Şimdi Ara

megane 2 stop ediyor. var mıdır çaresi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
31.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar. aracım 2004 megane 2 hb. 1 sene önce zavoli marka lpg tarktırdım. yaz ayında klima açıkken 2000-2500 devirleri arasında vitesi boşa atınca ya da debriyaja basınca araç rolantiye inmeden stop ediyordu. aynı şeyi kışın kaloriferi açınca da yapmaya başlamıştı ki tavsiye üzerine kelebek kutusunu temizlettim ve stop etme sorunu düzeldi. Şimdi malum sıcak havalar geri geldi ve klimayı tekrar kullanmaya başladım sonuç yine stop stop stop............ şimdi yorumlarınız bekliyorum ama ben biraz daha bilgi vereyim:
    1. lpg sistemini konya da zamanın zavoli distrübütörü olan bir firmaya taktırdım ve bu sorun çıkınca bir çok zavoliciye gösterdim.(istanbul daki şuan distrübütör firma olan polaris lpg dahil.) bütün firmalar dönüşüm sisteminin güzel takıldığını ve herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.
    2. aracım: şu an 60000 km.de ve ağır bakımları eksiksiz yapıldı. (triger, motor kulağı, su pompası v.b)
    3. aracımda 15000 km. önce 4 bobin değişti.kam mili kaptörü değişti. basınç sensörü değişti.
    4. aracım benzinde stop etmiyor. lpg de ise rolantide hafif gaz verince devir saati önce hafif şekilde aşağı düşüyor daha sonra yükseliyor.
    başına daha önce böyle bir şey gelen var mı? yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.







  • Hava alışla iligili bişi var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: downahar

    Hava alışla iligili bişi var.


    hava alış derken biraz daha açabilirmisiniz?
  • BU 2005 ÖNCESİ MEGANLARDA HAVA KANALLARI ÜRETİM HATASI VARMIŞ BİR ARKADAŞ İLLALAH ETTİ SIK SIK ATEŞLEME BOBİNİ YAKTI.YETERSİZ HAVA AKIMI VAR DEMİŞLER.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: biz

    BU 2005 ÖNCESİ MEGANLARDA HAVA KANALLARI ÜRETİM HATASI VARMIŞ BİR ARKADAŞ İLLALAH ETTİ SIK SIK ATEŞLEME BOBİNİ YAKTI.YETERSİZ HAVA AKIMI VAR DEMİŞLER.

    yani çözüm yok mudur?
  • bilmiyorum nekadar alakalı olur ama bende de 2003 kangoo var pompa arıza var sanırım 1.viteste stop edior.belki alakalı olabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mercan2021

    bilmiyorum nekadar alakalı olur ama bende de 2003 kangoo var pompa arıza var sanırım 1.viteste stop edior.belki alakalı olabilir

    hangi pompa acaba?
  • bendeki problem yakıt pompasından
  • benimki de istop ediyordu. kam mili kaptörünün değişmesi gerekiyormuş. manyetik tutucuya gerek yok ama kam mili kaptörü değişmesi lazım. servis 120 ytl fiyat çıkardı... ayrıca yaptırabilirseniz kelebek kutusunu da temizletmeniz gerekiyormuş. o da 50 ytl ye temizleniyor...
  • Arkadaşım bende voltran kit taktırdım. Aynı sorun bende de vardı. Sonra enjektörler ve ecu değişti. Böylece sorun çözüldü. Sorunun araba ile ilgili değil. Tamamen lpg kitiyle alakalı. Ustalar sağolsun. Sorunu başka yerlerde arıyor ve aracın gereksiz yerlerini değiştirmenize neden oluyorlar. Banada bir sürü parça saymışlardı. Ama şu an herhangi bir sorunum yok. Aracım scenic 2.0 8 V.
  • aynı soru şahin de de vardı

    hava filitresin den di yanlış hatırlamıyor isem....

  • bi arkadaşım vardı o da kiti değiştirdi ancak yine istop etmeye devam etti bi süre sonra. kam mili kesin çözüm. mevcut lpg de ateşleme sistemi yetişmiyormuş ve kam milinin değiştirilmesi gerekiyormuş diye duydum..usta ööle dedi.. ama dediklerini bi soryım ustalara. eğer kit değişimi ile olacaksa değiştirteyim.
  • Arkadaşım bende de megane 1 var sıralı olmayan normal tüp tqaktırmıştım ve aynı sorunlarla 1 yıl boğuştum,sebebde kelebek kutusu idi birkaç defa temizlettim düzelir gibi oldu ama kısa sürdü az daha bu yüzden arabayı satıyordum,daha sonra sanyiden siemens marka bir kelebek kutusu bulup taktırdım şu an sorunum kalmadı,inşaallah bir anönce çözersin yoksa bir kavşağa girerken debriaja basıyorsun veya boşa alıyorsun rolentiyi ayarlıyamıyor ve stop ediyor çok can sıkıcı bi durum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nazım19

