Şimdi Ara

Term-vt100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Term vt100 nedir?ne işe yarar?



  • telefona bağlanmaya yarayan bişe
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .Beni7Bitirdi.

    telefona bağlanmaya yarayan bişe

    teşekkürler arkadaşım
  • Telefona baglanmak icin gerekli degil aslinda. Term-vt100 iphone icin yazilmis bir terminal emulatoru. Terminal nedir bilmeyenler icin "DOS ekrani gibi bir sey aciyor" diyebiliriz :)

    Esasen basit bir UNIX terminali aciyor. Komut satirindan calistirilan bazi programlar icin gerekli (wget, openssh client gibi). ayrica dosya sisteminde gezebilmenizi ve normalde ssh ile baglanarak yapmaniz gerekecek bazi degisiklileri direk iphone uzerinden yapabilmenizi de sagliyor.

    linux terminali kullanmaya pek alisik degilseniz ve telefona ssh ile baglanma ile ilgili bir sorununuz yoksa cok da lazim degil. ama terminal kullanmaktan zevk aliyorsaniz (), kurun, bulunsun :) ayrica kurarsaniz ericasadun'un ilgili paketlerini de kurararak terminali epeyce guclendirebilirsiniz

    *** bu arada, henuz komut satirinda vi, pico falan acilmiyor, terminal tipini begenmiyorlar. hakeza "tin". ilgililere duyrulur :P

    Duzeltme: vi ve pico calisiyor lakin nasil calismaya basladiklarini anlamadim :) kurduktan sonra telefonu yeniden baslatmak gerekiyor olabilir. "tin" ise halen terminal tipi ile ilgili bir hata veriyor, nasil asilabilecegini bilmiyorum henuz. Bu arada, pico aciliyor fakat kontrolleri genel olarak ctrl+<tus> seklinde oldugu icin pek kullanamadim. hatirladigim kadariyla ctrl tusunu simule eden baska bir emulator vardi, vt100 yalnizca 3 kombinasyonu destekliyor gibi gorunuyor, bunlar da vi icin yeterli. neyse, uzatmayayim, amacini asiyor cevap :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GomerciN -- 22 Mart 2008; 18:16:06 >




  • oo ilk mesaj için baya iyi :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GomerciN

    Telefona baglanmak icin gerekli degil aslinda. Term-vt100 iphone icin yazilmis bir terminal emulatoru. Terminal nedir bilmeyenler icin "DOS ekrani gibi bir sey aciyor" diyebiliriz :)


    Ve tabii ki çalışması için telefonumuzda önceden BSD Subsystem yüklü olması gerekiyor.
  • password istiyor en başta , default password nedir ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: densev

    password istiyor en başta , default password nedir ?


    varsayilan sifresi "alpine" olmasi lazim (tirnak isaretleri olmadan)

    bu sifre kabul edilmezse asagidaki adimlari izlemek sorunu cozuyor
    (http://jmoz.co.uk/blog/iphone-113-term-vt100-password-not-working/6 adresinden alinti. Cozum 1.1.3 icin verilmis ama ben 1.1.4'te de ayni adimlari izleyerek sorunu cozdum)
    (komutlari tirnak isareti icinde yaziyorum, bunlari komut satirina girerken tirnak isaretleri kaldirilacak.)

    * SSH ile telefona baglanilir (putty gibi bir ssh programi ile wi-fi'ye baglanmis olan iphone'un ip adresi kullanilarak. Kullanici adi root, sifresi alpine)

    * /usr/lib/libgcc_s.1.dylib kutuphanesinin oldugu dogrulanir. dogrulamak icin komut satirina "ls -la /usr/lib/" yazilip "enter" tusuna basinca cikan liste kontrol edilebilir. Eger bu dosya yoksa asagidaki adimlara devam edemiyorsunuz. Lakin, olmamasi icin bir sebep goremiyorum :)

    * "mkdir -p /usr/local/arm-apple-darwin/lib" komutu girilir (gerekli klasorleri alt klasorleri ile beraber olusturur)

    * "ln -sf /usr/lib/libgcc_s.1.dylib /usr/local/arm-apple-darwin/lib/libgcc_s.1.dylib" komutu girilir. (ln baglanti, s sembolik baglanti, f ise "illa olustur" anlamindadir)

    * son olarak "chmod +s /Applications/Term-vt100.app/Term-vt100" komutu girilir. uygulamanin kullanim izinleri ayarlanacaktir.

    VT-100'u yeniden baslattiginizda "alpine" sifresini kabul ediyor olacaktir. Bu arada, sifre girerken "backspace" tusu silme gorevini yerine getirmiyor, yani sifreyi dogru girmeye calisin :)




  • pardon yanlış konuya yazılmıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GToprakErdoğan -- 25 Temmuz 2008; 17:48:11 >
  • arkadaşlar bende Term-vt100 yazılımı installer'den ındırdım güncelleme bölümüne düştü iki gündür güncelleyemiyorum hata veriyor silmek istedim silinmiyorda güncellemeler bölümünde öylece kaldı nasıl yok edicem bunu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.