Şimdi Ara

## 35$ ve Altı İşlemci Pazarı Hızla Büyüyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## 35$ ve Altı İşlemci Pazarı Hızla Büyüyor ##


    Pazar araştırmaları yapan Mercury Research firmasının ortaya koyduğu rakamlar dikkat çekici. Firmanın raporuna göre 2006 yılında 35$ ve altı seviyede yer alan işlemcilerin oluşturduğu pazar 6.67 milyon (toplam pazar 140 miyon) işlemciden oluşurken geride bıraktığımız 2007 yılında bahsettiğimiz pazar %100'lük büyüme ile 13.339 milyon (toplam pazar 150 milyon işlemciden oluşuyor) işlemciye ulaştı. Mercury Research'ün öngörüsüne göre 2008 yılında toplam işlemci pazarının 150 milyon adetin biraz daha üzerinde olması beklenirken 35$ ve altı seviyede yer alan modellerin toplam ağırlığı 20.263 milyona kadar çıkacak. Daha uzun vadeli projeksiyonlara göre ise 2010 yılında pazarın 31.355 milyon işlemciye ulaşması bekleniyor. Tabi bu konuda Intel'in Diamondville platformuna ve ATOM serisi işlemcilerine verdiği önem bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. B3 revizyonlu işlemcilerini kullanıma sunmaya başlayan AMD, Intel gibi ultra-düşük güç tüketimli işlemciler konusunda nasıl bir tutum içerisine girecek birlikte göreceğiz.







  • boyut olarak ve fiyat olarak küçülsünler ki biz de ceketimizin cebine koyup taşıyabileceğimiz pc sahibi olalım.
  • Bu hızla yakında masaüstü sistemlerin olmazsa olmazı olan fiyat-perf. oranına göre böyle sistemler çoğu kullanıcının tercihi olacak gibi...
  • Tüketici sayısına bakarmısın milyar dolarlık pazar yatıyor.Monopolcü rekabet buna derim
  • Çokta şaşırtıcı değil, bundan 4 sene önce 200$ a aldığım p4 3.0 ı bugünün 35 dolar altı işlemcileri geçiyor, ya da çok yakında geçecek. Halbu ki ben o işlemci ile hala pek çok şeyi rahatlıkla yapabiliyorum, hatta üst düzey oyunlar dışında her şeyi yapıyorum. Yüksek güçlü işlemciler pek çok insan için saatte 400km yapan 600 beygir arabalar gibi. Olsa hayır demezler ama ihtiyaçları da yok.
  • İntel diğer işlemcilerinin fiyatınıda düşürse iyi olacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: First_Person

    Çokta şaşırtıcı değil, bundan 4 sene önce 200$ a aldığım p4 3.0 ı bugünün 35 dolar altı işlemcileri geçiyor, ya da çok yakında geçecek. Halbu ki ben o işlemci ile hala pek çok şeyi rahatlıkla yapabiliyorum, hatta üst düzey oyunlar dışında her şeyi yapıyorum. Yüksek güçlü işlemciler pek çok insan için saatte 400km yapan 600 beygir arabalar gibi. Olsa hayır demezler ama ihtiyaçları da yok.

    Katılıyorum.

    Eskiden sistemler XP'yi kaldırmıyordu, 128 MB RAM'i 256'ya çıkarmak için bir sürü masraf yapmak gerekiyordu.
    Şimdi oyun harici günlük ev kullanıcısının işlemleri (endüstriyel işler render vs veya HD encoding harici ) için 2. el, 3 senelik bir sistem bile yeterli oluyor.

    Vista için de yalnızca RAM takviyesi gerekiyor, DDR2'ler zaten bedavaya yakın, DDR'lar da 2. elde kolayca ve uygun fiyata bulunabiliyor.

    Sözün özü, çok fazla oyun aramayan ev kullanıcıları için en ucuz, hatta eski işlemciler bile gayet yeterli.




  • millet parayı kırıyor
  • Büyüsün büyüsün televizyonun altına divx server koycaz, ucuza kapatmamız lazım. 35$ bile çok :)
  • quote:

    boyut olarak ve fiyat olarak küçülsünler ki biz de ceketimizin cebine koyup taşıyabileceğimiz pc sahibi olalım.
  • Boyutu yanında işlem kabiliyeti nasıl olucak acaba , fiyatı ve TDP değerleri güzel , önceki haberlerdeki bilgilerden öğrendigimiz kadarıyla
  • Bu konuda AMD yi kınıyorum, piyasadaki işe yaramaz kıytırık en ucuz işlemcisi bile 41$ + KDV den başlıyor, fiyatları da daha düşmesin diye elinde bulunan x3 Phenom ları da sürdüm sürüyom, geldi geliyo binbir türlü saçma sapan bahanelerle getirmiyor. 7Nisan da indirim yapacaktı güya, o da yalan çıktı, daha yeni okudum, 8400'e 129 avro fiyat basmış diyolar. Boşaltsın da semerini yesin.
    edit:imla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1963bursa -- 11 Nisan 2008; 0:38:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.