Şimdi Ara

## GeForce GTX 280 F@H'da ATi HD 3870'den 3 Kat Daha Hızlı ## (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
9.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu @home projelerine üye değilim demekki bu kart benim için son derece gereksiz
    Hnr#2503
  • quote:

Orjinalden alıntı: iremmurat

ps3'ten 5 kat hızlıymışşşşşşşşşşşşşş, hızlı olsa kaç yazarki, 5kat yavaş olan ps3 sahipleri gt5, gta4,burnout ve benzeri mükemmeler oyunları oynuyor bizde avcumuzu yalıyoruz, oyun yokken performanslı ekran kartı ne işime yarayacak benim, oturupta bazıları gibi boş boş 3dmark kasacak halimde yok

Katılmamak elde değil özellikle PS3'e çıkan GT5, MGS4 ve KILLZONE 2 gibi oyunları görünce oyun için pc'ye para yatırmanın ne kadar gereksiz olduğunu düşünmemek elde değil. GPU üreticileri sürekli yeni ürünler piyasaya sürüyor ama oyun göremiyoruz maalesef hala crysis üzerinden konuşuluyor.
  • bu fark oyunlarda olusmus olsaydı oyun testlerini koyarlardı.

aegia chipi oldugundan fiziksel işlemde iyi puan toplamıslardır

bunların oyuna fln etkisi yoktur

BİLGİSİZ VE FAN ARKADASLAR BU KARTIN 3870 30FPS DE OYNATIRKEN BU 90FPS DE OYNATICAK DEİL
  • Yanlış hatırlamıyorsam 4800 serisinede ati kendi fizik motorunu (FireGL serisinde kullandığı GPGPU - Böle bişeydi) entegre etmişti. O zaman 2 sini kıyaslamak keyifli olacak. Tuğer hocam kartla çıkar çıkmaz test bekliyoz senden . En azından bellek yönetim problemi varmı yokmu. Çip gerçekten yeni bir mimarimi yoksa g9x serisinin azcık ısıtılıp önüze sürülmüş halimi. Fazla kalmadı şurada 20-25 gün kalmış
    Hnr#2503
  • Bunlar 4870x2 nin yaklaşık 2000 gflops olacağını bilmiyor galiba.

1100cc araba 2000cc arabadan anca tokat yer.

gerçek sonuç kartlar çıkınca oyunlarda göstereceği başarı.
    ama nvidia nın yeni ekran kartı computation cuların ilgisini çekecektir. gerçekten yüksek bir hesaplama gücü var kartın.

Teknik olarak baktığımızda 240 shader işlemcisi ve 512 bit çok güzel detaylar.Yine 1 gb ram şu an için yeterli gelecektir.Ben 8800GTX başarısını 9900serisi ile Nvidia'nın tekrarlayacağını tahmin ediyorum..

AMD fanıyım ama 4870ten 9900 ile yarışmasını beklemiyorum.Fakat Fiyat/Performans olarak AMD den umutluyum.

Neyse hele şu kartlar bi çıksında inşallah ümit ettiğimizden daha iyi olur AMD
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ & NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A & SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI & Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA & Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • Nvidia atıp tutmaz vardır bi bildikleri,test zaten oyun testi değil şov amaçlı .İntel'e takılmaları da hoşuma gitti,helal valla.X2 ile deli bi kapışma olcak anlaşılan.Bence kafa kafaya gelirler.Bi yerde biri bi yerde öteki geçer.Neyse gelsin de görelim ne neymiş.Bence bu kartlar hemen alınmamalı fiyatlarını hak etmezler zaten daha doğru düzgün oyun yok bunlar için.
    Flyzeus A250 128 Çekirdekli İşlemci
    Rotax Pro Wireless Ergo Mekanik Gaming Klavye
    Rotax Pro Wireless Ergo Mekanik Gaming Mouse
    Finesse XDDR12 64GB RAM

• kartın güçlü olacağı kesin.. ama abartılı rakam 3 kat ise demek ki standardı 2 kat daha hızlı olacak diyebiliriz..
  • bence bunlar reklam kendi gpularına uygun oyun seçiyorlar sonra vay efendim şunun performansı bilmem kaç daha fazla bu kart iyi diye öbürüne çamur atıyorlar arkadaş bana göre ekran kartının soğutması iyi olmalı ve en önemlisi FİYAT/PERFORMANS oranıdır.gerisi hikaye her kafadan bir ses çıkıyor bunlar para tuzağı neden sadece 1 oyunda test yapıyorlar düşünün bakalım???
    İNTEL Core2 Quad Q9450(2.66)45nm PENRYN GIGABYTE X48-DQ6 1600FSB ANAKART -OCZ 2GB RAM-ATİ HD3870 512MB GDDR4 EKRAN KARTI PHİLİPS HD-Ready LCD 22" 220XW8FB LCD MONİTÖR-OCZ 500WATT PSU-MAXTOR 1TB 32MB SATA2 7200RPM HARDDİSK -CREATIVE X-FI XTREME AUDIO SES KARTI
  • quote:

Orjinalden alıntı: EX38

bence bunlar reklam kendi gpularına uygun oyun seçiyorlar sonra vay efendim şunun performansı bilmem kaç daha fazla bu kart iyi diye öbürüne çamur atıyorlar arkadaş bana göre ekran kartının soğutması iyi olmalı ve en önemlisi FİYAT/PERFORMANS oranıdır.gerisi hikaye her kafadan bir ses çıkıyor bunlar para tuzağı neden sadece 1 oyunda test yapıyorlar düşünün bakalım???

