Şimdi Ara

## Dell'den Centrino 2 Platformunu Baz Alan Latitude E4300 ve E4200 ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Dell'den Centrino 2 Platformunu Baz Alan Latitude E4300 ve E4200 ##


    Bilgisayar sektörünün en büyük üreticilerinden biri olan Dell'in Centrino 2 platformunu esas alan Latitude E4300 ve E4200 modellerine ait teknik özellikler ortaya çıkmaya başladı. İsterseniz öncelikle Intel'in Mayıs ayında duyurmaya hazırlandığı yeni mobil platformu olan Montevina kod adlı Centrino 2 platformunun detaylarına birlikte bakalım. Intel'in yeni platformu ile birlikte özellikle düşük güç tüketimine sahip olan ve 45nm üretim teknolojisi ile hazırlanan yeni işlemciler kullanılmaya başlanacak. Buna ek olarak firma yeni platformu ile birlikte GMA X4000 serisi entegre grafik işlemcileirni ve dolayısı ile yeni yonga setini de devreye sokacak. Ayrıca Centrino 2 ile birlikte yeni nesil kablosuz iletişim teknolojilerinden WiMax'ın ve DDR3 bellek kullanımının da yavaş yavaş yaygınlık kazanmaya başladığına tanık olacağız. Dell'in hazırlamakta olduğu Latitude serisinin yeni modellerine geri dönersek eğer Latitude E4200 modeli 12.1" boyutunda, Latitude E4300 modeliyse 13.3" boyutunda. LED-backlit ekran kullanan yeni dizüstü bilgisayarlar ayrıca 800MHz hızında DDR3 bellek ile gelecekler. Bilindiği üzere DDR3 bellekler stanadart çalışma gerilimleri olan 1.5v ile 1.8v'de çalışan DDR2 belleklere göre çok daha düşük güç tüketimine sahipler. DisplayPort gibi yüksek tanımlı içeriğe yönelik olarak hazırlanan yeni jenerasyon arayüz desteğine de sahip olan Dell'in yeni dizüstü bilgisayarlarına ait genel özelliklere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Her iki modelin de Centrino 2 platformunun lansmanına paralel olarak kullanıma sunulması beklenirken fiyatları şu an için açıklanmış değil.

     ## Dell'den Centrino 2 Platformunu Baz Alan Latitude E4300 ve E4200 ##







  • Bence fiyat pahalı olur ddr3 bellek kulandıkları için
  • AMD'nin yeni laptop işlemcileri gelseydi keşke. Laptop'ın çok büyük kısmı Intel'in eilnde. Umarım masaüstünü geri alır AMD. Ahhh AMD ahhh! Hayran ettin kendini bana.
  • Haber için tşkler
  • gps ve magnezyum alaşım dış tasarım iyi olmus
  • E4300'de NEDEN HDMI PORTU YOK NEDEN NEDEN .... 13.3" e-sata + hdmi çıkışı olan bir model niye üretilmez arkadaşlar? bilen varsa beri gelsin

    not: pardon arkadaşlar DELL'in Display Port için açıklamasını şimdi buldum. ben onu normal görüntü portu sanmıştım.

    "Display Port - replaces HDMI for Dell, new technology (Wikipedia link). It’s another way of connecting your computer to either a computer display or a newer HDTV. It’s got both audio and video running through the single 10.8Gbits connection, and can run through a cable that’s up to around 9 feet (3M) long. It’ll support display resolutions up to 2560×1600. Dell has in fact released two displays that use Display Port -the 30-inch Dell 3008WFP and 24-inch 2408WFP. It is backwards compatible with DVI and HDMI (and even VGA if you have the right adapter). In theory it could lead to slimmer/cheaper displays because of the architecture."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 22 Mart 2008; 15:26:24 >




  • 800MHZ DDR3 kullanmakta hata yapmışlar.Hiç yoktan 1200MHZ olsun.
  • Dell'in ucuz bir bilgisayar varmi acaba?
    quote:

    Orjinalden alıntı: max975
    Bence fiyat pahalı olur ddr3 bellek kulandıkları için
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    Bence fiyat pahalı olur ddr3 bellek kulandıkları için

    sadece bu değil yok yok bunda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.