Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Dizüstü bilgisayara Pigtail ve 9Db'lik anten montajı - Resimli

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Dizüstü bilgisayara Pigtail ve 9Db'lik anten montajı - Resimli Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Commandotore

10 Nisan 2008; 1:33:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,
yazlık çevresinde bulunan otellerin interneti ücretsiz kullandırmaları ama dizüstü bilgisayarımın çekim gücünün düşük olması ve bağlantı yakalayamam neticesinde bir internet sitesinde gördüğüm Pigtail kablo ve 9Db'lik wireless anteni sipariş ettim. Gelir gelmez hemen kolları sıvadım. Gerekli malzemeleri alarak bilgisayarımı ameliyat masasına yatırdım. Amacım pigtail kabloyu bilgisayarın içine yerleştirmek.

Anten takılmadan önce çalışma odamdan standart wireless ile yakaladığım sabit hiç değişmeyen iki kablosuz ağ.

Pigtail kabloyu bilgisayara takmak oldukça uzun sürdü. Ortalama sökme-yerleştirme-toplama işlemi 3,5 saat sürdü. Bilgisayarın bataryasını ve alt kapaklarını sökerek işe başladım.

Pigtail kabloyu wireless kartımızın üzerindeki main bölümüne takacağız. Hali hazırda main'e takılı olan kabloyu iptal edeceğiz.

Bilgisayarı sökmek oldukça zorluyor ama yapılamayacak birşey de değil.

Söktüğümüz parçaları düzenli olarak yerleştirirsek toplamakda aynı şekilde kolay olur.

Özellikle vidaların deliklerini şaşırmamak için söktüğümüz düzende onlarıda yerleştiriyoruz.

Bütün vidaları söktükten sonra pigtaili monte edeceğimiz kasanın alt kısmını söküyoruz.

Pigtaili monte edeceğiniz yere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yüzden anakart ile kasa arasında uygun bir boşluğu alan kenar seçiyoruz. Wireless karta yakın olması monte kolaylığı açısından avantajımızdır. Pigtail kablonun uzunluğu 30cm. Uygun yeri bulduktan sonra pigtaile uygun bir delik açmamız gerekiyor. Matkap olmadığı için havya ile delik açtım.

Plastiğin eriyen, içe ve dışa kaçan artıkları maket bıçağı yardımı ile temizliyoruz.

Ve pigtail kablomuzu monte ediyoruz.

Kablomuzu monte ettikten sonra bilgisayarımızı dağıttığımız gibi topluyoruz ve gerekli bağlantılarını tamamlıyoruz. Bilgisayarımız 9Db'lik (41cm uzunluğunda) yeni anteni ile hazır.

Anteni taktıktan sonra çalışma odamdan farklı ağlarıda buldum. Hatta 4 blok ötedeki benim kurduğum arkadaşımın ağınıda gördüm.

Açıkçası oldukça sevindim işe yaramayabilir diye endişeliydim ama endişem boşa çıktı. Seyir ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Commandotore

The Rock
Intel Quad Core Q6600 2.4Ghz CPU - Asus Maximus Formula Mainboard- Corsair Dominator 4 GB Memory - 2x Seagate 1TB 32mb Cache HDD Raid 0 - 1GB Sapphire ATI 3870X2 Çift Çekirdek Ekran Kartı - CoolerMaster Cosmos RC-1000 Kasa - Thermaltake ToughPower 750W PSU - 32" SONY Bravia HDMI LCD - Microsoft Natural Keyboard - Intelli Mouse Explorer 3
Akhelmet

10 Nisan 2008; 1:44:33 

güzel bir çalışma olmuş
anteni kablo ile uzatıp cam kenarı ve daha yüksek bir yere koyarsan biraz daha verim artar diye düşünüyorum. en azından ağ sayısı artar :)

