Şimdi Ara

## GeForce GTX 200 Serisi ile İlgili Bazı Yeni Bilgiler ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
7.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## GeForce GTX 200 Serisi ile İlgili Bazı Yeni Bilgiler ##


     ## GeForce GTX 200 Serisi ile İlgili Bazı Yeni Bilgiler ##


    GeForce GTX 200 serisi ile ilgili olarak elimize "resmi" bilgiler gelmeye devam ediyor. Cumartesi günü yayınladığımız temel teknik özellikleri içeren haberden sorna bugün de GeForce GTX 260 ve 280 modellerinin boyları, soğutucuları ve konnektörleri ile ilgili bazı ek detaylar ulaştı. Gelen bilgilere göre hem GeForce GTX 260 hemde GeForce GTX 280 10.5" boyutunda olacak ve çift slot soğutma ile gelecek. Ayrıca her iki ekran kartı üzerinde de çift güç girişi olacak. Farklı olarak GeForce GTX 280 8pin ve 6pin'lik güç girişlerine sahip iken GeForce GTX 260 üzerinde ise 6pin'lik çift güç girişi olacak.

     ## GeForce GTX 200 Serisi ile İlgili Bazı Yeni Bilgiler ##


     ## GeForce GTX 200 Serisi ile İlgili Bazı Yeni Bilgiler ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 21 Mayıs 2008; 0:34:18 >







  • nVidia tarafında DirectX 10.1 adına neden hiçbir hareket yok?
  • 8pin + 6pin, bana kötü şeyleri çağrıştırıyor.
  • hocam haberleriniz için teşekkürler
    yalmız hem 4870 için hemde gt200 gpu su için ana konular açılmalı artık
  • ebet şu pin girişleri biraz sorun olmuş ama bakalım hayırlısı
  • fx57, gtx 280'in TMU ve ROP sayıları ile ilgili bilgiler var mı?

    Ayrıca Dx10.1 desteği olmaması çok sinir bozucu. Oyun firmalarına söz geçiriyor diye nVidia, biz yeni teknolojilerden ve görsellerden mahrum kalıyoruz. (Global Illumination ve hız kaybı çok az AA ve bilmediğim veya hatırlayamadığım başka özellikler). Kimse bana nVidia'yı savunmasın. Dx10.1 ne işe yarıyor ki demesin. Kullanan uygulama yoksa işe yaramaz diye boş laflar etmesin. Ne yani para nVidia'da diye 10 sene daha dx10'da mı kalalım? Gerçekten 10.1'in ne işe yaradığını öğrenmek isteyenler de biraz merak edip araştırsınlar. Elindeki kartı yüceltmek için bilmeden teknolojiyi kötülemenin anlamı yok..
  • Yazın ortalık fena karışacak
  • 448bit 896mb
    192bit 384mb
    320bit 320mb dalgami gecio nvidia tek tek bit mi hesaplicaz
  • saçma sapan işler yapıyolar ya hangi psu da pcie 8pin girişi var, psu şirketleriyle annaşmış nvidia belliki
  • @adacay arkadaşımıza aynen katılıyorum.
    ATI yi sırf yeni teknolojileri geliştirmek adına birçok konuda savunmama rağmen hemen beni eleştirenler olmuştu.gerçekten biz bu dx10.1 in getirilerini tartışıyoruzda Nvidia nın oyun firması Ubisoft a A.Creed deki dx10.1 grafiklerini kaldırması için baskı yaptığını ve baskınsınında başarılı olduğunu neden unutuyoruz.oradaki grafikler birçok forumda tartışıldı yazıldı çizildi.gerçek anlamda çok güzel doyurucu grafiklerin olduğu resimlerle kanıtlandı ancak bunu hala kartlarına adapte edemeyen(etmek istemeyen, etmeyen) bir nvidia malesef oyun firmalarında borusunu öttürmeye devam ediyor.bu birinciydi.
    ikincisi güç tüketim değerleri artık muazzam değerlere ulaşmış vaziyette performansı ne olursa olsun bu kadar harcanan elektriğe yazık.biraz daha iyileştirme beklerdim açıkçası.
    bu yönleri eleştirilebilir.
    artı yönlerine gelirse pazar hakimiyetinide düşündüğümüzde Nvidia nın kartları kötü olsa bile pyasadaki yerini kolay kolay kaybetmeyecektir kapalı kapılar ardındaki anlaşmalarla birsüre daha liderlik sıfatını taşıyacaktır.eğer GTX260 bu değerlere sahip olursa ve fiyatıda uygun olursa bence çok güzel bir akrt olacaktır.bunu yanında entegre PhysX teknolojiside gerçekten fizik grafikleri açısından gayet güzel olacaktır.eğer GTX280 in son özelliği dendiği gibi %50 lik bir başarım sunarsa Ultra formunda bir kart bizleri bekliyor olabilir yine.bekleyip görmek gerek ama ATI bu kez diğer serilere göre çok daha zorlanabilir.tabii bunlar varsayımdan öte geçmez.çıkınca görürüz.




