Şimdi Ara

Creative'den Yılın İtirafı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
7.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herşey 2-3 gün önce Creative'in resmi forum sitesinde yöneticilerden birinin Daniel_K takma adlı kullanıcıya mesaj amacıyla açtığı konu sayesinde başladı. Konu bu birkaç gün içinde yüzbinlerce kez okundu (şu anda 237,929 kez). Forum yöneticisinin mesajından sonra konu tek kelimeyle saldırıya uğradı denilebilir. Kullanıcılar öylesine öfke doluydu ki neredeyse her mesaj "kaybedilen bir Creative müşterisi daha" şeklinde imlazanır olmuştu.

    Peki neydi bu kadar karmaşaya neden olan mesaj? Biraz uzun olduğundan sadece özetini aktarmaya çalışacağım. Konunun tamamını incelemek ve İngilizce olarak takip etmek isteyenlerhttp://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=soundblaster&thread.id=116332 adresine göz atabilirler.

    Olay kısaca Vista'nın hayatımıza girmesiyle başladı denilebilir. Creative ne kadar uyumlu sürücüler üzerinde çalıştığını beyan etse de aylar boyunca birçok donanım sahibi basit birkaç beta sürücüden fazlasını alamadı. Creative'den sürücü gelmeyeceğini düşünen Daniel_K adlı kullanıcı ise kendi sürücülerini yazdı ve Creative forum sitesinde eski Creative ürünleriyle Vista'da sorun yaşayan kişilere bu sürücülerle yardım etmeye, sorunlarını çözmeye başladı. Ancak Creative'in cevabı gecikmedi. Forum yöneticisinin Daniel_K'ya hitaben yazdığı mesajda kısaca kendisinin forumda sorun yaşayan çeşitli kullancılara yardımcı olmak istediğini anlayışla karşıladıkları, ancak sürücü yazdığı ürünlerin Creative'a ait olduğu ve yazdığı sürücüler sayesinde (buraya dikkat!) çeşitli Creative ürünlerinin çalışmaması gereken ortamlarda (Vista kastediliyor) çalışmasına yolaçtığı belirtildi. Creative'in kendi ticari ürünleriyle ilgili kararları olduğu vs şeklinde mesaj devam ediyor ve Daniel_K'dan sürücülere ait tüm linkleri kaldırması ve internette diğer kaynakları kullanarak sürücü dağıtımını durdurması aksi halde yasal yollara başvurabilecekleri anlatılıyor. Açıklama aynı zamanda Creative'in çeşitli ürünlerindeki çeşitli özelliklerin bilinçli olarak Vista altında kapatıldığı, bu sayede eski donanım kullanıcılarının Vista için yeni Creative donanımı almaya zorlanması politikasının da bir anlamda kabulu niteliği taşıyor.

    Bizzat kendi forumunda sorun yaşayan kişilere yardımcı olan, onların Vista'da çalışmayan ürünlerini çalışır hale getiren forum kullanıcısına Creative yöneticilerinin vermiş olduğu yanıt özünde işte böyle. Kendileri bu sorunların çözümünde yardımcı olacaklarına, yardımcı olmaya çalışan birini dava tehdidiyle sindirmeye çalışıyorlar, hem de açık açık eski donanımların Vista'da çalışmaması gerektiğini itiraf ederek müşterilerini Vista için yeni donanım almaya teşvik etme politikalarını da açık açık ortaya koyarak.

