Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
## Nec, 2.7 inç Q-HD uyumlu LCD modülü üretiyor ##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Diğer Markalar ve Konular >> ## Nec, 2.7 inç Q-HD uyumlu LCD modülü üretiyor ## Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
..Knight..

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 21:37:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Dünyanın sayılı LCD üreticilerinden Nec'in, ''NL9654HL06-01J'' kod adlı 2.7 inçlik (~6.8 cm) LCD modülü en sonunda gün ışığına çıktı.

LCD modülü, 960x540 piksel (Quarter HD) gibi yüksek bir çözünürlük sunuyor ve inç başına tam olarak ''413'' piksel düşüyor. Kısacası LCD şu ana kadarki en net görüntüyü vaadediyor. Full HD içerikleri de görüntüleyebilen LCD, %70 oranında renk gamutuna, 16.77 milyon renk desteğine, 400:1 kontrast oranına ve 300 kandela ekran parlaklığına sahip.

LCD'nin video kaydedicilerde, kişisel medya oynatıcılarda ve akıllı telefonlarda kullanılacağı ön görülüyor. Nec, bazı üreticilere dağıtımı başlattı.

Kaynak: Nec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 24 Nisan 2008; 0:29:38 >

Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
St Batuhan

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 21:52:49 

olağanüstü kücücük ekranda full hd eh cep telefonlarında da artık full hd yakındır önümüzdeki en fazla 3 sene icinde!

selchuk_

22 Nisan 2008; 22:10:17 

projeksiyoncular ıcın ıyı olur herhalde bakalım gorucez pıyasaya cıkınca..

imza yok parmak var
ıı|ı,
MdbK

22 Nisan 2008; 22:10:49 

Güzel bir gelişme.
Haber için teşekkürler Knight..

sendorm

22 Nisan 2008; 22:15:07 

Haberin başlığı biraz yanıltıcı değil mi?
Benim 14inch ekranım da full hd destek veriyor, ama gösteremiyor.

"LCD modülü, 960x540 piksel (Quarter HD) gibi yüksek bir çözünürlük sunuyor", bunun manası Full HD nin sadece 4te birini gösterebildiği.
Firma reklam amaçlı "destekli" kelimesini kullanmış, eh burada amaç reklam yapmaktan ziyade "haber yapmak" olduğu için "çeyrek HD" denmeli idi.

max975

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 22:22:04 

full hd moda yani bu küçük ekranlarda ne yarar o da başka bir şey!!!

Intel Core 2 Duo E8500 3166Mhz@ 4800Mhz |:| Zalman CNPS9700 NT |:| Asus ROG Formula Rampage X48 |:|Palit 8800GT Super+1GB(660/1940/1960)|:| Kıngston HyperX 4x1GB DDR2-800Mhz@940 CL5 * OCZ XTC Memory Cooler|:| 2x Western Dıgıtal 150GB Raptor 10000rpm (Raid 0) * 5OOGB My Book Premium ES Edition |:| Enermax Galaxy DXX 850W|:| Thermaltake Armor+ VH6000SWA |:| Creatıve SB Audıgy 2 ZS 7.1|:| Creatıve Inspıre T7700 7.1 Speaker |:| Sennheıser HD 202 |:| Sony 17" S73H LCD |:|Nec DVD-RW 7173A |:| Asus DRW-1814BLT Sata |:| Microsoft Laser 6000 Mouse |:|Creatıve Web Cam NX Ultra|:| Powersonic 1000VA UPS|:| |:|Razer eXactMatX|:|
St Batuhan

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 22:22:34 

quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

"LCD modülü, 960x540 piksel (Quarter HD) gibi yüksek bir çözünürlük sunuyor", bunun manası Full HD nin sadece 4te birini gösterebildiği.
Firma reklam amaçlı "destekli" kelimesini kullanmış, eh burada amaç reklam yapmaktan ziyade "haber yapmak" olduğu için "çeyrek HD" denmeli idi.

ii güzelde destekliyse bunu gösterebiliyor demektir yani normal cözünürlük[ideal] 1/4 olsun ama bunun 4/4 ünüde gösterebiliomus! tabi ..Knight.. editörümüz bi acıklama yaparsa seviriz

brk_066

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 22:26:15 

quote:

Orjinalden alıntı: batuhangates

olağanüstü kücücük ekranda full hd eh cep telefonlarında da artık full hd yakındır önümüzdeki en fazla 3 sene icinde!

+1

Bozok yaylasının yiğit evladı...
''Cansız yatan iki teröristi gördüm. Baktım, baktım ama bir şey göremedim''
..Knight..

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 22:26:46 

quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

quote:

ii güzelde destekliyse bunu gösterebiliyor demektir yani normal cözünürlük[ideal] 1/4 olsun ama bunun 4/4 ünüde gösterebiliomus! tabi ..Knight.. editörümüz bi acıklama yaparsa seviriz

Nec yetkilileri tarafından 21 nisanda yapılan açıklamayı yayınlamak doğru olacak.

''The new module supports quarter high-definition (QHD) resolution of 960x540 pixels, which is compatible with full high-definition (HD) resolution, has a compact size of 2.7 inches (6.8 centimeters diagonal), and achieves both a wide color gamut of 70 percent (NTSC ratio) and high luminance of 300 candelas per square meter (cd/m2).''

Adres: http://www.nec-lcd.com/en/release/release_080414.html

Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
cyber-shot

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 22:27:44 

Bataryada dayanıcak ya

Sony Ericsson
Audi
Cumhuriyet bizimdir !
Gunwane

22 Nisan 2008; 22:31:08 

ps3 yada xbox360 ı buna bağlarız böylece HDTV alma derdimiz kalmaz..:PPpPP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunwane -- 22 Nisan 2008; 22:30:43 >

old_glory

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 23:38:25 

helal olsun valla virmaya otobüs firmalarının çoğunda kullanılacak bir ürün

İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim....
KaZAaRa

Sisteme Gözat

22 Nisan 2008; 23:54:22 

Bu ekranlar yapılacak el yapımı projeksiyon süpper kaliteli görüntü verir tahminindeyim..

cep telefonlarına hd ekran gereksiz diye düşünüyorum.. ilerde ne olur bakarız..

All rights reserved®
|l|lllll|lll||ll||lll
²¹°¹³²¹³ °¹²¹³¹³
resler

23 Nisan 2008; 0:12:44 

Yanlış hesaplamadıysam her bir piksel yaklaşık 0,06 mm oluyor. Açıkçası ben bu haberden sonra masaüstümdeki 19 inç monitörümde full HD izliyebileceğim günlerin yakın olduğunu düşünmek istiyorum.

KaraKanarya