Şimdi Ara

## Intel'in P45 Yonga Seti Hakkında Eleştriler ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'in P45 Yonga Seti Hakkında Eleştriler ##


    Anakart üreticilerinin P45 yonga seti üzerine yoğun mesai harcadığına geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğim Tayvan seyahatimde de birebir tanık oldum diyebilirim. Intel'in Nehalem öncesi LGA775 platformu için kullanıma sunacağı son yonga seti ailesi olması beklenen 4 serisi Eaglelake kod adlı çipset serisinin fiyat/performans dengesi ile öne çıkması beklenen temsilcisi P45 için bazı eleştiriler de yapılmıyor değil.

    P35 yonga setine göre PCIe 2.0 ve daha fazla PCIe hattı ile öne çıkan P45 için X38'in bazı özellikleri kırpılmış ekonomik bir alternatifi yakıştırması da yapılmıyor değil. PCIe 2.0 desteğinin yanı sıra tek grafik kartı için PCIe X16 , çift grafik kartı içinse 8x+8x kurulumuna olanak tanıyan P45'in çoklu kart konfigürasyonu için sadece AMD-ATi çözümlerine destek vermesi eleştirilen önemli noktalardan biri.

    Hazirana ayı içerisinde yaygınlaşması beklenen P45 yonga seti ile gelecek yeniliklerden biri de yeni güney köprüsü ICH10. Fakat yapılan yorumlara bakılırsa ICH10'da "özel" olarak değerlendirebilecek ekstra yenilikler ile gelmeeyecek. Bu açından AMD'nin üzerinde çalıştığı yeni güney köprüsü SB750'in overclock dostu bazı iyileştirmelere sahip olacağı da biliniyor.

    Tabi P45 ile birlikte DDR3 bellek desteği de devreye alınıyor fakat malum fiyat ve performans durumlarında ötürü DDR2 belleklerin bir süre daha lider posizyonunu koruyacağı açık bir şekilde görülüyor. P45'in kayda değer özelliklerinden biri olaraksa ICH10 ile birlikte gelen Corwin Springs kod adlı geliştirilmiş Wake on Lan özelliği. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bekleme modundaki pc'lerini uzaktan internet yolu ile uyandırıp bilgilerine erişebilecekler.

    Anakart üreticilerine maliyetinin 40$ civarında olacağı söylenen 45 yonga setini kullanan anakartlar için belirlenecek fiyatlandırma politikası yonga setinin başarısını da doğrudan etkileyecek.







  • Maliyet 40 $ satış fiyatı 200$
  • Shipping 160 dolar
  • nvidia nın intelle arası baya açıldı sli ye izin vermemeye devam ederse cf alıp başını gidicek zaten cf teknolojisine yetişemiyorlardı.yinede rekabet için umarım sli desteğine tekrar yer verirler.
  • p45 ler sadece ddr3 desteği verecekse hiç bir işe yaramaz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    Shipping 160 dolar


    asus kazanacak
    asusun varsa dağıtım firması kazanacak
    nakliye firması kazanacak
    türkiye cumhuruyeti vergiden kazanacak
    ithalatçı firma kazanacak
    ve son olarak ürünü direkt satan pc dükkanı kazanacak

    böylece 50 dolarlık mal olacak 200 dolar.
  • Nehalem öncesi p45 yonga seti bence pek lazımlık bişey değil eğer sadece ddr3 bellek ile gelicekse türkiye satışlarından pek umut beklemesinler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taner11

    Maliyet 40 $ satış fiyatı 200$


    sadece p45 yongasının maliyeti 40$
    dikkatini çekerim arkadaşım ...
    anaakrt üreticileri binlerce komponenti beleşe mi satacak !




  • quote:

    Orjinalden alıntı: victorist

    Nehalem öncesi p45 yonga seti bence pek lazımlık bişey değil eğer sadece ddr3 bellek ile gelicekse türkiye satışlarından pek umut beklemesinler


    +1
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57
    P45'in çoklu kart konfigürasyonu için sadece AMD-ATi çözümlerine destek vermesi eleştirilen önemli noktalardan biri.

    İyide bunun eleştiri ile ne alakası var anlamadım.Zaten nvidia intele SLI sertifikasını vermedi.Ve ben daha önce P45'te SLI olabilir şeklindede bir haber duymadım.
  • ICH10 10 adet sata destegi buluncak başlı balına bu bile bir devrim sayılır lakin yazıdada okudum fakat anlamadım ICH10 ddr2 mi yoksa ddr3 mü olucak arkadaslar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tibuk

    ICH10 10 adet sata destegi buluncak başlı balına bu bile bir devrim sayılır lakin yazıdada okudum fakat anlamadım ICH10 ddr2 mi yoksa ddr3 mü olucak arkadaslar?

    Hem DDR2 hem DDR3 fakat DDR2 fiyatı daha makul oldugu için firmalar ürün gamlarında DDR2 üzerinde yoğunlaşıcağını belirtiyor.
  • Bu intel iyice şark-kurnazı oldu çıktı.Eskileri devşirip piyasayının canına okuyor.Aaaaaahhh AMD uyaan o derin uykundan
  • P45 hakkındaki eleştirileri Tayvan da aramaya gerek yok. Burada da oldukça gereksiz karşılandı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dennjS


    quote:

    Orjinalden alıntı: tibuk

    ICH10 10 adet sata destegi buluncak başlı balına bu bile bir devrim sayılır lakin yazıdada okudum fakat anlamadım ICH10 ddr2 mi yoksa ddr3 mü olucak arkadaslar?

    Hem DDR2 hem DDR3 fakat DDR2 fiyatı daha makul oldugu için firmalar ürün gamlarında DDR2 üzerinde yoğunlaşıcağını belirtiyor.

    ddr2 ye EVET
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dhul-Fakar

    P45 hakkındaki eleştirileri Tayvan da aramaya gerek yok. Burada da oldukça gereksiz karşılandı

    Nehalem çıkınca baya bi özlem duyarsınız artık
  • Arkadaşlar Nehalem yeni sistem için beklenmez değil mi? Çünkü uzun zamandır bekliyorum yıllar oldu ve artık p45 , Quad core işlemci ve 9900 serisi ekran kartı almayı planlıyorum. Nehalemde performans uçurumu olacak mı ki?
  • Ben ICH10 dan birşey bekliyordum ama yalan galiba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.