Şimdi Ara

## AMD'nin 790GX için Hazırladığı Referans Anakart Ortaya Çıktı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD'nin 790GX için Hazırladığı Referans Anakart Ortaya Çıktı ##


    AMD'nin muhtemelen önümüzdeki Haziran ayında anons edeceği yeni yonga seti 790GX'i için yeni bilgiler gelmeye devame diyor. Dahili grafik işlemcili yonga setleri arasında başa güreşmesi beklenen 790GX bazı önemli yenilikleri de beraberinde getirecek. AMD'nin Radeon HD 3300 kod adı ile hazırladığı firmanın en hızlı dahili grafik işlemcisini kullanacak olan çipset, yine AMD'nin yeni güney köprüsü olan SB750 ile birlikte gelecek. Ayrıca Hybrid Crossfire X desteği de muhtemelen yonga seti ile birlikte kullanılabilir olacak. Tabi dahili grafik işlemcisinin kullanımına yönelik olarak atanan SidePort kod adlı özelleştirilmiş bellek yapılanmasını da unutmamak gerek. Yonga seti ile ilgili olarak gün yüzüne çıkan pek çok bilgiden sonra AMD'nin 790GX için hazırladığı referans tasarım anakart ta ufukta göründü. AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcilerine tam destek veren anakartın en dikkat çekici noktası hiç şüphe yok ki ikinci PCIe X16 slotu oluyor. Corssfire kurulumunu gerçekleştirmek için yerleştirilen 2. PCIe slotunun yanı sıra slotlar arasında SidePort belleğinin yer aldığını görüyoruz. 1066MHz'e kadar bellek desteği sunabilen 4adet DIMM sotu ile gelen ve tam boy ATX tasarıma sahip olan anakart SB750 köprüsü sayesinde RAID 5 desteği de sunuyor. Ayrıca 6x SATA-II ve 12x USB 2.0 desteği de anakartın diğer özellikleri arasında yer alıyor. 140 watt'lık işlemciler ile de uyumlu olacak referans tasarım anakart, üreticilerin hazırlayacağı 790GX yonga setli yeni modellerine yönelik olarak fikir vermesi açısından son derece önemli.







  • Şimdi bu kartı bir de Asus, Gigabyte, DFI gibi markalardan görelim o zaman albenisi nasıl artıyor.

    Haber için teşekkürler fx57.
  • Çirkin görünüyo...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: izzetguntalaz

    Çirkin görünüyo...

    Kart referans tasarıma sahip olduğu için şu an çirkin gözüküyor. Anakart Asus, Gigabyte, DFI gibi markaların elinden geçsin bakalım yine böyle diyecek misin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: izzetguntalaz

    Çirkin görünüyo...

    Bir iki boyadın mı güzelleşir.
  • crossfire kac x ? 8, 16?

    chipsetin yanındaki borular da neyin nesi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 2 Mayıs 2008; 16:58:23 >
  • Anakartın duruşu gerçekten de çok itici.Özellikle de kuzey köprüsü fanı çok eskiymiş,oraya uydurulmuş gibi duruyor.Asus'un en üstün modelleri hariç estetik üzerinde çok durmuyor.Bu işi en iyi yapan firma DFI,sonra Gigabyte bence...Foxconn da işin içine girerse daha estetik duracağı kesin.

    @ugacomtr ;ikinci slotun x16 olduğu belirtilmiş yazıda
  • ikinci slot ta 16x calısır tamam ama crossfire yapınca kacx olcak ikisi birlikte onu merak ettim... ikisi de 16x calısabilcek mi? saygılar...
  • Evet... HD 3300 ve SB750

    Umarım Amd daha güzel chipsetlere de imza atar. Anakart şu anda çirkin olarak görünsede onu güzelleştireceklerdir. Ben şahsen Biostarın da elinden geçtikten sonra güzel olacağını düşünüyorum.

    Lakin Kuzey köprüsündeki fan kafama takıldı. Aktif soğutma olduğuna göre yeni chipsette ısınma var diyebilirmiyiz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedayse -- 2 Mayıs 2008; 17:14:30 >
  • Kuzey köprüsünde gpu da var zannediyorum o yüzden serinlemesi gerekebilir , pci express 2.0 destekliyor crossfireda sanırım 8x 8x verecek zaten pci express 2.0 destekli ekran kartı taktığımızda pci exp. 16x gibi verimli olacaktır . Gigabyte maviler içinde bu tasarımı fıstık gibi yapar , saphire de kırmızıları giydirir ;) Bu kart iş yaparmı ? YAPAR ! :)
  • Neticede bu kart üreticiler için hazırlanmış bir referans tasarımı. Bu yüzden bol bakırlı, tamamen katı kapasitörlü bir anakart beklememek lazım. Umarım 790GX AMD'nin platform stratejisini pekiştiren başarılı bir çipset olur.
  • o fan diğer üretiçilerde koyacak mı? acaba ama ısınma sorunu mu? var anlamdım
  • Ram konusunda DRR2 1066 MHz'lik ramler yayginlaşti , bakalim bir yeni sezonda ram konusundaki tasarimlar nasil olcak.
  • Renklere dikkat edilse o kadar kötü görünmezdi sanırım. Intel'in referans tasarımlarından güzel göründü bana.
  • hd 4300 var o cipin altında binevi ekran kartılı bord üstünde sistem raminide kullanmıyan bi tasarım var

    aradığım bord 780 yerine bu alınır
  • Yahu rengine nekadar çok önem veriyorsunuz. Sanki kasanız açık sergiliyorsunuz. Yada şeffaf ve devamlı içini görüyorsunuz. Her anakart yorumlarında bunun gibi yorumları okuyorum. Bana garip geliyor... Ayrıcada referans tasarımmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SETTLER -- 3 Mayıs 2008; 3:04:46 >
  • önemli olan bize getireceği somut katkı
  • Tasarım olarak kuzey köprüsünün yeri çok iyi seçilmiş. işlemci VRM ve mosfetleri de soğutacak komple bir heatsink ile mükemmel bir tasarım olur diye düşünüyorum. HD3300 dahil olduğu için işin içine, Asus Striker Extreme serisi gibi bir soğtma çözümü çok şık olur anakartın üstünde, kaldı ki işlemci fanındaki hava akımı da yeterli gelebilir soğutma için. Artık üreticilerin somut tasarımlarını görmek istiyoruz, eğer Computex fuarına yetişecekse bu yonga seti bir an önce çıkartmaları gerekiyor.
  • asus siyah gigabyte mavi dfı da kırmızı vya acık siyah laciverte yakın bu nedenle asus ta süper gorunur bence ama kart gercekten süper
    quote:

    Orjinalden alıntı: sarppy


    quote:

    Orjinalden alıntı: izzetguntalaz

    Çirkin görünüyo...

    Kart referans tasarıma sahip olduğu için şu an çirkin gözüküyor. Anakart Asus, Gigabyte, DFI gibi markaların elinden geçsin bakalım yine böyle diyecek misin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.