    Arkadaşım bende de megane 1 var sıralı olmayan normal tüp tqaktırmıştım ve aynı sorunlarla 1 yıl boğuştum,sebebde kelebek kutusu idi birkaç defa temizlettim düzelir gibi oldu ama kısa sürdü az daha bu yüzden arabayı satıyordum,daha sonra sanyiden siemens marka bir kelebek kutusu bulup taktırdım şu an sorunum kalmadı,inşaallah bir anönce çözersin yoksa bir kavşağa girerken debriaja basıyorsun veya boşa alıyorsun rolentiyi ayarlıyamıyor ve stop ediyor çok can sıkıcı bi durum.

    aynen dediğiniz gibi oluyor .bir araştırayım sıemens kelebek kutusunu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamay_aytam

    Arkadaşım bende voltran kit taktırdım. Aynı sorun bende de vardı. Sonra enjektörler ve ecu değişti. Böylece sorun çözüldü. Sorunun araba ile ilgili değil. Tamamen lpg kitiyle alakalı. Ustalar sağolsun. Sorunu başka yerlerde arıyor ve aracın gereksiz yerlerini değiştirmenize neden oluyorlar. Banada bir sürü parça saymışlardı. Ama şu an herhangi bir sorunum yok. Aracım scenic 2.0 8 V.

    teşekkürler. Ama zavoli distrübütörü bile sorun lpg sisteminden değil diyorsa nasıl dğiştirtebilirim. yine de dediğiniz şeylerin değişimi için girişimde bulunacağım.
  • lpgci bi ustayla görüştüm biraz önce. bana dediği beyine su gitmiyor olabilir dedi. klimayı çalıştırdığında oluyorsa ek bilmem ne yapılarak beyne su gitmesi sağlanır dedi. arabayla biraz gezdikten sonra lpg nin beynine bak dedi. eğer ısınmamışsa ondandır. ısınmışsa da kam mili kaptörü değişir birde kelebek kutusu temizlettirilirse stop etmez dedi. bakalım hafta sonu bi deniycem.. ama kime sorsam hepsi kam mili köptörü ve kelebek kutusu temizliği veya değişimi dedi...
  • Ben pek bir alaka kuramıyorum. Bence klima devreye girdiğinde aracın motoruna yük bindiğinden rolantinin düzenlenmesi gerekiyor ki sizin lpg ecu su tamda bunu başaramadığı için araç duruyor. Bende sadece boşa aldığım zaman bu durma olayı oluyordu. Devir saati sıfıra düşüyor sonra stop ediyordu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orhan38

    lpgci bi ustayla görüştüm biraz önce. bana dediği beyine su gitmiyor olabilir dedi. klimayı çalıştırdığında oluyorsa ek bilmem ne yapılarak beyne su gitmesi sağlanır dedi. arabayla biraz gezdikten sonra lpg nin beynine bak dedi. eğer ısınmamışsa ondandır. ısınmışsa da kam mili kaptörü değişir birde kelebek kutusu temizlettirilirse stop etmez dedi. bakalım hafta sonu bi deniycem.. ama kime sorsam hepsi kam mili köptörü ve kelebek kutusu temizliği veya değişimi dedi...

    mantıklı bir açıklamaya benziyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamay_aytam

    Ben pek bir alaka kuramıyorum. Bence klima devreye girdiğinde aracın motoruna yük bindiğinden rolantinin düzenlenmesi gerekiyor ki sizin lpg ecu su tamda bunu başaramadığı için araç duruyor. Bende sadece boşa aldığım zaman bu durma olayı oluyordu. Devir saati sıfıra düşüyor sonra stop ediyordu.

    peki hocam siz ecu ve enjektörleri garantiden mi değiştirdiniz? yoksa herhangi bir ücret ödediniz mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orhan38

    lpgci bi ustayla görüştüm biraz önce. bana dediği beyine su gitmiyor olabilir dedi. klimayı çalıştırdığında oluyorsa ek bilmem ne yapılarak beyne su gitmesi sağlanır dedi. arabayla biraz gezdikten sonra lpg nin beynine bak dedi. eğer ısınmamışsa ondandır. ısınmışsa da kam mili kaptörü değişir birde kelebek kutusu temizlettirilirse stop etmez dedi. bakalım hafta sonu bi deniycem.. ama kime sorsam hepsi kam mili köptörü ve kelebek kutusu temizliği veya değişimi dedi...

    yalnız ben kam milim kaptörünü değiştirdim ve kelebek kutusunu da temizlettim. kaptör değişince herhangi bir değişiklik olmadı. kelebek ktusunu temizletmek de geçici bir çözüm oldu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.