Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
5+1 kolonların kablolarını uzatmak..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> 5+1 kolonların kablolarını uzatmak.. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
onuraydin

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 14:04:14 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

slm 5+1 ses sistemimin kablolarını uzatmak istiorum yani frontlar dielim 2metre bn onları 3-4metre yapmak istiorum.sesde bir düşüklük yada herhangi bir kayıp olur mu?

withhonour

18 Mayıs 2008; 17:37:33 

kulağnla hissedebileceğin bir fark olmayacaktır ama teorik olarak kabloların eşit olmasına dikkat edersen bir de kablo kalitesini biraz yüksek tutarsan tabi daha pro bir uzatma yapmış olursun

onuraydin

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 18:27:02 

hımm..peki nerden temin edebilirm acaba..yada kaliteli olup olmadığını nasıl anlarım?

withhonour

18 Mayıs 2008; 19:37:48 

www.kablocenter.com ben izmir de oturuyorum izmir için tam dükkan ve adres de verebilirim ancak diğer iller için yardımcı olacak arkadaşlar mutlaka vardır

deliboran007

18 Mayıs 2008; 20:18:53 

ses sistemcilerde bakır altın karısımına gore en iyi fiyat performans karsılastırması yap vasat bi kablo metresi 4-5 dolar arasıdır daha cuzunu alma sesi bozarsın daha pahallsını alma zaten hoparlorunde kullanılanlar daha kaliteli degildir

evde:2x extreme gammer-cretive t6100-creative g500-altec lansing fx5051 ve vs3251-sony dav dz630 ev sinema sistemi!!!
arabada:2x jl 10w6v2d4 subwoofer-4x jbl gto6507c mid takımı-4x pioneer tsa6982s-forx xd1 bas anfisi-pioneer gm6300 anfi alpine ıvad310r/rb dahili ekranlı dvd oynatıcı!!!
cepte: ıphone 16 gb-jbl referance!!!
onuraydin

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 20:39:28 

quote:

Orjinalden alıntı: deliboran007

ses sistemcilerde bakır altın karısımına gore en iyi fiyat performans karsılastırması yap vasat bi kablo metresi 4-5 dolar arasıdır daha cuzunu alma sesi bozarsın daha pahallsını alma zaten hoparlorunde kullanılanlar daha kaliteli degildir

hımm baya pahalıymış be gerçi altın karışımı iyi bir iletim sağlyordur. bu arada şunu sorcam bnde fazla kablo war ama onlarda kısa bn onları uc ua eklesem nasıl olur cok büyük kayı olur mu sesde?

kadircitak

18 Mayıs 2008; 20:53:30 

ses niye bozulsun adam 100 metre uzatsa bile en fazla ses geçikmesi olur birader 0.75 kablo ile uzat gitsin ses kaybı için direnç oluşmalı uzatma ile olacak iş değil..

withhonour

18 Mayıs 2008; 23:47:41 

uç uca eklesen de olur ama ekleme sen yine de zahmetli birşey zaten bir de kaliteli kablo dediysek metresi 4-5$ biraz fazla kaliteli oluyor yaa senin ucuza yapacağın en iyi uzatma tv anten kablosuyla olacakatır git bi elektronikçiye uçlarına da jackları lehimlet metresi 1.5ytl civarıdır zaten daha üst seviyeye gerek yok 0.75mm kablo da olur ancak hoparlör bu sonuçta ses biraz saygı duymak lazım gelir diye düşünüyorum ki zaten 0,75mm ile tv ante kablosu farkediyor benim sistemde önceden 0,75 ile en kısası 2 en uzunu 7m kullanıyordum sonradan hepsini anten kablosuyla değiştirdim sesin biraz daha netleştiğini hissediyor insan

onuraydin

Sisteme Gözat

19 Mayıs 2008; 0:59:00 

arkadaşlar yorumlarınız için tesekkür ederim sorunu çözdüm.dwvdeki sistemimdeki rearların kablosu çok uzun du bunu pcdeki sistemime taktım heç sorun yok sesde aynı zaten jack filan da yok direk klips şeklinde kolay oldu

exper-1907

Sisteme Gözat

19 Mayıs 2008; 3:22:12 

hocam ben 8 metre uzattım çok çok bi fark olmadı yanii ama kablo kaliteli ve ses kablosu olması lazımm ve jakla yap kabloyu sakın kesme... ii geceler

kadircitak

19 Mayıs 2008; 9:56:42 

sonuçta taşınan şey voltajtır ve 400w olmadığı sürece 0.75 idealdir hp kablosu için blendajlo kablo kullanmak mantık dışıdır zaten ses oluşmuş durumda dışarıdan ne gibi etki gelcekki..

deliboran007

20 Mayıs 2008; 16:28:50 

quote:

