Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ACEMİ HELİKOPTERCİNİN YOL HARİTASI..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Hobi Forumları >> Radyo Kontrollü Model Araçlar / Radio Control RC >> Cevap: ACEMİ HELİKOPTERCİNİN YOL HARİTASI.. Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
GöKHaN 35

30 Eylül 2008; 22:23:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Hayırlı olsun

Gelin's - Gelinlik & Nişanlık - İzmir

Blur

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Ekim 2008; 13:10:00 

Güzel konu olmus ama yetersiz. Ust konu yapılıp acemi mekanı yapılabilir :)
Ten_Don

16 Ekim 2008; 17:31:21 

quote:

Orjinalden alıntı: memetnur

kardeşim hayırlı olsun...en baba heliyle başlamaktasın umarım kırımsız bir şekilde ustalaşırsın.....bende iki adet amatör helikopter var....artık iyi birşey almak istiyorum bana yardımcı olurmusun...yurtdışından nasıl alıcazz...

helikopter alacak arkadaşlar mümkünse korkmasın KİT olarak alıp montajını kendileri yapsın emin olun alyan yada yıldız vida sıkacak kabiliyeti ALLAH herkese vermiş(; bu işlem daha baştan acemiliginizi yarı yarıya kısaltacaktır ve özgüveninizi arttıracak ve olası bir kırımda müdahale etmenize imkan saglayacaktır.

diger bir konu bu işler kırımsız-kazasız olmuyor Oo nedenle bütçenizin bir kısmını yedek parçaya ayırın, hatta bütçesi müsait olanlar tek tek yedek almak yerine aynı modelin ayrıyeten KİT'ini(elektroniksiz gövde) de satın alabilirler hangi parçanın ne zaman lazım olacagını bilemezsiniz.

birde bu işlere hep daha büyügü en büyügü diye başlanır ama profesyonellere bakarsanız elinin altında küçük bir model herzaman bulunur 45o'lik model için bile uçuş alanı bulmak bazen zor olabiliyorken 6oo yada 7oo'lükler için kesinlikle özel alanlar gerekir bunu her zaman göz önünde bulundurun.

Piyasada ki en küçük 6 kanalı walkera çıkarıyor sanırım 4q3 yaklaşık 2ocm'lik bir model ama hem boyutu itibariyle uçuş tecrübesi hem de fırçalı motor kullanmasından dolayı teknik bilgi ve müdahale istiyor yani acemilerin kesinlikle uzak durması gereken bir model kısacası(;

2oo'lük(45cm) küçük bir 6 kanal düşünenlere sjm18o modelini şiddetle tavsiye ederim tasarımından malzeme kalitesine(CF gövde+metal rotor vs.) tam bir fiyat/performans ürünü önümüz kış boyutuyla salon teras gibi mekanlarda hover çalışmak için ideal,

45o sınıfı(65-7ocm) isteyenler ve bütçesi kısıtlı olanlar için Esky king ve beltcp'nin yeni 2.4ghz versiyonlarını duyurdu, biraz daha verip copterx45o v2 almanın da hiçbir mahsuru yok hatta daha makul, trex hirobo diye gider bu..

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

dipnot:tabii bu modellerle uçuşa başlamanın ne kadar uygun oldugu tamamen kişinin azmi ve bütçesiyle alakalı bir durum(;

eski nik neymi: trdr_22
SSH

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

22 Ekim 2008; 17:40:51 

RC forumunun en aktif başlığı olduğu için buraya yazıyorum.

Sıfır E-Sky Lama v4 almak istiyorum. Yardımcı olabilecekler pmden veya bu başlıktan ulaşabilirler mi?