  • psu satıcılarını zengin etmek için ellerinden geleni ardına koymuyorlar.eskiden 6pin şimdi 8 hadi onuda gectik 6+8 pin kullanmayınca olmuyor bu ne sacmalıktır. hala nanometrelerden bahsedip de az güc cekecek diye milleti kandırmasınlar.o zaman sadece 1adet 6 pin yetsin madem az güç çekiyor ha bu ararda dx10.1den bahseden arkadaşlara sesleniyorum NVIDIA dx10.1 yaygınlaşmadığı gerekçesinde olduğundan bence dx10.1 desteklemiyor kartları.Sanki dx10 kartlar adam gibi acıyorda oyunları bütün oyunlar dx10.1 destekliyorda hatta windowsun sitesinde dx10.1 updateleniyorda hala dx10.1den bahsediyorsunuz cok saçma bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HELLZONE

    psu satıcılarını zengin etmek için ellerinden geleni ardına koymuyorlar.eskiden 6pin şimdi 8 hadi onuda gectik 6+8 pin kullanmayınca olmuyor bu ne sacmalıktır. hala nanometrelerden bahsedip de az güc cekecek diye milleti kandırmasınlar.o zaman sadece 1adet 6 pin yetsin madem az güç çekiyor ha bu ararda dx10.1den bahseden arkadaşlara sesleniyorum NVIDIA dx10.1 yaygınlaşmadığı gerekçesinde olduğundan bence dx10.1 desteklemiyor kartları.Sanki dx10 kartlar adam gibi acıyorda oyunları bütün oyunlar dx10.1 destekliyorda hatta windowsun sitesinde dx10.1 updateleniyorda hala dx10.1den bahsediyorsunuz cok saçma bence