P4 3.0E Prescott HT Su Soğutmam
ASUS P4P800-X
TWİNMOS 2*512 mb ddr400
SAMSUNG 80 GB SATA, SEAGATE 250 GB SATA
POWERCOLOR 9600XT 500/675 Bravo edition vivo
SİLVERSTONE ST40F 400W
SAMSUNG 793DF & CREATIVE ınspıre 4400 MCP ( 70-620 )
linkin_park20

10 Nisan 2008; 1:53:26 

tebrikler dostum güzel çalışma.

http://forum.donanimhaber.com/m_20125380/mpage_1/key_//tm.htm#20263168

ingoo mp4 player incelemem
Akinci

10 Nisan 2008; 9:58:15 

Bende de pigtail var. Şöyle bir anten düşünüyorum.

Q klavye parmaklara işkencedir. Türkçenin klavyesi F klavyedir. tıklayın

Commandotore

10 Nisan 2008; 9:58:43 

Açık alanda daha güçlü bir çekim gücü olacağını tahmin ediyorum. Yarın deneyeceğim.

The Rock
Intel Quad Core Q6600 2.4Ghz CPU - Asus Maximus Formula Mainboard- Corsair Dominator 4 GB Memory - 2x Seagate 1TB 32mb Cache HDD Raid 0 - 1GB Sapphire ATI 3870X2 Çift Çekirdek Ekran Kartı - CoolerMaster Cosmos RC-1000 Kasa - Thermaltake ToughPower 750W PSU - 32" SONY Bravia HDMI LCD - Microsoft Natural Keyboard - Intelli Mouse Explorer 3
dragonball

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

10 Nisan 2008; 14:58:12 

çok açıklayıcı resimler olmuş gerçi notebook sökmek herkesin harcı değil ama başarılı olmuş resimler :)

Administrator
korner12

Sisteme Gözat

10 Nisan 2008; 15:20:11 

tebrikler gerçekten güzel bir çalışma olmuş umarım bu çalışmadan faydalanacak arkadaşlar olur...

www.myspace.com/korneralbedo

DH 2006 Üyesi
acosan

10 Nisan 2008; 17:44:07 

Bunları (pigtail ve 9 db anten) nereden ve kaça temin ettiniz?
Sumak

10 Nisan 2008; 19:20:33 

tebrik ederim. Gerçekten bilgilendirici bi çalışma olmuş Ayrıca hayırlı olsun internetiniz

Aptallarla asla tartışmayın. Sizi önce kendi düzeylerine çeker, sonra da tecrübeleriyle yenerler
Dilbert

imzada kural ihlali olmadığı kanıtlanmıştır :)
musti!

10 Nisan 2008; 19:40:06 

Abi ben kıyamam ki bilgisayara. 2.5 milyar verdim delik melik delemem yaw usb den takılan bi anten var o nasıl olur acaba?

Lanet olsun içimdeki bilgisayar sevgisine!
Commandotore

10 Nisan 2008; 20:01:16 

3.200 ytl vermiştim bu bilgsayara zamanında. Ama gerektiği için yaptım.

Gittigidiyordan aldım ürünleri. 12 Taksit :)
Pigtail Kablo 30cm - 17 YTL (satıcı ismi Sumi)
9Db anten - 27 YTL - (satıcı ismi Sumi)

Daha düşük Db'li antenlerde var.

The Rock
acosan

11 Nisan 2008; 23:30:03 

quote:

Orjinalden alıntı: Commandotore

Gittigidiyordan aldım ürünleri. 12 Taksit :)
Pigtail Kablo 30cm - 17 YTL (satıcı ismi Sumi)
9Db anten - 27 YTL - (satıcı ismi Sumi)

Daha düşük Db'li antenlerde var.

Bilgi için teşekkürler
dj.trust.06

Sisteme Gözat

12 Nisan 2008; 0:03:57 

Bravo...Tebrikler...Çok güzel bir sunum olmuş doğrusu...Bu tarz sunumların devamını dileriz...

Apexi

12 Nisan 2008; 2:05:55