Şimdi Ara

ACEMİ HELİKOPTERCİNİN YOL HARİTASI ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
9.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: memetnur

kardeşim hayırlı olsun...en baba heliyle başlamaktasın umarım kırımsız bir şekilde ustalaşırsın.....bende iki adet amatör helikopter var....artık iyi birşey almak istiyorum bana yardımcı olurmusun...yurtdışından nasıl alıcazz...

helikopter alacak arkadaşlar mümkünse korkmasın KİT olarak alıp montajını kendileri yapsın emin olun alyan yada yıldız vida sıkacak kabiliyeti ALLAH herkese vermiş(; bu işlem daha baştan acemiliginizi yarı yarıya kısaltacaktır ve özgüveninizi arttıracak ve olası bir kırımda müdahale etmenize imkan saglayacaktır.

diger bir konu bu işler kırımsız-kazasız olmuyor Oo nedenle bütçenizin bir kısmını yedek parçaya ayırın, hatta bütçesi müsait olanlar tek tek yedek almak yerine aynı modelin ayrıyeten KİT'ini(elektroniksiz gövde) de satın alabilirler hangi parçanın ne zaman lazım olacagını bilemezsiniz.

birde bu işlere hep daha büyügü en büyügü diye başlanır ama profesyonellere bakarsanız elinin altında küçük bir model herzaman bulunur 45o'lik model için bile uçuş alanı bulmak bazen zor olabiliyorken 6oo yada 7oo'lükler için kesinlikle özel alanlar gerekir bunu her zaman göz önünde bulundurun.

Piyasada ki en küçük 6 kanalı walkera çıkarıyor sanırım 4q3 yaklaşık 2ocm'lik bir model ama hem boyutu itibariyle uçuş tecrübesi hem de fırçalı motor kullanmasından dolayı teknik bilgi ve müdahale istiyor yani acemilerin kesinlikle uzak durması gereken bir model kısacası(;

2oo'lük(45cm) küçük bir 6 kanal düşünenlere sjm18o modelini şiddetle tavsiye ederim tasarımından malzeme kalitesine(CF gövde+metal rotor vs.) tam bir fiyat/performans ürünü önümüz kış boyutuyla salon teras gibi mekanlarda hover çalışmak için ideal,

45o sınıfı(65-7ocm) isteyenler ve bütçesi kısıtlı olanlar için Esky king ve beltcp'nin yeni 2.4ghz versiyonlarını duyurdu, biraz daha verip copterx45o v2 almanın da hiçbir mahsuru yok hatta daha makul, trex hirobo diye gider bu..

ACEMİ HELİKOPTERCİNİN YOL HARİTASI ...

dipnot:tabii bu modellerle uçuşa başlamanın ne kadar uygun oldugu tamamen kişinin azmi ve bütçesiyle alakalı bir durum(;

• RC forumunun en aktif başlığı olduğu için buraya yazıyorum.

Sıfır E-Sky Lama v4 almak istiyorum. Yardımcı olabilecekler pmden veya bu başlıktan ulaşabilirler mi?

University of Illinois at Urbana-Champaign (Computer Science)
  • Merhaba,

Geçen hafta Çinden gelirken, oğluma ve kendime apachie helikopter edindim. Double Horse No.9088 google dan tipi ve özellikleri bulabilirsiniz.. 3 motorlu bir alet. 50 ytl ye edindim. pilleri şarj ettim
    Çok profesyonel olmasada ilk başlangıç için uygun olduğunu düşünerek aldım. İlk denememi ev içinde yapıp , aleti havalandırmayı başardım ama sağa sola çarpıp durduramayınca elimle tutmak gibi bir gaflette bulundum . parmağımın koptuğunu sandım ama allahtan sağlammış parmağım sadece 3 gün ağrıdı.

gelelim sorunuma, dışarıda rüzgarsız bir havada uçurmayı denemem gerektiğini anladım. Kumandayı bir türlü istediğim şeklide kullanamıyorum. açıkçası ilk ne yapmam gerek, sonra ne yapmam gerek ne zaman gaz vermem ne zaman gaz kesmem, iniş için nasıl bir kumanda kontrolü gerekiyor hiç hakim olamadım. bazen geri geri kalktı, bazen kendi etrafında döndü vs. ancak çok güçlü bir motoru olduğu kesin.