Oyun?

(Türkiye'de konuştuğu konuyla ilgili bir şey bilenlerin, konuştuğu konuyla ilgili bir şey bilmeyenlere oranı)
  • sıcak geçecek yaz aylarıyla birlikte bide bu piyasadaki sıcaklık kullanıcıları bayağı yorucak gibi

nVidia farkını koyucak gibime geliyor ama yinede belli olmaz

ayrıca ps3 den 5 kat daha olması gerçekten dikkat edilmesi gereken bir değer ATI nin dersini iyi çalışması gerekiyor
    Intel Core 2 Duo E4600 2.40 GHz | Gigabyte GA945GCM-SL2 | Kingston 2GB DDR2 667MHz (5-5-5-15) | Palit GF8600GTS 256 Mb(DDR3) | Thermaltake TR2-420w | writemaster DVD-RW | AOPEN ES55 Kasa |Segate 160GB SATA2
  • Nvidia aldı basını gıdıyo.Hayırlısı. Yakdın ulan bizi ATI.
    Katen Kyoukotsu.

Başlangıçta hiç kimse gökte değildi.
    Ne sen, ne ben, ne de Tanrı.
    Ancak,gökyüzünün tahtındaki dayanılmaz boşluk son bulacak.
  • Burda Sadece AMD-ati ve Nvidia Arasında rekabet Olduğu ayan beyan Ortada Orlar rekabet peşinde koşarken bizde Ne çıkarsaLar Hemen aLıcam,

Oyun denemelerini görcez işte faLan fiLan Yani Ne OLursa Olsun 2 ayda bir veya 5 ayda bir Yeni nesL kart Çıkıcak Ama bu kuLLanıcıLar İÇin değiL sadece

Rekabet arası TarafLarın Birbirine Göndermesidir Ve en iyi Biziz Demeyi AmaçLamalarıdır..Yani Elinizde ki kart Oynadığınız OyunLarı Çok akıcı bi şekilde

Oynatıyorsa zaten Bu ürünler yarın çıkmış ve siz almışsınız Ne farkeder..Sonçta Bu kadar Performans isteyen bi Oyun Yok..ps3 den 5 Kat hızLı bi ekran

kartı Oyun KonsoLLarının Çöpe gitmesini ve Gelecek Oyunların PC lere çıkmasına sebepp Olur..Sora aL sana bi rekabet daha ps4 GT280 den 5 kat daha

hızLI :D Bu böyLe sürer Gider Diyeceğim Şu ki Günümüzdeki Oyunları kendi ekran kartınızLa oynayabiLiyosanız..Yeni nesil ekran kartLarını

Düşüneceğiniz Gün Ekran kartınızı Zorlayan Oyun Çıktığı Zaman OLsun..en azından fiyatLar da İsteniLen rakam'a düşmüş OLur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiCCky -- 24 Mayıs 2008; 3:04:46 >

Game Center : tiCCky

• Arkadaşlar bunun oyun testleri olmadığı gerçeği var. Sadece kaba işlem gücü testleri. Bu alan sadece Nvidia nın CUDA destekli programlarda işlemci yerine verebileceği desteğin başarısını ortaya koyar ki çok büyük bir şey geliyor bu açık. Bu testte Hd3870'i üzecek bir durum yok ama intel ciddiye almalı bu durumu diyebiliriz.

Bu arada süper bilgisayarlığı da önde olan Cell işlemciler kullanan PS3 ün durumu komik. Zaten başarısız bir ekran kartına sahip konsoldu (standart 7900gt ekstra özelliği yok), tek öne çıkardıkları Cell başarılı, bugün kötü olsada cell yüzünden fizik operasyonlarında güçlü çok kaliteli oyunlar çıkabilecek iddiaları bir bağlamda boşa çıkıyor. Çünki işlem başarımına baktığımızda Gt280 serisi hatta Hd 3870 açık ara geçmiş PS3'ü. Zaten GTA4 ü de baya ilkel grafikler ile çalıştırabiliyor. PC ye geldiğinde istediğiniz çözünürlükte daha kaliteli oynarsınız.

Ayrıca bir gerçek daha var ki. Hep söylenen kaba güç olarak aslında HD3870 in daha güçlü olduğu fakat iş oyuna gelince Nvidia nın oyun firmaları ile anlaşarak Atileri geçtiği söylenir.

Bu test ile kaba güçte de nvidia nın ciddi anlamda hızlı olduğu görülebilir.