    düz mantıkla düşünüyorsunuz işte.bize bugünün durumları önemli değil.önemli olan ilerisi.gelecek.bizi neler bekliyor.teknoloji nereye gidecek.tabii senin gibi sürekli sömürülmeyi bekleyenler için teknoloji sadece an itibariyle elde edilen bir kavram.güç tüketim değerlerini biz boşuna söylemiyoruz heralde 55nm nin değerlere yansımasıda ortada bkz: ATI kartların değerleri.
    zaten bu konnektörlerin birçoğu yedekte duracak şekilde montajlanıyor yani.yüksek graifk uygulamalarında kartın donmaması için bir ikinci konnektördende güç sağlanması gerekiyor.sadece slotların gücü yetmiyor işte.bunuda indirgemenin en iyi yolu nm rik olarak küçülmektir.bkz: Intel 45nm işlemcileri
    dx10.1 altı üstü ufacık bir yenilik ya neden kartına entegre etmiyorsun.bana bunun cevabı lazım.yoksa getirisi götürüsü birazcık araştırmayla öğrenilebilir.ben burada anlatacak değilim.git bak nete dolu bilgi ve resim var.en basitinde oyunun ismini veriyoruz hiç bilmiyorsan öyle arat.
    yaygınlaşmadığı gerekçesi bence yanlış.dx10 nerede yaygınlaştı acaba.sadece crysis te.doğru düzgün kartları zorlayabilecek bir oyun crysis.herşeyini hakediyor ama varmı arkasından gelen bir oyun daha.o zaman biz dx9 kalalım daha iyi.sürekli eski teknolojilerle uğraşalım dünyaya kapatalım kendimizi.sonuçta bu dengeli bir üretim ve tüketim anlayışı.bu dengeyide biz kullancılar sağlıyoruz.sürekli yenilenen gelişen bir teknolojinin artıları olduğu gibi eksileride olacaktır.tartışılabilir ama dx10.1 yok destekli değil yok o yok yok burda ufacık farklar var.böyle yorumlar daha öncede yaşandı vantage ın 9600gt ve 3850 karşılaştırmasında dx10.1 puanı 0 dı 9600gtnin.herkes bu kartın düşük puanını bu nedene dayandırdı.yok dx10.1 0mış yok bu kart 3850yi geçermiş.eee madem ufacık bir özellik cudayı phsyX gibi teknolojileri barındırabilecek kapasitede olan bir kart fevkalade dx10.1 ide barındırabilir.
    neden koymak istemiyor yaygınlaşıp yaygınlaşmaması önemli değil.madem çok iyi biliyorlar koysunlar kartlarına.
    bir örnek daha adamlar yeni hdmi ya display porta geçiyorlar bizlerde konuşuyoruz daha lcd yokki bunlara uygun eee üretsinler bu kadarmı zor.çağımıza göre bence ufacık teknolojiler ama neden hala destek verilmiyor.benim tek derdim bu nedenlere doğru düzgün bir yanıt bulmak.teknik yanıtlar bulmak.mimarisi izin vermiyor olabilir inanırım ama yaygınlaşmamıştır böyle demek bence daha saçma.




  • 6+8 ise hayvani güç çeker bu yaw
    bu haberler hakikaten yeni pc si olanları ilgilendirmiyor
    çünkü kullanıcak oyun yok
    bizim gt ler bile zorlanmıyoken millet buna niye bu kadar para versin
    hem zaten port oyunlarının hepsini gt ve 3870 ler kaldırdığından bu kartların piyasası pek düşmeyecek gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 20 Mayıs 2008; 23:33:01 >
  • dx10.1 gecici bir dx versiyonu gibi gozukuyor dx10.1 cikti ama hala adam gibi ve tam olarak destekleyen sanirim 2 tane oyun varki kac kiside vista ve dx10 var oda ayri konu kisacasi gozuken suki o sebepten veya bu sebepten dx10 bile dogru duzgun kullanilamadan sanirim dx11 gelecek ama dx10.1 cok onemli ve buyuk bir degisim degil MS da zaten cok israrci olmuyor dx10.1 konusunda.

    A.Creed konusuna gelecek olursak isin asli suki ortada baski yok ama ubisoft un usengecligi var dx10.1 deki sorunlari cozmektense direk dx10.1 destegini cikartip isin kolayina kactilar tabi bunda kesinlikle ati ninde sucu var bence istese gerekli destegi verebilirdi ama belliki ati de ugrasmadi birde zaten oyun nvidia destekli oldugu icin ubisoft hic ugrasmayip direk dx10.1 destegini cikardi bu kadar basit ortada herhangi bir baski oldugunu hic sanmiyorum burada bir suclu varsa oncelikle ubisoft sonrada ati dir bence en son suclanacak firma nvidia dir.

    Ayrica PhysX desteginin dx10.1 den cok daha faydali olacagini dusunuyorum eger dx10.1 cok onemliyse sizin icin o zaman mecburen ati alacaksiniz demektir.Ama acikcasi son gelismelere bakacak olursak suanda sanirim hazirandaki duelloyu gene nvidia kazanacak.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: breathofdeath

    448bit 896mb
    192bit 384mb
    320bit 320mb dalgami gecio nvidia tek tek bit mi hesaplicaz

    Adam o verileri can sıkıntısından sürmüyor.
  • dx 10.1 olmasına gerek yok , dx 10.1 olan oyunlarda dx10 a çevirilebiliyor (nvidia zoruyla) bakınız assasins creed
  • quote:

    Orjinalden alıntı: killnOd

    dx10.1 gecici bir dx versiyonu gibi gozukuyor dx10.1 cikti ama hala adam gibi ve tam olarak destekleyen sanirim 2 tane oyun varki kac kiside vista ve dx10 var oda ayri konu kisacasi gozuken suki o sebepten veya bu sebepten dx10 bile dogru duzgun kullanilamadan sanirim dx11 gelecek ama dx10.1 cok onemli ve buyuk bir degisim degil MS da zaten cok israrci olmuyor dx10.1 konusunda.