Kumanda da 3 adet trimler var, ikisi ortada, biri sol alt tarafta, sağ altta yok. ortadakilerin solunu ileri alınca pervane dönmeye başlıyor, ama havalanmıyor. ardından (yukarı düğmesi ) gaz verince kalkışa geçiyor. sağdaki ve soldaki trimeller ne iş yapıyor çözemedim.
    havada stabil nasıl tutabilirim
    yumuşak inişi nasıl yapabilirim

bu konularda benim acemiliğimi maruz görüp yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.

saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: auzdil

trimeller ne iş yapıyor çözemedim.

normal bir 6 kanal kumanda da 4 adet tirim dügmesi vardır 2 tanesi yatay olarak kolların hemen altında 2 tanesi ise dikey olarak kolların hemen yanında.

tirimler aslında kendine yakın olan ve aynı yönde hareket eden kolun görevini daha hassas olarak ayarlamaya ve mekanik ayarlarda ki ufak hataları tolere etmeye yarar

helikopteriniz havada sabit durması gerekirken siz komut vermeden saga sola dönüyor ileri geri gitme egilimi gösteriyorsa bunları tirimlerden tam ters yönde komutlar vererek giderebilirsiniz

sag alt yatay tirim>> helikopter saga sola yatıyorsa havada bunu tam tersi yöne çekerek dengeleriz
    sag dikey tirim>> helikopter ileri geri gitme egilimi gösteriyorsa yine bu tirimi tam tersi yönde iterek dengeleriz
    sol alt yatay tirim>> helikopteriniz saga sola dönme egilimi gösteriyorsa bu tirimi tam tersi yöne iterek dengeleriz
    sol dikey tirim>> bence en altta durmasında fayda var(;

quote:

Orjinalden alıntı: SSH

Sıfır E-Sky Lama v4 almak istiyorum. ulaşabilirler mi?

http://cgi.ebay.com/Esky-LAMA-V4-RC-Helicoptere-20-Lame-2LiPo-Simulateur-S_W0QQitemZ110302372024QQihZ001QQcategoryZ2562QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1713.m153.l1262

saglam ve uygun fiyatlı bir satıcıdır

• Vallaha bende heves edip Walkera 22E almıştım training kit simulasyon fırçasız motor esc birde üstüne üstlük upgrade kit yani aluminyum malzemeler. 3 kez denedim sadece pervane döndürmekten baska birşey beceremedim. Artık satmayı düşünüyorum. Dünyanın parasını harcadım bide alete.biri üzerinde biri de yedekte 2 fırçasız motor var motorlar 80 er ytl den esc de 45 ytl den upgrade kit de 85 ytl den hesap edin daha makinanın fiyatı hariç.
  • arkadaşlar esky lama v4 simulasyon cdsini nasıl elde edebilirim?

Resmi sitesinden indirebilirsiniz:

http://www.n.ethz.ch/student/mmoeller/fms/

quote:

Orjinalden alıntı: erenyilmaz

arkadaşlar esky lama v4 simulasyon cdsini nasıl elde edebilirim?
  • SİMULASYON CD LERİ ARACA ÖZEL DEĞİL MALESEF DAUPHİN İN İÇİNDEN 4 TANE UÇAK 1 TANE DE BELT CP MODELİNİN OLDUĞU BİR SİM EĞİTİM PROGRAMI ÇIKABİLİYOR O YÜZDEN DİREK LAMA V4 DİYE ŞARTLANMAYIP YAKINLARDA OLAN BİR TANE SİM CD Sİ BULABİLİRSİNİZ... BİR SİM CD ARŞİVİ HOBBYRC DE VARDI SANIRIM
  • Arkadaşlar esky lama v4 aldım ama şu an büyük bir hayal kırıklığı içindeyim hiç stabil değil bıraktığım zaman sağa sola gidiyor. tam tersi yönde kumandadan ayar yapıyorum sonra herhangi bir dönüş yapınca yine sağa sola çekme yapıyor. ben hiç bişeye dokunmadığım zaman olduğu yerde kalsın istiyorum ama gaz vermeyince iniyor gaz verince sürekli yükseliyor. acaba gyro üzerindeki ayarlarla mı uğraşmam lazım onlardan da hiçbirşey anlamadım lütfen yardımcı olun sinirden kıracağım yoksa :(
  • sola sağa yatışları kumandadaki TRImlerden ayarlıyoruz kendi etrafında dönüş varsa o zaman 4 in 1 üzerindeki pro ayarlarından ayarlamaya çalışmalısın ama vida yı sadece kendi hissdebileceğin en az ölçüde ayar yap yani vida çok hafif dönmeli dönüşün ters yönüne sakın pili sökmeden yapma çünkü pil bağlı iken yaparsan değişen birşey olmaz havada sabit tutabilmek bütün ayarları tam yapman ve senin tecrübenle ilgili zamanla yapabilrsin... bir de kaldırırken heli sola çekecektir kalkışı biras hızlı yapman lazım yada yatışın tam tersi yönünde yön vermen lazım ama kolayı hızlı kaldırmak sanırım senin sorun kumanda ayarlarındaki eksiklikten çok az oynatarak dene ayarları düzelecektir
    quote:

Orjinalden alıntı: erenyilmaz

Arkadaşlar esky lama v4 aldım ama şu an büyük bir hayal kırıklığı içindeyim hiç stabil değil bıraktığım zaman sağa sola gidiyor. tam tersi yönde kumandadan ayar yapıyorum sonra herhangi bir dönüş yapınca yine sağa sola çekme yapıyor. ben hiç bişeye dokunmadığım zaman olduğu yerde kalsın istiyorum ama gaz vermeyince iniyor gaz verince sürekli yükseliyor. acaba gyro üzerindeki ayarlarla mı uğraşmam lazım onlardan da hiçbirşey anlamadım lütfen yardımcı olun sinirden kıracağım yoksa :(

• gümrük olayı biraz karmaşık adamlar fiyata birde kutuya bakıyorlar sade basit küçük bir kutu hiç dikkat çekmeyeceği için öölee geçiriyorlar.ben honkongdan bir heli aldım 300 dolara adam kutuya 5 dolar yazmış hemde kutunun bütün resimlerini terse gelicek şekilde içine katlamıştı hiiç kutuya açıp bakmamışlar bile:) gümrük işi biraz şansa oluyor malesef.ayrıca ten-don yazın gayet güzel ve çıklayıcı teşekkürler bilmeyen arkadaşlara iyi bir rehber olmuş.
  • daha önceki 45o'lik heli deneyimlerinden boyut büyüdükçe pillerin dolması-uçuş alanı bulmak-gidip gelmek gibi mecburiyetlerin bu hobinin özündeki eglenceyi öldürüp zoraki yapılan bir iş haline getirdigini gördüm..

son olarak aldıgım 4 kanal walkera 4#3b modeli ortalama bir masaüstü mause boyutuyla boyundan büyük bir eglence sunuyor ev ortamında, üstelik pillerin biri bitmeden digeri doluyor neredeyse ve çok saglam bir heli düşüp kalksada pervaneyi düzeltip uçuşa devam ediyorsunuz neredeyse seyir zevkinizi bölecek hiçbir olumsuzluk olmuyor uçuşta,tüm bunları yaparken oyuncak degil gerçek bir rc heli uçurdugunuzu bilmekte ayrı bir ego tatmini(:

eli kumanda tutan herkes bu modeli kullanmalı derim tabi biraz plotajla beraber

• Hayırlı olsun.Metal head version heralde.Kaca aldın diye sorayım once birde bu modelde motor omru cok dusukmus 30-30 ucurumlukmus.Motorla ilgili spreylerle filan 10 ucus daha ekliyormusunuz.YEdek parcaları e-sky kadar uygun degil yada hersey bulunmuyor diye duydum birde yeni baslayanlara tek rotorlu biraz zor gelebilir.Cift rotorlular ev ici icin daha stabil e-sky ında bu modelleri biraz buyuk ev icin ama parca bakımından biraz daha iyi walkera nın bir modeli daha var lama 2 diye o 4#3b den biraz daha kucuk ve cift rotorlu ama burada biraz tuzlu dısarda 89-99 dolar gibi degisiyor.Makul bir fiyat ama yedek parca olayı dusunuldugunde insanın canını sıkıyor walekranın buyuk heli lerinde boyle bir sorun yok ama boyle ufak tiplerin parcaları cok ve uygun olarak bulunmuyor.Tabi yazılarınıza bakılırsa siz bu konularda bilgilisiniz arastırmadan almamıssınızdır ve hep alısveris ettiginiz yurtdısı siteleri yada uygun biyer vardır ama herkes icin gecerli olmadıgından bu yanlarınıda soylemek istedim.

NEyse benim dedigim modelde bu
    http://www.miracle-mart.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=66_79&products_id=2621

Burada sizin modelden biraz daha uygun gozukuyor fiyat olarak.

• slm arkadaşlar. ben de geçen hafta esky lama v3 aldımve bu hobiye başladım.

öncelikle yaptığım bir hatayı söyliyeyim size. heliyi gittim TOPMODELs ten aldım peşin 200 tl verdim. siz siz oldun yabancı siteleri araştırmadan bişi almayın mağzalardan.

neyse heliyi aldım uçurmaya başlarım. 3-4 gün içinde tüm kontrolü elime geçirdim. artık istediğim yöne istediğim hızda uçabiliyorum ve istediğim yere rahatça konabiliyorum. tabi ki nose in durumu hariç (helinin burnu size dönük konum). yakında onu da öğrencem inş.

ama öğrendiğim 3-4 gün içerisinde 1 pervaneyi parçaladım, ve şu anda yarım 1 pali yarım halde uçuruyorum. ayrıca kuyruğu kırdım. onu bantla yapıştırdım ama pek hoş durmuyor. acemiliğimi tamamen atınca yeni kuyruk takacağım.

gel gelelim soracağım soruya. rc helicilik hakkında bilgisi olanlara soruyorum. siz yedek parçaları nereden tedarik ediyorsunuz? bnm kırdığım parça yurt içinde 25 tl, yurt dışında 6.5 doalrmış (tabii kargo dahil değil). ikinci olarak kendiniz mi monte ediyorsunuz parçaları? eğer kendiniz ediyorsanız gerekli araç gereci nasıl tedarik ettiniz(tornavida vs.)?

cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler.

• lama kullanmadıgım için kesin konuşmayacagım ama aşagıda ki anahtarlar 45o'lik sınıfa kadar olan modellerin hemen hepsinde yeterlidir genelde,rotoru söküp takarken lokma uçlu anahtar da gerekebiliyor ek olarak(:
    00+ yıldız tornavida
    1.5-2.0-2.5 numara alyan anahtarlar

yurt dışında 1o'larca firma var ben miracle-martı kullanıyorum genelde yada hangisinde daha uygunsa o an..

tabiki herkes kendisi söküp takıyor bu iş atla deve degil ama hazır-rtf bir modelle başlayınca insanın gözünde büyüyor ve baştan bir kit tolamadıgınız sürecede her uçuşunuzda kırılmasından çok sonrasında toplayamamaktan endişe duymaya devam edeceksiniz
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.