Not: Arkadaşlar PC lere oyun gelmeyecek diye endişe etmeyin zira yılların konsol oyunu Burnout 1 ay içinde PC ye çıkıyor. Ayrıca GTA benzeri ve ilki sadece Xbox360 ve S3 e çıkan Saints Row2 PC ye de geliyor. PC oyun anlamında güçlenmeye başladı bile sayılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 24 Mayıs 2008; 5:50:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: [PASHA]

PS3'den 5 kat daha hızlı

SALLAMA HEMDA NASIL BİR SALLAMA BUNU ANLAMAK İÇİN MÜTHİŞ BİLGİLEREDE GEREK YOK BİR PS3 SAHİBİYSENİZ VE ELİNİZDEN ÇOK VGA GELMİŞ GEÇMİŞSE DONANIMDANDA ANLIYORSANIZ SİZDE OLAYI ANLARSINIZ
    BİR KERE FOLDİNG HOME DEDİKLERİ PS3DE YÜKLÜ ONU KURUYORUSUNUZ BİR EKRAN ÇIKIYOR DNA KODLARI İŞDE PS3 ONU ÇÖZÜMLÜYOR VE NETİNİZİ FENA KİTLİYOR BU ARADA:)
    YANİ ÖYLE AHIM ŞAHIM UYGULAMA DEĞİL ŞU FOLDİGHOME PROJESİ 10PS3 BİRBİRİNE BAĞLANARAK YAPILMIŞ, BİR KERE PCDEKİ VGA VE CPUNUN ÇALIŞMA MANTIĞI İLE PS3DEKİ ÇOK FARKLI
    SONYDEKİ CELL İŞLEMCİ OYUNLARDA GPUYA YARDIM EDİYOR ŞU GPUYUDA (NVIDIA YAPMIŞ ADIDA RSX SONY'E)

VE NVIDIA ATİ GİBİ MARKALAR NE ZAMAN DİĞER MODEL ÇIKARDIDA 3KATI PERFORMANS VERDİ HİKAYE AŞIRI SALLAMA

8800 GTS GT GTX BAKIN ŞUNLARA ARADAKİ FARKLAR YÜZDE KAÇ VE İNTEL BENCEDE NVIDIA TARİH OLCAK DİYORSA BU DOĞRUDUR İNANIN ŞUNA ÇÜNKÜ YAVAŞ YAVAŞ İNTEL SONYDENDE BÜYÜK TOKAT YİYEREK YENİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATCAK BAŞLATMIŞTIRDA SONY PS3DEKİ GİBİ CELLİ ANLAYARAK ARTIK İŞLEMCİNİN OYUNLARI ÇÖZÜMLEMESİNİ SAĞLICAKTIR DÜŞÜNSENİZE Q6600 CPUNUN OYUNLARDA VGAYA YARDIM EDİYOR VE YARI YARIYA İŞLEM YAPIYORLAR ORTAYA ÇIKCAK PERFORMANSI DÜŞÜNÜN İŞTE PS3DE BU OLAY VAR VE VGA ÇOK ÖNEMLİ ĞİDEL BURDA ÇÜNKÜ CPUDA VGANIN GPUSUNA YARDIM EDİYOR
    ÖNEMLİ OLAN OYUN PERFORMANSIDIR 3DDİR ORDA BİR DNA KODU İŞLEMİNİ ÇÖZÜMLÜYOR BANANE ONDAN BEN OYUN PERFORMANSINA BAKARIM
    VE HİÇBİR ZAMAN NVİDİA İNTELİ GEÇEMEZ ONA OYUN OYNAYAMAZ ENDÜSTRİ DEVİ İNTELDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 24 Mayıs 2008; 6:19:49 >

• nvidia saçmalamaya devam ediyor...

Orjinalden alıntı: Knisath

4870 ve X2 çıkmadandeğerlendirmek karşılaştırmak yanlış olur bence.

sanki gtx 280 çıktıda
    |:| AMD Ryzen 5 3600 |:|16 GB Adata XPG Spectric D50 3200 Mhz CL16 DDR4 RAM|:|4 GB GDDR5 ASUS RX570 STRİX GAMİNG O.C EDİTİON|:|MİNTON 5 1 SES SİSTEMİ|:|120 GB SSD-1 TB SATAII 32 MB HDD|:| |:|500 watt XİGMATEK C-CALİBRE XCP-A500 PSU |:|GamePower 144hz 1ms Curved Gaming Monitör|:| D.H Motorola CLUB
  • quote:

Orjinalden alıntı: tobold

bu tamamen klasik bi nvidia karşılaştırması, 7800 gtx çıktığında adamlar bi tablo yapmış toplamışlar p4+xbox+nintendo+bilmem ne = G70 in transistor sayısı işte en komplex çip bizde, sonra x1900 çıkınca transistor sayısı G70in 1.5 katı, nivida yeni tablo hazırladı en küçük ve verimli çip bizde diye, bunlar böle komik adamlar işte, bildiğin çamur herifler, GT200 çıksın en çok güç tüketen ve ısınan çip bizde diye övünür bunlar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.