    Creative'in forumuna mevcut hesabımla "bir kaybedilen müşteri daha" diye not düşmeyi bile çok gördüm. Eskiden olsaydı firma bunları boş laf olarak görmezden gelebilirdi ama Asus, vb üreticiler sağolsun artık Creative dışında iyi ses donanımı üreten firmalar ve rekabet var. Creative şu küstahlığıyla kendisini hala çok güçlü görüyor olabilir ama artık beni zerre kadar ilgilendirmeyen bir firma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 1 Nisan 2008; 8:05:57 >







  • dandik bir üretici firma benim gözümde de herzaman.Creative marka alırken hep şüphelenirdim zaten..Bir keresinde kulaklık almıştım ilk gününde çıkarırken kulaklarımdan plastiği kırılmıştı bile.O günden sonra nefret etmeye başladım.Artık 10 ytl lik kulaklık alacağım zaman ile trust snopy gibi markalara yöneliyorum...
  • iyi de her firma böyle kimse müşterinin hayrına iş yapmaz toplamda kazanacağı parayı düşünür şaşırmayın böyle şeylere
  • bende 7 - 8 yıl önce aldiğim 6+1 den sonra cok soğudum ses kartını da mecbur kaldiğim için almak zorundayim başka altarnatif yok! logitech ten ses kartı da bekliyoruz bu firamaya en büyük rakip logitech, Creativenin ses sistemlerinde büyük düşüş yaratmıştır
  • Yılın itirafı deyince bende ses bölümünde magazin haberi ne arıyo diye topiğe girdim.
    Ama değilmiş.

    İtiraf filan da değilmiş. Bildik ticari olaylar işte. Adamlar X-fi satma çabasında normal bi durum.

    Ancak şu bir gerçek ki Creative Alcemy paketi ile Audgy ye ücretlide olsa driver software paketi sağladı ama sonuçta bana göre kartları dizginliyor, xp deki ses kalitesini kartlar vistada vermiyor. (Eax üst versiyonları hariç) ses kalitesi Onboard HD seviyesinde kalıyor.
  • topiği bende başından beri takip ediyorum gerçektende rezillik son cıkan x-fi xp driverıda sorunlu asio ile ..... adam gibi bir driver yapamadılar
  • Elbette firmalar ceplerini düşünür ancak mümkün olduğunca gizli bir şekilde ve müşterilerini incitmeden bu işi yaparlar (bkz Microsoft). Creative'in yaptığı açıklamadan ve dolayısıyla hiç sıkılmadan apaçık bir şekilde müşterilerini salak yerine koymasının yanında Daniel_K'ın sürücüleri resmi bir yalanı da ortaya çıkardı. Bildiğiniz üzere Creative aylardır Dolby ve DTS çözümünün Vista'nın yeni ses altyapısı nedeniyle çalışmadığını ileri sürüyordu ancak Daniel_K Dell'in resmi sürücülerinden aldığı birkaç dosyayı Creative'in sürücülerindekilerle değiştirdiğinde Vista altında birdenbire Audigy serisi dahil Dolby ve DTS çözebilmeye başladı. Yani XP altında Dolby ve DTS çözebilen Creative ses kartları Vista altında da aynı görevi donanımsal olarak yapabiliyor! Ayrıca Creative daha önce de Audigy serisi sahipleri için basit düzeyde Vista sürücüsü hazırlamış ve sürücü için 10$ talpe etmişti. Fiyat olarak az gelebilir ancak bir firmanın sürücü için para talep etmesi kabul edilebilir bir şey değil.




  • millet harbidende cıldırmış durumda

     Creative'den Yılın İtirafı!
  • Bundan sonra ASUS XONAR DX + LOGİTECH
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gordon01

    Bundan sonra ASUS XONAR DX + LOGİTECH

    Doluya tutulmak için yağmurdan kaçılmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot

    millet harbidende cıldırmış durumda

     Creative'den Yılın İtirafı!




    hakkaten millet kafayı yedi bu creative sayesinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G ö z l e m c i -- 1 Nisan 2008; 2:45:33 >




  • Bu isten anlamam ama teknik olarak oyunlarda D.D.ProLogic veya DTS gibi ses teknolojileri kullanilamazmi yani eax ile ugrasacaklarina bu yola basvursalar tabi bu mumkunse ayrica mumkun olmasi haricinde cok pahaliya gelmemesi gerekiyor eax daha ucuzdur mutlaka bu teknolojilere gore.
  • Ne yani ben x-fi alsam vistada verimli çalışmayacakmı vistadan vazgeçemem sp1 ile memnunum vistadan.
  • Koskoca (!) creative, o kadar sürücü çıkaracak da vista için audigy ve x-fi serisi kartlarda sorun çıkacak!!! tamamen ticaret politikası..
    Zaten creative firması üreticiyi düşünseydi, şu an ülkemizde örneğin megaworks 5.1, megaworks 6.1 ve inspire 5700, dtt 3500 gibi setlerin satılmamasına ve de ddts gibi bir decoderi bulunamıyor olmasına katkıda bulunurdu, sattırırdı bunları.. Ama adamlar o kadar iyi durumda ki hiçbişey umurlarında bile değil..
  • geçmişinin primleriyle ayakta duran firma bence hiç iyi işler yapamayan hiçbir sektörde en iyi olamamış fakat geçmişi itibari ile ünlü marka.Artık insanlar creativeden uzaklaşıyorlar onlarda satış için bunu yapıyor olabilirler en azından bazıları bilinçlenene kadar böyle satalım mantığı.Eğer bu gerçekse tüketici haklarına aykırı ve de microsofta da zarar verebilir microsft da buna izin vermez.
  • o kadar büyütülecek bişe değil her firmanın yapabileceği normal bişe kısacası satış stratejisi
  • Her firma bu amacı güdüyor ama bunlarınki günyüzüne çıkınca tepkiler büyümüş.Cep telefonunda Nokia, ses kartında Creative.Amaçları belli.
  • İşte tekel olmak böyle birşey bizlerde haklıyız kendi adımıza haklı olanları düşünüyoruz ama firmada stratejik planlarını tamamen tamamlamış pazara adamlar monopol bir durumda her sene kar maksimasyonu yapmakta ee bu durumda creative kendinden ödün vermez tabi.Asus xoanar da o kadar etkilemedi creativei hala rakip yok gb birşey multimedia ses kartları için hi-filer için birşey diyemem.Bizlerde piyasada tekel olsak bu gb durumlarda bundan farklı bir çözüm yolu uygulamazdık gb kim isterki devamlı gelen karın ve pazar içindeki tekel olan durumunun düşmesini.Bu tür sitemleri ve driver eksikliğini belli bir süre daha yaşayacağız gb...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 1 Nisan 2008; 14:46:52 >
  • Her firma kar amacı güder ancak müşterilerini yalan dolanla bilinçli olarak kandırmak apayrı bir olaydır. Creative'i bu olayda diğer gözü dönmüş firmalardan ayıran iki eylemi var:

    1- Son çıkardığı ürünleri "Vista destekli" etiketiyle piyasaya sürdü ancak çıkardığı sürücüler sattığı donanımları onboard ses kartlarından ayıran özelliklere sahip değildi. Vista destekli olarak sattığı ürünlerin Vista'da yaşadığı sorunların çözümünde sessiz kaldı, satışını gerçekleştirdiği ürünün arkasında duracağına suçu hep MS'a ve kullanıcılara attı.

    Not: Microsoft da çeşitli donanımların satışında kullanılmak üzere "Vista destekli" etiketi ile yüzbinleri kandırmıştı ve bu donanımların sadece Vista Basic desteklediği ortaya çıkınca olay mahkemeye intikal etmişti, hala devam eden davadan MS oldukça zor durumda kalmış durumda ve davanın gidişatına bakılırsa yüklüce bir tazminatla karşı karşıya kalacak gibi.

    2- Vista altında Dolby ve DTS çözümünün Vista'nın mevcut altyapısı nedeniyle yapılamadığını öne sürerek müşterilerini aylarca oyaladı ancak Daniel_K'in hazırladığı sürücülerim Vista'da bu işlemleri Creative ses kartlarına yaptırabildiği ortaya çıkınca kıyamet koptu. Bu konuda Creative'den hala bir açıklama gelmiş değil.




  • Creative tam bir çirkefmiş ... itibarını sıfırın altına indirdi bu yaptığıyla...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.