Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
## GeForce GTX 200 Serisi ile İlgili Bazı Yeni Bilgiler ##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> ## GeForce GTX 200 Serisi ile İlgili Bazı Yeni Bilgiler ## Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fx57

20 Mayıs 2008; 21:02:20 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

GeForce GTX 200 serisi ile ilgili olarak elimize "resmi" bilgiler gelmeye devam ediyor. Cumartesi günü yayınladığımız temel teknik özellikleri içeren haberden sorna bugün de GeForce GTX 260 ve 280 modellerinin boyları, soğutucuları ve konnektörleri ile ilgili bazı ek detaylar ulaştı. Gelen bilgilere göre hem GeForce GTX 260 hemde GeForce GTX 280 10.5" boyutunda olacak ve çift slot soğutma ile gelecek. Ayrıca her iki ekran kartı üzerinde de çift güç girişi olacak. Farklı olarak GeForce GTX 280 8pin ve 6pin'lik güç girişlerine sahip iken GeForce GTX 260 üzerinde ise 6pin'lik çift güç girişi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 21 Mayıs 2008; 0:34:18 >

Eta Kappa Nu
Dolapdere Big Gang - Local Strangers
Burt Munro & Indian Scout (50R627)
sarppy

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 21:08:01 

nVidia tarafında DirectX 10.1 adına neden hiçbir hareket yok?

Sony Bravia KDL-40D3550 || 40GB Sony PlayStation 3 PAL || Logitech Z-5500 Digital THX

Gigabyte P35-DS3R || Intel Core 2 Duo E6550 @ 3430MHz || 2x1GB Kingston HyperX @ 1176MHz 5-5-5-10 || 320GB Seagate ST3320620AS || Palit 8600GT Sonic
500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || Asus DRW-1814BLT SATA LightScribe || 19" AG-Neovo F-419 || Logitech Desktop Cordless Wave
dIsAstEr

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 21:08:04 

8pin + 6pin, bana kötü şeyleri çağrıştırıyor.

PSN: dIsAstEr-52

Osmanlı Tarihi Kulübü
Eşrefoğlu al haberi, bahçe biziz, gül bizdedir
Biz şah-ı merdan kuluyuz, yetmiş iki dil bizdedir
The Wanted

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 21:08:19 

hocam haberleriniz için teşekkürler
yalmız hem 4870 için hemde gt200 gpu su için ana konular açılmalı artık

amd be-2300@3.0 ghz+gigabyte 790fx+corsair dominator 4gb 1066 mhz+gecube hd4850+17'' 732nw+gmc black kasa+samsung dwd-rw+recom 600w power supply always amd&ati - never intel&nvıdıa

lostt

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 21:18:02 

ebet şu pin girişleri biraz sorun olmuş ama bakalım hayırlısı

Bizde söz senettir...
adacay

20 Mayıs 2008; 21:35:00 

fx57, gtx 280'in TMU ve ROP sayıları ile ilgili bilgiler var mı?

Ayrıca Dx10.1 desteği olmaması çok sinir bozucu. Oyun firmalarına söz geçiriyor diye nVidia, biz yeni teknolojilerden ve görsellerden mahrum kalıyoruz. (Global Illumination ve hız kaybı çok az AA ve bilmediğim veya hatırlayamadığım başka özellikler). Kimse bana nVidia'yı savunmasın. Dx10.1 ne işe yarıyor ki demesin. Kullanan uygulama yoksa işe yaramaz diye boş laflar etmesin. Ne yani para nVidia'da diye 10 sene daha dx10'da mı kalalım? Gerçekten 10.1'in ne işe yaradığını öğrenmek isteyenler de biraz merak edip araştırsınlar. Elindeki kartı yüceltmek için bilmeden teknolojiyi kötülemenin anlamı yok..

your_rock

20 Mayıs 2008; 21:40:53 

Yazın ortalık fena karışacak

AMD 3800 X2(Windsor)@2.0 GHz ll Epox EP-MGF6100-M ll 2x1 GB DDR2 800MHz OCZ Vista upg. ll 256 MB GDDR3(628/760,3D uygulamalarda 648/796) Sapphire X1600XT ll 160 GB Seagate HDD ll Feel Hurricane Kasa ll Creative Inspire 5200 5.1 Ses sistemi
Mesut Çevik Fan Club

BOFD

20 Mayıs 2008; 22:05:21 

448bit 896mb
192bit 384mb
320bit 320mb dalgami gecio nvidia tek tek bit mi hesaplicaz

V1ncent
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

20 Mayıs 2008; 22:18:20 

saçma sapan işler yapıyolar ya hangi psu da pcie 8pin girişi var, psu şirketleriyle annaşmış nvidia belliki
splintercell