E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240'lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (BIOS=Rampage Formula) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB IDE HDD 7200RPM | Powercolor HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | QPAD XT-R Black (Large-4 mm) Carbytek | Cyber Snipa Sonar 5.1

Eski kullanıcı adı: can-selcik
auzdil

23 Ekim 2008; 1:32:54 

Merhaba,

Geçen hafta Çinden gelirken, oğluma ve kendime apachie helikopter edindim. Double Horse No.9088 google dan tipi ve özellikleri bulabilirsiniz.. 3 motorlu bir alet. 50 ytl ye edindim. pilleri şarj ettim
Çok profesyonel olmasada ilk başlangıç için uygun olduğunu düşünerek aldım. İlk denememi ev içinde yapıp , aleti havalandırmayı başardım ama sağa sola çarpıp durduramayınca elimle tutmak gibi bir gaflette bulundum . parmağımın koptuğunu sandım ama allahtan sağlammış parmağım sadece 3 gün ağrıdı.

gelelim sorunuma, dışarıda rüzgarsız bir havada uçurmayı denemem gerektiğini anladım. Kumandayı bir türlü istediğim şeklide kullanamıyorum. açıkçası ilk ne yapmam gerek, sonra ne yapmam gerek ne zaman gaz vermem ne zaman gaz kesmem, iniş için nasıl bir kumanda kontrolü gerekiyor hiç hakim olamadım. bazen geri geri kalktı, bazen kendi etrafında döndü vs. ancak çok güçlü bir motoru olduğu kesin.

Kumanda da 3 adet trimler var, ikisi ortada, biri sol alt tarafta, sağ altta yok. ortadakilerin solunu ileri alınca pervane dönmeye başlıyor, ama havalanmıyor. ardından (yukarı düğmesi ) gaz verince kalkışa geçiyor. sağdaki ve soldaki trimeller ne iş yapıyor çözemedim.
havada stabil nasıl tutabilirim
yumuşak inişi nasıl yapabilirim

bu konularda benim acemiliğimi maruz görüp yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.

saygılarımla

samsung 106 Plazma
Panasonic PT 550 home theather
Panasonic 42PV70F
Blackberry 8320
Ten_Don

23 Ekim 2008; 21:02:51 

quote:

Orjinalden alıntı: auzdil

trimeller ne iş yapıyor çözemedim.

normal bir 6 kanal kumanda da 4 adet tirim dügmesi vardır 2 tanesi yatay olarak kolların hemen altında 2 tanesi ise dikey olarak kolların hemen yanında.

tirimler aslında kendine yakın olan ve aynı yönde hareket eden kolun görevini daha hassas olarak ayarlamaya ve mekanik ayarlarda ki ufak hataları tolere etmeye yarar

helikopteriniz havada sabit durması gerekirken siz komut vermeden saga sola dönüyor ileri geri gitme egilimi gösteriyorsa bunları tirimlerden tam ters yönde komutlar vererek giderebilirsiniz

sag alt yatay tirim>> helikopter saga sola yatıyorsa havada bunu tam tersi yöne çekerek dengeleriz
sag dikey tirim>> helikopter ileri geri gitme egilimi gösteriyorsa yine bu tirimi tam tersi yönde iterek dengeleriz
sol alt yatay tirim>> helikopteriniz saga sola dönme egilimi gösteriyorsa bu tirimi tam tersi yöne iterek dengeleriz
sol dikey tirim>> bence en altta durmasında fayda var(;

quote:

Orjinalden alıntı: SSH

Sıfır E-Sky Lama v4 almak istiyorum. ulaşabilirler mi?

http://cgi.ebay.com/Esky-LAMA-V4-RC-Helicoptere-20-Lame-2LiPo-Simulateur-S_W0QQitemZ110302372024QQihZ001QQcategoryZ2562QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1713.m153.l1262

saglam ve uygun fiyatlı bir satıcıdır

eski nik neymi: trdr_22
cemtuna

13 Kasım 2008; 13:00:31 

Vallaha bende heves edip Walkera 22E almıştım training kit simulasyon fırçasız motor esc birde üstüne üstlük upgrade kit yani aluminyum malzemeler. 3 kez denedim sadece pervane döndürmekten baska birşey beceremedim. Artık satmayı düşünüyorum. Dünyanın parasını harcadım bide alete.biri üzerinde biri de yedekte 2 fırçasız motor var motorlar 80 er ytl den esc de 45 ytl den upgrade kit de 85 ytl den hesap edin daha makinanın fiyatı hariç.
erenyilmaz

13 Kasım 2008; 14:14:02 

arkadaşlar esky lama v4 simulasyon cdsini nasıl elde edebilirim?