Orjinalden alıntı: kadircitak

ses niye bozulsun adam 100 metre uzatsa bile en fazla ses geçikmesi olur birader 0.75 kablo ile uzat gitsin ses kaybı için direnç oluşmalı uzatma ile olacak iş değil..

sen biraz yabancısın konuya galiba kardes!!! zira mesele bambaska!!! isin bilimsel acıklamasını yapayımda anlarsın umarım eksi yonden artı yone hareket eden elektronlar tutarız davranıp gidis yonlerini degistirebilirler buda sinyallerde kayba neden olur ses gecikmesi kulagın duyabilcegi kadar fark etmez ama ses kaybını goren kisi apısıp kalır bu yuzden kalite kablo diyorum baska bisey demiyorum senin dedigin kablo turu herhalde alayı bakır olan elektrik sistemlerindeki kablo tipler oluyor!!! ses kaybı için direnç oluşmalı demissin e iste uzatarak o direnci yaratıyor zaten bide kalitesiz kabloyla dahada arttırsın temelli batırsın isi!!! kardes sen bu bilgiler ısıgında istedigini sec benim soylediklerim uzman isi ve uygulanması gereken seylerdir!!!

evde:2x extreme gammer-cretive t6100-creative g500-altec lansing fx5051 ve vs3251-sony dav dz630 ev sinema sistemi!!!
arabada:2x jl 10w6v2d4 subwoofer-4x jbl gto6507c mid takımı-4x pioneer tsa6982s-forx xd1 bas anfisi-pioneer gm6300 anfi alpine ıvad310r/rb dahili ekranlı dvd oynatıcı!!!
cepte: ıphone 16 gb-jbl referance!!!
kadircitak

20 Mayıs 2008; 22:05:39 

uzmanlık olayını işin işine katma yoksa formadakiler bir yana ben bir yana olur (hayatta böbürlenmem ama sen istedin) yıllarca profosyenelce seslendirme firmalarında çaılştım..3-5 metre kablonun hesabını yapıyım
dediğim gibi 100m civarında ses geçikmesi olur sağır insan bile fark eder çünkü arada 1-2 saniye oynar 0.75 kablo 20-30m reye kadar direnç oluşturmaz ha illaki kablo dersen zeck k1 mikrofon kablosu kullan 0 ohm dır direnci.

EnnX

21 Mayıs 2008; 8:52:22 

Arkadaş doğru diyor
Bende arka uyduların (Logitech X540) kablosunu uzatmak istedim hazır presli kablolardan aldım bir tarafı erkek bir tarafı dişi RCA taktım, baktım arkalardan çok az ses geldi, Kablonun direncini ölçtüm 4 metre için 25-30 ohm gösterdi, Bende aynı 4 metreyi metresi 25 kuruşluk 0,75 kablodan yaptım (0 ohm) sorunu çözdüm

quote:

Orjinalden alıntı: kadircitak

uzmanlık olayını işin işine katma yoksa formadakiler bir yana ben bir yana olur (hayatta böbürlenmem ama sen istedin) yıllarca profosyenelce seslendirme firmalarında çaılştım..3-5 metre kablonun hesabını yapıyım
dediğim gibi 100m civarında ses geçikmesi olur sağır insan bile fark eder çünkü arada 1-2 saniye oynar 0.75 kablo 20-30m reye kadar direnç oluşturmaz ha illaki kablo dersen zeck k1 mikrofon kablosu kullan 0 ohm dır direnci.

Üşenme
Erteleme
Vazgeçme
onuraydin

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 23:21:51 

peki bu elimizde olan kabloların iyi olup olmadığını nerden anlarız?

Bentley GT

23 Mayıs 2008; 10:16:30 

Hic bir sey olmaz ben dun uzattım kabloları hic bir kayıp yok. ama yinede kaiteli kablo almakta fayda var

GIGABYTE P31-DS3L || INTEL E4500 2,20@3,30Ghz-TT Big Typhoon || A-DATA Vitesta Extreme Edition (2*1)@900MHz || Sapphire ATI Radeon Hd3870 || ASUS 20x LightScribe || Western Digital 250Gb || ASUS TA9A1@RP-500 eXtreme || PHILIPS 220XW8FB || CREATIVE Audigy 2ZS || LOGITECH X540 ||
withhonour

23 Mayıs 2008; 10:25:12 

quote:

Orjinalden alıntı: onuraydin

peki bu elimizde olan kabloların iyi olup olmadığını nerden anlarız?

kullanılan iletkenin alaşımı kablonun kalitesinin il ve en büyük göstergesidir. olabildiğinde saf olanlara yönelmelisin %100 saf olanı da pek sağlıklı değil ancak en basitinden şöyle bir karşılaştırma yapabiliriz bakır alaşımlı 2 aynı özellikteki kablodan bakır olanı fazla olan kalitelidir

Yazılımcı Online

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git