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 22:20:35 

@adacay arkadaşımıza aynen katılıyorum.
ATI yi sırf yeni teknolojileri geliştirmek adına birçok konuda savunmama rağmen hemen beni eleştirenler olmuştu.gerçekten biz bu dx10.1 in getirilerini tartışıyoruzda Nvidia nın oyun firması Ubisoft a A.Creed deki dx10.1 grafiklerini kaldırması için baskı yaptığını ve baskınsınında başarılı olduğunu neden unutuyoruz.oradaki grafikler birçok forumda tartışıldı yazıldı çizildi.gerçek anlamda çok güzel doyurucu grafiklerin olduğu resimlerle kanıtlandı ancak bunu hala kartlarına adapte edemeyen(etmek istemeyen, etmeyen) bir nvidia malesef oyun firmalarında borusunu öttürmeye devam ediyor.bu birinciydi.
ikincisi güç tüketim değerleri artık muazzam değerlere ulaşmış vaziyette performansı ne olursa olsun bu kadar harcanan elektriğe yazık.biraz daha iyileştirme beklerdim açıkçası.
bu yönleri eleştirilebilir.
artı yönlerine gelirse pazar hakimiyetinide düşündüğümüzde Nvidia nın kartları kötü olsa bile pyasadaki yerini kolay kolay kaybetmeyecektir kapalı kapılar ardındaki anlaşmalarla birsüre daha liderlik sıfatını taşıyacaktır.eğer GTX260 bu değerlere sahip olursa ve fiyatıda uygun olursa bence çok güzel bir akrt olacaktır.bunu yanında entegre PhysX teknolojiside gerçekten fizik grafikleri açısından gayet güzel olacaktır.eğer GTX280 in son özelliği dendiği gibi %50 lik bir başarım sunarsa Ultra formunda bir kart bizleri bekliyor olabilir yine.bekleyip görmek gerek ama ATI bu kez diğer serilere göre çok daha zorlanabilir.tabii bunlar varsayımdan öte geçmez.çıkınca görürüz.

>>SplinterCell Modding<<

Bir Yorum Yazın Yeterli...
HELLZONE

20 Mayıs 2008; 22:49:53 

psu satıcılarını zengin etmek için ellerinden geleni ardına koymuyorlar.eskiden 6pin şimdi 8 hadi onuda gectik 6+8 pin kullanmayınca olmuyor bu ne sacmalıktır. hala nanometrelerden bahsedip de az güc cekecek diye milleti kandırmasınlar.o zaman sadece 1adet 6 pin yetsin madem az güç çekiyor ha bu ararda dx10.1den bahseden arkadaşlara sesleniyorum NVIDIA dx10.1 yaygınlaşmadığı gerekçesinde olduğundan bence dx10.1 desteklemiyor kartları.Sanki dx10 kartlar adam gibi acıyorda oyunları bütün oyunlar dx10.1 destekliyorda hatta windowsun sitesinde dx10.1 updateleniyorda hala dx10.1den bahsediyorsunuz cok saçma bence

splintercell

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 23:11:55 

quote:

Orjinalden alıntı: HELLZONE

psu satıcılarını zengin etmek için ellerinden geleni ardına koymuyorlar.eskiden 6pin şimdi 8 hadi onuda gectik 6+8 pin kullanmayınca olmuyor bu ne sacmalıktır. hala nanometrelerden bahsedip de az güc cekecek diye milleti kandırmasınlar.o zaman sadece 1adet 6 pin yetsin madem az güç çekiyor ha bu ararda dx10.1den bahseden arkadaşlara sesleniyorum NVIDIA dx10.1 yaygınlaşmadığı gerekçesinde olduğundan bence dx10.1 desteklemiyor kartları.Sanki dx10 kartlar adam gibi acıyorda oyunları bütün oyunlar dx10.1 destekliyorda hatta windowsun sitesinde dx10.1 updateleniyorda hala dx10.1den bahsediyorsunuz cok saçma bence