Forever79

13 Kasım 2008; 22:07:39 

Flying-Model-Simulator FMS 2.0 Beta 7 (6'050KB)

Resmi sitesinden indirebilirsiniz:

http://www.n.ethz.ch/student/mmoeller/fms/

Blur

Sisteme Gözat

14 Kasım 2008; 10:43:21 

Zor olmasa gerek. Dunyada en cok satan heli olduguna gore...
Nette arastırdın mı once...?

quote:

Orjinalden alıntı: erenyilmaz

arkadaşlar esky lama v4 simulasyon cdsini nasıl elde edebilirim?

mshacilar

14 Kasım 2008; 11:12:34 

SİMULASYON CD LERİ ARACA ÖZEL DEĞİL MALESEF DAUPHİN İN İÇİNDEN 4 TANE UÇAK 1 TANE DE BELT CP MODELİNİN OLDUĞU BİR SİM EĞİTİM PROGRAMI ÇIKABİLİYOR O YÜZDEN DİREK LAMA V4 DİYE ŞARTLANMAYIP YAKINLARDA OLAN BİR TANE SİM CD Sİ BULABİLİRSİNİZ... BİR SİM CD ARŞİVİ HOBBYRC DE VARDI SANIRIM

-----MUSTAFA HACILAR-----
erenyilmaz

14 Kasım 2008; 19:28:04 

Arkadaşlar esky lama v4 aldım ama şu an büyük bir hayal kırıklığı içindeyim hiç stabil değil bıraktığım zaman sağa sola gidiyor. tam tersi yönde kumandadan ayar yapıyorum sonra herhangi bir dönüş yapınca yine sağa sola çekme yapıyor. ben hiç bişeye dokunmadığım zaman olduğu yerde kalsın istiyorum ama gaz vermeyince iniyor gaz verince sürekli yükseliyor. acaba gyro üzerindeki ayarlarla mı uğraşmam lazım onlardan da hiçbirşey anlamadım lütfen yardımcı olun sinirden kıracağım yoksa :(

mshacilar

15 Kasım 2008; 9:51:10 

sola sağa yatışları kumandadaki TRImlerden ayarlıyoruz kendi etrafında dönüş varsa o zaman 4 in 1 üzerindeki pro ayarlarından ayarlamaya çalışmalısın ama vida yı sadece kendi hissdebileceğin en az ölçüde ayar yap yani vida çok hafif dönmeli dönüşün ters yönüne sakın pili sökmeden yapma çünkü pil bağlı iken yaparsan değişen birşey olmaz havada sabit tutabilmek bütün ayarları tam yapman ve senin tecrübenle ilgili zamanla yapabilrsin... bir de kaldırırken heli sola çekecektir kalkışı biras hızlı yapman lazım yada yatışın tam tersi yönünde yön vermen lazım ama kolayı hızlı kaldırmak sanırım senin sorun kumanda ayarlarındaki eksiklikten çok az oynatarak dene ayarları düzelecektir
quote:

Orjinalden alıntı: erenyilmaz

Arkadaşlar esky lama v4 aldım ama şu an büyük bir hayal kırıklığı içindeyim hiç stabil değil bıraktığım zaman sağa sola gidiyor. tam tersi yönde kumandadan ayar yapıyorum sonra herhangi bir dönüş yapınca yine sağa sola çekme yapıyor. ben hiç bişeye dokunmadığım zaman olduğu yerde kalsın istiyorum ama gaz vermeyince iniyor gaz verince sürekli yükseliyor. acaba gyro üzerindeki ayarlarla mı uğraşmam lazım onlardan da hiçbirşey anlamadım lütfen yardımcı olun sinirden kıracağım yoksa :(

-----MUSTAFA HACILAR-----
Sayfa:   <<   < önceki  1 [2]
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Hobi Forumları >> Radyo Kontrollü Model Araçlar / Radio Control RC >> Cevap: ACEMİ HELİKOPTERCİNİN YOL HARİTASI.. Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Buraya git: