Şimdi Ara

LAGUNA COUPE ÇOK İDDALI....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LAGUNA COUPE ÇOK İDDALI..

renault'u orta segmentte temsil eden modelini laguna'nın yeni versiyonunu yakın zamanda hem avrupa hemde ülkemiz yollarına çıkarmıştı, tasarım konusunda kiminin beğenisini kiminin eleştirisini alsada yeni laguna eskiye göre daha iddalı daha konforlu ve daha kaliteli bir üretimle yollara çıktı, ülkemizde sedan otomobillere ilgi olduğu için liftback tasarım tarzı her ne kadar ülkemizde benimsenmesede laguna satış adeti olarak bazı sedan rakiplerini geride bırakmayı başarıyor..

renault laguna'nın müşteri kitlesinin arttırmak için hem uygun fiyatlı hemde çok şık ve sportif tasarıma sahip olan laguna coupe modelini yollara çıkarmaya hazırlanıyor, bende şahsi olarak yeni lagunayı tasarım olarak eleştirenler arasındayım ama nedense renaultun spor modelleri ilgimi çekmeyi başarıyor clio yolda çok ilgimi çekmesede bir clio rs hayranıyım diyebilirim nitekim aynı şey laguna coupe içinde geçerli, lagunayı tasarım olarak şık buluyorum ama iddalı bulmuyorum ama bu coupe modeli gerçekden çok şık çok zarif bir tasarıma sahip arka tasarımı gerçekden çok güzel keşke şu arka tasarım lagunada da olsaydı ..

zarif ve ledli arka stoplar, çift egzoz çıkışı, bagaj kapağındaki yükseklik ve özellikle otomobile yandan bakıldığı zaman akıcı çizgiler ve hatlar coupe modelini ayrı kılıyor, fakat burda tek eleştirim keşke aynalar dodge viper misali kapılardan çıksaydı bence ozaman tasarımı çok çok daha çekici olurdu, tabi olmasada olur zaten laguna coupe böylede çok güzel ben çok beğendim..

MOTORLAR

otomobilin motor seçeneklerine gelince laguna coupe modelinde dizel ve benzinli motorlar görev yapacak tahmin edilen motorlar benzinlide başlangıç motorunun 2.0 145hp atmosferik olacağı ve aynı motorun 175hp turbo versiyonununda laguna coupe modelinde görev yapacağı düşünülüyor tabi bukadar şık sportif bir araca büyük motor konmadan olmaz, bunun için düşünülen motor nissan 350z modelinde de kullanılan motor, 3.5 litre v6 240hp güçle laguna coupede görev yapacak..

dizel cephesinde ise yine başlangıç motorunun 2.0 dci 150hp ve 175hp versiyonları ayrıca nissan ile ortak geliştirilen yeni 3.0 (2958cc) v6 dizelin 230 vede 265hp versiyonlarıda bu araçda kullanılacak 265hp dizelin ürettiği 550nm tork lagunayı ateşli bir dizel haline dönüştürecek ayrıca bu dizelin en büyük özelliği ise 2011 yılında yürürlüğe girecek olan Euro 6 normlarını şimdiden karşılayabilmesi..

laguna coupe hem tasarım hemde motor seçenekleri olarak çok iddalı bir otomobil olacağı kesin..

laguna coupe modelinin boyutları şöyle:

uzunluk: 4640mm
    genişlik: 1830mm
    yükseklik: 1400mm
    aks mesafesi: 2690mm

Volkan KOLAY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 29 Mayıs 2008; 16:28:36 >

• Offffffffff laguna coupe porsche gibi aston martin gibi bişey olmuş,motor olarakta süper herşeyiyle 4 4 lük olmuş ellerine sağlık arkadaşım
  • Arka tasarimi cok beğendim eğer uygun fiyatla gelirse alinasi bir arac olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 24 Mayıs 2008; 11:36:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: snıper92

Offffffffff laguna coupe porsche gibi aston martin gibi bişey olmuş,motor olarakta süper herşeyiyle 4 4 lük olmuş ellerine sağlık arkadaşım

sağol dostum..

birde arkadan itiş olsaymış ne şahane olurdu çünkü bir coupe bana göre kesinlikle arkadan itişli olmalı bunu daha iyi yol tutuş anlamında değilde coupe ruhu için diyorum, megane r26 gibi çok iyi bir kilitli diferansiyellede olur zaten renaultun spor tecrübesi gerçekden çok iyi günümüzden değil geçmişde de iyi araçlara imza atmış bugün clio rs, megane r26'da sınıfında iddalı rakiplerinin canını sıkan araçlar..

• Çakma aston martin gibi olmuş

Bir noktada Renault yine renaultur dilerse roaster bir araç yapsın arkadan itiş alcak surus posizyonu kaliteli bir yapısı olmadıkça

tipin bi anlamı yok
  • Çakma makma, adamlar güzel yapmış, 1.6 benzinli ile 1.5 dizel koysunlar satacak bak görürsün :)
  • Arkası aston martin alfa gt karışımı birşey olmuş.Yandanda alfa gt ye benzettim.Yalnız gerçekten çok güzel olmuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

Çakma makma, adamlar güzel yapmış

Neye göre çakma, hangi kriterlere göre çakma o da tartışılır...
    Arkadan itiş olmayışı mı, 507 HP olmayışı mı, markasının Renault oluşu mu, yoksa hemen hemen her model aracıyla Euro NCAP'ta çok yüksek değerler alan bir markanın modeli oluşu mu çakma olması için yeterli sebepler?!...

Renault'un da "Aston Martin Vantage ile aynı performansı verecek model ütettik" diyeceğini hiç sanmıyorum

3.0 - 265 HP olanı süper olur

• bu benzin fiyatlarını ve vergileri düşünürsek, sen e segmenti arabaya 1.4 motor koy, sadece kalkıp gitmesini sağla, 150 ye kadar çıksın, güzel görünsün peynir ekmek gibi satar.
  • quote:

Çakma makma, adamlar güzel yapmış, 1.6 benzinli ile 1.5 dizel koysunlar satacak bak görürsün :)

oldu olacak 1.5 65hp dci de koysunlar bu motorlar bu araca yakışırmı yapma dostum, adı üstünde coupe bu 1.5 110hp dci veya 1.6 115hp benzinli versiyonları olsun alma imkanım olsun yanında bile geçmem o motorların..

aynı şey hyundai coupe içinde var 1.6 105hp coupe olurmu, sonra çıkarsın yola 1.6 kompaktlar sana el sallar..

sırf fiyatı ekonomik olsun diye bence yapılmamalı ki renault hyundai değil spor tecrübesi olan bir marka bana göre bu motorlar olmayacaktır belki 1.6 ateşli bir turbo olur ama ben 1.5 dizeli ve 1.6 benzinliyi bu araca yakıştırmam..

• hastayım bu araca
    volkan bu arada saol dostum
  • gerçekten güzel olmuş .yiğidi öldür hakkını yeme .ama coupe sınıfı bir araç bugünün dünyasında 170 hp den aşağıya olmamalı . ferrariye gaz meselesi gibi . ekonomi düşünen coupe sınıfında biraz alaka maydanoz geliyor bana.

hele birde K4M olan o 1.6 16v lik iğrenç motorla gelirse bilen yaklaşmaz bile ...

bu arada yeni kasa laguna 3 ün ilk fırsatta arka stop lambalarının değişip faz 2 olarak değişeceğini düşünüyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telenor -- 24 Mayıs 2008; 12:32:01 >
  • Artık bir çift güzel sözü haketti laguna.Çok güzel olmuş. volkan_kolay teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

hastayım bu araca
    volkan bu arada saol dostum

sende sağol..

evet ekonomik coupe alacak olan varsa gitsin b sınıfı bir hb alsın ben şahsen imkanım olsa bu araçda 3.5 litre v6 motoru alırım.. hız, ses, performans, gürültü işte coupe bu dedirtecek bana yoksa 1.6 115hp coupe alacağıma yaya gezerim daha iyi..

telenor arkadaşımızın yazdığı gibi bilen zaten böyle motorlara yaklaşmaz..
  • valla reanult beğeneceğim hiç aklıma gelmezdi önceki keskin ücgensi tasarım gitmiş yerine akıcı cizgiler, ve cizgiler önde ve arkada cok uyumlu olmus helal olsun
  • Bencede çok güzel olmuş bende ilk defa bir Renault beğeniyorum. Ön ızgarası ve farların kombinasyonu çok hoşuma gitti ama arka kısım sanki stoplar çok uzatılmış gibi geldi bana. Bakalım fiyatları ne durumda olucak 3.0lt güzel ama Türkiye'deki şartları hepimiz biliyoruz
  • Normal lagunayı gördükten sonra arka tasarımı müthiş gözüküyor.

İnce bir bilgi:Okudugum kadarıyla bu aracta direksiyonun tersi istikametinde arka tekerler 3 dereceye kadar dönebiliyormuş.Bu sayede aracın dönme yarıcapı azalıyor ve viraj kabiliyeti artıyor.
  • gönül tabiki 3000 motor ister ama vergiler ortada aracın fiyatı 2 ye katlanıyor hele birdeyakıt fiyatları ortada biliyorsunuz ben alacak olsam 1.5 dcı motoru olsa kesinlikle onu alirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

quote:

Çakma makma, adamlar güzel yapmış, 1.6 benzinli ile 1.5 dizel koysunlar satacak bak görürsün :)

oldu olacak 1.5 65hp dci de koysunlar bu motorlar bu araca yakışırmı yapma dostum, adı üstünde coupe bu 1.5 110hp dci veya 1.6 115hp benzinli versiyonları olsun alma imkanım olsun yanında bile geçmem o motorların..

aynı şey hyundai coupe içinde var 1.6 105hp coupe olurmu, sonra çıkarsın yola 1.6 kompaktlar sana el sallar..

sırf fiyatı ekonomik olsun diye bence yapılmamalı ki renault hyundai değil spor tecrübesi olan bir marka bana göre bu motorlar olmayacaktır belki 1.6 ateşli bir turbo olur ama ben 1.5 dizeli ve 1.6 benzinliyi bu araca yakıştırmam..

diyorum bak, bu benzin fiyatlarıyla bizim halkımız kesinlikle 2 litre tek kapı renault almaz, 1.6 olsun dizel olsun tek kapı olsun tamam, satar... ama aksi imkansız...
    bana kalsa 3 litrelisi alınmalı, ama gelsin, alfa romeo brera kadar satar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkmaster -- 24 Mayıs 2008; 12:53:04 >

• quote:

bu benzin fiyatlarını ve vergileri düşünürsek, sen e segmenti arabaya 1.4 motor koy, sadece kalkıp gitmesini sağla, 150 ye kadar çıksın, güzel görünsün peynir ekmek gibi satar.

katılıyorum.benzin fiyatlarından millet ne yapacağını şaşırdı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.