düz mantıkla düşünüyorsunuz işte.bize bugünün durumları önemli değil.önemli olan ilerisi.gelecek.bizi neler bekliyor.teknoloji nereye gidecek.tabii senin gibi sürekli sömürülmeyi bekleyenler için teknoloji sadece an itibariyle elde edilen bir kavram.güç tüketim değerlerini biz boşuna söylemiyoruz heralde 55nm nin değerlere yansımasıda ortada bkz: ATI kartların değerleri.
zaten bu konnektörlerin birçoğu yedekte duracak şekilde montajlanıyor yani.yüksek graifk uygulamalarında kartın donmaması için bir ikinci konnektördende güç sağlanması gerekiyor.sadece slotların gücü yetmiyor işte.bunuda indirgemenin en iyi yolu nm rik olarak küçülmektir.bkz: Intel 45nm işlemcileri
dx10.1 altı üstü ufacık bir yenilik ya neden kartına entegre etmiyorsun.bana bunun cevabı lazım.yoksa getirisi götürüsü birazcık araştırmayla öğrenilebilir.ben burada anlatacak değilim.git bak nete dolu bilgi ve resim var.en basitinde oyunun ismini veriyoruz hiç bilmiyorsan öyle arat.
yaygınlaşmadığı gerekçesi bence yanlış.dx10 nerede yaygınlaştı acaba.sadece crysis te.doğru düzgün kartları zorlayabilecek bir oyun crysis.herşeyini hakediyor ama varmı arkasından gelen bir oyun daha.o zaman biz dx9 kalalım daha iyi.sürekli eski teknolojilerle uğraşalım dünyaya kapatalım kendimizi.sonuçta bu dengeli bir üretim ve tüketim anlayışı.bu dengeyide biz kullancılar sağlıyoruz.sürekli yenilenen gelişen bir teknolojinin artıları olduğu gibi eksileride olacaktır.tartışılabilir ama dx10.1 yok destekli değil yok o yok yok burda ufacık farklar var.böyle yorumlar daha öncede yaşandı vantage ın 9600gt ve 3850 karşılaştırmasında dx10.1 puanı 0 dı 9600gtnin.herkes bu kartın düşük puanını bu nedene dayandırdı.yok dx10.1 0mış yok bu kart 3850yi geçermiş.eee madem ufacık bir özellik cudayı phsyX gibi teknolojileri barındırabilecek kapasitede olan bir kart fevkalade dx10.1 ide barındırabilir.
neden koymak istemiyor yaygınlaşıp yaygınlaşmaması önemli değil.madem çok iyi biliyorlar koysunlar kartlarına.
bir örnek daha adamlar yeni hdmi ya display porta geçiyorlar bizlerde konuşuyoruz daha lcd yokki bunlara uygun eee üretsinler bu kadarmı zor.çağımıza göre bence ufacık teknolojiler ama neden hala destek verilmiyor.benim tek derdim bu nedenlere doğru düzgün bir yanıt bulmak.teknik yanıtlar bulmak.mimarisi izin vermiyor olabilir inanırım ama yaygınlaşmamıştır böyle demek bence daha saçma.

>>SplinterCell Modding<<

-erna-

20 Mayıs 2008; 23:29:36 

6+8 ise hayvani güç çeker bu yaw
bu haberler hakikaten yeni pc si olanları ilgilendirmiyor
çünkü kullanıcak oyun yok
bizim gt ler bile zorlanmıyoken millet buna niye bu kadar para versin
hem zaten port oyunlarının hepsini gt ve 3870 ler kaldırdığından bu kartların piyasası pek düşmeyecek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -erna- -- 20 Mayıs 2008; 23:33:01 >

Q6600 2.4@3.420GHZ(BİG TYPHOON+SİLVERSTONE FM121)// KİNGSTON 2 GB 1013 MHZ RAM(5-5-5-13) // GA X38 DQ6 // SPARKLE 8800GT @721/1782/2030 // SEAGATE 250GB 16MB //FSP EPSİLON 600W//CENTURION 534+
defaulticus,erdi
Demo,conq
Aquilonia - RP PVP
http://aoc.yg.com/profile?h=b-1qYkAN
killnOd

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 23:40:17 

dx10.1 gecici bir dx versiyonu gibi gozukuyor dx10.1 cikti ama hala adam gibi ve tam olarak destekleyen sanirim 2 tane oyun varki kac kiside vista ve dx10 var oda ayri konu kisacasi gozuken suki o sebepten veya bu sebepten dx10 bile dogru duzgun kullanilamadan sanirim dx11 gelecek ama dx10.1 cok onemli ve buyuk bir degisim degil MS da zaten cok israrci olmuyor dx10.1 konusunda.

A.Creed konusuna gelecek olursak isin asli suki ortada baski yok ama ubisoft un usengecligi var dx10.1 deki sorunlari cozmektense direk dx10.1 destegini cikartip isin kolayina kactilar tabi bunda kesinlikle ati ninde sucu var bence istese gerekli destegi verebilirdi ama belliki ati de ugrasmadi birde zaten oyun nvidia destekli oldugu icin ubisoft hic ugrasmayip direk dx10.1 destegini cikardi bu kadar basit ortada herhangi bir baski oldugunu hic sanmiyorum burada bir suclu varsa oncelikle ubisoft sonrada ati dir bence en son suclanacak firma nvidia dir.

Ayrica PhysX desteginin dx10.1 den cok daha faydali olacagini dusunuyorum eger dx10.1 cok onemliyse sizin icin o zaman mecburen ati alacaksiniz demektir.Ama acikcasi son gelismelere bakacak olursak suanda sanirim hazirandaki duelloyu gene nvidia kazanacak.

Michael Jackson
1958 - ‡
dennjS

20 Mayıs 2008; 23:40:55 

quote:

Orjinalden alıntı: breathofdeath

448bit 896mb
192bit 384mb
320bit 320mb dalgami gecio nvidia tek tek bit mi hesaplicaz

Adam o verileri can sıkıntısından sürmüyor.

