Merhaba arkadaşlar. Bende bu monitörü almadan önce sizin gibi bu forumda biri inceleme yazmışmıdır ki diye aranıp durdum ama yazan olmadı. Bende daha fazla beklemedim ve aldım 22 sinde elime ulaştı anca fırsat bulabildim. Umarım aklınızda kalan sorulara cevap verebilirim. kutu içeriğinda sadece d-sub kablo olduğu için şimdilik analaog olarak baglı olduğunu belirteyim.
Öncelikle monitörü altivi den 525ytl ye aldım ve Allah a şükür ölü piksel çıkmadı. BenQ dan mail ime gelen cevaba göre 1 ay 0 ölü piksel garantisi veriyor BenQ...
Ürün özellikleri Ekran Boyutu 22" Geniş Ekran Çözünürlük 1680x1050(WSXGA+) Nokta Aralığı 0.282mm Parlaklık 300cd/m2 Kontrast Oranı 1000 :1 Tepki Süresi 8ms MPRT (Motion Picture Response Time- Hareketli Görtüntü Gerçek Tepski Süresi) 2ms (GTG, Griden Griye) Renk Sayısı 16.7 milyon Görünüm Açısı 160/160 (L/R;U/D) Giriş Bağlantıları D-sub / DVI-D / HDMI / Ses Çıkış / Kulaklık Çıkışı
Özellikleri PerfectMotion Teknolojisi Senseye+game AMA Teknolojisi 92% Renk Gamı 8ms MPRT Gerçek Tepki Süresi 2ms GTG tepki süresiBR>HDCP Desteği VESA 100*100mm standartı
Ağırlık 5.5 Kg (Net) 6.8 Kg (Paket) Aksesuarlar (dahil) Kullanım Kılavuzu CD Hızlı Başlangıç Kılavuzu VGA Kablosu
Ürünün tasarımı almadan önce hosuma gitmemişti ama şimdi cok çekiçi geliyor, çok sade ve ciddi duruyor. Bu yaz evlenecek olan bir arkadaş "eve tv olarak bundan mı alsak yaw" bile dedi
2. ve 3. fotoğraf dik olduğundan burada yassı görünüyor, tıklayarak düzgün görebilirsiniz.
VESA 100*100mm standartına sahip olan duvara asma aparatları ile duvara sabitlenebiliyor.
HDMI giriş kullanıldığında arkadaki ses çıkışı ve yandaki kulaklık çıkışı kullanılabiliyor.
Standby ışığı alt tarafına gizlenmiş
İşte standby ışığı
ayağındaki tırnaklı yapı ile kabloları ayağın arkasına gizleyebiliyoruz.
Ekran görüntülerine geçelim artık....
2232bw kadar backlight yok
renk dağılımı çok iyi
Bunlar 1680*1050 fotoğraflardan görüntüler.
720p filmden görüntüler.
852 x 354 Transformers
quote:
Senseye+game — Geliştirilmiş Senseye® Tekonolojisi
BenQ'ya özel Senseye Teknolojisi ile resim kalitesi otomatik ve dinamik olarak işlemektedir.Bu sayede ekranın her ayrı noktasında, hiç bir detayı atlamadan herşeyin en ince noktasına kadar net bir görüntü sağlar. İnsan gözünün gerçek potansiyeline, günümüz LCD monitörlerinin görüntü kalitesinin yeterli olmadığıı düşünerek yola çıkan BenQ mühendisleri, "senseye teknolojisi" ile daha derin, daha zengin ve daha net görüntülere imza attılar.
BenQ mevcut Senseye® teknolojisini daha da geliştirerek, özel Senseye+game teknolojisini elde etti. Bu teknoloji sayesinde oyunlar için özel 2 mod ve daha önce olduğundan çok daha gerçek oyun deneyimi sunuyor.
photo mode
movie mode
game modları içinde fotoğraf çektim ama hiç fark görümüyor sabit durunca. hareket ettirince fark ortaya çıkıyor ama daha detaylı bir oyun oynayamadım bu ekranda. masa üstünde game modlarını acınca ekrar titremeye başlıyor ama oyunlarda hiç titreme yok.
görüş açıları
Alttan bakarken açıyı biraz daha arttırınca görüntü iyice gidiyor. Tabi monitöre o açıdan bakmak için masanın altına girdim
Birkaç masaüstü ekleyelim son olarak
Şimdilik bu kadar arkadaşlar, çekebilirsem pes8 de falan game modu nekadar işe yarıyor onuda göstermeye çalışacagım. Umarım almak isteyenlerin aklındaki sorulara cevap olmuştur resimler. Benim fikrimi sorarsanız bir sitedeki şu başlık tam oturuyor bu monitörü anlatmak için "monitör krallığının yeni efendisine merhaba deyin" Güncel fiyatını buradan öğrenebilirsiniz....
saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MySun -- 8 Haziran 2008; 15:26:59 >
İnceleme için teşekkürler. Görünüm açısından biraz zayıf kalsada yine de güzel bir LCD. Ayrıca BENQ'nun her geçen gün LCD pazarında payını artırdığı da bir gerçek. İleride çok daha iyi ürünler çıkaracaklarına eminim.
Sevgiler, saygılar...
Not: Bu arada monitör krallığının bi efendisi varsa o da Apple Cinema Display dir. Bu model kral mral değil, prens bile olamaz piyasada ne monitörler var Bu arada yanlış anlaşılmasın, Benq'nun bu modeli tasarım hariç, oldukça beğendiğim bi monitördür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 26 Mart 2008; 23:26:36 >
XBOX360 ARCADE PACK @ PAL -- SONY PS3 60GB @ U -- SONY Bravia KDL-32V2000 HD Ready Live: AirjordanTR .. PSN: skywalker_tr --- Nokia N82 ... Toyota Auris 1.6 Elegant Multimode SR... Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3.8ghz / 4gb G.Skill PC8000 @1056mhz / MSI P35 Neo2 FR / Gecube HD4870 / 250gb + 500gb 32mb Harddisk / Thermaltake Tsunami / Creative X-Fi Extreme Music / Logitech Z5500 / Logitech VX Revolution / HP W2207H / Airties Rt-205
Başarılı bir inceleme olmuş, elinize sağlık. Aslında tam bir inceleme için elbette, digital bağlantı performansı ardından HDMI'dan konsol bağlantısıda eklenebilir ilerde.
BenQ'da çok büyük değişiklikler var, LCD pazarında devlerin arasında bende varım dercesine farklı ürünler çıkarmaya devam ediyorlar. Aslında Samsung,LG, Philips gibi aralarında 100yılıık geçmişe sahip rakiplerini düşünürsek, BenQ'nun 6 yılda geldiği nokta tartışılmaz.
Yalnız benimde dahil herkesin BenQ'da gördüğü en büyük eksiklik, teknoloji süper, tasarım vasat. Sanırım bu eleştiriyi bir tek biz yapmadık olacak ki, yeni modellerde tasarıma daha ağırlık verecekler. Bunun ilk örneği 24" te dünyanın en ince monitörünü, V2400W yaparak başladılar sanırım.