Şimdi Ara

Asus'dan yeni konsept; Üç grafik işlemcili HD 3850 Trinity

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yüksek performans arenasında hem ATi hemde Nvidia çift grafik işlemcili yeni ekran kartlarıyla liderlik koltuğu için güreşedursun donanım dünyasının Tayvan merkezli lider oyuncularından biri olan Asus, Trinity adını verdiği Radeon HD 3850 temelli yeni ekran kartı ile dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Zira çift grafik işlemcili ekran kartlarının aksine Radeon HD 3850 Trinity adeta Asus mühendisliğinin geldiği son noktayı yansıtırcasına üç grafik işlemcili yapısı ile performans noktasında iddiasını ortaya koymaya çalışacak. İsterseniz şimdi kartı detayları ile yakından tanımaya başlayalım.

    Asus'un henüz konsept aşamasında olan ve seri üretime geçip geçmeyeği şu an için bilinmeyen yeni modeli Radeon HD 3850 Trinity üzerinde AMD-ATi'nin 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan RV670 Pro gpu'sunun bir yada ikisi değil tam üç tanesi yer alıyor. Asus tek bir baskılı devre (PCB) üç grafik işlemcisine aynı anda yer verebilmek için daha çok dizüstü bilgisayarlarda görmeye alışık olduğumız, ve yüksek performanslı grafik çözümlerinin mobil platformda kullanabilmesine olanak tanıyan MXM modüllerini devreye sokmayı uygun görmüş.

    Mühendislik örneği olan Radeon HD 3850 Trinity üzerinde üç adet Radeon HD 3850 grafik işlemcisi yer alıyor. Kağıt üzerinde teknik özellikleri ile hayli iddialı olan HD 3850 Trinity her grafik işlemcisinde 320 tane olmak üzere toplam 960 paralel işlem birimine sahip. Ayrıca her grafik işlemci 512MB GDDR3 bellek ile donatılmış durumda. Her ne kadar MSI ve Jetway 2GB'lık bellek kapasitesine sahip olan ekran kartları hazırlamış olsalar da 1.5GB'lık GDDR3 belleği ile Asus Trinity dikkatleri üzerine çekme konusunda sıkıntı yaşamıyor. Grafik işlemci sayısı ve bellek kapasitesinin yanı sıra kartın diğer bazı detayları da merak uyandırmayı başarıyor.

    Kart üzerinde üç adet grafik işlemci yer alınca üstelik grafik gpu'lardan ikisinin kartın arka yüzüne birinin de ön yüzüne konumlandırılması dolayısı ile Asus, hava soğutma yerine tercihini sıvı soğutma çözümlerinden yana kullanmış. Blok yerine komple soğutma alterntiflerine yönelen firma soğutma teknolojilerinde uzman olan Thermaltake'in Bigwater 760is modelini Radeon HD 3850 Trinity üzerinde kullanmayı uygun görmüş. 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan RV670 gpu'ları 668MHz'de bellekler ise 1656MHz'de çalışıyor. Bu noktada sıvı soğutma takviyesiyle birlikte kartın ciddi bir ısı sorunu yaşamayacağı iddia ediliyor.

    Çift slot kaplayan kaslı yapısı ile dikkat çene kart üzerinde 8-pin'lik güç girişi yer alıyor. ATi'nin HD 3870 X2 modelini kullanan bazı modellerde de olduğu üzere dört adet DVI konnektörüne sahip olan ekran kartı çoklu monitör kullanımına yatkın yapısı ile de dikkat çekiyor. Form faktörü dolayısı ile iç hacmi geniş big-tower kasa kullanımına gereksinim duyacağı anlaşılan kart üzerinde Asus katı kapasitör kullanarak iddiasını da ortaya koymuş. Şu an mühendislik aşamasında olan kartın seri üretime geçip geçmeyeceği firma tarafından açıklanmış olmasa da bu tip adımların genellikle firmalar arası mücadelede mühendislik gösterisi olarak algınlandığı da biliniyor.

    Asus Radeon HD 3850 Trinity'nin ilk test sonuçları ve çalışan sistem görüntüleri için;
    http://forum.donanimhaber.com/m_22160347/tm.htm


    Sayfanın Linki : http://www.bit-tech.net/news/2008/03/28/asus_shows_off_its_hd_3850_x3_trinity/1








  • çok ilginç olucak bu . ilk mesaj benden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pardus34 -- 28 Mart 2008; 15:07:31 >
  • Yakında asus ekran kartı üretirse şaşmayın. adamlar tayvandan dünyaya hakim olmanın peşindeler
  • bu satılırken su soğutması ile beaber mi satılacak iyi kombinasyon olur valla
  • oc için acayip avantajlı ama cok iyi işlemci ister Quard dan aşağısı kurtarmaz bu kart ı
  • yaratıcı bir mühendislik örneğinin yanı sıra doğmadan ölecek bir kart gibi...
  • Bu gelişmeler gerçektende merak uyandırıyo aca ba gelecekte bizi daha nelerin beklediği konusunda. İnanıyorumki kısa bir gelecekte daha ucuza çok daha başarılı ürünler üretecek firmalar.
  • bu üretilse bile fiyatı ülkemize gelene kadar kaç olur acaba...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ToranagaSama

    bu üretilse bile fiyatı ülkemize gelene kadar kaç olur acaba...


    birde o var tabi asus türkiyeden fazla satış beklemesin bence 1.000ytl den aşağı olmaz garanti
  • Pek güzel, pek nefis.
  • manyak bişi harbiden
  • Bu kart bence abartı ve bu düzenek parasını belki hak eder ama değermi? bu tartışılır!!!
  • bunun testleri de yayınlanmıştı ve 3d06 dan çok güzel puan almıştı
  • anca bu beklenir zaten amd tarafında hem 3 cekirdekli islemci hemde 3 gpu lu ekran kartı
  • Hadi bakalim , fiyatlari görmek lazim.
  • gayet güzel değerler almış. Ama bence günlük kullanım için değil fantezi kartı gibi.. Hoş ama asus buna bir fiyat biçer aklımız hayalimiz alamaz heralde..
  • bunu zaten duyduk iki üç gündür biliyoz da Asus'un Radeon HD 3850 X2 Modeli haberini de görünce gözlerim yaşardı valla.. Asus baba ne yapıyor böyle yaw? hem ati ile de arasını da bu kadar iyi bilmezdim ben.
  • hep derim biz bunları hangi oyunlarda oynucaz diye portlarla niye uğraşıyoruz.

    beni şaşırtmasını mumla arıyorum bi GT5 oyunu kalitesinde bişey gösteremedi hiç bir firma herşey benchmarklarda 3d puanlarda kaldı. bu mu eğlence bu mu oyun cenneti ...
  • nvidianın x2 sine rakip çıkartmışlar anlaşılan ben saphire den beklerdim ama asus olunca şaşırıdım biraz
  • ati nvidalan farkını yeni teknolojilerlen kapatması gayet normaldir lakin bu teknolojiyi birde nvidia kullanırsa ve piyasaya sürerse siz bakın ozaman bizim keyfimize
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.