DFI 790FXB-M2RS - Phenom II X4 810 (Thermaltake Big Typhoon 120VX) - Corsair Dominator 2Gb PC2-8500 - HIS HD4850 IceQ4 Turbo - WD Caviar Black 500GB - FSP Epsilon 600W
fotifoti

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 23:42:17 

dx 10.1 olmasına gerek yok , dx 10.1 olan oyunlarda dx10 a çevirilebiliyor (nvidia zoruyla) bakınız assasins creed

‘.... bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi.
Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’ M.K.Atatürk
splintercell

Sisteme Gözat

20 Mayıs 2008; 23:48:47 

quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

dx10.1 gecici bir dx versiyonu gibi gozukuyor dx10.1 cikti ama hala adam gibi ve tam olarak destekleyen sanirim 2 tane oyun varki kac kiside vista ve dx10 var oda ayri konu kisacasi gozuken suki o sebepten veya bu sebepten dx10 bile dogru duzgun kullanilamadan sanirim dx11 gelecek ama dx10.1 cok onemli ve buyuk bir degisim degil MS da zaten cok israrci olmuyor dx10.1 konusunda.

A.Creed konusuna gelecek olursak isin asli suki ortada baski yok ama ubisoft un usengecligi var dx10.1 deki sorunlari cozmektense direk dx10.1 destegini cikartip isin kolayina kactilar tabi bunda kesinlikle ati ninde sucu var bence istese gerekli destegi verebilirdi ama belliki ati de ugrasmadi birde zaten oyun nvidia destekli oldugu icin ubisoft hic ugrasmayip direk dx10.1 destegini cikardi bu kadar basit ortada herhangi bir baski oldugunu hic sanmiyorum burada bir suclu varsa oncelikle ubisoft sonrada ati dir bence en son suclanacak firma nvidia dir.

Ayrica PhysX desteginin dx10.1 den cok daha faydali olacagini dusunuyorum eger dx10.1 cok onemliyse sizin icin o zaman mecburen ati alacaksiniz demektir.Ama acikcasi son gelismelere bakacak olursak suanda sanirim hazirandaki duelloyu gene nvidia kazanacak.

çok güzel açıklamışsınız.bakın demekki dx11 geliyor yakın gelecekte tabii ne kadar yakın tartışılır.dx11 gelmesi daha iyi olur teknoloji adına.sürekli gelişmesi daha iyi.ama ben a.creed deki dx10.1 resimlerindeki farkı görünce şaşırmadım desem yalan olur.ATI de para olsa zaten oyun firmalarıyla ilk o anlaşırdı bunda şüphem yok ancak Nvidia bu konularda kim ne derse desin bence baskıcı bir tutum sergiliyor.daha önce yaptıklarınıda düşünürsek bu böyle anlaşılıyor ama sizin dediğinizde mantıklı.üşendiğinde vazgeçmiş olabilir ama sonuçta oyun Nvidia destekli bunuda göz ardı etmemek gerek.
ne kadar geçiş versiyonuda olsa dx sürümlerinin her biri birbirinden faklı özelliklere sahip ve her biri birbirinden üstün grafikler vermeye çalışıyor.bunuda yadsımamak gerek.
PhysX desteği bana görede çok önemli bir gelişme gerçekten oyunlarda entegre hızlandırma sağlayacağına hiç şüphe yok ancak ilk etapta fazla bir başarım beklememek gerekli.
umarım bu yaz firmalar başbaş gidebilirler.

>>SplinterCell Modding<<

starcool

20 Mayıs 2008; 23:48:51 

quote:

Orjinalden alıntı: -erna-

6+8 ise hayvani güç çeker bu yaw
bu haberler hakikaten yeni pc si olanları ilgilendirmiyor
çünkü kullanıcak oyun yok
bizim gt ler bile zorlanmıyoken millet buna niye bu kadar para versin
hem zaten port oyunlarının hepsini gt ve 3870 ler kaldırdığından bu kartların piyasası pek düşmeyecek gibi

250w dan bahsediliyor gt280 için

DATRON KXA -
----------------------------------------------------------------
...:::: AMD POWER :::...
hellmare

