Şimdi Ara

ÇOCUĞUNUZA OTO KOLTUĞUNA OTURTARAK GÜVENLİ YOLCULUK YAPTIRIYOR MUSUNUZ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar!Konu başlığında da belirttiğim gibi,12 yaşından küçük çocukların araçta sabit ve onlara özel koltuklarda oturtularak yolculuk yapılması şüphesiz en güvenlisi...
    Ancak Türkiye de,Yurt dışına göre fazla duyarlılık yok gördüğüm kadarıyle.
    Anne ve Babalara sesleniyorum.Gerçekten çocuklarınızı 12 yaşına kadar ön koltuğa asla!,arka koltukta ise koltuğu ile sabitleyerek yolculuk yaptırılmasını rica ediyorum.
    Şayet bu konuda Trafik polisleri de duyarsız kalıyor.
    Seyir halindeyken araçtan düşen çocuklar,kaza anında ön koltukta oturarak ölen çocuklar çok duydum ve gördüm.

• kesinlikle katılıyorum
    bende herzaman çocuk koltuğuna oturtuyorum

bindiğiniz araç nekadar güvenli ve sağlam olursa olsun siz yada araç içindekiler kemerilernizi takmazsanız o güvendiğiniz güvenlik ve sağlamlık hiçbir işe yaramaz
  • 160 küsür ytl verdim, o koltuklardan bi tane aldım, benim veledi sıkı sıkı koltuğa bağlıyorum. Şimdi bi tane daha alıcam, 7 yaş içinde koltuk kullanmak gerekiyomuş. Mecbur alıcaz, çare yok... Her çocuğu olan almalıdır bence.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Eşşek kadar cocuga bebek koltugumu olurmuş.

• Çocuk 1 haftalık olduğundan beri kendi koltuğuna bağlı bir şekilde yolculuk ediyor.Şu anda 5 aylık bir çok kez yola gittik, gerçi en uzunu 3 saatlik yoldu ama o kadar bebeği o koltuğa bağlayıp da yolculuk yaptırmanın zorluklarını tahmin edersiniz.Pes etmezseniz bir şekilde alışıyorlar.

arada mızıkınca "ben de gitmiyorum o zaman" diyorum, hoop kendisi bağlıyor kemerlerini
    Daha Fazla Göster
  • ben 11-12 gibi sürücü mahallindeydim desem ayıp olur herhalde
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkürler, güncel kalması yerinde olur.
    Bu koltuklar sadece kaza anında gerekli değil, inanın çocuk koltuğa bağlı değilse biraz sert frende bile ön konsola yapışabiliyor, bazı arkadaşlarımın başına bu tür olaylar geldi, çok şükür yaralanma olmadan atlattılar.
    Sanırım kullanımdaki en büyük zorluk çocuğu alıştırmaktan geçiyor ve bunun için de anne babanın kararlı olması lazım.Dediğim gibi ben 1 haftalık bebeği bile bağladım ki, tüm diğer aile fertleri el kadar çocuk nasıl bağlanır diye tepki vermişti.Aynı şekilde bunu beceremeyen bir çok arkadaşım var.Onlara da sürekli anlatıyorum,yardımcı olmaya çalışıyorum.Örneğin çocuk kısa sürede koltuktan kalkmak, oyun oynamak, süt emmek vs. isteyebiliyor işte böyle durumda arabayı kenara çekip ihtiyaçlarını giderip tekrar bağlayarak yola çıkmak lazım.Bazen de 2-3 saat hiç uyanmayabiliyor bu durumda daha şanslı sayılırsınız.
    Oto koltuğunu bebeklikten itibaren kullanmanızı öneririm.

• çok kısa bir mesafeye bile kendi koltuğunda gidiyor oğlum.3 yaşında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 29 Mayıs 2008; 13:08:14 >
    15 kg 4 yaştan sonra koltuğa gerek yok yükseltici aparat yada çocuğun altına yüksekçe minder koyup aracın emniyet kemeri ile bağlamanız yeterli zaten 15 kg dan sonraki kolyuklar olap grup2 ve grup3 koltukların kendi emniyet kemeri yok aracın kemeri kullanılıyor

oldugunda koltuksuz seyahat yapmayacagına eminim
  • Benim çocuk 4,5 yaş civarı. Arka koltuğun tam ortasına 2 tane minder koyuyorum, minderlerin üstüne oturtuyorum ve en sağdaki kemer ile en soldaki kemeri çapraz olarak bağlıyorum. Yerinden kıpırdayamıyor sıpa

İlk önceleri çocuk koltuğu düşündüm ama sonra vazgeçtim.
    * Gereksiz yere çok pahallı koltuklar. Bir de yaş grubuna göre zamanla değişmesi gerekiyor.

* Koltuk arka tarafın yarısını iptal ediyor. Sök-tak, eve götür, aşağı indir-çıkar insanı usandırıyor valla. Sürekli arabada tutunca da bu sefer arka koltukları kullanmak gerektiğinde sorun oluyor.

* Önemli olan kemerin işlevi, koltuğun ekstra bir katkısı yok. Kemer de arabada var zaten. Arabada zaten var olan kemerleri kullanmayı kısıtlayan şey çocuğun boyunun kısa olması, direk takıldığında boynuna zarar verebilir. Altına iki minder koyarak o sorundan kurtuldum.

* Ama bebekler ve 2-3 yaş grubu için koltuk şart!

• Ben kullanıyorum ve kesinlikle kullanılmasını öneriyorum. Hatta bazen annesi yok önde kucağımda dursun kısa mesafe falan diyorum hooop alışmasın diyorum doğru arkaya paşa koltuğuna oturtup koltuğun kemerinide taktın mı . Hem göz teması daha kolay oluyor. Oğlum 13 aylık ve ilk uzun yol dan itibaren şimdide ş. içinde dahi 1 km bile olsa kullanıyoruz. Bazı durumlarda maddiyat 2. planda olmalı unutmayalım.
    Keşkesiz sağlıklı bir hayat dileğiyle (güzel konu.)
    deneme sürüşüne çıktık
    aa bi baktım adam 5 dk. sonra uyumuş
    yolculuk boyunca (2 saat ) hiç uyanmadı.
    bizim hanımda 10 aydır ilk defa ön koltuklta rahatça yolculuk yaptı.
    bende kafam rahat gittim.çünkü gerçekten faydalı bir şey.
    0
    1-2,5 yaşında oğlum bazen oturmak istemesede bu konuda taviz vermeyeceğinizi kesin olarak belli ederseniz,oturmaya devam eder.Ancak her ağladığında almamak lazım.Çabuk sıkılıyorlar koltukta ve bunun için sık sık mola vermek gerekiyor yolculuklarda.
    2-Her nekadar piyasada benzer markalar olsa da bizim kullandığımız 150 ytl lik bir koltuk.
    3-Sonuç olarak her aile araba alabiliyorsa ucuz veya pahalı...çocuğu içinde önlemini almalı diyorum.
    Zira öyle yaramazlar ki sürüş anında karıştırma huylarından çok çabuk dikkat dağıtabiliyorlar.Örn:bizimki mesela annesinin kucağında seyir halindeyken kontak kapatmıştı...
  • Bizimkisi ilgiyi ve rahatlığı seviyor. Annesi ile arka koltuktalar her zaman. Ben de şöförleri oluyorum tabi. Ana kucağından da koltuğa geçiş yapacağız kısmetse.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.