzel haber HTPC'imde 630i chipsetli 7100 kullanıcısı olarak bu ürünün ülkemizde Gigabyte, Asus ya da Evga versiyonları çıkarsı hemen alırım.
  • aylardır bekliyorum Nvidia'nın intel platformu için IGP li anakartını..Sonunda üretilmiş kartları görür olduğuma göre demekki çok az kaldı çıkışına..

    AMD CPU kullanmak istemediğim için 45nm intel CPU ile HTPC oluşturmak istediğimden bu anakartlar çok önemli benim ve diğer İntel tabanlı HTPC yapmak isteyenler için..

    Bu arada editörümüz fx57 bu anakartlarda bellekler yine Tek kanal değil inşallah..Sadece 1 adet çipset görünce yinemi tek kanal bellek destekliyor diye soru geldi aklıma..Eğer öyleyse çok yazık..Çift kanal çalişmalı mutlaka bellekler..
  • benim arastırmalarıma gore LGA771 formundaki işlemci ıntelin xeon sever işlemcileri ve bir de genel olrak bilinen QX9775 işlemci
    peki bu anakart destekledigin olan LGA773 formunda ıntel bir ornek işlemci modeli verebilicek olan varmı
  • iyide bunlar hepsi nehalemle yalan olacak
  • 8200 daha yeni yeni yaygınlaşıyor. Bu 9300 MCP7A kodlu yonga mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.