20 Mayıs 2008; 23:50:21 

260 modeli bile 6+6 pin mi?
Artık emektar 300-350-400 wattlar desenize tarih oldu!!!
Neyseki bana 60 watt yetiyo, nasıl mı?
(Cevap:Dizüstü kullanıyorum)

fahrencelcius

20 Mayıs 2008; 23:51:16 

dx 10.1 mi? daha doru dürüst dx10 kullanılmazken üstelik 4 ayda 10 dan fazla fiyat karmaşasıyla ürün çıkaran bu firmalardan nasıl geleceğe yönelik özellikler bekliyorsunuz ozaman ne diyoruz yaşasın 8800gt kardeşliği silverstone psu m daki 8 pin pcıex kablosunu çantasından çıkarma wakti geliyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrencelcius -- 20 Mayıs 2008; 23:51:25 >

adacay

20 Mayıs 2008; 23:51:30 

quote:

ha bu ararda dx10.1den bahseden arkadaşlara sesleniyorum NVIDIA dx10.1 yaygınlaşmadığı gerekçesinde olduğundan bence dx10.1 desteklemiyor kartları.Sanki dx10 kartlar adam gibi acıyorda oyunları bütün oyunlar dx10.1 destekliyorda hatta windowsun sitesinde dx10.1 updateleniyorda hala dx10.1den bahsediyorsunuz cok saçma bence

8800 gtx piyasaya çıktığında Vista bile yoktu dolayısıyla Dx10 destekleyen uygulama da yoktu. Peki 8800 gtx neden dx10 destekli bir kart olarak çıktı?

Laf söylemek için yorum yapmayalım, biraz düşünelim.

sadtneverdie

20 Mayıs 2008; 23:52:02 

nvidia her zaman dx konusunda öncü olmuştur örnek: fx5200 sanıyede 3 karede olsa farcry ı dx9,0c yle oynatavılıyordu dx10 da ılk nvıdıa dan geldı eğer bir faydası olsa yine ilk nvida dx10,1 desteği verirdi. neden herkes CEo gibi konuşuyor merak ediyorum.

Q6600@3100 Mhz(günlük), Gigabyte EP35-DS3R, Zalman 9700 led, 4 gb OCZ 800 mhz SATILIK!!
dellino

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 0:12:42 

quote:

Orjinalden alıntı: fotifoti
dx 10.1 olmasına gerek yok , dx 10.1 olan oyunlarda dx10 a çevirilebiliyor (nvidia zoruyla) bakınız assasins creed

Orta çağ kilise rahipleri gibi İstediklerini asıp istediklerini ilah yapıyorlar.

Michael Jackson
1958 - ∞

AMD K6-2 350 mhz-ViaK6 Mother-Trident8400 4Mb Vga-028+128 ram-Sis16 bit ses-40xCd room-Fly98 Tv-
15 inch monitör 4 wat hoperlör Since 1999
freestyler7

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 0:21:45 

quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

nvidia her zaman dx konusunda öncü olmuştur örnek: fx5200 sanıyede 3 karede olsa farcry ı dx9,0c yle oynatavılıyordu dx10 da ılk nvıdıa dan geldı eğer bir faydası olsa yine ilk nvida dx10,1 desteği verirdi. neden herkes CEo gibi konuşuyor merak ediyorum.

Tabii ki şimdilik bir faydası olmayabilir ama yeni teknoloji ve dx10.1 varken neden dx10?
Ben pc kullanıcısı olarak ekran kartını sık sık değiştiren birisi değilim büyük paralar vererek
aldığım kartımda dx 10.1 i görmek isterim açıkcası bu yüzden nvidia ya

HELLZONE

21 Mayıs 2008; 0:32:38 

quote:

Orjinalden alıntı: adacay

quote:

ha bu ararda dx10.1den bahseden arkadaşlara sesleniyorum NVIDIA dx10.1 yaygınlaşmadığı gerekçesinde olduğundan bence dx10.1 desteklemiyor kartları.Sanki dx10 kartlar adam gibi acıyorda oyunları bütün oyunlar dx10.1 destekliyorda hatta windowsun sitesinde dx10.1 updateleniyorda hala dx10.1den bahsediyorsunuz cok saçma bence

8800 gtx piyasaya çıktığında Vista bile yoktu dolayısıyla Dx10 destekleyen uygulama da yoktu. Peki 8800 gtx neden dx10 destekli bir kart olarak çıktı?

Laf söylemek için yorum yapmayalım, biraz düşünelim.

çok teşekkürler yorumun için ben yalnız laf söylemek için yorum yapmadım dostum.dediğin gibi düşünürsek o zaman dx10 bile yoktu katılıyorum buna eywallah

HELLZONE

21 Mayıs 2008; 0:39:03 

quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

+1907 katılıyorum sonuna kadar dx10 bie düzgün calışmayan kartlatrla oynuyoruz ben sen o herkimse sömürülme muhabettinden bahsetmiş arkadaş hepimiz zaten bhu döngü içersindeyiz aslında

splintercell

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 9:07:23 

quote:

harbiden ceo lara dönmüşüz ya.

