|
GomerciN -> Cevap: Term-vt100 (22 Mart 2008; 17:42:39)
|
Telefona baglanmak icin gerekli degil aslinda. Term-vt100 iphone icin yazilmis bir terminal emulatoru. Terminal nedir bilmeyenler icin "DOS ekrani gibi bir sey aciyor" diyebiliriz :) Esasen basit bir UNIX terminali aciyor. Komut satirindan calistirilan bazi programlar icin gerekli (wget, openssh client gibi). ayrica dosya sisteminde gezebilmenizi ve normalde ssh ile baglanarak yapmaniz gerekecek bazi degisiklileri direk iphone uzerinden yapabilmenizi de sagliyor. linux terminali kullanmaya pek alisik degilseniz ve telefona ssh ile baglanma ile ilgili bir sorununuz yoksa cok da lazim degil. ama terminal kullanmaktan zevk aliyorsaniz ([8D]), kurun, bulunsun :) ayrica kurarsaniz ericasadun'un ilgili paketlerini de kurararak terminali epeyce guclendirebilirsiniz *** bu arada, henuz komut satirinda vi, pico falan acilmiyor, terminal tipini begenmiyorlar. hakeza "tin". ilgililere duyrulur :P Duzeltme: vi ve pico calisiyor lakin nasil calismaya basladiklarini anlamadim :) kurduktan sonra telefonu yeniden baslatmak gerekiyor olabilir. "tin" ise halen terminal tipi ile ilgili bir hata veriyor, nasil asilabilecegini bilmiyorum henuz. Bu arada, pico aciliyor fakat kontrolleri genel olarak ctrl+<tus> seklinde oldugu icin pek kullanamadim. hatirladigim kadariyla ctrl tusunu simule eden baska bir emulator vardi, vt100 yalnizca 3 kombinasyonu destekliyor gibi gorunuyor, bunlar da vi icin yeterli. neyse, uzatmayayim, amacini asiyor cevap :)
|
|
|
|