    A.Creed konusuna gelecek olursak isin asli suki ortada baski yok ama ubisoft un usengecligi var dx10.1 deki sorunlari cozmektense direk dx10.1 destegini cikartip isin kolayina kactilar tabi bunda kesinlikle ati ninde sucu var bence istese gerekli destegi verebilirdi ama belliki ati de ugrasmadi birde zaten oyun nvidia destekli oldugu icin ubisoft hic ugrasmayip direk dx10.1 destegini cikardi bu kadar basit ortada herhangi bir baski oldugunu hic sanmiyorum burada bir suclu varsa oncelikle ubisoft sonrada ati dir bence en son suclanacak firma nvidia dir.

    Ayrica PhysX desteginin dx10.1 den cok daha faydali olacagini dusunuyorum eger dx10.1 cok onemliyse sizin icin o zaman mecburen ati alacaksiniz demektir.Ama acikcasi son gelismelere bakacak olursak suanda sanirim hazirandaki duelloyu gene nvidia kazanacak.




    çok güzel açıklamışsınız.bakın demekki dx11 geliyor yakın gelecekte tabii ne kadar yakın tartışılır.dx11 gelmesi daha iyi olur teknoloji adına.sürekli gelişmesi daha iyi.ama ben a.creed deki dx10.1 resimlerindeki farkı görünce şaşırmadım desem yalan olur.ATI de para olsa zaten oyun firmalarıyla ilk o anlaşırdı bunda şüphem yok ancak Nvidia bu konularda kim ne derse desin bence baskıcı bir tutum sergiliyor.daha önce yaptıklarınıda düşünürsek bu böyle anlaşılıyor ama sizin dediğinizde mantıklı.üşendiğinde vazgeçmiş olabilir ama sonuçta oyun Nvidia destekli bunuda göz ardı etmemek gerek.
    ne kadar geçiş versiyonuda olsa dx sürümlerinin her biri birbirinden faklı özelliklere sahip ve her biri birbirinden üstün grafikler vermeye çalışıyor.bunuda yadsımamak gerek.
    PhysX desteği bana görede çok önemli bir gelişme gerçekten oyunlarda entegre hızlandırma sağlayacağına hiç şüphe yok ancak ilk etapta fazla bir başarım beklememek gerekli.
    umarım bu yaz firmalar başbaş gidebilirler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: -erna-

    6+8 ise hayvani güç çeker bu yaw
    bu haberler hakikaten yeni pc si olanları ilgilendirmiyor
    çünkü kullanıcak oyun yok
    bizim gt ler bile zorlanmıyoken millet buna niye bu kadar para versin
    hem zaten port oyunlarının hepsini gt ve 3870 ler kaldırdığından bu kartların piyasası pek düşmeyecek gibi


    250w dan bahsediliyor gt280 için




  • 260 modeli bile 6+6 pin mi?
    Artık emektar 300-350-400 wattlar desenize tarih oldu!!!
    Neyseki bana 60 watt yetiyo, nasıl mı?
    (Cevap:Dizüstü kullanıyorum)
  • dx 10.1 mi? daha doru dürüst dx10 kullanılmazken üstelik 4 ayda 10 dan fazla fiyat karmaşasıyla ürün çıkaran bu firmalardan nasıl geleceğe yönelik özellikler bekliyorsunuz ozaman ne diyoruz yaşasın 8800gt kardeşliği silverstone psu m daki 8 pin pcıex kablosunu çantasından çıkarma wakti geliyor galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrencelcius -- 20 Mayıs 2008; 23:51:25 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.