benim anlatmak istediğim şu neden dx10.1 varken dx10da ısrarcılar ufacık bir güncelleme yahu bunu ekleyemiyorlarmı kartlarına.faydası tartışılabilir ama ufacık bir araştırmayla grafik yönden ne gibi getirilerinin olduğu gözler önüne serilmişti zaten.ben neden o grafiklerde oynamayayımki oyunlarımı.benim anlamdıramadığım nokta burası işte.freestyler7 arkadaşımız açık bir dille yazmış zaten.
birde sömürülme muhabbetine gelirsek hepimizin rolü vardır bu kısır döngüde ancak hepimizin konumu farklıdır bazı insanlar sömürülmeye daha fazla müsaittir.bazıları ise benim gibi enterasan sorulara cevap bulmak için sömürülüyordur.mesela senin imzandaki sistemi ben almam çünkü benim işimi fazlasıyla görecek haketmediği değeri taşıyacak.valla ben p4 ümden memnunum ne yalan söyleyeyim.aramızda duygusal bir bağ oluştu sanki
birde teknoloji öncülüğü konusunda bana göre ATI daha üst seviyede.hem üretmek hemde geliştirmek açısından.ama Nvidia nın bana göre en önemli kozu ileride CUDA ve PhysX olacaktır.özellikle yeni geliştimeler için kullanıcılar CUDA platformunu çok seveceklerdir bana göre.zaten bende ondan dolayı 7100gs ile idare ediyorum yoksa şimdiye kadar bi 3650 alcaktım ama sırf şu CUDA muhabbetini iyice öğreneyim kartımda deneyeyim diye elden çıkarmıyorum.teknolojiyi minumum sömürmek konusunda çok açgözlüyüm yha.allah kahretsin beni yha.

>>SplinterCell Modding<<

01mrt

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 9:21:44 

200 doların altına düşerse belki alırım yani seneye...
ben 8800gt yi bile 200 dolar altına düşünce aldım...
hiç acelemde yok zaten, başka bi seriyi beklerim...
Ama nvidia pekte hoş iler yapmıyor, gerçekten utanç verici şeyler bunlar...
Rakibini başka yollarla alt etmeye çalışmak bu resmen...

.... Dükkan ....
..:: [] ::..
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
taner11

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 9:28:17 

6+8 pin güç girişi isteyen ekran kartı almıyosunuz olay bitiyo.Tartışmaya gerek yok nvidia da cevabını almış oluyo böylece

Insıgnıa Kulübü
İnsignia 1,6 Edition Elegance Siyah
Yer:İzmir
bwhiteshark

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 10:31:06 

Nvidia bellek bant genişliği *2 bellek boyutu kullanırken, ATI 256 bitte 1 Gbyte bellek kullanabiliyor ?
pEgaTR

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 10:47:40 

Şahsi fikrim Nvidia GTX200 ler Hd470 lere karşı bariz bir üstünlük sağlayacaktır.. eğer son 2 Nesilde yaptığı gibi ATİ iyi bir fiyat politikası izlerse HD4xxx serisi iş yapar ancak...

Ex Overclocker

Sony Vaio VGN-FW21E

CoolerMaster Stacker 810 /// SilverStone Olympia 850 Watt PSU
Core 2 Quad Q6600 @ 3.8 GHZ 475x8 : 1900FSB Daily with Thermaltake Big TyphooN /// Asus Maximus 2 Formula P45 Chipset /// OCZ Reaper 2x2 GB DDR2 1066 MHZ@1200
His İceQ3 Turbo HD3870 Crossfire

Creative Audigy LS 5.1
/// Creative İnspire 5200 5.1
22" Samsung 2232BW

Nec DvD RW II Asus DVD RW Sata İnterface /// Samsung Cd Rw
Seagate 2x250Gb Sata2 Raid0 /// Western Dijital 500 GB Sata2 Depo I /// Seagate 500GB 7200.11 DepoII
VaLoUr

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 11:05:53 

quote:

Ayrıca Dx10.1 desteği olmaması çok sinir bozucu. Oyun firmalarına söz geçiriyor diye nVidia, biz yeni teknolojilerden ve görsellerden mahrum kalıyoruz. (Global Illumination ve hız kaybı çok az AA ve bilmediğim veya hatırlayamadığım başka özellikler). Kimse bana nVidia'yı savunmasın. Dx10.1 ne işe yarıyor ki demesin. Kullanan uygulama yoksa işe yaramaz diye boş laflar etmesin. Ne yani para nVidia'da diye 10 sene daha dx10'da mı kalalım? Gerçekten 10.1'in ne işe yaradığını öğrenmek isteyenler de biraz merak edip araştırsınlar. Elindeki kartı yüceltmek için bilmeden teknolojiyi kötülemenin anlamı yok..

32rop 80tmu deniyor tmu belki daha fazla olabilir eğer gpu nun 800mhz olduğunu düşünsek doku doldurma hızı 800*80=64mt/sn yapar 4870 de bu 27mt/sn artık düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strikeforce -- 21 Mayıs 2008; 11:05:09 >

mamad

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 11:31:30 

quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

quote:

32rop 80tmu deniyor tmu belki daha fazla olabilir eğer gpu nun 800mhz olduğunu düşünsek doku doldurma hızı 800*80=64mt/sn yapar 4870 de bu 27mt/sn artık düşün

Eğer durum öyleyse yine ati'ye yazık olucak!!!

Michael Jackson
1958 - ∞

Michael da öldü. Geriye kim kaldı?

Danceforever
adacay

21 Mayıs 2008; 12:31:00 

quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

quote:

TMU ve ROP değerleri için teşekkürler. Bakalım oyun başarımı nasıl olacak?

vespasianus

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 12:45:10 

GTX 260 da 10.5 inç mi olacak?

Hem de 6 + 6?

Bu ne yahu?

Get işine nVidia Bir müşterisini kaybetti bile.

Gerçi, öyle beklemiyor değildim, ama 260 için bir umudum vardı yine de.

7800 --> 7900 geçişinde olduğu gibi daha az güç tüketen modellere geçilirse, bir de inşallah boyu kısalırsa (o tür devlere sıcak bakmıyorum. Kasa şartları etkili tabii, her ne kadar sığdırma konusunda sorunum olmasa da); o zaman düşünürüm. Nehalem'le beraber alırız kart. Radeon sağlam gelirse inşallah, ona da bakarız.

Şu hâliyle benim için bitmiştir, GTX 260 SilverStone 560'ı bu kart için değiştirecek de değilim, zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 21 Mayıs 2008; 13:06:30 >
Ledeburit

21 Mayıs 2008; 13:13:25 

Bence burda gözden kaçan nokta cuda mimarisidir. nVidia'nın tesla platformu dışında pek de uygulama fırsatı olmamıştı ama şimdi tam cuda destekli bir kartla karşı karşıyayız.
GPU ile yapılan işlemlerin ne kadar büyük avantaj getirdiğini gördük : http://www.donanimhaber.com/haberler.asp?haberno=5803
Şimdi bunun ne kadar geniş alanda uygulanabileceğini göreceğiz.
Fizik işlemcisinin bu konuya dahil olması sadece küçük bir adım. Ayrıca directX ile pek alakası olduğunu sanmıyorum. Sonuçta ayrı bir kanal üzerinden optimize edilmiş işlemler dizini söz konusu. Yani artık direcX ile sınırlı değiliz.
2000'li yıllarda enerji verimliliğinde yepyeni bir kavram ortaya atıldı : Enerjinin tüketildiği yerde üretilmesi. Bunu takip eden süreçte katı yakıt pilleriyle tanıştık. Şimdi aynı mantıkla CPU hakimiyetinin sonuna yaklaşıyoruz. Artık her bir donanım için olmasa da; her bir yazılım grubu için ayrı optimize edilmiş doğal çok çekirdekli işlemciler hayatımıza girmeye hazırlanıyor.
Tabi bu değişimin sadece donanımda olacağını düşünmek hata olur. Bu değişikliklere paralel olarak Windows 7 işletim sistemi de hazırlanmaya başlandı bile.

---
ssarigollu

21 Mayıs 2008; 13:53:50 

quote:

Orjinalden alıntı: splintercell

quote:

benim anlatmak istediğim şu neden dx10.1 varken dx10da ısrarcılar ufacık bir güncelleme yahu bunu ekleyemiyorlarmı kartlarına.faydası tartışılabilir ama ufacık bir araştırmayla grafik yönden ne gibi getirilerinin olduğu gözler önüne serilmişti zaten.ben neden o grafiklerde oynamayayımki oyunlarımı.benim anlamdıramadığım nokta burası işte.freestyler7 arkadaşımız açık bir dille yazmış zaten.
birde sömürülme muhabbetine gelirsek hepimizin rolü vardır bu kısır döngüde ancak hepimizin konumu farklıdır bazı insanlar sömürülmeye daha fazla müsaittir.bazıları ise benim gibi enterasan sorulara cevap bulmak için sömürülüyordur.mesela senin imzandaki sistemi ben almam çünkü benim işimi fazlasıyla görecek haketmediği değeri taşıyacak.valla ben p4 ümden memnunum ne yalan söyleyeyim.aramızda duygusal bir bağ oluştu sanki
birde teknoloji öncülüğü konusunda bana göre ATI daha üst seviyede.hem üretmek hemde geliştirmek açısından.ama Nvidia nın bana göre en önemli kozu ileride CUDA ve PhysX olacaktır.özellikle yeni geliştimeler için kullanıcılar CUDA platformunu çok seveceklerdir bana göre.zaten bende ondan dolayı 7100gs ile idare ediyorum yoksa şimdiye kadar bi 3650 alcaktım ama sırf şu CUDA muhabbetini iyice öğreneyim kartımda deneyeyim diye elden çıkarmıyorum.teknolojiyi minumum sömürmek konusunda çok açgözlüyüm yha.allah kahretsin beni yha.

Arkadasim, adamlar da akilsiz egitimsiz degiller. Demek ki ufacik kucucuk cok onemsiz basitce yapilcak bi lehimlemeyle veya bi yazilimcik paketcigiyle olmuyor dx10.1
Rakipleri 10.1 destegi verirken kendileri vermiyorsa, boyle bir dezavantaji goze alabiliyorlarsa, gercekten dx10.1 in gecici ve gereksiz bir sey oldugunu dusunebiliriz.
Ha ille istiyorsan gider ati alirsin.

Marka taraftarligi yapmak da cok ama cok sacma.

splintercell

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 14:18:55 

quote:

Orjinalden alıntı: ssarigollu

quote:

Arkadasim, adamlar da akilsiz egitimsiz degiller. Demek ki ufacik kucucuk cok onemsiz basitce yapilcak bi lehimlemeyle veya bi yazilimcik paketcigiyle olmuyor dx10.1
Rakipleri 10.1 destegi verirken kendileri vermiyorsa, boyle bir dezavantaji goze alabiliyorlarsa, gercekten dx10.1 in gecici ve gereksiz bir sey oldugunu dusunebiliriz.

ya ne geri bir söylemdesin kardeşim biraz araştır ya eline mouse yapışmaz merak etme.en basitinden oyunun ismini veriyoruz aradaki faka bakın diyoruz bu kadarmı zor araştırıp öğrenmek.belki geçiş sürümü olabilir ama bu kadar fark varsa neden kartlarına koymazlar.hem nvidia gibi bir firmanın senin ufacık bi lehimleme olarak tabir ettiğin şeyi yapamıyorsa hiç kart üretmesin o zaman.bırakın eldekilerle idare edelim.madem böyle brşey var neden bizler yararlanamıyoruz.benim anlatmak istediğim bu.hem ben senin gibi(ler) ile marka taraftarlığı olarak anılmak istemem.ben Nvidia kullanıyorum ve çok çok memnunum işimi görebiliyor.nasıl böyle marka taraftarlığı damgası yapıştırdın anlamadım doğrusu.demekki boş boş ötüpte çamur atmakta var.

>>SplinterCell Modding<<

ssarigollu

21 Mayıs 2008; 14:21:19 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ssarigollu

quote:

ya ne geri bir söylemdesin kardeşim biraz araştır ya eline mouse yapışmaz merak etme.en basitinden oyunun ismini veriyoruz aradaki faka bakın diyoruz bu kadarmı zor araştırıp öğrenmek.belki geçiş sürümü olabilir ama bu kadar fark varsa neden kartlarına koymazlar.hem nvidia gibi bir firmanın senin ufacık bi lehimleme olarak tabir ettiğin şeyi yapamıyorsa hiç kart üretmesin o zaman.bırakın eldekilerle idare edelim.madem böyle brşey var neden bizler yararlanamıyoruz.benim anlatmak istediğim bu.hem ben senin gibi(ler) ile marka taraftarlığı olarak anılmak istemem.ben Nvidia kullanıyorum ve çok çok memnunum işimi görebiliyor.nasıl böyle marka taraftarlığı damgası yapıştırdın anlamadım doğrusu.demekki boş boş ötüpte çamur atmakta var.

Ya o kadar bos konusuyorsun ki, sana sorsam GPU ile CPU arasindaki temel fark nedir diye bana dersin ki biri g ile basliyor biri c...

Eline mouse yapismaz diyorsun 4 senedir bilgisayar muhendisligi okuyorum...

splintercell

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 14:27:25 

mühendis okuyorsun ama boşuna demekki.
sen mühendis olsan kaç yazar bende programcılık okuyorum ve 19 yaşındayım.bir programcı olarak düşününce dx10.1 in getirileri görsel olarak çok daha iyi olduğu kanaatindeyim.madem çok biliyorsun o zaman araştır bak.bişey demiyorum ayrıca ne olursan ol ben bu işlere win. 95 varken başladım.veletken lehim yapmayı öğrendim sendenmi öğrenicem cpu gpu arasındaki farkı.sen bellek boyutuna göre ekran kartı alırken ben teknik özelliklerine göre alıyordum.senin ilk cümlenede sadece gülüyorum kimse kendini ispatlamaz.ispat ne yaptığınla oluyorsa o zaman senin elin mühendislik okuyarak daha kuvvetli sayılmaz. hayır neden o kadar yazılarımın içinden dx10.1 çekip çıkararak bana marka taraftarı dedin onu anlamadım.

>>SplinterCell Modding<<

Sayfa:   [1] 2   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> ## GeForce GTX 200 Serisi ile İlgili Bazı Yeni Bilgiler ## Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
SONY NWZ-W202 Ultra Kompakt MP3 Çalar
Sony'den spor yaparken müzik dinlemeyi sevenlere özel MP3 çalar!
Samsung LED TV Lansmanı -2-
Samsung Anadolu Grubu Ürün Müdürü Levent Bey ile söyleşi

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir